Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Meditasyon, koku azaldi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Isimsizdunya
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Konu: Meditasyon, koku azaldi
    Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 21:37
Dostlar çok garip, meditasyon yaptiktan sonra sunu fark ettim agzimdaki kötü tat yok oldu ya da güzel bir dustan sonra ,asagi yukari hepimizi meditasyon yapmisizdir hic bir sey düsünmemek agiz kokusunu hafifletti ya da bana öyle geldi o kötü tat yok oldu meditasyon sirasinda agizda tükürük orani artti sakinlikten olsa gerek. Koku psikolojik degil disarida da çekinmeden evdede soruyorum koku var deniyor ama bahsettigim rahatlamadan sonra azalma oldu ya da hissedilmeyecek kadar sizce sebebi nedir. Çok ilginç
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 21:44
Bilemiyorum ki stressiz zamanlarimda asagi yukari herkesin dedigi gibi benimkide azaliyor bunun bir sebebi olmali ama bilmiyorum. Hormonlarla alakali olabilirmi diye düsünüyorum. Bende mesela daha önce forumda konu açmistim baris Muslu diye bir neuroformat uzmani var bir çok hastaligin travmalara olgili oldugunu filan söylüyor travma çalismasi yaptigim zamanlarda biraz azaliyor koku ama birkaç gün sonra yeniden geliyor. Mutlaka bir baglanti olmali
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 21:58
Orjinalini yazan: Melina

Bilemiyorum ki stressiz zamanlarimda asagi yukari herkesin dedigi gibi benimkide azaliyor bunun bir sebebi olmali ama bilmiyorum. Hormonlarla alakali olabilirmi diye düsünüyorum. Bende mesela daha önce forumda konu açmistim baris Muslu diye bir neuroformat uzmani var bir çok hastaligin travmalara olgili oldugunu filan söylüyor travma çalismasi yaptigim zamanlarda biraz azaliyor koku ama birkaç gün sonra yeniden geliyor. Mutlaka bir baglanti olmali

Evet hormonlarla alakali bir durum olabilir. Ama nasil neden . Gercekten dendigi gibi zihin bir hastaligi yenebilecek güce sahipmidir aslinda bu tarz söylentilere hic bir sekilde inanmam . Belkide dopamin ile ilgilidir. Ya da sitres .sitres agzi kurutur koku olur ama büyük bir sitrese ihtiyacimiz var bunun olabilmesi için. Yuksek ihtimalle sitresin neredeyse 0 inmesi tükürük salgisini artirmasi ile kokuyu azaltiyor olabilir. Kim bilir belkide arkasinda daha fazlasi var bahsettigim olay agiz kokusu için degil bircok hastalikgin arkasinda yatan sir perdesi ya da sitresij cok azalmasi bagisiklik sistemimizn adam akili çalismasini sagliyor da olabilir.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 22:19
Biliyormusun bende senin gibi inanmiyordum ama o kadar farkli bir dünya varki isin travma kisminda mesela diyoruz ya hani herkeste bakteriler var ama niye biz kokuyoruz. Aslinda vücudun tepki verme sekli bakteriyi, agiz kurulugunu vs. Çogaltip kokuya yol açiyor. Birçok insan travmadan kurtulunca sorundan otomatik olarak kurtuldugunu yaziyor. Yani beyin için tehdit yoksa eger beyinde bize sorun olusturmuyor. Suan belki anlattiklarimi çok anlamayabilirsin ben uzun zamandir takip ediyorum bu konulari agiz kokusu iyilesenlerde olmus ama ben kokuya yol açabilecek travmayi hala bulamadim çözemedim
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 22:33
Orjinalini yazan: Melina

Biliyormusun bende senin gibi inanmiyordum ama o kadar farkli bir dünya varki isin travma kisminda mesela diyoruz ya hani herkeste bakteriler var ama niye biz kokuyoruz. Aslinda vücudun tepki verme sekli bakteriyi, agiz kurulugunu vs. Çogaltip kokuya yol açiyor. Birçok insan travmadan kurtulunca sorundan otomatik olarak kurtuldugunu yaziyor. Yani beyin için tehdit yoksa eger beyinde bize sorun olusturmuyor. Suan belki anlattiklarimi çok anlamayabilirsin ben uzun zamandir takip ediyorum bu konulari agiz kokusu iyilesenlerde olmus ama ben kokuya yol açabilecek travmayi hala bulamadim çözemedim

Yo yo ben onu kastetmedim . Beyin neye inanirsa o olur. Hasta olduguna inanirsan hastalanir, dis8n agirligina inansan agirir ,mide agrisina inansan agirir... bahsedilen travmalarda bunun gibi agzinin koktug7na inanirsan evet kokar . Ama benim bahsettigim olay su gerçekten olan bir hastalik varsa iste o travma olayi fiyasko olduguna inaniyorum belkide öyle de degildir. Kim bilir...
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 22:41
Evet ozetledin aslinda kim bilir gerçekten:) bende çocuklugumdan beri oldugu için koku bu kadar uzun süre bu kadar çabaya ragmen kaynagini bulamadigim için aslinda artik travma ve psikolojik nedenlere bagladim sonunda bakalim nereye götürecek bu yol
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2022 Saat 20:42
Burdaki yazilari okuyunca aklim karisti.

@Diloy mu hakli Murat hoca mi? Stres koku yapar mi yapmaz mi?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2022 Saat 23:39
Orjinalini yazan: Tospik

Burdaki yazilari okuyunca aklim karisti.

@Diloy mu hakli Murat hoca mi? Stres koku yapar mi yapmaz mi?

Murat hocanin dedigi stresin agiz veya nefes kokusunu olusturabilecek veya katkida bulunarak artisina sebep olabilecek rahatsizliklari tetiklemesi durumunda dolayli olarak agiz kokusu olusturdugunu anlatti diye hatirliyorum.

Örnek: stres sonucu agizdaki tükürük salgisinin hizlica azalmasi veya stres sonucu midede asidin yükselmesi kapagin uzun süre açik kalmasi veya stres sonucu bazi hormonlarin gereginden az veya fazla salgilanmasi gibi gibi

Stres dogrudan bir agiz kokusu yapiyor olsaydi emin olun dünyanin %90 i TIP 5 agiz kokusu hastasi olur ve bu hastalik asiri ragbet görür bu hastalikla ilgili bilimsel çalismalar günümüzdekiyle sinirli kalmaz bir hayli asama kat ederdi. Stres dogrudan agiz kokusu yapiyor olsaydi agiz kokusundan sikayetçi milyonlarca insana rastlardik ve sosyallesme büyük ölçüden ortadan kalkardi. Stres sadece bir semptom stres bir hastalik degil ki. Insani mutlu, sinirli, saskin vb. hallere girmesine sebep olan sok edici olaylar karsisinda aniden ortaya çikan ve olayi insanin idrak edip kabullenmesiyle ortadan kaybolan bir semptom olarak biliyorum. Bu yüzden stres konusundan fazla medet ummamak gerekir belki de
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2022 Saat 23:46
Aslinda bakarsak agiz veya nefes kokusu da bir semptom. Yolunda gitmeyen bir seylerin varliginda ortaya çikiyorlar. Isler yolundayken insanlar arasinda kötü algilanmayacak bir seviyede vücutta varliklarini gösteriyorlar fakat tabii ki kabul edilemez ve istenilmeyen bir semptom uzun müddet kendisini gösterirse zamanla hastalik adini alir ve mesele agizdaki bilmem ne isimli bakterisini öldürmek degil bu istenmeyen semptomu ortadan kaldirmak için ne gerekiyorsa yapilmali durumuna gelir. Çünkü agizdaki x adli bakteri veya midedeki x isimli bakteri bizim ilgimizi çekmiyor ve bundan haberimiz dahi yok. Bunlarin sonucunda ortaya çikan agiz kokusu semptomu bizi rahatsiz ediyor ve esasinda savastigimiz sey bakteri gruplari gazlarla savasamayiz gazlar bu bakterilerin ortaya çikarttigi sonuç yani semptom. Nasil ki vücutta zararli bakteriler arttiginda ates ve agri gibi semptomlar gösteriyor. Biz ates ve agriyi maskelesek de maskeledigimiz seyler tükenir tükenmez tekrar ortaya çikiyorlar. Örnek atesli bir insanin alnina soguk islak havlu kapatmak gibi. Vücuttaki enfeksiyonu yok etmediginiz sürece havlu bir yerden sonra isinacak su bulamayacaksiniz ve ates yeniden yükselecek. Agiz kokusunu önlemek için yapilan önleyici seylerde buna benzer. Sorunun esas kaynagi bulunup tedavi edilmedigi sürece sadece maskelemekten öteye gidemeyiz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2022 Saat 05:37
@bazenhissediyor Çok güzel açiklamissin, tesekkürler.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2022 Saat 20:03
estagfirullah, su dis eti kanamasi ve çekilmesi meselesinde tip ne kadar çaresiz. Insanlar hastalanana kadar ellerinden geleni yapiyor sonrasinda sihirli degnek ariyorlar ayni benim gibi. Dogustan rahatsizlikla hayata gelenler istisna onlar hayata en zor baslayanlar Allah en basta onlarin sonra diger tüm hastalarin yardimcisi olsun.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Agustos-2022 Saat 18:53
Arkadaslar bir de bu adamin yöntemini deneyelim mi, ise yaradigini söyleyenler olmus alttaki yorumlarda.

Ingilizce bilmenize gerek yok, yaptiklarini yapin yeter, videoda açik ve seçik olarak anlasiliyor zaten. Baglanti adresi asagida;

tikla ve dene.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Agustos-2022 Saat 18:56
Bir üstteki mesaji da okuyunuz.

Bu da dildeki pas için tikla

Bu ise bademciklerdeki bakteriler için

tikla
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2022 Saat 09:04
Dil temizligi dedigi, dili dislerle siyirmak galiba.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu