Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Sinüs rinse ile azalma Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Deniyorum
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı Deniyorum Cevaplabullet Konu: Sinüs rinse ile azalma
    Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 11:50
Merhaba arkadaşlar, aslında epeydir foruma bakıyorum ama üye olup bir şeyler yazacak kadar kendimi iyi dahi hissetmiyordum. Ama burayı okumak iyi geliyor gerçekten. Bugün sizinle deneyimlediğim bi şeyi paylaşmak istiyorum.
Biraz kendimden de bahsetmek istiyorum. İçimi de dökeceğim yazı uzun olacak. Sinüs rinse ile olan kısmı sona yazacağım isterseniz direkt son paragrafa atlayın.
Yalnız olmadığınızı bilin lütfen. Ben bu forum olmasa heralde dünyada tek ben çekiyorum diye düşünürdüm. Ve bu his insanı yanlışlara götürür.

Herkes gibi ben de yıllardır çekiyorum. Tip 5 değilim çünkü ailemle de paylaştığımda onayladılar koku olduğunu. Kaldı ki başka insanlardan da tepkiler aldığım oldu. Zaten tepki aldıkça kimseyle yakın konuşmamaya başladım. Şu an yanına gidip konuşabildiğim bir insan bile yok. Artık konuşurken yalandan sağa sola uzaklaşma konusunda ustayım. Biri dibime girip bir şey sorduğunda birkaç adım atıp arkamı dönüp cevap veriyorum sanki o an başka bir işim varmış gibi. Ah görseniz nasıl da ustayım :) ama psikolojim ciddi harap durumda. Rüyalarımda bile insanların yanında konuşamıyorum. Rüyamda bile kaça kaça muhabbet ediyorum. Bunu yaşayanınız vardır illa. :)
Ben de herkes gibi bademcik ameliyatı oldum. Kokuda bir değişiklik olmadı. Ama cepli ve enfekte olduğunu dr söyledi ameliyattan sonra. Neyse iyi ki olmuşum pişman değilim. Ama yine de keşke sebebini bilsem. En üzüldüğüm konu da dişlerimin çok bakımlı olması(diş hekimim de onaylandı) ve insanlar tarafından dişlerimi fırçalamadığım yönünde yargılanmak. İnanın günde 5 6 kere dişini fırçalayan ağız kokusu hastası dışında insan yoktur. Tabi bunu bilemezler. Düşünüyorum ter kokan birini görsem ben de duş almıyor diye düşünürdüm ama bu kokuyu çözemeyen çekenler de varmış. Şükür o sorunum yok ama bu hastalık bana kimseyi yargılamamayı da öğretti. Bana kattığı tek şey budur sanırım. Aslında yaşadıklarımızı yazsak kitap olur hepimizin. Bir de algıda seçicilik konusunda da ustayız. Koku ile ilgili herhangi bir şeyde hemen aklımıza ağız kokumuz geliyor. Böyle yaşamak da zor:) neyse konu çok dağılıyor sadede geleyim.

Sinüs rinse ara ara yapan biri olarak kokuyu hafiflettiğini aşikar. Ama geçenlerde farklı bi şekilde denedim ve koku uzun süre sıfırlandı(bir günün sonunda geri geldi) . Açıkçası riskliydi de. Öncelikle çok tuz koydum bir buçuk tatlı kaşığı kadar, bir çay kaşığı da karbonat koydum. Suyu da ısıttım ama burnum yanmasın diye ılıklaştırdım biraz. Ve asla çeşme suyu değil içme suyu kullandım. Normalde başımı öne eğerek yapardım. Bu sefer başımı dik hatta geriye yatık gibi tuttum. O tuzlu su direkt genzimden aktı. O geniz bölgemi de epey yaktı. Sonra koku uzun süre kayboldu ve hafif hafif geri geldi. Emin olmanakla birlikte geniz akıntısınun olduğu yerde kronik bi sorun var sanırım. Kbb ye gidio anlatsam önemsemeyecekler biliyorum. Daha önce gittim allerji ilacı yazıp yolladı. Geçmedi deyince de sadece üzüldü. Ben artık üzüntü acıma değil çözüm istiyorum.bu yöntemle yarım gününüz bile kokusuz geçse sevinirim. Her gece kendi adıma ve sizler adına dualar ediyorum şifa diye.
Umarım sağlığımıza kavuşuruz.


IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 19:41
boğazına ışık flaş ile baktığında, geniz akıntısı oluyor mu çoğu zaman
IP
Deniyorum
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı Deniyorum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 20:16
Evet kbb doktoru da çok yoğun bi geniz akıntım olduğunu söylemişti. Ama hiçbir şey kalıcı çözüm değil maalesef. Bu yöntem de gün sonu azalarak etkisini yitiriyor. Benim tanıdığım herkeste geniz akıntısı var hiçbirinin ağzı da kokmuyor. Lanetlenmiş hibi hissediyorum :)
IP
Deniyorum
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı Deniyorum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 21:32
Bir de yemeklerden sonra da koku alamıyorum hiç. Sonra yavaş yavaş başlıyor hatta ağzımın tadından bile anlıyorum o an koktuğunu. Keşke evde ağız kokumuzu ölçeceğimiz bir cihaz olsa. Subjektif yorumlamaktan kafayı yiyeceğim.
IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 21:57
Merhaba benimde geniz akintim sürekli var sinüs rinde kullandim bir süre bende o süre zarfında kokuda ciddi azalma oluyordu ama tabi yine vardı kokunun olup olmadığı dediğiniz gibi ağız tadından bile anlaşılıyor illa bize gelmesine gerek yok. Geniz akintisinin kendi başına ağız kokusu sebebi olduğunu düşünmüyorum etrafımda nice insanlar var boğazları dolu harıl hurul geziyorlar kokudan eser yok . Forumdaki şikayetleri incelemem sonucu kendi adıma bir kanaat oluştu. Çoğumuzun probleminin boğaz kaynaklı olduğunu düşünüyorum alerjik veya başka bir sbeebten boğazda bakteri olusuyo ve bu koku yapıyor bence
IP
Deniyorum
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı Deniyorum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 22:24
Ben de boğazdan geldiği konusunda hemfikirim. Çünkü avcuma hafifçe hoh yapınca koku hiç gelmiyor ama ağzımı kocaman açıp gırtlağımdan bir hoh yapınca net alıyorum kokuyu. Gırtlaktan khhhh diye zorladığımda yani :) bence ağız kokusunu kendi alamayanlar bu şekilde muhakkak alırlar kokuyu. Oralarda bi bakteri yuvası var. Kökünü nasıl kuruturuz bilmiyorum ve bu hastalığım iyileşirse hiçbir şeyi dert etmem gibi geliyor :) dünyevi her şeyden uzaklaştım ne mal ne mülk şu koku geçse kilometrelerce koşacağım mutluluktan :D
IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2022 Saat 05:56
Bu konu Türkiye'de üzerine çok eginilmeyen ve hastalık olarak görülmeyen bir konu olduğu için belkide birçok alanı ilgilendiren bir tedavi olduğu için çok uğrasilmiyir. Umarım bir şekilde iyileşip kurtuluruz bu dertten
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu