|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Burun | |
Yazar | Mesaj |
Marsss
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
Konu: Burun Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 15:20 |
Bu forumda burun ameliyatindan sonra iyilesen hiç kimse yok mu? Olmak istiyorum ama büyük endiselerim var. Bende ki sikayetler: kronik sinüzit, deviasyon, geniz akintisi ve burunda kuruluk . Problem olan da geniz akintim diye düsünüyorum. Sinüs rinse kit kullaniyorum iki senedir doktor tavsiyesi ile. Çok büyük oranda rahatlatti beni ama kullanmadigim bir gün bile olsun burnum kuruyor geniz akintim çogaliyor vs. Var mi benimle ayni dertten muzdarip?
|
|
Isimsizdunya
Üye Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 16:08 |
Alerjin varsa sikinti + olarak sinuzitin varsa da problem sinüzit zamanla kendilinden geceliyor keza alerjide soyle benim 6 yasimdan beri sinuzitim vardi 17 18 gibi geçti deviasyonuda 19 da oldm ama 16 17 yaslarinda alerjim basladi konka alerhi ile geniz akintisi basladi bir gün buda sona erecek ama ne zaman kim bilir etrafimda bircok insanin deneyimlerine bakarak konusuyorum alerjik varsa ilk ona odaklan ameliyat çokta bir ise yaramiyor ama alerjin yoksa direk ol ameliyati. Her sey sona erer. Umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun. |
|
Isimsizdunya
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 16:19 |
Dostlar anlamadigim bir sorun var biz tip2 ler geniz akintililar neden bizim akintimiz kokuyor. Bircok tanidigim insan yesilimtirak balgam atiyor ama agizlari gram kokmaz . Akciger kaynakli balgam oluyor bizzat hocamda balgam attigini görürüm bilerek özel soru soruyordum fakat agzi kokmazdi amcamda ayni durumda bizde sinüs kaynakli balgam mukus beyazimsi oluyor saydam ve koku yapiyor sebebi nedir bir bakteri mi yoksa iltihap mi? (bitkisel ürünler satan bir dayi vardi iltihap için ilaci oldugunu söyledi 5 gunde iltihabi kurutugundan bahsetti 300 lira gibi bir fiyat istedi ise yaramadigi takdirde fiyati iade edeceginden bahsetti ki sorun iltihap mi bilemiyorum adaminda hakki girmek istemiyorum ) Yada sorunumuz bakteri mi bakteri ise onu yok etmenin bir yolu yok mu? Murat hocam sizinde görüslerinizi merak ediyorum.
|
|
Marsss
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 17:17 |
Sinüs rinseyi alerjik rinit teshisiyle recete etmisti doktor. Ama test filan yaptirmadim. Nazosterle de konka kücültmeyi hedefledi. Biraz kücüldü de. Baska bi doktor da geniz akintisi sikayetiyle gittigimde alerjiktir deyip 1 aylik bi ilac verdi. Hapi günde bir tane iciyodum. Sadece azaltmisti o da gecirmedi.
|
|
Isimsizdunya
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 17:46 |
Hocam alerji geçmesi çok zor oluyor. Aslinda 10 kisiden 7 si bu alerjiye muzdarip dr öyle demisti fakat bu 7sinden sadece 3'ünün agzi kokuyordur. Gercekten ilginç. |
|
Marsss
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 17:50 |
Hemfikirim bu konuda. Bir çok alerjisi olan insanin agiz kokusu yok. Doktorlarda basarisiz oldugu bi alanda suçu alerjiye atiyor. Çok bi sey bildikleri yok onlarinda. Burdaki insanlar sansa kadere iyilesiyo. Deneme yanilmayla, kendi cabalariyla..
|
|
Isimsizdunya
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 19:09 |
Aynen öyle hocam, sorunumuz mukustan su balgamdan kaynaklaniyor. Bir ara adini hatirlamamakla beraber kutu (ilaç) üzerinde büyük L harfi vardi yesil kullandigimda a desem -balgam beyaz saydam-çikiyordu ve agiz kokusu yok oluyordu. Hersey o genizdeki mukustan kaynaklaniyor alerjisi olupta genizinde yine balgam barindiranlar var ama onlari kokmuyorken bizimki kokuyor . Sorun bu mukus içinde birseyler gizli ama ne oldugunu bilmiyorum iltihap mi bakteri mi? Bir yakinimda benle ayni soruna sahipti bi 15 sene fln çekti sonra koku azaldi hissedilmeyecek kadar durduk yere yok olmasi ilginç. Ama alerjisi devam Murat hocam nezle ilacindan damladan bahsetti bi içeriklerini anlayabilsek Murat hocamin damlasinin. Dünya üzerinde bu konuda çokta kafa yorup Murat hocam gibi ilaç üreten yok mu die cok aradim sanirim onlarda yasalar geregi sikinti olmus, yani o kadar gargara nasil kazanacak hocam bize bizden baskasi yardim edemez ben saglikcym okuyorum bir gün bunun çaresini bulacagim. Her ne olursa olsun bugün ya da yarin... |
|
Tospik
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 393 |
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 20:14 |
Asagidaki yazi alintidir.
sinüs kit degil, yasam kiti resmen. geçtigimiz yillarda günde 1 kere basladigim operasyonu bugünlerde günde 12 defa ile sürdürüyorum. 2017-2018 kis dönemi için sag tarafi bosalttim ama sol çok katilasmis. ihmallikten sol taraftaki mukuslar bordo bereli halini almis. henüz çözemedim. çalismalarim sürüyor. yeni baslayanlar için kullanim rehberi: *kullanirken basinizi 45 derecelik açiyla tutun. *agzinizi açmayi unutmayin. *çok tazyikli sikmayin kulaklarinizda hisirdama olusur. *kulaklarinizin hisirdadigi yerde temizligi sonlandirin. *mutlaka dayanabildiginiz ölçüde sicak su kullanin. bordo bereli mukuslari yerlerinden söken tazyik degil suyun sicakligidir, unutmayin. mukuslari taniyalim: *burundan çikan mukuslar koyu yesil-kanli bir durumdaysa uzun süredir yer eden sinüsleriniz var demektir. biz onlara bordo bereli diyoruz. onu oradan sökebildiyseniz basarinizi kutlayabilirsiniz. *koyu yesil olan ama kanli olmayan mukuslar yine mevsimler boyu oraya çöreklendigini gösteren mukuslardir. *açik yesil renkte mukuslari temizliyorsaniz geçen ay yediginiz soguk sonrasi olusan mukuslari temizliyorsunuzdur. *eger beyaz seffaf renkte mukuslar çikiyorsa burnunuzdan dün ya da bu sabah kafanizi yikayip disari çikmaniz sonucu yeni olusan, ama yilanin basini küçükken ezdiginiz mukuslardir. oraya çöreklenmesine ve ciddi bas agrilari olusturmasina firsat vermediginiz için bu mutluluk sizin. *temizleme sirasinda artik mukus gelmiyorsa sinüsleri bosaltmissiniz demektir. aldiginiz nefesi beyninizde hissederek keyif yapabilir, o elinizdeki majezikleri yakarak etrafinda haka dansi yapabilirsiniz. önemli notlar: *kronik sinüzit hastaliginiz varsa mukusun gelmedigi zaman tedaviyi tamamen sonlandirmayin. soguk yemeseniz bile oturdugunuz koltukta sinüslerinizin beyaz seffaf renkli mukuslar yapmaya devam edecektir. sinüs kiti her gün yapin ve mukuslarinizin bordo bereli haline dönüsmesine izin vermeyin. *kronik sinüzit hastaliginiz varsa ve burnunuzda mukuslarin akmasina engel olacak bir yapi bozuklugu söz konusu degilse ameliyat olmayin. kronik sinüzit ameliyatla geçen bir hastalik degil. *buhar odasi olan hamamlara giderek, saatin seyrek oldugu bir zamanlarda görevliden rica ederek buhar makinesine kuru papatyalar atabilir, 20-30 dk'lik solumayla bordo bereli mukuslarinizi pokemon haline getirebilirsiniz. sonra kite falan da gerek kalmiyor, teslim oluyorlar. |
|
Marsss
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 23:38 |
Hah iste o beyaz mukus yemek artiklariyla birlesince genize yapisinca bir de sosyal ortamda onu cikaramayip yutunca koku oluyor. Ben evdeyken hiç agzim kokmaz çünkü çok rahat bir sekilde balgam çikariyorum sinüs rinse yapiyorum ve burnum kurumuyor. Ama disariya çiktigimda özellikle klimali ortamlar beni mahvediyor. Sorunum açik ve net ama çözüm yok..
Bu yakininizinda mi geniz akintisi vs. vardi? Ya da burnunda kroniklesmis bir sorun? |
|
Marsss
Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 23:39 |
Evet bende bu sekilde kullaniyorum
|
|
Tospik
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 393 |
Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2021 Saat 11:22 |
Yok hocam, sinus rinse kit neymis diye arastirinca eksi'deki yazilara baktim, ilginç seyler yazmislar. Bir de o kitteki solüsyon bitince sakin musluk suyu kullanmayin, kadinin birinin beynini amipler yemis. Eczaneden 500 cc izotonik serum suyu alip kullanmak çok çok daha ekonomikmis. tikla_1 ve tikla_2 |
|
Marsss
Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2021 Saat 11:25 |
Yok ben hazir su kullaniyorum. Hiç kullanmadim musluk suyu..
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|