|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
dnzder
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2020 Saat 13:34 |
herkese geçmis olsun arkadaslar sunu belirtmek isterim ilk defa bir foruma yaziyorum sirf bu illette birilerine yardimim dokunur diye.insallah hepiniz kurtulursunuz
bende ilk ne zman baslamistir bilmiyorum ama bu agiz kokusu,ben hissetmeye baslayaki 15 yili geçti,su an 30 yasimdayim ve yeni kurtuldum insallah,8 yil once acemi bilgiyle ve doktor tavsiyesiyle 20 lik dislerimi çektim tabi ki fayda etmedi.sonra sinuzite yogunlastik(bu arada kol yalama testi yaptigimda kolum afedersiniz kanalizasyon gibi kokuyodu)neyse kronik sinuzutum oldupunu gorduk.bi kaç yil bu kronik siniztle mucadele ettim basarili da oldum.kol yalama testi yaptipimda o agir koku kalmamisti ama yine de yarisi kadar koku vardi ve aç kaldipimda artiyordu. kendi kendime heralde bu koku normal herkesde var disariya yansimiyodur diye düsündüm. fakat sonra anladim ki koku devam ediyo.(burda agzimin nasil koktugunu,çevredekilerin nasil çaktirmadan hissettirdiklerini anlatmak istemiyorum hepimizin yasadigi nerdeyse benzer,bana mesela is ortaminda devamli su aliyodu is arkadaslarim su faydali iç falan diye tabi ben anliyodum)neyse kafanizi sisirmiyim bu corono günlerinde en son berberim kaçak tras ederken😊yine sik sik su içsen coronadan korunursun dediginde.yine sinyali aldim dedim arkadas kurtulacam bu illetten.bu arada bi arkadasin tavsiyesiyle aklimda bademcik ameliyati vardi.kronik tonsillit teshisi de konmustu. 1 ay once bademcik ameliyati için ozel bi hastaneye gittim cunku devlet doktorlari ameliyat gereksiz dediler.ozelde muayene oldum.doktorum tamam bademcikleri alalim dedi,durumu anlattim agiz kokusu burunndan olabilir bi kemigin de hafif egrilik var et de de buyume var dedi(bu arada kemikde ki durumu daha onceden bu isle ugrastigimda çok doktor söylemisti ama küçük bi egrilik bi olumsuzluk yok demiskerdi keza benimde herhangi bi nefes sikayetim falan olmadigi için ihtammeller arasina koymamistim burnu) velhasil gözü kararttim dedim doktora hocam biz hem burnu hem bademcigi ayni anda yapabilir miyiz.ozel hastane ya tabi yapariz dedi hemen😊 hemen ertesi gun ameliyat için randevu aldim.neyse eve geldim gece tekrar forumdayim tabi.bi yerde Murat hocanin bademcigin agiz kokusuyla ilgisinin olamayacaginin kanitlanmis bi vaka olmadigini kendisinin bademcik aldirmanin gereksiz hatta zararli oldugunu yazdigini gördüm. Murat hocanin yorumu kafama takildi ve bu yorumu dikkate aldim ertesi gun ameliyat için hasteneye gittipimde tonsilitten vazgeçtipimi sadece burun ameliyati olacagimi söyledim neyse arkadaslar çok uzadi😊 sonuç olarak ameliyat olali 27 gun oldu.antibiyotik biteli 20 gun oldu.sanirim agiz kokusundan kurtuldum 1-kol yalama testim temiz 2-gece yattigim oda artik sabahlari kokmuyo 3-dislerim artik kanamiyo(bir senedir dislerimi firçaladigimda,tükürdügümde,meyva yedgimde dislerim kaniyodu.ben dis eti hastaligi sanip disçiye gitmistim,biseyler yapti da pek fayda etmedi.ben agiz kokusundan bagimsiz bi dis eti hastaligi zannediyodum.yine murat hocam sagolsun bi videosunda agiz kokusunun disleri kanatabilecegini söyledigini izlemistim.bu nasil bi illetsen damaklara bile etki ediyo zaten) hepinize tekrar geçmis olsun arkadaslar. insallah sizde sagliginiza kavusursunuz hocam bu arada 20 gun antibiyotik etkisi için yeterli mi?yeniden kokunun dönme ihtimali var mi? |
|
hepinizi seviyorum
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Geçmis olsun kardesim. Saglikli, huzurlu günlerin olsun insallah. Senin adina sevindim.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
ameliyatin detayini veririr misin ? bendede sinüzit var ve doktor burun egriligi var az bisi demisti doktor ameliat tam olarak ne sinüzit ameliyati mi ? burun eti ameliyatimi burun egriligi ameliyati mi ? cevaplarsan sevinirim cok tessekurler.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
ve ameliyat maliyeti ne kadar oldu ?
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
dil pasi var miydi varsa geçti mi ?
|
|
![]() |
|
dnzder
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
murat880 burun ameliyati demistim zaten.sinüzit ameliyati pek tavsiye edilen ve basari saglanilan bi ameliyat degil.sinüzt için ilaç tedavisi tavsiye edilir kendine iyi bakarsan dikkat edersen kurtulma ihtimalinde yüksek.
ameliyata gelirsek simdi eger zaten burun da kemik egriligi varsa bu genelde burun etini büyütüyomus.yani burnun bi tarafinda kemik egriligi var diger burun deliginde ki et sisiyo.kemik olan tarafta ki et islev göremedigi için.zaten et kolay bi operasyon. kemigini düzeltirken ete müdahale ediyo onu yakiyo sanirim.yani kemik ve et ayni operasyon diyebilirim. ücret de hastaneler arasi çok fark var benim hastane üç bin falan tuttu.ama daha uygun veya daha pahali yerler de çok. ayrica dil pasim yoktu |
|
hepinizi seviyorum
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
tesekkür ederim geçmis olsun kurtulmana sevindim
|
|
![]() |
|
PesYok
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Mayis-2020 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Darisi basimiza o zaman, siz bademciklerinizi aldirmadiniz sadece burundaki egrilik için ameliyat oldunuz ve koku gitti yani? Peki burun egriliginiz varken bas agrisi horlama geniz akintisi falan var miydi ve ameliyat sonrasinda geçtiler mi??
|
|
Pes etmek yok!!
|
|
![]() |
|
dnzder
![]() ![]() ![]() |
PesYok yani haftada bir normal bas agrisi olurdu ama ondan mi bilmem.meslek icabi geceli gündüzlü düzensiz çalisiyorum ondan da olabilir.geniz akintim vardi hala devam ediyor ama o zaman burunun düzensiz çalismasindan dolayi geniz kirli akiyodu.simdi temiz akiyo sanirim.tabi tam bilimsel anlatamiyorum.ama burunla ilgili bariz sikayetlerim yoktu.ama egrilik oldugunu söylemisti her doktor
|
|
hepinizi seviyorum
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar uzun bir aradan sonra yazdigim için hepinizden özür diliyorum.. Hayat sartlari çok degisik. Öyle veya böyle hepimiz hayat denen zaman selinde akip gidiyoruz. Durumumu güncellemem gerekirse çok sükür iyiyim. Normal bir insan gibi sadece sabah uyandigimda koku babinda kendimi iyi hissetmiyorum ve uzun bir ara dis-dil temizligi yapmadigimda. Bunlar haricinde sorunum yok çok sükür. Sosyal hayatta eskisi gibi degilim. Kendimi insanlardan soyutlamiyorum yani. Rahat rahat gezip dolasiyorum,geziyorum, seyahat edebiliyorum. Zaten biliyorum ki hepimiz de sahip olmak isteyecegi toplum içinde rahat olabilmek sadece. Ama sunu söyleyeyim; hiçbir zaman sosyal hayatta tam anlamiyla adapte olamadim.. Çünkü uzun bir zaman agiz kokusundan muzdarip olunca ister istemez insan bunun etkisini üzerinden atamiyor. Ancak bundan hiçbir zaman sikayetçi olmadim. Ben bu halimle bile mutluyum. Umarim bir daha eskisi gibi olmam...
Bu arada dostlar hayatta dertler hiçbir zaman bitmiyor gerçekten. Buraya yazamamam ne yazik ki bitmek bilmeyen dertler nedeniyle oldugunu hatirlatayim. Gerek kisisel gerek ailevi.Bazen çok farkli sorunlar nedeniyle de ölmek istiyor insan.. Neyse bunlar burda anlatabilecegim asil konumuz degil. Tekrar kendi durumuma gelecek olursam benim agiz kokusu sorunum büyük ihtimalle bademcik ve burun kaynakli idi. Yani burda hepimiz biliyoruz ki kokunun net kaynaginin ne oldugunu tam söyleyemeyiz. Ben bendeki sorunun en azindan kronik olmadigi biliyorum. Eminim bir çogumuzda da durum aslinda böyledir. Sadece uygun tedaviyi bulup sabirli olmak gerekiyor. Uygun tedaviyi de birçok yolu deneyerek ögrenebiliriz. Yani oturup bu dertten kurtulmak yerine sabirli bir sekilde tedavi yolunu aramak en makul olan sey. Bunu da dedigim gibi deneme yanilma yoluyla bulabiliriz.Gerisi Allah u Teâlânin takdiri. Hepinize sifa diliyorum. Umarim sizde bu dertten kurtulursunuz. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Deviasyon disinda burun etlerine bir müdahalede bulundu mu??
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
burun etlerime herhangi bir müdahale edilmedi..
|
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
dnzder
![]() ![]() ![]() |
evet
|
|
hepinizi seviyorum
|
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Haziran-2020 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
Deavisyon burun Ameliyattan sonra burun disinda en ufak bi degisiklik olmuyor dimi
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |