Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: geçmeyen nefeste dışkı kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Cchfz
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Aralık-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Cchfz Cevaplabullet Konu: geçmeyen nefeste dışkı kokusu
    Gönderim Zamanı: 30-Aralık-2020 Saat 19:50
Merhaba, ben bu formu birkaç ay önce keşfettim; biraz geç keşfettim sanırım.. Buraya kendimi psikolojik olarak rahatlatmak ve belki yaşadığım sorunları burada detaylı anlatırsam tıbben farklı açılardan tedaviler düşünülebilir ve çözümler bulunabilir diye yazıyorum. 26 yaşındayım. İlkokuldan beri nefes kokum var diye hatırlıyorum çünkü kendimi hep sakız çiğnemek zorunda hissederdim ama kendim bu kokuyu o zamanlar hissetmezdim şimdi düşününce demek ki etrafımdakiler mi bunu bana böyle hissettirmiş bilemiyorum, şimdi ise hissediyorum. Taaaaki birinin 13 yaşımdayken dalga geçerek ve aşağılayarak ağzın kokuyor diye insanların içinde beni rencide etmesiyle nefesimin/ağızımın koktuğuna kesin kanaat getirmiştim. Bu kişiden önce kimse bana ağzın/nefesin kokuyor diye direkt söylememişti o zamanlar, sanırım kırıcı olmamak için bana bunu kimse direkt söylememiş, bilemiyorum. Çocukluğumda ailem ve çok sevdiklerimde hiç böyle bir şey söylemedi yüzüme karşı. Sonra lisedeyken de bikaç kişi nefesimin/ağzımın koktuğunu bana söyledi, tabii yine kırıcı alaycı şekilde söylediler... Ama ailem ve sevdiklerim yüzüme asla koktuğunu hiç söylemedi sanırım kırıcı olmamak için söylemediler, ben de şimdi bile hiç sormam kokuyor mu diye, çünkü gurur kırıcı ve çok utanç verici hissediyorum,dum. İlkokuldan beri hep diş doktorlarındayımdır. 7,8 yaşlarından beri azı dişlerime dolgu, kanal yolu tedavisi yapılır halen de hep sıkıntı yaşarım dişlerimle ilgili ve hep tedaviler gerekir. Geçtiğimiz yıllarda, yine bir dişim ağrıyordu ama diş filmimde bu dişte sorun görünmüyordu doktora ısrar ettim, açtı ve gerçekten dişim içten çürüktü ama filmde görünmüyordu.
Farklı bir vakitte, başka bir dişimdeki başka bir sıkıntıda baktık dişim kurtarılacak gibi değil doktor çekelim dedi, küçüklükten beri sürekli işlem uygulananan bir dişti zaten: çekerken doktorum 4 tane uyuşturucu iğne ile anca uyuşturabildi(normalde dişçi korkum hiç yok alışkınımdır)ve çektikten sonra bana diş köklerimin çok fazla derinde ve köklerin uçlarının çok içe kıvrık olduğunu ve köklerin güçlü şekilde tutunduklarını söylemişti. Yani dişlerimle ilgili çocukluktan beri sıkıntı vardır. Şimdi de mesela önceden tedavi gören 3 dişimde sorun var ama pandemiden dolayı gitmek istemiyorum. Bu arada diş doktorlarım hep farklı hastahanelerde ve farklı doktorlardı aynı doktora uzun süre hiç gitmedim. Yani diyeceğim evet dişlerimle ilgili sorun hep var, vardı. Ama dişlerimi tedavi ettirince de bu koku hiç gitmezdi, gitmedi. Yani sadece dişle alakalı bir koku asla değil bendeki koku bence. Acaba dişlerimin böyle sorunlu olması gizli şeker mi var diye düşündürüyor, evde ölçünce şekerim normal. Ama babamda kronik şeker var. Anneminde bünyesi yatkın.
Diğer sağlık sorunlarımı da anlatayım, küçüklükten beri her zaman belirli dönemlerde kulak arkamda veya vücudun belirli bölgesinde mantar, döküntülü kızarıklar olur; yılın belli dönemlerinde bu olur eskiden beri kullandığım bildiğim reçete gerektirmeden alınan krem, ilaç vb. tedavi ile geçer. Ayrıca çok hassas ve alerjik bir bünyem vardır. Yine çocukluktan beri hep kabızlık ve karında şişkinlik sorunum vardır. Kabızlık halen var, belirli iyi vitaminler kullanınca kabızlık geçiyor ama nefes kokum hep var. (Buarada hiçbir zaman kilo problemim olmadı, aksine zayıfım diyebilirim.)
Geniz akıntısı da olur bazen bende. Ve kendimi bildim bileli çocukluğumdan beri her zaman uykum vardır, oturduğum yerde uykum gelir. Halsizlik hep vardır bende, hep. Doktora gittin mi derseniz, 5 yıl önce bikaç kez başka sebeplerden detaylı kan testi yaptırdım; pek önemli bişey çıkmadı, başka bir test hiç yaptırmadım. Birde üç yıl önce özelde endeskopi yaptırdım; kronik gastrit çıktı ama doktor bir ilaç yazmadı.. Ama hiçbir zaman dışkı kokulu nefesim var diye bir doktora gidip çözüm arayamadım çünkü çok utandım, her zaman hep utandım. İlkokuldan beri hep sakız ve naneli şekerle ömrüm geçti. Halen dışarı çıkarken sakız ve şeker yanımdadır, onlar olmadan kimseyle konuşamam. İnsanlarla rahat ve huzurlu konuştuğum bir an bile hatırlamıyorum çünkü nefesim dışkı kokuyor. Koku boğazdan ve altlardan geliyor hissediyorum, ağzımın içi hep sıcak, hiç ferah bir ağzım yok ağır bir his var hep. Zamanla bu tabii psikolojik olarak da ben de travma oldu, şu an asosyalim diyebilirim. Çünkü bunu bana ilk kez çocukluğumda söyleyen de dalga geçerek söylemişti(50 yaşında akraba), sonra lisedeyken de söyleyenler de hep dalga geçerek söyledi ve alaycı imâ ettiler. Bu da ister istemez bende bunalım ve içime kapanma yaptı. Dilerim onlarda aynı sorunu yaşar normalde insanlara dua eden çok yardımsever biriyimdir ama bunu bana söylettiler... Ama şunu artık çok iyi anladım bu bir rahatsızlık çocukluğumdan beri var, benim gibi insanlar da varmış. İnsanlar çok kırıcı şekilde bunu söyleyince psikolojik olarak bir yıkım oluyor, keşke biraz empati yapabilseler ve dalga geçmeseler, eğer böyle kırıcı olmasalardı belki şimdiye kadar doktorlardan utanmadan derdimi çare arardım, ama utancımdan hiç çare arayamadım. Ailemde hiç bu konuyu bana açmadı, her zaman yokmuş gibi davrandılar çünkü ben aşırı kırılgan biriyim sanırım onlar da bu yüzden bu sorun hiç yokmuş gibi davrandılar bir kere bile yüzüme söylemediler. Ama pandemi geçsin inşallah, detaylı testler yaptıracağım utanmayacağım artık. Şimdiye kadar hep bu sorunum yokmuş gibi davrandım, yakınlarımda bu koku yokmuş gibi davrandı. Artık öyle yapmayacağım. Çare arayacağım.
Onun dışında nefeste dışkı kokusu babamda da hep olurdu, çok yoğun kokardı nefesi bir oda kokardı. Ama bir yıldır falan bu koku yok onda. 14 yıldır şeker ve tansiyon hastası babam, ilaç kullanıyordu zaten. Ama benim gözlemim bu kokunun onda geçme sebebi bilmiyorum tabii ama sadece gözlem birkaç yıldır ilaçları değişti. Bi de kalpte sıkıntı çıktı ona da ilaç başladı. Şu an koku yok onda. Babamdaki koku benden de fazla inanılmaz bir dışkı kokusuydu ama şimdi yok. Ayrıca bende vücut kokusu da vardır. Temizliğime dikkat ederim, ama her gün duş almam gerekiyor, çünkü aşırı terleme ve vücut kokum vardır. Ben doktora gitmeyi pek sevmeyen biri olduğum için belki bende birçok sıkıntı var ve bu koku onlardan oluyor bilmiyorum. Zaten nefeste dışkı kokusu ile ilgili ayrıca psikolojik travmalarım ve utanç duygum oluştu bu yüzden hiç doktora gidip de çare aramadım. Ve yine çok önemli bir konu da genetik ve çevre etmenli olarak okb, kaygı bozukluğu, anksiyete gibi şiddetli psikoljik rahatsızlıkları olan biriyim. Geçtiğimiz yıllarda bu rahatsızlıklar dayanılmaz bir hal alınca psikiyatri uzmanına gitmiştim ve 1 yıl kadar bir ilaç kullandım sonra kendim kestim. bir yorumcu bu formda bu kokunun sebebini beyin, bağırsak ve psikoloji ile ilişkilendirmiş, bence çok mantıklı. Mutsuz ve huzursuzken ekstra bu koku artıyor. Bu konununda üzerine gidip psikiyatri ile de görüşeceğim. Neden bir makine icat edilip insan içine girince vücudun neresi koku yapıyor görülemiyor keşke yapılsa bu makine... Murat hocam teşekkür ederim kendi adıma form faydalı size de başarılar. Yazmakla bitmez bu sıkıntılarım benim çok uzattım. Allah şifa versin.
IP
yeldasoylem
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 16-Aralık-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı yeldasoylem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralık-2020 Saat 21:14
Merhabalar oncelikle cok gecmis olsun benimde benzer sikeyetlerim var ek olarak bende kotu kokulu geniz akintisi da var size bor onerim olucak daha once forumda yazam ve boyle sifa bulmus arkadaslar vardi gun icerisinde 30 gr yaklasik lif almamiz lazim ama biz genelde liften yoksun gidalarla besleniyoryz ben bir kac gundur bunu deniyorum ve cok faydasını gordum sizde bir deneyin isterseniz tam gecmedi ama en azindan uzun bir sure koku yok forumda meyve ile agiz kokum gecti basligi altinda arkadaslarin uygulamalarını görebilirsiniz
IP
Cchfz
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Aralık-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Cchfz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralık-2020 Saat 21:17
İyi dualarınız teşekkür ederim. Deneyeceğim. Sağolun.
IP
BlackSea58
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 15-Haziran-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı BlackSea58 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralık-2020 Saat 23:55
Selam, aynı sorunlar bende de var Ankara da yasamasam murat hocama görüneceğim ama işte...
Bu arada bende aşırı terlerim yaz kış farketmez, boğazımda gurultu olur, feci geniz akıntım olur dilim bem beyaz olur genelde akıntıdan, uzanırken karnımda gurultu ve karın ağrısı oluyor nasıl geçecek bu bilmiyorum çıldırıcam en sonunda
IP
Cchfz
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Aralık-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Cchfz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralık-2020 Saat 01:43
Geçmiş olsun, geçecek ümidi kaybetmek yok. Aşırı terleme D vitamini eksikliğinden de olabiliyor, doktorunuza danışın bu konuyu isterseniz,gerekli görürse d vitamini ampulü versin. Allah herkese şifa versin.
IP
xxstarxx
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Aralık-2020
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı xxstarxx Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralık-2020 Saat 18:51
Yıllardır bu forumlarda dolaşıp çare arayan bu büyük sorundan kurtulmuş biri olarak son kez bu siteye giriyorum ve yazıyorum. Utanmayın çekinmeyin gidin dişlerden başlayıp daha sonra kbb tedavinizi olun çözüm bulunmazsa diğer bölümlere de başvurabilirsiniz.

Nasıl kurtulduğum gelecek olursam yıllardır kendi başıma bir çözüm arayışındaydım sürekli forum forum gezip yeni şeyler deniyordum fakat hiçbiri kalıcı olarak bir işe yaramış değildi. Yaş 21 e dayandı artık çekilecek gibi değildi dişlerime baktırdım herhangi bir çürük vs yoktu. Aylar sonra devlet hastanesinde bir kbb uzmanına gördündüm şikayetimi tam olarak söyleyemedim kronik farenjit tanısı koydu burunda eğrilik olduğunu söyledi.Sorun hale devam ediyordu dilde özellikle arka kısımda fazla olmakla birlikte beyaz bir tabaka vardı kesinlikle ondan kaynaklı bir kokuydu temizlediğimde neredeyse tamamen geçiyordu ama bir gün temizlemeyeyim tekrar eski haline dönüyordu.
Aynı zamanda boğazda bişey varmış hissi yanma kuruma şikayetlerimde vardı. Yine üstünden aylar haftalar geçti bir gün özel bir hastanede bir kbb uzmanına göründüm (yine şikayetimi söyleyemedim:/) burun içini incelemesi sonucu kendisi de kemik eğriliği olduğunu söyledi ancak bunun yanında alerjik rinit olduğumu ve öncelikle bunun tedavisini yapmamız gerektiğini söyledi antibiyotik tedavisine başladık hayatım değişti diyebilirim (farkında olmadığım) baş ağrılarım geniz akıntım dil de beyazlık boğaz da yanma kuruma vs tüm şikayetlerimden kurtuldum çok şükür sabahları dinç uyanıyorum gün içinde sürkeli yorgunluk halim artık yok.
hayat kaliten 1den10a çıktı desem yeridir birşeye odaklanmam eğitim hayatımda başarım arttı. BU SORUN SİZDE DE KRONİKLEŞMİŞSE MUHAKKAK ALTINDA YATAN ŞEYİ BULUP TEDAVİ OLUN BU HAYAT BÖYLE YAŞANMAZ HEPİNİZİ ANLIYORUM ÖZELDEN SORULARINIZ OLURSA YAZIN ÇOK NADİR DE OLSA BURALARA UĞRARIM HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.


IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2021 Saat 08:18
Orjinalini yazan: xxstarxx

....TEDAVİ OLUN BU HAYAT BÖYLE YAŞANMAZ HEPİNİZİ ANLIYORUM ÖZELDEN SORULARINIZ OLURSA YAZIN ÇOK NADİR DE OLSA BURALARA UĞRARIM HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN



Yok hayır.
Özelden yazışmıyoruz.
Herkesin okuyacağı şekilde yazışalım.
Bu forum siz aklınızdakileri yazasınız başkaları okusun diye var.
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2021 Saat 21:30
Arkadaşlar merhaba yeniyim sizlere bir sorum olacaktı piyasa da rahatlıkla bulabileceğim hocamızın önerdiği şekilde diş macunu ne var, ayrınca alkolsüz antiseptik gargara tavsiyeniz var mı
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2021 Saat 21:31
Hocam merhaba sorumu sizede sormuş olayım şuan tip1 vakalarında çinkolu diş macunu olarak ne öneriyorsunuz?
IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 00:57
Colgate procözum paradontax ferahlık diş macunu öneririm cınko yok içinde
Ben evde yapıyorum gargarayı para çok gitmesin diye 3 çubuk tarçın 2 su bardağı suda kaynatıyorum buhar çıktıktan 5 dakıka sonra ocaktan alıyorum soğutuyorum sonra tarçınlarla beraber blendıra atıyorum bunla Gargara yapıyorum içine yarım lımonun suyunu taze sıkıpta koyabılırsın sogukken
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 03:35
Çinkolu diye belirttim zaten çinkolu soruyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 09:31
Orjinalini yazan: Holmes

Hocam merhaba sorumu sizede sormuş olayım şuan tip1 vakalarında çinkolu diş macunu olarak ne öneriyorsunuz?


Piyasamızda ağız kokusuna uygun bir diş macunu yoktur. (Veya varsa bile ben bilmiyorum)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 09:38
Orjinalini yazan: Murat880

Colgate procözum paradontax ferahlık diş macunu öneririm cınko yok içinde
Ben evde yapıyorum gargarayı para çok gitmesin diye 3 çubuk tarçın 2 su bardağı suda kaynatıyorum buhar çıktıktan 5 dakıka sonra ocaktan alıyorum soğutuyorum sonra tarçınlarla beraber blendıra atıyorum bunla Gargara yapıyorum içine yarım lımonun suyunu taze sıkıpta koyabılırsın sogukken


Paradontaks isimli diş macunun ağız kokusu üzerine hiç bir hükmü yoktur.

Siz tarifini verdiğiniz diş macunu ile dişlerinizi çürütüyorsunuz. Öyle tuhaf karışımlar yapmayın. Gogıl'a fazla güvenmeyin. İnternet bilgi çöplüğüdür. Bir konu hakkında ön bilginiz yoksa, gogılda okuduklarınız sizi savurur.

Powerdent veya dentasave kullanın. Oldukça ekonomiktir ve Türk malıdır.

IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 09:47
Hocam colgate macun veya tarçın nasıl diş çürütecek limonu kast ediyorsanız ben her zaman koymuyorum yarım lımondanda çok az su çıkıyor
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 13:12
Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim. splatın çinkolu olduğunu söylediği diş macunu var sanırım çinko glukonat var içinde siz şuan tedavi sırasında hangi diş macununu veriyorsunuz? Ayrıca dentiste diye uyku öncesi diş macunu var bunun hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 21:15
Orjinalini yazan: Murat880

Hocam colgate macun veya tarçın nasıl diş çürütecek limonu kast ediyorsanız ben her zaman koymuyorum yarım lımondanda çok az su çıkıyor


Evet Limon yedikten sonra diş fırçalamazsanız dişleriniz çürüyebilir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 21:16
Orjinalini yazan: Holmes

Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim. splatın çinkolu olduğunu söylediği diş macunu var sanırım çinko glukonat var içinde siz şuan tedavi sırasında hangi diş macununu veriyorsunuz? Ayrıca dentiste diye uyku öncesi diş macunu var bunun hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim



Hangi diş macunu verdiğimi yukarda uzun uzun yazdım tekrar yazmayayım isterseniz.
Evet Zn Glukonat iyidir ama pratikte diş macununun çinkolu olması ile olmaması arasında pek bir fark göremiyorum.
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2021 Saat 23:34
Hocam tam muayeneye gelecektim ki önümüzdeki süreçte muayene etmeyeceğini dile getirmişsiniz. Acaba yeniden ne zaman muayenehaneniz açılacak umarım çok uzun sürmez. Sorulara verdiğiniz cevaplar içinde teşekkürler.
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2021 Saat 00:06
Bu arada hocam dentiste diş macunun yorumlarında çok etkili olduğu söylenmiş içersinde xylitol var bu zararlı sanırım değil mi hocam
IP
Hakan3443
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Aralık-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı Hakan3443 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 17:03
Orjinalini yazan: Cchfz

Merhaba, ben bu formu birkaç ay önce keşfettim; biraz geç keşfettim sanırım.. Buraya kendimi psikolojik olarak rahatlatmak ve belki yaşadığım sorunları burada detaylı anlatırsam tıbben farklı açılardan tedaviler düşünülebilir ve çözümler bulunabilir diye yazıyorum. 26 yaşındayım. İlkokuldan beri nefes kokum var diye hatırlıyorum çünkü kendimi hep sakız çiğnemek zorunda hissederdim ama kendim bu kokuyu o zamanlar hissetmezdim şimdi düşününce demek ki etrafımdakiler mi bunu bana böyle hissettirmiş bilemiyorum, şimdi ise hissediyorum. Taaaaki birinin 13 yaşımdayken dalga geçerek ve aşağılayarak ağzın kokuyor diye insanların içinde beni rencide etmesiyle nefesimin/ağızımın koktuğuna kesin kanaat getirmiştim. Bu kişiden önce kimse bana ağzın/nefesin kokuyor diye direkt söylememişti o zamanlar, sanırım kırıcı olmamak için bana bunu kimse direkt söylememiş, bilemiyorum. Çocukluğumda ailem ve çok sevdiklerimde hiç böyle bir şey söylemedi yüzüme karşı. Sonra lisedeyken de bikaç kişi nefesimin/ağzımın koktuğunu bana söyledi, tabii yine kırıcı alaycı şekilde söylediler... Ama ailem ve sevdiklerim yüzüme asla koktuğunu hiç söylemedi sanırım kırıcı olmamak için söylemediler, ben de şimdi bile hiç sormam kokuyor mu diye, çünkü gurur kırıcı ve çok utanç verici hissediyorum,dum. İlkokuldan beri hep diş doktorlarındayımdır. 7,8 yaşlarından beri azı dişlerime dolgu, kanal yolu tedavisi yapılır halen de hep sıkıntı yaşarım dişlerimle ilgili ve hep tedaviler gerekir. Geçtiğimiz yıllarda, yine bir dişim ağrıyordu ama diş filmimde bu dişte sorun görünmüyordu doktora ısrar ettim, açtı ve gerçekten dişim içten çürüktü ama filmde görünmüyordu.
Farklı bir vakitte, başka bir dişimdeki başka bir sıkıntıda baktık dişim kurtarılacak gibi değil doktor çekelim dedi, küçüklükten beri sürekli işlem uygulananan bir dişti zaten: çekerken doktorum 4 tane uyuşturucu iğne ile anca uyuşturabildi(normalde dişçi korkum hiç yok alışkınımdır)ve çektikten sonra bana diş köklerimin çok fazla derinde ve köklerin uçlarının çok içe kıvrık olduğunu ve köklerin güçlü şekilde tutunduklarını söylemişti. Yani dişlerimle ilgili çocukluktan beri sıkıntı vardır. Şimdi de mesela önceden tedavi gören 3 dişimde sorun var ama pandemiden dolayı gitmek istemiyorum. Bu arada diş doktorlarım hep farklı hastahanelerde ve farklı doktorlardı aynı doktora uzun süre hiç gitmedim. Yani diyeceğim evet dişlerimle ilgili sorun hep var, vardı. Ama dişlerimi tedavi ettirince de bu koku hiç gitmezdi, gitmedi. Yani sadece dişle alakalı bir koku asla değil bendeki koku bence. Acaba dişlerimin böyle sorunlu olması gizli şeker mi var diye düşündürüyor, evde ölçünce şekerim normal. Ama babamda kronik şeker var. Anneminde bünyesi yatkın.
Diğer sağlık sorunlarımı da anlatayım, küçüklükten beri her zaman belirli dönemlerde kulak arkamda veya vücudun belirli bölgesinde mantar, döküntülü kızarıklar olur; yılın belli dönemlerinde bu olur eskiden beri kullandığım bildiğim reçete gerektirmeden alınan krem, ilaç vb. tedavi ile geçer. Ayrıca çok hassas ve alerjik bir bünyem vardır. Yine çocukluktan beri hep kabızlık ve karında şişkinlik sorunum vardır. Kabızlık halen var, belirli iyi vitaminler kullanınca kabızlık geçiyor ama nefes kokum hep var. (Buarada hiçbir zaman kilo problemim olmadı, aksine zayıfım diyebilirim.)
Geniz akıntısı da olur bazen bende. Ve kendimi bildim bileli çocukluğumdan beri her zaman uykum vardır, oturduğum yerde uykum gelir. Halsizlik hep vardır bende, hep. Doktora gittin mi derseniz, 5 yıl önce bikaç kez başka sebeplerden detaylı kan testi yaptırdım; pek önemli bişey çıkmadı, başka bir test hiç yaptırmadım. Birde üç yıl önce özelde endeskopi yaptırdım; kronik gastrit çıktı ama doktor bir ilaç yazmadı.. Ama hiçbir zaman dışkı kokulu nefesim var diye bir doktora gidip çözüm arayamadım çünkü çok utandım, her zaman hep utandım. İlkokuldan beri hep sakız ve naneli şekerle ömrüm geçti. Halen dışarı çıkarken sakız ve şeker yanımdadır, onlar olmadan kimseyle konuşamam. İnsanlarla rahat ve huzurlu konuştuğum bir an bile hatırlamıyorum çünkü nefesim dışkı kokuyor. Koku boğazdan ve altlardan geliyor hissediyorum, ağzımın içi hep sıcak, hiç ferah bir ağzım yok ağır bir his var hep. Zamanla bu tabii psikolojik olarak da ben de travma oldu, şu an asosyalim diyebilirim. Çünkü bunu bana ilk kez çocukluğumda söyleyen de dalga geçerek söylemişti(50 yaşında akraba), sonra lisedeyken de söyleyenler de hep dalga geçerek söyledi ve alaycı imâ ettiler. Bu da ister istemez bende bunalım ve içime kapanma yaptı. Dilerim onlarda aynı sorunu yaşar normalde insanlara dua eden çok yardımsever biriyimdir ama bunu bana söylettiler... Ama şunu artık çok iyi anladım bu bir rahatsızlık çocukluğumdan beri var, benim gibi insanlar da varmış. İnsanlar çok kırıcı şekilde bunu söyleyince psikolojik olarak bir yıkım oluyor, keşke biraz empati yapabilseler ve dalga geçmeseler, eğer böyle kırıcı olmasalardı belki şimdiye kadar doktorlardan utanmadan derdimi çare arardım, ama utancımdan hiç çare arayamadım. Ailemde hiç bu konuyu bana açmadı, her zaman yokmuş gibi davrandılar çünkü ben aşırı kırılgan biriyim sanırım onlar da bu yüzden bu sorun hiç yokmuş gibi davrandılar bir kere bile yüzüme söylemediler. Ama pandemi geçsin inşallah, detaylı testler yaptıracağım utanmayacağım artık. Şimdiye kadar hep bu sorunum yokmuş gibi davrandım, yakınlarımda bu koku yokmuş gibi davrandı. Artık öyle yapmayacağım. Çare arayacağım.
Onun dışında nefeste dışkı kokusu babamda da hep olurdu, çok yoğun kokardı nefesi bir oda kokardı. Ama bir yıldır falan bu koku yok onda. 14 yıldır şeker ve tansiyon hastası babam, ilaç kullanıyordu zaten. Ama benim gözlemim bu kokunun onda geçme sebebi bilmiyorum tabii ama sadece gözlem birkaç yıldır ilaçları değişti. Bi de kalpte sıkıntı çıktı ona da ilaç başladı. Şu an koku yok onda. Babamdaki koku benden de fazla inanılmaz bir dışkı kokusuydu ama şimdi yok. Ayrıca bende vücut kokusu da vardır. Temizliğime dikkat ederim, ama her gün duş almam gerekiyor, çünkü aşırı terleme ve vücut kokum vardır. Ben doktora gitmeyi pek sevmeyen biri olduğum için belki bende birçok sıkıntı var ve bu koku onlardan oluyor bilmiyorum. Zaten nefeste dışkı kokusu ile ilgili ayrıca psikolojik travmalarım ve utanç duygum oluştu bu yüzden hiç doktora gidip de çare aramadım. Ve yine çok önemli bir konu da genetik ve çevre etmenli olarak okb, kaygı bozukluğu, anksiyete gibi şiddetli psikoljik rahatsızlıkları olan biriyim. Geçtiğimiz yıllarda bu rahatsızlıklar dayanılmaz bir hal alınca psikiyatri uzmanına gitmiştim ve 1 yıl kadar bir ilaç kullandım sonra kendim kestim. bir yorumcu bu formda bu kokunun sebebini beyin, bağırsak ve psikoloji ile ilişkilendirmiş, bence çok mantıklı. Mutsuz ve huzursuzken ekstra bu koku artıyor. Bu konununda üzerine gidip psikiyatri ile de görüşeceğim. Neden bir makine icat edilip insan içine girince vücudun neresi koku yapıyor görülemiyor keşke yapılsa bu makine... Murat hocam teşekkür ederim kendi adıma form faydalı size de başarılar. Yazmakla bitmez bu sıkıntılarım benim çok uzattım. Allah şifa versin.


Selam CChfz,

Kronik gastritin sebebi H.Bacter Pylori.

Bende seninle aynı sıkınntıya sahiptim. Nefesim dışkı gibi kokuyordu.

Ben iyileştim.

Brokoli kürü ile miğdedeki bu bakteriyi temizlemen gerekir.

Ayrıntılı bilgi için açtığım konuyu inceleyebilirsin.

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2831&PID=24206#24206
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 19:59
Orjinalini yazan: Holmes

Bu arada hocam dentiste diş macunun yorumlarında çok etkili olduğu söylenmiş içersinde xylitol var bu zararlı sanırım değil mi hocam


Ksilitol alkoldur. alkollerin hiç birisini pek önermiyorum.
Ya ürünün içerisinde çok değerli ve zor bulunan malzemeler bulunacak ve ksilitolun varlığını affettirecek ve görmezden geleceğiz veya ksilitol hiç bulunmayacak ki gönül rahatlığı ile alkolsüz olarak kullanabilelim
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 20:12
http://www.dentisteturkiye.com/ Hocam buyrun ürünün içeriğinde bunlar olduğu yazılmış yorumlarda çok etkili olduğu söyleniyor görüşünüzü almak istedim. Ayrıca muayenehanenizle ilgili sorumu gözden kaçırdınız sanırım hocam. Teşekkürler
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2021 Saat 09:26
Orjinalini yazan: Holmes

http://www.dentisteturkiye.com/ Hocam buyrun ürünün içeriğinde bunlar olduğu yazılmış yorumlarda çok etkili olduğu söyleniyor görüşünüzü almak istedim. Ayrıca muayenehanenizle ilgili sorumu gözden kaçırdınız sanırım hocam. Teşekkürler


Bu diş macununu her grupta bana soruyorlar. Ben burada veya başka yerde yazmıştım gibi hayırlıyorum ama tekrar yazayım:

Probiyotik, antiseptik, antibiyotik, hoş kokulu otlar, yağlar, bitkiler ağız kokusunda maske olarak kullanılır. Bunun dışında bir hükmü yoktur. Veb sayfaları satış amaçlı çeşitli sahte yorum veya ileri iddia, ispat edilmemiş hipotezler öne sürebilir. Biz bunlara kapılmamalıyız, onlara kanmamalıyız, inanmamalıyız. Arzu edenler bu ürünü kullanabilirler. Ancak bunun bir koku maskesi olduğunu , sınırlı bir süre için kullanılabileceğini ve etkilerinin hem geçici hem de önceden kestirilemez olduğunu bilerek kullanmak gerekir.

