Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: LÜTFEN FORUMDAKI HERKES OKUSUN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
obsesif
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı obsesif Cevaplabullet Konu: LÜTFEN FORUMDAKI HERKES OKUSUN
    Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2018 Saat 21:31
ARKADASLAR HEPINIZE IYI AKSAMLAR KENDI HIKAYEMI EN KISA HALINDE YAZMAYA ÇALISARAK SIZE YARDIMCI OLACAGIMI UMUYORUM. TABI BENI DIKKATE ALIP INANIRSANIZ ÇOGUNUZUN HATTA HEPINIZIN IYILESECEGINE INANIYORUM.
BEN TAM 10 SENE BU ILLETI ÇEKTIM LISEDE BASLADI TAMDA ERGENLIK ÇAGIMDA EN GÜZEL YASLARIMDA BENIM HIKAYEM DISIMI ÇEKTIRDIKTEN SONRA BASLADI VE AILEM VE BIR IKI ARKADASIMDAN TEPKI ALDIM VE HEPINIZINDE YASADIGI GIBI BENDE HIÇBIR KIZLA YAKINLASAMADIM HEP AGZIMIN KOKTUGUNU DÜSÜNÜYORDUM.LISE ÖYLE BÖYLE BITTI TABI BEN BU SIRADA SÜREKLI DOKTORLARA HASTANELERE GIDIP DURRDUM BURNUMDA KEMIK EGRILIGI OLDUGU SÖYLENDI AMELIYAT OLDUM VE GEÇMEDI.SONRA BU FORUMDA SÖYLENENLERI UYGULADIM VE HIÇBIRI ISE YARAMADI DAHA SONRA IÇ HASTALIKLARINA GITTIM REFLÜ OLDUGU SÖYLENDI ILAÇ TEDAVISI VERILDI VE GEÇMEDI.DAHA SONRA GASTROENTOLOJIYE GITTIM ENDO-KOLON LA BAKILDI DOKTOR HELIKOBAKTERI OLDUGUNU SÖYLEDI VE ILAÇ TEDAVISIYLE BU BAKTERININ GEÇECEGINI SÖYLEDI...ARKADASLAR BU SIRADA BEN DOKTORLARA GIDERKEN HIÇBIRI AGZIN KOKUYO VEYA KOKMUYO DIYE BISEY SÖYLEMEDILER ILGILENMEDILER BILE DIYEBILIRIM.BU ARADA BENIM BÖYLE 10 SENEM GEÇTI VE ARTIK INTIHAR ETMEYI DÜSÜNÜYORDUM..BURAYA ÇOK DIKKAT EDIN BEN AGZIMIN SÜREKLI KOKTUGUNU SANDIGIM IÇIN KONUSURKEN SÜREKLI ELIMLE AGZIMI KAPATIYORDUM YANI KIMLE KONUSURSAM KONUSAYIM SÜREKLI AGZIMI KAPATIYORDUM YADA HEP YERE BAKARAK KONUSUYORDUM..ARKADASLAR BU FORUMDAKI HASTALARIN %95ININ BENIM GIBI OLDUGUNU DÜSÜNÜYORUM VE BU ÇOK KÖTÜ BIRSEY NELER YASADIGIMI BIR BEN BIR ALLAH BILIR BEN CIDDI CIDDI INTIHAR EDICEKTIM.AMA ALLAHA SÜKÜRLER OLSUN KI KARDESIMIN YARDIMIYLA BU ILLETIN SADECE PSIKOLOJIK OLDUGUNU ANLADIM VE DERHAL TEDAVIYE BASLADIM YANI PSIKOLOGA GITMEYE BASLADIM BUNUN SADECE TAKINTI OLDUGUNU ANLADIM YANI KOKU FALAN YOK ASLINDA SIZE YEMIN EDERIM INANMANIZ IÇIN NE SÖYLEMEM GEREKIYO BILMIYORUM AMA HAYATIM BOYUNCA MUTLU OLMAYAYIM KI BEN SENELERCE BUNUN BIR GERÇEK OLDUGUNU AGZIMIN SÜREKLI KOKTUGUNU DÜSÜNÜYORDUM VE ÖYLE HISSEDIYORDUM.ASLINDA HIÇBIRSEY YOKMUS TAMAMEN TAKINTIYMIS SENELERIM BOSUNA GITTI AMA IYILESTIGIME HERGÜN SÜKREDIYORUM BU KOKU TAKINTISI BENIM SENELERIMI ALDI GÖTÜRDÜ ÇÜNKÜ.SIZE ANLATMAK ISTEDIGIM SIZINDE ÇOGUNUZUN BENIM GIBI OLDUGUMU DÜSÜNDÜGÜM IÇIN YANI SIZDE KONUSURKEN SÜREKLI AGZINIZI KAPATIYORSUNUZ VE KARSINIZDAKILERDE AYNI TEPKIYI VERIYOR SIZDE AGZINIZIN KOKTUGUNU DÜSÜNÜYORSUNUZ.MURAT HOCAM DAHA ÖNCE SÖYLEMISTI YANLIS HATIRLAMIYORSAM PARMAGINIZI DIL KÖKÜNE YERLESTIRDIGINIZDE ALDIGINIZ PIS KOKU DÜNYADA YASAYAN HERKESTE VAR YANI DOGAL BISEY AGIZ KOKUSUYLA ALAKASI YOK!! AGIZ KOKUNUZUN OLUP OLMADIGINI ÖGRENMENIN TEK YOLU ANNENIZE KARDESINIZE YADA BI TANIDIGINIZA DIREK SORMANIN YÜZÜNE KARSI KONUSMANIZ VE BENIM AGZIM KOKUYOMU DIYE SORMANIN YALNIZ 1 DEFA DEGIL GEREKIRSE 100 DEFA ÇÜNKÜ BEN 1.5 SENEDIR PSIKOLOGA GIDIYORUM VE DAHA YENI YENI GERÇEKTEN O KADAR SENE KOKMADIGINI IDRAK EDEBILIYORUM.ALLAH RIZASI IÇIN SÖYLEDIKLERIMI YAPIN VE HEMEN YANINIZDA KIM VARSA SORUN.DIL PASI FALAN FILAN HEPSI HIKAYE HER INSANDA OLAN SEYLER BUNLAR.LÜTFEN DAHA FAZLA GEÇ OLMADAN SIZDE PSIKOLOJIK OLARAK IYILESIN.HEPIMIZDE OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUGU VAR BEN BUNA EMINIM!!EGER BURDAN 1 KISI BILE BENIM BU YAZIMDAN SONRA IYILESIRSE NE MUTLU BANA.HEPINIZE IYI AKSAMLAR..
obsesif
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2018 Saat 07:33
Orjinalini yazan: obsesif

ARKADASLAR HEPINIZE IYI AKSAMLAR KENDI HIKAYEMI EN KISA HALINDE YAZMAYA ÇALISARAK SIZE....

Degerli arkadaslar,
Yukaridaki yaziyi herkes tane tane heceleyerek ve sindirerek bir kaç defa okumalidir.

-M
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2018 Saat 19:11
%95 iddiali bir rakam olmus, biz ölçtürdük ve koku var çikti.. evet her insanin agzi kokar zaten ama patolojik olanlarin sayisi da emin olun azimsanacak kadar degil..
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2018 Saat 20:36
Bu durumun psikolojik oldugunu varsaymak yeterli mi, yoksa klinik bir vaka olup ilaç tedavisi mi gerekli. Ya da çok stresli olmanin getirdigi bir sonuç olup stresi azaltmak mi bunun psikolojik kismi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2018 Saat 15:34
Orjinalini yazan: mscn

Bu durumun psikolojik oldugunu varsaymak yeterli mi, yoksa klinik bir vaka olup ilaç tedavisi mi gerekli. Ya da çok stresli olmanin getirdigi bir sonuç olup stresi azaltmak mi bunun psikolojik kismi?

Beyin hücrelerinde seratonin adi verilen bir kimyasal madde hücre disina atildiktan sonra yeniden hücre içine sizarsa bu hastalik (takinti) gelisiyor.

Iyilesme genellikle kendiliginden olmaz. Sadece fobik dönemde bazen doktorsuz iyielsme olabiliyor. Digerlerinde Seratonin geri alimini doktor ilaç ile engellerse iyilesme basliyor.

(https://en.wikipedia.org/wiki/Serotonin_reuptake_inhibitor)

Imajiner agiz kokusu (olfaktör obsesyon, olfaktör referans sendrom, olfaktör delüsyon, obsesif kompülsüf hastalik, olfaktör halüsinasyon, hipokondrikal psikoz, phantosmi) tedavisinde ilaç ile düzelme 4-6 ay sonra basliyor. Bi kaç sene sonra tamamlaniyor ve doktor ilaci azaltarak sona erdiriyor.
-M

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2018 Saat 16:31
Orjinalini yazan: aydinmur

Beyin hücrelerinde seratonin adi verilen bir kimyasal madde hücre disina atildiktan sonra yeniden hücre içine sizarsa bu hastalik (takinti) gelisiyor.

Iyilesme genellikle kendiliginden olmaz. Sadece fobik dönemde bazen doktorsuz iyielsme olabiliyor. Digerlerinde Seratonin geri alimini doktor ilaç ile engellerse iyilesme basliyor.

(https://en.wikipedia.org/wiki/Serotonin_reuptake_inhibitor)

Imajiner agiz kokusu (olfaktör obsesyon, olfaktör referans sendrom, olfaktör delüsyon, obsesif kompülsüf hastalik, olfaktör halüsinasyon, hipokondrikal psikoz, phantosmi) tedavisinde ilaç ile düzelme 4-6 ay sonra basliyor. Bi kaç sene sonra tamamlaniyor ve doktor ilaci azaltarak sona erdiriyor.
-M

Cevap için tesekkürler hocam. O zaman psikiyatriye gitmek lazim sanirim. Denemekten zarar gelmez. Belki de çözüm budur.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2018 Saat 19:26

Cevap için tesekkürler hocam. O zaman psikiyatriye gitmek lazim sanirim. Denemekten zarar gelmez. Belki de çözüm budur.

Birey, psikolojik destek almayi kabul ve arzu ediyorsa iyilesiyor. Digerlerine yapacak bir sey yok maalesef.
-M
IP
Velele
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Velele Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2018 Saat 22:11
Bence sorun psikolojik arkadaslar.. yani koku var ama sebebi midede yada bagirsakta degilde    zihnimizde sanki.... beynimizde bir takim isler yolunda gitmiyor ve agiz kokusuna sebeb oluyor ornegin seratonin hormonu eksiligi gibii.... ben kendimden ornek verecek olursam stresli oldugum zamanlarda agzim kurur, tukuruk salgisi azalir ve koku dahada artar... yaptigim is geregi hep sorunlu problemli yada davranis bozuklugu olan insanlarla surekli diyalog halindeyim ve agizi kokan cok insana rastladim oyuzden benim dusuncem psikolojik nedenler ustunde durmamiz gerekiyor
Yaptiklarim icin pisman degilim ha aklim hala yapmadiklarimda
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu