|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28-Mart-2020 Saat 13:17 |
hepimiz evimizde oturuyoruz degil mi?
Virüs insan bulamazsa silinecek kaybolup gidecek. Ama insan buluyor ve çogalip yasamaya devam ediyor |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Koronaya bile antepten çözüm geliyor ama bizim bu kokumuza hala bir çare yok.
|
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
Keske msjlari begen butonu olsa da @Ethic1 arkadasimin msja 12355678 bassam
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Bizim hastaliqimizin tedavisi corona ile ayni. Aqiz maskesi takacagiz evden çok gerekmedikçe çikmayacagi ve gerekiyorsa 1 metre uzaktan insanlarla konusacaqiz hepsi bu ...
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Evdeyiz hocam.
|
|
![]() |
|
Fayda
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam bir sey sormak istiyorum.Su günlerde maske kullanmak durumundayiz.Maske kullanirken konustugum anda kendi agiz kokumu az da olsa aliyorum.Bu normal bi durum mudur?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Olabilir. Fizyolojik agiz kokunuzu duyuyor olabilirsiniz. Bu bir agiz kokusu hastasi oldugunuz anlamina gelmesin
|
|
![]() |
|
Fayda
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
Cevabiniz için tesekkür ederim hocam.Bir de bir sey daha sormak istiyorum.Dilimi sabah ve yatmadan önce firçaladigimda neredeyse sabahki fizyolojik koku bile pek olmuyor diyebilirim.Kendimi çok rahat hissediyorum.Ama dilimi firçalamadigim zamanlar agzimi ferah hissetmiyorum.Mesela az önce bir video izledim.Oradaki genç bir çocuk dil firçalamaktan bahsediyordu ve kendisine uyguladiginda çok ferah ve iyi hissettigini söylüyordu.Bu çocuk agiz kokusundan sikayetçi degil tabi, sadece çok faydali ve yapilmasi gerekilen bir sey oldugunu söylüyordu.Tabi biz bunu çok önceden sizden ögrenmistik hocam dil firçalamanin önemini.Sormak istedigim çevremde dilini firçalayan insan yok ama sikayetçi de degiller.Ben ise firçalamadigim zaman koku hissediyorum, fircaladigimda ise çok rahatim.Kendimi dil firçalamayi bildigim için sansli mi görmeliyim, yoksa firçalamaya mecbur bir hasta mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dilini veya disini firçalamayanlarda agiz kokusu mutlaka vardir. Sadece sikayetçi degillerdir. Forum sitesinin giris sayfasinda en yukarda yazan cümleyi buraya kopyalayayim: Agiz kokusu herkeste hep vardir, fakat hissedilirse ve hissedildiginde hastaliktir.
Dil firçalamayi bildiginiz için sanslisiniz. Ögretin. herkese ögretin. Ulasabildiginiz, yakalayabildiginiz, dinletebildiginiz, ulasabildiginiz herkese ögretin. Yumusak firçayi terk edip orta sert dis firçasina baslasinlar. Dillerini firçalasinlar. Keske ilk ögretimde Bulgaristan'in yüzölçümü yerine bunu ögretselerdi bizlere. -M |
|
![]() |
|
Fayda
![]() ![]() ![]() |
Dil firçalamayi sayenizde aliskanlik haline getirdim ve artik dilimi firçalarken zevk bile aliyorum diyebilirim.Aklima bir sey takildi.Yukarida size bir soru sormustum:Maske kullanirken konustugumda bir koku aldigimi ve fizyolojik olabilecegini söylediniz.
Fakat simdi disimi ve dilimi firçaladim maskeyi taktim ve deneme yaptim koku almadim.Bu durum da mi herkeste olan bir seydir hocam?Yani agiz kokusu hastasi olmayan biri maske halinde konusurken kendi fizyolojik kokusunu duyabilir, dilini firçalarsa da koku sifirlanir ve fizyolojik kokuyu bile duymaz mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet.
Agiz kokusu hastasi olmayan saglikli bir insan maske agizinda bulundugu sirada konusuyorken kendi fizyolojik kokusunu duyabilir, eger dilini firçalarsa da koku kaybolabilir, ve fizyolojik kokuyu bile duymaz hale gelebilir. |
|
![]() |
|
Fayda
![]() ![]() ![]() |
Hocam ben konusurken aniden konusmayi kesip, burnumla bir anda kokuyu almaya çalisiyorum ve kokuyu duyuyorum.Siz koku hissedilirse hastalik vardir demistiniz.Bu durumda agiz kokusu vardir diyebilir miyiz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
isterseniz bu kadar takinti yapmayiniz.
agiz kokusu gün içinde sürekli dalgalanan bir seviye izler. herhangi bir anda herhangi bir islem sirasinda tek defalik koku duydunuz diye hastalik muamelesi yapmak dorgu olmaz |
|
![]() |
|
Fayda
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle cevaplariniz icin tesekkür ederim. Takinti yapmiyorum dersem yalan olur, bu durumu bayagi takinti haline getirdim.Yani bir koku aliyorum.Bu kokuyu sadece ben mi duyuyorum, fizyolojik koku mu bir türlü anlayamadim.Bunu bilsem her sey kolaylasacak gibi.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Vücudunuzun baska yerlerinde de koku bulundugunu düsünüyor ve o bölgeleri de kokluyor musunzu? veya baskalarina sik araliklarla koklatiyor musunuz Ne kadar zamandan beri böylesiniz? |
|
![]() |
|
Fayda
![]() ![]() ![]() |
Hayir hocam bunlari yapmiyorum, kimseye sormuyorum.Sadece kendi içimde takinti yapiyorum.
|
|
![]() |
|
Fayda
![]() ![]() ![]() |
Diger sorunuzu cevaplamayi unutmusum.Yaklasik 10 seneden fazladir bu sikayetim var.Çogunlukla aklimin bir kenarinda duruyor, pek çikmiyor.
|
|
![]() |
|
wolfscream
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2018 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam coronaya bilerek yakalanmak istesem, viral hastalik oldugu için ayni anda halitosisi de tedavi ederler mi acaba? Kafamda deli sorular :D Kizmayin çaresizlik.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusu viral hastalik degil. Agiz kokusu tedavisi hastahanede yatarak yapilmiyor Koronadan saglam taburcu olmak garanti degil Bilerek korona pnömonisine yakalanmak çok akillica olmaz :) |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam, benim de aklima tuhaf bir fikir geldi. Maskenin dis kismina kalici, güçlü parfüm siksak agiz kokusunu da maskeler mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bunu esofmanli Sevket hocaya sormak lazim :-) |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() @Arayan buralarda misin, neler yapiyorsun? |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Evet buralardayim bu arada maske cikdi canim çok sikkin bizim hastaliqin çaresi bu maskeydi ne güzel rahatca konusuyorduk.Oda gitti ama kisin maske gelebilirmis.O bari iyi oldu.Espiri deqil corona önlemleri bizim hastaliqimiza bire bir iyi geliyor yalanmi?Bill Gates e biri bizi anlatsin veya Ugur Sahin ve Özlem Türeci ye desinler ya sözde asi buldular bizimde sifamizi bulsunlar .Sizce bunu yapacak güçleri varmi.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |