|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2019 Saat 20:57 |
DIL TEMIZLIGI IP UÇLARI
Dilin sirtindaki kirli sari renkli dil kaplamasi tip 1 agiz kokusu sebebidir. Dil firçalanirsa agiz kokusu kaybolur. ============= Hangi siklikla dilimi firçalamaliyim? Dilinizin üzerindeki beyaz tabaka ortadan kalkincaya kadar firçalayiniz - Nasil bir firça kullanmaliyim? Kendi dis firçaniz yeterlidir. Dil firçasi kullanabilirsiniz ama sart degildir. - Dis firçaladiktan önce mi sonra mi dilimi firçalamaliyim? Dislerinizi firçaladiktan sonra dilinizi firçalayin - Dil firçalanirken dis macunu kullanmali miyim? Halitosil dil macunu kullanabilirsiniz - Bulanti hissediyorum ne yapmaliyim? Kaba hoyrat sert ve tek bir hareket kullanilir "Kuvvetli bir nefes verme" sirasinda firça dilin arkasina yaslanir Güçlü bir nefes verme ile hareket arkadan öne dogru olmalidir Firça dile kuvvetli bastirilmalidir. Kibar olunmamalidir. - Günde kaç defa dilimi firçalamaliyim? Ihtiyaç (agiz kokusu) hissettikçe firçalayabilirsiniz - Firçalayinca kayboluyor kisa sürede dil kaplamasi yeniden olusuyor ne yapmaliyim? Dil kaplamasi sümük veya kulak kiri gibidir. hangi siklikla olusuyorsa o siklikla temizlenir. Kulak kiri olusmasini engelleyen ilaç veya tibbi müdahale bulunmadigi gibi dil kaplamasini ebediyen engelleyecek bir ilaç veya tibbi müdahale yoktur - Dil kaziyici kullanmali miyim? Hayir dil kaziyici kullanmayin. Dil kaziyici papiller arasindaki kirliligi yerinden çikartmaz, içeri gömer. Papil kafalarini ve tomurcuklari kopartir. Dil kaziyicisinin kisa süren ve zayif bir etkisi vardir. - Ne olursa dil firçalamayayim? Diliniz aciyorsa, kanadiysa dil firçalanmaz. - Dilimi firçaladiktan sonra yemek içmek yasagi var midir? Caninizin istedigi her seyi yeyip için. https://www.facebook.com/halitorium/photos/a.1235933019764394/2595904893767193/?type=3&theater |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Var olun hocam
Emeginiz ödenmez 🙏🏾 |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam halitosil dil macunu dile özel bir madde mi?
Ya da bir marka midir? Nerede bulabilirim sizce? Tesekkür ederim simdiden. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Evet. Halitosil gargaranin içerigine yakin içerigi var,
Benim ticari bir baglantim yoktur. http://halitosil.com |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam, dilde kaplama yoksa yine de dili firçalamak gerekir mi?
Siz Türkçenin kullanimina çok önem verdiginiz için yaziyorum: yeyin yanlis bir kullanim dogrusu yiyin olacak. burayi yayimlamasaniz da olur. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dilde kaplama yoksa kisa bir kaç firça darbesi makul olur. Uzun uzun firçalamak yerine basitce ve hizli bir sekilde firçalamak uygun olur.
Türkçe imla konusundaki titizliginiz için tesekkür ederim. "Yeyin" kelimesinde fiil "ye" dir. Ye fiilini "yi" seklinde degistirmiyorum. Benzer uygulamayi diger fiillerde de yapiyorum. Mesela "edecegim" diye yazarim "edicegim" diye kullanmiyorum. Gelecegim yerine gelicegim diye kullanmiyorum. Bunlar konusma tonlamasi olup edebi ortama yazailirken (yazili basili ortama) geçmese iyi olur. Su anda aklima gelmiyor ama sayisiz örnek verilebilir. Eger hatirlarsam yeniden bu basliga döner yeni örnekler ilave ederim. Tdk ne der bilmiyorum ama ben ek alan fiilin orjinalini korumaktan yanayim :-) Dikkatiniz ve ilginiz için tekrar tesekkür ederim -M |
|
![]() |
|
birumut
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Kasim-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
peki, doktor bey 5 yasindaki cocukta da kaplama olmasi normal midir? Benimde ayni sorunum var boyle bir yatkinlik olabilir mi sizce?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dil kaplamasi her canlida olur.
Dil kaplamasi aileden gelen bir hastalik degildir. Aslinda dil kaplamasi bir hastalik da degildir. Burundaki sümük, kulaktaki kir ne ise dil kaplamasi da o dur. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |