|
|
Ben iyileştim | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim |
Konu: Glüten İn-toleransı | |
Yazar | Mesaj |
QRTX
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Konu: Glüten İn-toleransı Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2018 Saat 17:48 |
Ağız kokusundan dertli olanların yaşadıkları deneyimleri okuduğumda bende de olan ortak noktalar olduğunu fark ettim. Bu ortak noktaların en önemlileri ;
1- Burun tıkanıklığı 2- Sindirim sistemi sorunları vs ... 3- Ağızda sürekli yapışkan bir yapı Yıllardır bu konunun verdiği rahatsızlığı yaşadım ve çözüm üretebilmek için elimden gelen bütün yolları( diş tedavisi, sindirim sistemi tedavileri vs.) sırasıyla denedim fakat sorun bitmedi. Yakın bir tarihte okuduğum bir yazıda Glüten İn-toleransı olan insanların burun tıkanıklığı, midede şişkinlik ve gaz , migrenle karıştırılan sürekli baş ağrıları gibi şikayetlerinin olduğu görünce şüphe ederek glüten içeren yiyecekleri tüketmeme kararı aldım.Ertesi gün ağzımdaki kötü tat , koku ,midemdeki şişkinlik ve burun tıkanıklığı gibi sorunlar hissedilir şekilde geçti. Arkadaşlar ben doktor değilim bu tür tıbbi sorunların multi-faktöriyel olabileceğini ve kişiden kişiye değişebileceğini bilerek yazdıklarımı bir öneri olarak değil sadece sebeplerden biri bu mudur sorgulaması yapabilmek kaygısıyla yazıyorum. Çünkü bu forumun mücadelemde çok katkıları oldu. Ortak akıl yaratmaya çalışan bu foruma bir katkı ben yapabilirsem çok mutlu olurum. Saygılar. |
|
QRTX
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2018 Saat 21:16 |
Hasta hikayelerine bakıldığında diş doktorlarına gidilmiş,mideye endoskopi yapılmış, kan tahlilleri ve hatta burun ve bademcik ameliyatları yapıldığı halde malesef ağız kokusu sorununun geçmediği ifade edilmiş. Günlük hayatımızın ve ülkemizin sofra kültürünün bir parçası olan ekmek (buğday ve bulgur içerikli yiyecekler) glüten içermekte ve bizde hergün en az üç öğün bu yiyecekleri tüketmekteyiz. Eğer glüten hassasiyeti sorunu yaşıyorsak bu acı veren işlemlerden önce çok basit şekilde en az 4-5 gün bu ürünlerin tüketimini durdurarak basit bir şekilde sonuçlarını test edebiliriz.
Tabi bazı arkadaşlar ekmek yemezsek nasıl doyacağız diye düşünebilirler (bende düşünmüştüm) "Halk Ekmek" bayiilerinde glütensiz ekmek var hemde çok ekonomik fiyatlara temin edilebiliyor. Saygılar. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|