Gelelim ikinci sorunuza: Bu forumda ticari amaçlı olarak yazışmayız, bu forumu kendime hasta bulmak için kurmadım. Zaten korona krizi sebebi ile aylardır kliniğim kapalı, hasta bakmıyorum.
IP
Holmes
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 57
Alıntı Holmes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2021 Saat 13:08
Yani içindeki ksilitole rağmen maskelemek amacıyla olmasına rağmen kullanılabilir mi hocam?
IP
Cchfz
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Aralık-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Cchfz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2021 Saat 14:35
Selamlar Hakan3443, senin adına gerçekten sevindim. Ben de senin gibi tüm bu doktorlara gitmeyi artık kafama koydum, pandemiden sonra inşallah gidicem doktorlara. Ama koku şikayetlerimiz aynıymış madem, sende bir şey çıkmamışsa kontrollerde belki benim de aynıdır sorunum. Önerin için teşekkür ederim, belki bende de işe yarar brokoli neden olmasın, deneyeceğim ilk fırsatta.
Sağolasın.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2021 Saat 23:01
Orjinalini yazan: xxstarxx

Yıllardır bu forumlarda dolaşıp çare arayan bu büyük sorundan kurtulmuş biri olarak son kez bu siteye giriyorum ve yazıyorum. Utanmayın çekinmeyin gidin dişlerden başlayıp daha sonra kbb tedavinizi olun çözüm bulunmazsa diğer bölümlere de başvurabilirsiniz.

Nasıl kurtulduğum gelecek olursam yıllardır kendi başıma bir çözüm arayışındaydım sürekli forum forum gezip yeni şeyler deniyordum fakat hiçbiri kalıcı olarak bir işe yaramış değildi. Yaş 21 e dayandı artık çekilecek gibi değildi dişlerime baktırdım herhangi bir çürük vs yoktu. Aylar sonra devlet hastanesinde bir kbb uzmanına gördündüm şikayetimi tam olarak söyleyemedim kronik farenjit tanısı koydu burunda eğrilik olduğunu söyledi.Sorun hale devam ediyordu dilde özellikle arka kısımda fazla olmakla birlikte beyaz bir tabaka vardı kesinlikle ondan kaynaklı bir kokuydu temizlediğimde neredeyse tamamen geçiyordu ama bir gün temizlemeyeyim tekrar eski haline dönüyordu.
Aynı zamanda boğazda bişey varmış hissi yanma kuruma şikayetlerimde vardı. Yine üstünden aylar haftalar geçti bir gün özel bir hastanede bir kbb uzmanına göründüm (yine şikayetimi söyleyemedim:/) burun içini incelemesi sonucu kendisi de kemik eğriliği olduğunu söyledi ancak bunun yanında alerjik rinit olduğumu ve öncelikle bunun tedavisini yapmamız gerektiğini söyledi antibiyotik tedavisine başladık hayatım değişti diyebilirim (farkında olmadığım) baş ağrılarım geniz akıntım dil de beyazlık boğaz da yanma kuruma vs tüm şikayetlerimden kurtuldum çok şükür sabahları dinç uyanıyorum gün içinde sürkeli yorgunluk halim artık yok.
hayat kaliten 1den10a çıktı desem yeridir birşeye odaklanmam eğitim hayatımda başarım arttı. BU SORUN SİZDE DE KRONİKLEŞMİŞSE MUHAKKAK ALTINDA YATAN ŞEYİ BULUP TEDAVİ OLUN BU HAYAT BÖYLE YAŞANMAZ HEPİNİZİ ANLIYORUM ÖZELDEN SORULARINIZ OLURSA YAZIN ÇOK NADİR DE OLSA BURALARA UĞRARIM HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.




Kardeşim gittiğin hastanenin ismini ve doktorun ismini verebilir misin? Bir de antibiyotik tedavin biteli ne kadar oluyor? Sadece sana antibiyotik mi verdi bunun yanında sinüs rinse kiti ya da burun spreyi vs vermedi mi?
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16-Aralık-2015
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2021 Saat 23:30
Benim 6 senedir nefes kokusu problemin var yapmadigim test kalmadı hiç birşey çıkmayınca bende uğraşmayı bıraktım.ama geçen gün kan gazımı aldı gastroenteroloji bölümü ve sonuçlar iyi çıkmadı.kanimda karbondioksit fazlası varmış ve diyer değerlerde bozuk çıkmış.Dr dediğine göre asitlenme de olmuş.murat hocam acaba kanda karbondioksit bulunması nefes kokusu yapar mı
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2021 Saat 19:38
Orjinalini yazan: marln

...murat hocam acaba kanda karbondioksit bulunması nefes kokusu yapar mı


Karbon dioksit kokusuzdur. Ama buna sebep olan durum koku yapar mı bilemiyorum.
IP
Melike
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 25-Ağustos-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı Melike Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2021 Saat 23:51
Arkadaşlar ben reflü hastasıyım ağız kokum hiç geçmiyor napmam lazım kafayı yiyicem ya
Mlk
IP
unfair
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Temmuz-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
Alıntı unfair Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2022 Saat 18:19
hakan bey durumunuzda bir gelişme oldu mu, yazabilir misiniz?
IP
unfair
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Temmuz-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
Alıntı unfair Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2022 Saat 18:21
merhaba, aynı şikayetlere sahibiz, siz bu problemlerin farkına erken varmissiniz, tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? durumunuzda gelişme oldu mu?
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ağustos-2022 Saat 10:22
http://dentisteturkiye.com/#urunler

Maskeleme yapsa bile günlük hayatta yeterli olur. Emin değilim ama ben bu macunu almıştım. Evde duruyorsa tekrar deneyeyim.


Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Holmes

http://www.dentisteturkiye.com/ Hocam buyrun ürünün içeriğinde bunlar olduğu yazılmış yorumlarda çok etkili olduğu söyleniyor görüşünüzü almak istedim. Ayrıca muayenehanenizle ilgili sorumu gözden kaçırdınız sanırım hocam. Teşekkürler


Bu diş macununu her grupta bana soruyorlar. Ben burada veya başka yerde yazmıştım gibi hayırlıyorum ama tekrar yazayım:

Probiyotik, antiseptik, antibiyotik, hoş kokulu otlar, yağlar, bitkiler ağız kokusunda maske olarak kullanılır. Bunun dışında bir hükmü yoktur. Veb sayfaları satış amaçlı çeşitli sahte yorum veya ileri iddia, ispat edilmemiş hipotezler öne sürebilir. Biz bunlara kapılmamalıyız, onlara kanmamalıyız, inanmamalıyız. Arzu edenler bu ürünü kullanabilirler. Ancak bunun bir koku maskesi olduğunu , sınırlı bir süre için kullanılabileceğini ve etkilerinin hem geçici hem de önceden kestirilemez olduğunu bilerek kullanmak gerekir.

Gelelim ikinci sorunuza: Bu forumda ticari amaçlı olarak yazışmayız, bu forumu kendime hasta bulmak için kurmadım. Zaten korona krizi sebebi ile aylardır kliniğim kapalı, hasta bakmıyorum.
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ağustos-2022 Saat 13:31
Murat Hoca Reflü ağız kokusu için tek başına yeterli değil midenin de kokması gerekir diyor. Ben geğirdiğimde o gün ne yersem o yemeğin kokusu gelir. Bu olay bir iki saat sürer.

Aslında mide dışkı dolu olduğu için herkesin midesi kokmaz mı?.


Orjinalini yazan: Melike

Arkadaşlar ben reflü hastasıyım ağız kokum hiç geçmiyor napmam lazım kafayı yiyicem ya
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ağustos-2022 Saat 16:58
Orjinalini yazan: Kelime

Murat Hoca Reflü ağız kokusu için tek başına yeterli değil midenin de kokması gerekir diyor. Ben geğirdiğimde o gün ne yersem o yemeğin kokusu gelir. Bu olay bir iki saat sürer.

Aslında mide dışkı dolu olduğu için herkesin midesi kokmaz mı?.


Yok öyle değil bence çünkü kustuğun zaman kesif bir asit kokusu oluyor kusmukta. Kusmuğun bilirsin kendine has bir kokusu olur fakat mide asidin azsa, besinler tam sindirelemediği ve mikroplar ölmediği için kokuşma başlıyor, mayalanma (fermente) oluyor besinler ve o zaman koku oluyor.

Lahanayı, salatalığı düşün, turşu kurunca fermente olurlar ve bambaşka bir kokuya bürünürler.

Yalnız Murat hocanın dediğine biraz aklım takıldı çünkü midedeki helicobacter pylori'yi keşfeden, bu mikrobu labprstuvar ortamında üretmeyi başaran bilim adamı bu mikropları içerek kendisine de bulaştırmış ve 10 gün sonra bir çok belirtiyle beraber eşinin uyarmasıyla ağzının da koktuğunu belirtmiş,

Dikkat edin kendisi değil eşi uyarmış çünkü kendisi almamış kokuyu. Bununla ilgili bir bağlantı da bırakmıştım buraya bulursam yine koyarım.

Mide asidine bile son derece dayanıklı bu bakteri midir virüs müdür artık her ne karın ağrısıysa midede kokulu bir gaz oluşmasına sebep oluyorlarmış. Yalnız işin tuhaf kısmı şu ki toplumun neredeyse %40 ında olan bu mikrop neden herkeste koku yapmıyor sorun bu.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ağustos-2022 Saat 21:02
Bu arada dışkı testi buldum,

1 su barsağı ılık suyun içine 1 çorba kaşığı susam döküp karıştırıp susamları çiğnemeden yutuyorsunuz.

Susamlar bağırsakta sindirilemeden dışkıyla atılırmış.

Eğer bunu yaptıktan sonra 12 saatten önce dışkıda susam görürseniz bağırsaklarınız besinleri yeterince emmiyor, sindirim yapamıyor demekmiş. 24 saat ve daha uzun sürede dışkıda susam görürseniz bu da iyi değilmiş. Bağırsaklarınız tembel ve muhtemelen kabızsınız.

instagram bağlantısı tıkla

Detaylar videonun açıklama kısmında.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu