|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Hope85
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2019 Saat 23:09 |
Çocuklugumdan beri yasadigim bir sikinti bu. tüm özgüvenimi yitirmeme sebep olan, insanlarla konusmayi çok sevdigim halde hep uzak durmama, kimseye yaklasamama ve maalesef esimle özel hayatimizda sikintilara sebep olan çok büyük bir problemdi.
Uzun uzun yazip ayni sorunlari hatirlamak istemiyorum. Ama Murat hocamiza da fikir olmasi açisindan mesela lisede sorun yasadigim bir arkadasim, siddetli bir tartisma içine girdigimiz bir anda "offf agzin da les gibi kokuyor" demisti.Yasadigim hüsrani burada herkes tahmin edebilir. aradan yillar geçti, bir kaç tedavi yöntemi denedim ama olmadi. en son esim sarmisak yedigimde kokunun gitmedigini söyledi ve bu bende bademcik olabilir mi soru isaretini olusturdu. KBB ye gittim ama yok bademcikler sorunsuz çikti, sonra birde ne yersem onun kokusu çirkin bir hale dönüsüp agzimda kokuyordu. bunlar sorunun agiz içinde oldugu düsüncesi olusturdu. Tabii bu arada KBB alerji ilaci verip gönderdi ve ise yaramadi tabii ki. bu arada heliko bakteri tedavisi de gördüm. geçen hafta yarim saatte olsa rahat edebilmek adina dis macununu dogrudan dilime sürdüm ve öyle firçaladim. bu ana kadar sorunun dilden kaynaklanacagini hiç düsünmedim çünkü bende pas yok. ama dilim kupkuru ve yariklar var tüylenmeler oldugunu fark ettim. dilimi dogrudan firçaladiktan sonra hayatimda ilk kez koku 2-3 saat olusmadi. bu arada normalde de dilimi hep firçalarim, kasikla temizlerim, tuzlu gargara yaparim ama dedigim gibi koku en fazla yarim saat yok olurdu hatta daha kisa süre ![]() ![]() ![]() bu olaydan sonra dilime yogunlastim ve asagidaki ürünlerin hepsini alip 4 gündür kullanmaya basladim, koku gidiyor arkadaslar, tamam uzun süre yapmazsam yine olusuyor am 2-3 saat olusmadigini bilmek bile benim için harika. ve is yerinden arkdasima, esime ve anneme utanarak soruyorum israrla soruyorum hepsi de koku yok diyor. ve ben paronayakça onlara hala inanmiyorum. simdi sizlere de faydasi dokunur diye ürünlerimi yaziyorum; Signal dis ipi (çok yumusak ve dislerin arasina kolaylikla giriyor) Dentasave çinkolu dis macunu (Oxyfresh den çok daha ucuz ve en azindan çinkolu diye bunu tercih ettim.) Tung Marka Dil Jeli ve Tung Marka Dil Firçasi (iste en çokta koku bu ikisinin kullanimindan sonra gidiyor) ve tabii ki olmazsa olmaz Pharmol ZN. Evet üsenmiyorum ve hepsini sira ile yapiyorum, zaten yillardirbu sorundan dolayi agiz hijyeni ile kafayi bozdugum için zor da gelmiyor açikçasi. dilimdeki kuruluk ve yanma hissi devam ediyor ve su içmeden yarim saat bile duramiyorum. bu sorun sanirim bizim tükmük yapimizdan kaynakli artik aklima o geliyor. baska hastaligimiz olsa vucut koku disinda mutlaka bir alarm verirdi. 20 senedir bir hastaligim oldugunu düsünmüyorum açikçasi. umarim ürünleri kullandikça etkisini yitirmez, 3-4 gündür bir miktar daha insanlara korkmadan yaklasmak bile çok güzel. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Umarim birilerine faydam dokunmustur. saglicakla kalin. COLOR=blue |
|
![]() |
|
pharmacy
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
Son zamanlardaki deneyimlerine dayanarak bende size katiliyorum sanirim.Sorun dil yapimiz olabilir.Ben son günlerde terramycin deri pomadini midesindeki rahatsizlik için kullanip fayda gördügünü söyleyen birkaç kisiyle karsilasinca ilginç geldi ve terramycin pomad alip dilimin üzerine sürüp sonrasinda da yutuyorum.Ve koku üzerinde farkedilir derecede azalma oldu.Normalde her yemekten sonra disimi firçalayip dilimizi temizlesem çok rahatsiz olurum ben ama bundan sonra günde 2 defa firçalasam yeterli oluyor, agzimin içi ferah oluyor çünkü eskisine nazaran.
Hatta herkes bunu deneyimleyip burda sonuçlarini paylasirsa bence hepimiz için bir yol gösterici olabilir.Terramycin pomadi 6 saat arayla dil üzerine nohut büyüklügünde sürüp sonrasinda da özellikle yutuyorum ben denemek isteyenler için. |
|
![]() |
|
Hope85
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Bana bugün koku gelmis gibi geliyor ve çok üzülüyorum. Esim de inatla koku yok diyor ama inanmiyorum . Üzülmeyim diye söylüyor bence. Murat Hocama sormak istiyorum Tip 5 de koku alma ihtimalim var mi? Bu arada eskiden agzim kokuyordu çünkü 3-4 kisi yüzüme açikça söyledi . Ama esim yok diyor. Dil bakimi da geçici çözüm oldu maalesef 🥺
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Tip 5 (Subjektif) agiz kokusu olan bireyler herkes gibidir, kendi agiz kokularini duyarlar. Duyduklari koku, herkesin bazen kendisinde duyabilecegi fizyolojik agiz kokusudur. -M |
|
![]() |
|
Hope85
![]() ![]() ![]() |
Hocam sizi bunaltmak istemem ama kafayi yiyecegim. Özellikle is yerinde kahroluyorum, kimseyle ayni masada çalisamiyorum, arkadaslarim yanima yaklasip sessizce bir sey söylemek istediklerinde, hemen kendimi geri çekiyorum vs. Ama psikolojik olduguna inanasim bir türlü gelmiyor, dayanamadim anneme, is yerinde arkadasima sordum , yok diyorlar ama pek inanmadim onlara, esim de inatla yok diyor ama mesela arabada gelirken nefes alip verdim o kötü kokuyu aldim ve esim ne koktu ya diye sordu bence benim agiz kokumu aldi. Birde geçmisimde 2-3 kisi söylemisti maalesef tabii onlardan sonra dis taslarimi temizlettim ve bakimi artirdim.
Bu kokunun etrafima yayilip yayilmadigini nasil anlamaliyim? Herkese de soramam ki? Agzim mi kokuyor agzim mi kokuyor diye? Esimle kavga ediyoruz artik, onun yalan söyledigini düsünüyorum dedigim gibi çünkü bir dönem oda kokunun oldugunu ama geçtigini söylüyor, tabii o ara yine tartarlarimi temizlettim. Bunu anlamanin bir çaresi yok mu? |
|
![]() |
|
Hope85
![]() ![]() ![]() |
Birde koku psikolojik olsaydi, gargara kullaninca dis firçalayinca 5-10 dakika hiç koku almiyorum, madem koku psikolojikse firçaladilgimda yada gargara yaptigimda da almam gerekmiyor mu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Psikolojik agiz kokusu olan bireyler fizyolojik kokuyu alabilirler. Problem, bireyin aldigi kokunun oldugundan yüksekmis gibi abartilmasidir ve hastalik olarak degerlendirilmesidir.
Sizin durumunuzu bilmiyrum. Sizinle ilgili konusmadim. genel bilgi verdim. -M |
|
![]() |
|
Tmaumu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Bademcik taslarini cikarttir yada kendin cikar inanilmaz koku yapar. Bende agiz kokusu azaldii geniz akintim var ve bilinmeyen bi koku problemeim var yakinlarim disinda herkes burnunu cekio ben yaklasinca tmau dan suphelenitoeum ve karacigerden yardim edebilecek varsa bana au instagram adresinden @alredydeadd ulassin lutfen psikolojimi bozdu bu sebepsiz koku
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |