|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2021 Saat 09:47 |
Merhaba arkadaslar. Ilk kez yaziyorum simdiye kadar bir cok yazilarini okudum ama çare bulamadim. Aylardir KBB, Dis hekimleri, gastroenteloji gitmedigim yer kalmadi. Sikayetim su. Dilimin en arka kökü, girtlakla birlesti yerde bir yapi var aynada agzinizi kocaman açtiginizda görürsünüz. Dil köküm ile girtlak basinin birlestigi o çukur yerde okadar pis eksimsi bir koku var ki. Firçalamakla geçmiyor. Helicobakteri için antibiyotik kullandim bakteri geçti koku geçmedi. Sinüzit için antibiyotik kullandim geçmedi. Bogazimdaki o balgam hissi hiç geçmiyor ve eksimsi koku. Parmagimi sürünce igrenç kokuyor. Ayni zamanda bende bademcik tasi var. Neredeyse her gün bademcik tasi cikariyorum öyle berbat kokulu ki elimden bile kokusu gitmiyor. En son bademciklerimi aldiracagim. Sizce sebep bu mudur. O balgam hissi bademcik yasindan dolayi olusabilir mi. O dil arkasi kokunun sebebi bu taslarin sebep oldugu bakteriler olabilir mi. Düsüncelerinize ihtiyacim var
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bir de üst damagimin arka tarafinda da kötü bir tat var ne yapacagimi sasirdim geçen sene yoktu bmyle bir problemim. Dislerimde tas olmamasina ragmen belki vardir diye dis temizligi yaptiriyorum ama yine geçmiyor. Çürügüm yok dolgularim var. Ama koku sanki dis etlerim den degil de bogazdan arkadan geliyor ya. Böyle yasayamiyorum daha fazla cok kötü etkilendim psikolojik olarak çöktüm
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
bademcik tasi varsa aldir sik sik geliyorsa problem var demekki sik sik akintin oluyorsa sik beslenme ogunler arasi 5 saat olsun sik sik yiyince histamin seviyeleri yukseliyor surekli bogaz temizleme ihtiyaci hissediyon oylede bir ogundede tika basa yeme
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
kahve ve koyu cay da geniz akintini arttirir hemde vucudu sussuz birakiyolar akinti yogunlasiyor malesef
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Düsüncenizi paylastiginiz icin cok sag olun. Cok sik yemek yemiyorum kahve de reflü yapar diye içmiyorum çay da çok badir onu da çok açik içerim. Dis firçalarken özellikle balgam geliyor çikarmaya calisiyorum beyaz köpük seklinde cikiyor dil siyirici ile siyiriyorum ama hiç bitmiyor hatta bazen cok zorlayip istigfar bile ediyorum. Ögürünce balgam burnuma kadar cikiyor burnumu da dolduruyor. Neden böyle anlamadim böyle bi sorunum yoktu 5 6 aydir var ve aramadigin tedavi gitmedigim doktor kalmadi cok yoruldum artik
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Benim ameliyattan sonra oldu problemi azdiran bagirsaklar
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Murat hocama soru sorabilir miyim burayi okuyor musunuz bilmiyorum hocam bademcik tasi bogazda yapiskan sivi yapar mi o bakterilerden dolayi bu sivi oluyor olabilir mi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Nasil yani ne ameliyatindan sonra oldu, anlamadim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bogazda yapiskan siviyi tam olarak gözümde canlandiramadim. Geniz akintisindan mi bahsediyoruz? Bademcik tasi ile geniz akintisi ayni kiside birlikte bulunabilir. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Iyi aksamlar murat hocam. Balgam gibi. Dis firçalarken de geliyor agzima. Bogazimi temizlemeye atmaya calistikca daha cok geliyor midem bulaniyo bazen ögürüyorum o zaman daha da cok geliyor siyirici ile siyiriyorum yapiskan oldugu için Baska türlü gitmiyor
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
omuz ameliyati oldum ondan önce gram agiz kokum yoktu herkesle baya cok yakin konusurdum ameliyatta antibiyotik ve agri kesici verdiler bunlarda bagirsak florasina kalici uzun sureli hasar verebiliyor.benim bagirsak floram cok iyi degilmis demekki bu duruma geldim ama suan tamir ediyorum ne kadar uzun surerse sursun
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Çözüm önerileriniz var mi ben aylardir bu isin pesindeyim artik gücüm kalmadi her türlü tedaviye her seye açigim artik böyle yasamak istemiyorum daha fazla gencecik yasimda ugrastigim sey bu olmamali diyorum ne özel hayatim var ne arkadas hayatim ne aile hayatim hayatim karardi
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
1 ay boyunca rutin beslenme tarzi oneriyim kendimde yapiyorum sizdede ise yariyabilir ama mutlaka eksiksiz yapmaniz lazim
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
ben hiç yasamak istemiyorum tek sorunum agiz kokusu degil omzumda platin var basketbol yuzme anlik herhangi bir refleks hizli hareket yapmam yasak yine plaitn cikabilir kucuklukten beri baya zayifim dogdugum zaman fakirlik icinde evde yiyecek yok annem gunlerce aç kala kala dogurmus beni dogdugumda ebe bile yok annem kendisi dogum yapmis gobek bagini lastikli biseyle kesmeyi denemis kis sogugunda kan icinde kalmisim 5 6 yaslarinda havale gecirdim bi kac kere babamdan surekli sopayla dayak yedim kucuklugumden cok az ani hatirliyabiliyorum bu psikolijiyle ustune agiz kokusu yani ben aslinda hiç yasamak istemiyorum ama bu hayat rüyasina geldik bir gün zaten hepimizde ölecegiz bazilari sansli bazilari kötü durumda...
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
amacim burda olabildigince kalip kendimde denedigim ise yarayan durumlari buraya yazmak insanlari bilgilendirmek bu forum bu yuzden var burdaki cogu kiside kokulu geniz akintisi kbb sorunlari var malesef
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
@Murat880 Yazdiklarinizi okuyunca çok etkilendim. Bunca zorluga ragmen güçlü durusunuz takdir edilesi gerçekten..
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Güç mü bilmiyorum ama insan ne kadar zorluk olursa olsun alisiyor tesekkür ederim
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Üzüldüm yasadiklariniza. Umarim bundan sonra yolunda gider hersey.
Bu agiz kokusu Okadar degisik bi hastalik ki. Insani tek basina birakiyor. Yirmilik disim çütüktü doktor dolgu yapmisti. Simdi o yirmilik disime dis ipi sokup çikardigimda oradan da koku geliyor. Bogazimdan da koku geliyor. Bazen burnumdan da geliyor. Dilimin arkasi da kokuyor. Sebebini bulamiyorum murat hocam fikriniz var midir |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Abicim vücut çukurlari kokar. Hangi vücut çukuruna parmak sürüp koklarsaniz kokulu oldugunu görürsünüz. Bu bir hastalik isareti degildir. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam peki dil arkasinin kokmasi normal mi. Eksi bir koku olmasi neyi gösterir dil arkasinda
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dil kazinmaz, siyirilmaz. Bogazionizi temzlerken geliyorsa bitinceye kadar temizlemeye devam etmelisiniz. Madem balgam geliyor bir gögüs hastaliklari hekimine görünmeye ne dersiniz |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Hocam balgamdan kasit yapiskan geniz akintisi galiba ilk zamanlar bendede asiri çoktu et yumurta balik daha felaket yapiyordu suan %95 bitkisel yiyorum baklagil C vitamini içeren meyveler brokolidede çok var C vitamini akinti kurudu nerdeyse sadece soldan bazen az biseygeliyo burunda egrilik oldugu için
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam, Dis firçalarken de geliyor. Çikarana kadar zorluyorum ama cikmiyor xorlamaktan artik kusuyorum bile ama ordaki balgam hissi gitmiyor. Beyaz köpük seklinde geliyor. Bogazin alt kisminda, yani boyun hizasinda. Boynumuzun ortasinda bi çukurluk varya balgami o hizada hissediyorum bilmiyorum anlatabildim mi yerini ama. Beslenmeyle azaltamadim yada geçirmedim. Yedigim seylerle ne artiyor ne de azaliyor
|
|
![]() |
|
SifaAllahtan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
Nicksiz kardesim yutkunsan dahi gitmeyen bir balgam mi bu . Yemek yesen bile geçmeyen bir balgam mi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Evet yutkunsam da gitmiyor yemek yesem de. Çikaramiyorum da. Hiçbir sekilde gideremedim.doktor balgam yok dedi ama zaten bogazima bakinca görülmüyor biraz daha asagida kaliyor. Dis firçalarken agzima gelip bogazima da yapisiyor seffaf bisey
|
|
![]() |
|
SifaAllahtan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
Çözümün belli . Vakit kaybetmeden ben iyilestim bolumundeki geçmeyen balgamlilar buraya yazisini bastan sona okuman. Sorunun burun egriligi geçmis olsun
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Doktor burunda hafif bi egrilik var islem gerektirecek bir durum yok dedi. Bu arada burnuma her hangi bir darbe almadim. Yani yeni egilmis olamaz dimi. Agiz kokum eskiden yoktu. 5 6 aydir böyleyim. Bademcik tasim da var belki o balgam yapiyordur olabilir mi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
O yazinizi daha önce de okumustum. Hatta burun aletini buldum internetten. Fiyati da uygundu almayi düsündüm hala da düsünüyorum. Fakat dilin tamami beyazsa demissiniz dilimde beyazlik yok ne önünde ne arkasinda
|
|
![]() |
|
SifaAllahtan
![]() ![]() ![]() |
Balgam en önemli faktör kardesim. Dildeki beyazlik sürekli olmuyor . Ancak balgam sürekli oldugu için konuyuda balgam üzerine açtim. Çözümün benim yazimda bir düsün derim. Zaman kaybettikce o balgam bogaz veya geniz rahatsizliklarina yol açabilir. Tekrar geçmis olsun
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim sagolun. Peki bu egzersizleri alet kullanmadan yapabilir miyim
|
|
![]() |
|
SifaAllahtan
![]() ![]() ![]() |
Evet ama %20 etki eder . Youtubeye Merve Demir burun egriligi yazin videolari izleyip uygulayin lütfen. Ama burun aletiyle yüzde yüz etki elde edersiniz.Bu egzersizleri kendi üzerimde tatbik ettigim için süphesiz kefilim . Forumun yarisinindan fazlasinda bu sekilde iyilesecegine eminim
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Cok sagolunn
|
|
![]() |
|
SifaAllahtan
![]() ![]() ![]() |
Siz sag olun , saglikli olun InsAllah
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar sizinle paylasmak istedim dün ilk defa burdan okuyup çörek otu yagi aldim burnuma siktim dehset bir yanma oldu Burnunda genzimde ama okadar açti ki burnumu. Agiz kokumda bile hafif bi azalma oldu ilk günden. 1 ay kullanin diyenler var ve kullanacagim deneyebilirsiniz. Aktaran 25 tlye aldim soguk sikim. Soguk sikim olmasi gerekiyormus. Bir de nane yagi aldim o da 10 tl. Sicak suya damlatip kokluyorum bütün odaya yayiliyor nefesi aninda açiyor arkadaslar deneyebilirsinizzz aylardir burnum tikaliydi ilk defa nefes aldigimi hissettim
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Oruç oldugum icin suan daha da artti su içemiyorum firçalayamiyorum nefes kokum geçti ama agiz kokum cok Fazla umarim maskenin disina cikmiyordur çift maske takiyorum :((
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |