|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2021 Saat 12:00 |
Bende de yillardir igrenç koku ve dil pasi var. Agzimda 4-5 dolgu ve 2 porselen kaplama var. Dolgularim düstügünde dis hekimine giderdim yenilerdi. Semtimize zipkin gibi, fisek gibi gençlerden olusan bi dis klinigi açildi. Gidiyorsun, önce tüm dislerin röntgeni çekiliyor ve doktor ona göre tedaviye basliyor. Düsmüs dolgum için gitmisken bana 6 disimin çürük, 2 sinin dis kökünde iltihap, apse oldugunu birinin kanal tedavisi gerektirdigini digerlerini dolguyla kurtarabilecegini söyledi. Ekranda da röntgen üzerinde gösterdi.
Ama bu 6 disin hiç agri yapmamasina da sasirdi. 3 disime dolgu, birine de kanal arti kaplama yapti. Kaldi 2 disim. Inanin kokunun %70'i gitti. Kaplama yaptigi arka azi disimin dis etinde ara ara sivilce gibi bi sey çikar sonra kendi kendine inerdi bir kaç güne. Meger kökteki iltihap ordan akiyormus agzima ve kokuyu o yapiyormus. Kalan 2 disim de ne yazik ki implant yapilmaliymis ve tanesine 3.500 dedi ben de simdilik yaptiramadim. Onlar da yapilirsa sanirim koku tamamen gidecek. Demem o ki bu kokularin kaynagi %95 agiz içi kaynakli yani dis ve dis etinden. Benim gittigim dis klinigi bu röntgen isini ve ön muayeneyi ücretsiz yapiyor. Siz de disçinize gidin ve 32 disin röntgenini çektirin muhtemelen hepinizde dislerde su an için sizi rahatsiz etmeyen içten çürükler ve apseler vardir. Iltihaplar için için akiyor agziniza ve kokuyu da bunlar yapiyor. Zaten flagyl falan içince kokunun kesilmesi de bu ilacin o apseleri geçici süreyle kurutmasi. Benden demesi bi de siz deneyin bakalim. Murat beyin de yorumunu merakla bekliyorum bu konuda. Tam da onun uzmanlik alani. |
|
![]() |
|
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Disçiye gittim röntgen çekildi hiç bir çürük apse vs bir sey görülmedi disi eledim ben de. Çürüklerin görülmeme ihtimali varsa nolacak? Ileri görüntüleme yöntemi falan var mi disler için? Bu gittigin disçi nerede?
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
Önce 32 dis genel röntgen çekiyorlar. Orda süphelendikleri dis varsa tek olarak onlari da yakin röntgen çekiyor, o zaman çok daha ayrintili ve dogru sonuçlara ulasiliyor. Siz tüm disler için mi çektirdiniz röntgen? Belki de dis eti iltihabiniz vardir?
|
|
![]() |
|
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Evet tüm disler için çektitmistim. Hiçbir problem yok dedi. 20lik dis hiç yok sende görünmüyor dedi. Biraz dis etlerinde iltihap var dedi andorex gargara verdi flagyl yazdirdim israr ettim. Flagyl kullaninca koku geçti. Hala koku olmadigini söylüyorlar ama arada bir geliyor sanki. Midemde mi problem bilmiyorum hazimsizlik yasiyorum gastroparezi diye bir sey duydum ondan süpheleniyorum suan. Ama dis de aklima takiliyor röntgende görünmeyen çürükler olabiliyormus. Bu bahsettigin klinik nerede?
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Kocaeli'de klinik. Ama dis etlerinde birazcik iltihap var dediyse o meselenin üzerine git. Flagyl içince koku kesiliyor ya da azaliyorsa iste vücudun herhangi bir yerindeki iltihaptan kaynakli olay. Muhtemelen dis etlerindeki iltihaptan kaynaklaniyor. Çogu kisinin kokusu inan dis ve dis eti hastaliklarindan kaynakli ama bilmiyoruz ne yazik ki.
Bak, distan bakinca bembeyaz ve tertemiz olan disim röntgende ortadan çürümüs oldugu görüldü. Agzimi sak sak sak dislerimi birbirine vurarak kapatip açiyorum hiçbirinde agri, sizi yok. Röntgende doktor gösterdi ortasi çürük diye. Basladi dolgu için disi o makineyle oymaya. Oydu oydu, dedigi yer olan ortaya gelince burnuma lesss gibi afedersin resmen kanalizasyon kokusu geldi. Iste aslinda saglikli görünen o dis meger içten çürükmüs. O çürükler biribirine bagli kilcal damar ve köklerle dis köküne, damagin içine kadar isliyor. Orada birike birike kendine en sonunda damaktan bi yerden çikis yeri kanali açip ince ince agzimiza sizma yapiyor. Agzimizda o eksimsi acimsi tat, dildeki sari-beyaz tabaka hep onun eseri. |
|
![]() |
|
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
![]() ![]() ![]() |
Ciddi misin ya bende kaç kere disçiye gittim, birkaç tanesi çekildi.. bir tane dolgu var ama koku gitmedi.
Senin anlattigin gibi ayrintili hiç bakmadim |
|
![]() |
|
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
Dolgu ücreti ne kadardi klinigin iletisim bilgilerini atarmisin kardesim.
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Dolgu 350 lira ama klinik adi verirsem reklam yapiyormusum gibi olur. Murat bey alinmasin ama :) eski hekimler röntgen falan çekmiyor hiç. Zaten çogunda da yok röntgen cihazi.
Yeni tip dis kliniklerinde hem islemden önce hem de sonra röntgen çekiliyor islem dogru yapildi mi, apse tam temizlendi mi falan diye. Saygilar. |
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Tüm agiz röntgeni çekilince illa ki gizli kalmis bir ya da birden çok çürük, dis kökünde apse/iltihap, dis eti hastaligi/iltihabi falan vardir. Tam ve ciddi bir kontrolü yapmasi sart dis hekiminin. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Ortaya çikmamis çürük agiz kokusu yapar mi emin degilim. En son gittigim disçide röntgen çekilmisti, doktor iki çürük görüldügünü ama küçük olduklarini, isleme gerek olmadigini söylemisti. Ben israr edince çürügü temizlemeye karar verdi ve islem sirasinda "Çürükler amma büyükmüs." gibi bir sey söyledi. Yine de dis içindeki çürügün agiz kokusu yapacagini pek düsünmüyorum.
Bulundugum sehirde hangi dis poliklinigine giderseniz gidin en basta röntgen istiyorlar. En küçük yerler buna dahil. Bence agiz kokusu için ilk gidecegimiz disçi periodontoloji uzmani olmali. Normal agiz kokusu sebeplerini disçilerin hemen hepsi bulabilir ama bizim gibi geçmeyen agiz kokusu olanlar için uzman daha etkili olur. Muayene ücreti biraz daha yüksektir ancak bu koku için bir sürü seye para harciyoruz zaten. En azindan uzman birinden fikir almis oluruz m. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar dis eti çekilmesi yasayan, tedavi gören, yasamis ve tedavi edilmis ve durumu iyi olan kimseler var mi? Sikayetlerinizi, deneyiminizi bilgilerinizi paylasir misiniz.
Birazcik sitemliyim. Ailem bana küçükken agiz ve dis sagligi konusunda egitim verseydi belki bugün bu sorunlarin en minimumunu ya da hiç birini yasamiyor olacaktim. Çok sagliksiz beslenme, yanlis firçalama, eksik firçalamayi yillarca çocukken bilinçsizce yaparsan tabii ki dis etinde çekilir, disinde çürür, agiz kokusu da yasarsin, dislerin de sararir kötü bir estetik, bozulmus psikoloji.... Bir çocuga abur cubur zararli asitli icecekler zararli dis böyle fircalanir her gun 2 defa yapilmalidir. Baktin cocuk uymuyor para verme dis fircalamiyor gerekirse kiz azarla ama ileride sana tesekkur edecegini bil. Aileme sitemliyim kendim adina da üzgünüm |
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
Biçare2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Saçma gelebilir fakat arastirilmasi gerektigini düsünüyorum
Su saatte aklima pat diye geldi bu konu nedendir bilmiyorum sonra biraz arastirip buraya aktarmak istedim Herkes rastlamistir kekeme insanlar sarki söylerken kekelemezler peki neden ve nasil Öncelikle kekelik sonradan çocukluk döneminde olusan ve beyinde felç inme gibi rahatsizlikla olusan iki faktörlerden olusuyormus bizi ilgilendiren kismi ikincisi birçok rahatsizlik inöe sonucunda olustugunu duymustum en basiti yutma güçlügü bile inme deyince inanilmaz bir sekilde hissedecegimiz çogu kez kendini belli eden bir rahatsizlik olmadigini arastirdim bir sitede de çok önceden bu koku sorununun beyin bir problem sonrasinda birinde olustugunu okumustum yani nasil bir baglanti kurulur tam olarak bilemedim ama arastirma da fayda var Ek olarak kitap okurken sarki söylerken koku hakkinda tepki alan oldu mu merak ediyorum (denenebilir) belki sasirtici bir sonuç alinabilir |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |