Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: 6 YIL SONRA İYİLEŞTİM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
20likdiş
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı 20likdiş Cevaplabullet Konu: 6 YIL SONRA İYİLEŞTİM
    Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 19:29
Arkadaşlar 6 yıl uğraştığım bu lanetten çok şükür kurtulmuş bulunmaktayım. Yıllarca Çaresiz bir ağız kokusu mağduru takip ettiğim bu forumda sonunda iyileştim mesajı payalıyor olmak harika bir duygu.

Yıllardır çözemediğim bu hayat karartan illetin sebebi 20 lik dişlerim çıktı. Ben ne gargaralar ne diş ipleri ne ilaçlar içtim. Bademcik ameliyatı oldum. Kaç defa dişlerimi temizlettim. Neler yapmadım ki bu ağız kokusundan kurtulmak için.

VE İŞİN NİHAYETİNDE yine ağız kokusu şikayetiyle gittiğim bir diş hekimi ki Allah kendisinden razı olsun, bana dedi ki bence problem 20 lik dişlerinde. Benim 20 lik dişlerimden sadece bir tanesi gömük ve yamuk çıkmıştı diğerleri gayet düzgündü. Neyse hocamız 20 lik dişlerini çekelim dedi. Muayene esnasında 20 lik dişlerimin arkasında diş fırçasıyla geçmeyecek şekilde ufak kalıntılar olduğunu ve bunların ağız kokusuna sebebiyet verdiğini düşündüğünü söyledi. Her ne kadar başta diş hekimin 4 tane 20 lik dişi de almak istemesini üzerimden para kazanmaya çalışıyor gibi düşünsem de bu beladan kurtulmak için bunu da kabul ettim.

Dediğim gibi 1 tanesi gömük olduğu için onu yarım saatlik bir operasyonla diğerlerini ise 1 er hafta arayla normal diş çekimi şeklinde aldırdım. Sonrasında yavaş yavaş çekilen dişlerin bulunduğu yerdeki yaralar kapandı, diş etleri kendini toparladı. Sağ üstteki son yirmilik dişim çekilene kadar ağız kokusu azalsa da devam etti. Ben tam bunun da işe yaramadığını düşünerek verdiğim paraya ve daha da önemlisi yaptığım birşeyin daha işe yaramadığna üzülecekken bir de baktım son yirmilik dişin çekilmesinden sonraki hafta ağız kokusu yok olmuş.

Arkadaşlar bu 20 lik dişlerimi çekeli tam 6 ay oldu ve o günden beri bir daha ağız kokusu sıkıntısı çekmedim. Özgüvenim yerine geldi. Psikolojim düzeldi. İnsanlarla artık çok rahat konuşabiliyorum. Yıllarca ağız kokum anlanlaşılmasın diye insanların yüzüne bakmadan onlarla konuşurken kafamı farklı yöne çevirerek konuşan biri olarak şimdi insanların gözünün içine baka baka konulmanın bile ne kadar tatlı bir nimet olduğunu çok iyi anlıyorum.

Son olarak diyeceğim şudur, arkadaşlar bu 20 lik diş mevzusunu ciddiye alın. Ben şimdi keşke diyorum bademcik ameliyatı olacağıma o zaman 20 lik dişlerimi çektirseymişim. İnşallah siz de tez zamanda bu illetten kurulursunuz. Dualarım sizinle 🙏🤲



IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 19:36
Merhaba, öncelikle çok sevindim adınıza ne güzel sifaniza kavuşmuş olmanız. Bize gelecek olursak çoğumuzun ağız kokusu çocukluktan geliyor o sebeple 20 lik dişler belki sonradan oluşan ağız kokusu için ciddiye alınmalıdır diye düşünüyorum.
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 20:05
Çok sevindim iyilesmenize
Sifaniz daim olsun.
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 20:14
Benim bütün yirmilik dişlerim düzgün çıktı ama benim ağız kokum eskiden yoktu sonradan başladı acaba benim sorunum da diş olabilir mi
IP
20likdiş
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı 20likdiş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 22:06
Orjinalini yazan: nicksizz4

Benim bütün yirmilik dişlerim düzgün çıktı ama benim ağız kokum eskiden yoktu sonradan başladı acaba benim sorunum da diş olabilir mi
Kesinlikle 20 lik dişlerinize baktırmanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi benim sadece bir 20 lik dişim yamuktu diğerleri düzgündü ama yine de ağız kokusu onlardan kaynaklıydı.Yıllar boyunca 20 lik dişlerimizin arka tarafına ulaşamadan dişlerimizi fırçalıyoruz. Ben de ağız kokumun bmyle mide bağırsak yada psikolojik gibi fantastik şeyler yüzünden olduğunu zannederken sorunun dişlerimden kaynaklanmasına yıllardır çözemediğim sıkıntının gözümün önünde ki basit birşeyden kaynaklandığını öğrenince neden bu kadar geç kaldım diye kendime kızdım.
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2021 Saat 10:51
Sendeki koku nasıldı biraz bahseder misin. Boğazında balgam hissi oluyor muydu koku neye benziyordu. Benim üst damağımın arka kısmında kötü bir tat var. Diş fırçalayınca veya halitosil gargara kullanınca koku geçmiyor. Senin nasıldı biraz anlatır mısın
IP
20likdiş
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı 20likdiş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2021 Saat 16:58
Öncelikle bende bahsettiğiniz balgam hissi yoktu ama ağızın arka tarafında sürekli kötü bir hissi vardı. Özellikle sabahları uyandığımda bu kötü tat ve ağız kokusu çok daha net hissediliyordu. Koku nasıl tarif edilir tam bilemiyorum ama benimki 20 lik dişin arka kısmında çürümüş yemek artıklarının yıllarca küçük küçük birikerek tortulaşmasından kaydaklandığı için bendeki koku bildiğiniz çürümüş yemek özellikle sabahları ise çürümüş yumurta tarzı bir kokuydu. Arkadaşlar gerçekten hepinize bu 20 lik diş mevzusunu ciddiye almanızı tavsiye ediyorum. Ben bu lanet kokudan kurtulduktan 3 ay sonra diş hekimime minnettarlığımı göstermek için gittiğimde aramızda şöyle bir konuşma geçti. Biraz abes bir örnek ama diş hekimi bu örneği vererek anlattığı için anlatayım. Dedi ki nasıl ki bazen lavaboya girersin ve klozette daha önce lavaboyu kullananların tıvalet fırçasını doğru dürüst kullanmamaların dolayı dışkı artığı kaldığını görürsün ve o temizliği kendin yapmak istersin ama ne kadar furçalasan da o dışkı bir türlü gitmez. Çünkü o dışkı artığı orda kurumuştur ve iyice yapışmıştır. İşte senin 20 lik dişlerinin arkasında da bunun gibi zamanında iyice fırçalanmadığı için kurumuş ve 20 lik dişine iyice yapışmış artıklar vardı. 20 lik dişini çekerek biz o artıkları da çekmiş ve ağzından almış olduk böylece koku geçti. Dediğim gibi arkadaşlar ağız kokusunun onlarca farklı bir sebebi olabiliyor ama diş hekimlerinin de dediği gibi koku neredeyse yüzde 80 oranında tip 1 yani ağız içinden kaynaklanıyor. Sizin de ağız kokunuzun burdan kaynaklanma olasılığı çok yüksek. Ben ağız ve dişler ile ilgili herşeyi yaptırdım, kaç defa dişlerimi temizlettim demeyin çünkü ben de kaç defa dişlerimi temizletmiştim. Demek ki bu diş temizletmeler esnasında en arkada bulununan 20 lik dişlerin arkasındaki bölge yeterince temizlenmemiş.

Halitosil konusuna gelecek olursak ben 2018 yılımda yaşadığım Diyarbakırdan Adanaya giderek Hocama muayene oldum. O zaman bana kokunun Tip 1 cinsi oldupunu ve ağız boşluğundan kaynaklandığını söyledi ama 20 lik dişlerden kaynaklanabileceği konusunda birşey söylememişti. O zaman ben de Halitosil aldım ve kulldım. Halitosil benim ağız kokumu 1-2 saatliğine de olsa geçiriyordu. Ancak sonrasında ağız kokusu tekrar başlıyordu. İnşallah hepiniz iyileşirsiniz arkadaşlar dualırm sizinle ..
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2021 Saat 17:13
Cok tesekkürler anlattıkların için. Benim de 20lik dişimin diş etiyle birleştiği kısımlarda taş birikimi var dün dişlerimi temizlettim ama orayı temizlememiş sanırım hala duruyor. Benim kokum çöp kokusuna benziyor çöp birikince bekleyince nasıl kokar işte öyle kokuyor özellikle sabahları çok çok fazla. Hohlayınca kokunun boğazdan geldiğini hissediyorum. Murat hocaya muayene oldum sonuç olarak aslında Tip1 çıktı ama ağızda bir sorun olmadıgını kokunun biraz daha geriden geldiğini söyledi ve tip2 tanısı konuldu kronik faranjit ten kaynaklı. Belki de 20lik diş tir problem kafam cok karıştı her yolu deniyorum
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 366
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralık-2021 Saat 21:06
Noldu 20 lik dişlerini çektiren olmadı mı hiç o günden bugüne?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu