|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2022 Saat 11:58 |
|
Herkese merhaba uzun süre buralarda takildim hatirlayanlariniz olacaktir. Geçmiste buldum diye çok sey yazdim ama yanilmisim geçmiste yazdiklarimi bir kenara birakarak okuyun. Ben sorunun ne oldugunu biliyorum artik ve bunu yazmak boynumun borcu. Stresle kokusu artan ya da ortaya çikanlarlar yani benim durumumda olanlari çözdüm. En son iyilestim yazmistim ama iyilesmemisim geç olmadan farkettim takintili bi insan oldugum için bunu ya çözecektim ya çözecektim.
Anlamiyoruz ya hani konu bagirsak mi kbb mi diye konu bagirsak ve bu kbb sorunlari da yaratiyor. Hastaligin adi sibo. Simdi size olayin mekanizmasini anlaticam. Stresle kokunuz artiyorsa bilin ki sibonuz var. Sibo ince bagirsakta asiri bakteri üremesi. Baska nedenleri de var ama en büyük nedeni midede asit azligi. Midede asit az olunca bakteriler tamamen yok edilmiyor midedeki asitin görevi gidalardaki mikroplari öldürmektir. Bu mikrobu ölmemis besinler ince bagirsaga geçince orda olmamasi gereken bakteriler bu gidalari tüketiyor ve kötü kokulu gazlar ortaya çikiyor. Bu da yemekten sonra siskinlik hazimsizlik falan yapiyor ayrica bakteriler bizden önce tükettigi için vitamin demir eksiklikleriniz olabiliyor. Mide girisinde ve çikisinda 2 kapak sistemi var. Bunu bakteriler mi yapiyor yoksa çikis kapagi mi problemli bilmiyorum ama strese girince mide çikis kapagi saliyor kendini ve oradaki kokulu gazlar yukari yükseliyor mide giris kapagi belli bi basinca kadar dayaniklidir o gazlar basinçla mide kapagini da gevsetiyor kokmaya basliyorsunuz. Bu koku les bi koku çöp kokusu. Diyeceksiniz ki kbb ile ne alakasi var. Sabah uyandiginda les gibi agizla uyanan gün içinde aç kalinca kokusu çok artan bir sey yediginde kokuyu biraz bastirabilenler genzinde bitmeyen seffaf akinti olanlar bunun sebebi bagirsaginizdaki o bakteriler bademcige yerlesti orada yine kokusturmaya devam ediyolar. Geniz akintisinin sebebi vücut o bakterileri süpürmeye çalisiyor o yüzden sürekli bi akinti üretiyor. Gün içinde bi nebzede bastirabiliyoruz ama aksam uyuyup sabaha kadar yatinca o biriken koku çok çok fena oluyor. Ben bu koku olayinin üstüne düsmeye basladigimda bademciklerimi aldirmistim ve bu sabahki koku ve gün içinde sürekli bogazdan yükselen koku geçmisti sasirmistim bademcik tasim falan yoktu. Sunu da net hatirliyorum tepki almaya basladigimda bu durum uzun sürmüsse geniz ve burun akintim asiri artiyordu su gibi geliyordu çünkü o bakteriler bogaza yerlesmeye çalisiyor vücut geniz akintisiyla savunuyor. Bademciklerimi aldirdigimdan beri tekrar yerlesmedi o koku o yüzden bademciklere yerlestigini düsünüyorum. Hani flagyl kullaniyosunuz kokunuz geçiyor ama sonra yine basliyor ya sebebi bu iste. Siz siboya neden olan problemi düzeltmedigniz için ince bagirsakta yine bakteri ürüyor ve kokutmaya kaldigi yerden devam ediyor. Bu yazdiklarim kendi Internetten buldugum bilgiler degil sadece. Doktor bi akrabam var aldim karsima bütün derdimi anlattim 2 saat boyunca konustuk bu mekanizma için mümkün dedi bir çok sorumu cevapladi. Eger sormak istediginiz bir sey varsa cevaplamaya çalisirim. |
||
![]() |
||
subib
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Mayis-2022 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba diloy seni forumda gordugume sasirdum cunku iyilesmistin tekrarlamasina uzuldum benimde agzim boyle kokuyor ve geniz akintim var beklomil sprey kullanmistim agizm kokum gecmisti fakat uzun sure kullanilamiyor daha sonra tekrar kbb ye gittim okyanus suyu sprey ve rinoclenil yazdi onuda 5 ay duzenli kullandim geniz akintisini hic hissetmiyordum ama burnumu yara yapti burnumda agladigimda bile sumuk akmamaya basladi burnumu kuruttu umursamadim ama en son burnumdan yaniga benzer bi koku gelince g*t korkusundan ilaci biraktim simdi sinus rinse kit kullaniyorum 1 aydir ama ilac kadar faydali degil galiba suan gribim dun markete gittim 2 kisi benden kacti cok kotu durumdayim
|
||
![]() |
||
Ilkay
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba. 2010 dan beri Murat hocayi ve forumu takip ediyordum. Ben de sizler gibi her bölüme gidip çözüm bulamayanlardandim... Akliniza ne gelirse iste KBB, dis, endoskopi.. en son bagirsaklara baktirmak için arastirma yapiyordum ki Aytug hocaya denk geldim...
Bu bagirsak olayi forumda yillar evvel çok kere tartisildi.. Yok kandida diyeti yok sirkeli su karbonatli su vs. Vs.. her seferinde de mantiksiz bulup geri çekilmistim ama sanirim birçogumuzun sorunu bu olabilir.... Bagirsak sorunu olup nefesi kokmayanlar da çok fazla ama iste herkese demekki farkli yerden etki yapiyor... Aytug hocaya 1 ay evvel gittim.. 1 ay sonra da kontrolüm var tekrar. Aslinda buraya kontrolden sonda yazacaktim ama diloy arkadasin su yazisini görünce dayanamadim.... Kendi basimiza su diyeti bu ilaci kullanmamiz dogru degil Murat hocamin da dedigi gibi.. Ama söyle bakiyorum bu olaya, seker hastaligi gibi iste. Bizlerin de bagirsak veya mide sorunu varsa doktor kontrolünde bunu kontrol altina alabilirz belki. Veya sekerden arpadan uzak durmamiz gerekiyorsa uzak durcaz.... Bunu denemeden bilemeyiz... Midemde eskiden hplori vardi sonraki de tertemiz çikti. Alerjik rinitim de var. Yani alerji disinda vücudumdaki her sey normal zannederdim... Afedersiniz günde 1 kere diski yapiyordum ve normal geliyordu ama bu ilaçlarla birlikte yaptigim diyetten sonra vücudum hiç normal degilmis onu anladim.. normal sandigim diski bile anormalmis. Su an kalp çarpintisi disinda her sey normal. Kalp çarpintim da ilaçlardan olabilir bilemiyorum veya vücut beslenme sekline hâlâ alisamadi belkide... Aytug hoca tabiri caizse bütün tuslara basiyor:) mideye de bagirsaga da bir bütün olarak yaklasip diyet ve ilaçlari ona göre veriyor... Ilk muayenede dili tertemiz yapiyor zaten. Ondan sonra da söylediklerini uygulamaniz lazim.. mesela forumdan bi arkadas, dilim pembe olmadi diye gidemedim demisti... Dilini normal firçaladiginda üzerindekiler temizlenmiyor, mutlaka gazli bezi içme suyu ile islatip üstünden geçmek lazimmis. Ilk hafta ögürmek istemedigim için ben gazli bez kullanmadim ve dilimde hâlâ plaklar lekeler vardi. Gazli bezi kullandikça tertemiz oldu cidden.. diger insanlar gazli bez kullanmadan da dillerini temiz tutabiliyor evet ama bizim sorunumuz farkli demek ki... Seker hastalari misali iste. Biz de onlar gibi farkli uygulamalarla yasiycaz.... Neyse gelelim iyilesmeye. Ilk günden itibaren lokum gitti. Bunu agzimdaki çamur tatdan anlayabiliyordum. 2 hafta sonra kontrole gittigimde ise çok az bi koku çikti. Bu sefer flagy verdi ve flagy bitince bile agzim çok hafifti. Yani 20 yildan fazladir belki. Agzimdaki o kötü tat gitmisti ilaç bitince bile.... Eskiden kamufle etmek için insanlarla hep büyük mesafeli diyalog kurardim. Sakizla bile agzim kokuyordu anliyordum bunu.... Simdi ise digerleri gibi normalim çok kaçmiyorum:) ve tepkileri de hiç olmadi.. Insanoglu iste... 2 ay disimi siksam sonucu daha net görcem belki ama dün dayanamadim... Arkadasima gittim ve börek yapmisti. 1 dilim yedim ve sonra o eski kötü tat geldi agzima.. sok oldum.. sadece börekde oldu bu. Su an iyiyim. Yani çözmeye çalisiyorum. Biz de seker hastalari gibi bir çok gidaya tepki mi veriyoruz acaba? Vücudumuz birçok gidaya karsi böyle mi yapiyor acaba? Neyse 1 ay sonra kontrole gidince belli olacak. Koku sifirlanmamis olsa bile su an rahatim ve gerekirse mecburen hayat boyu dikkatli olcaz seker hastalari gibi napalim.... Düzenli isi olanlar bence bu muayeneyi de bir denesinler. Elimizde su an 3 doktor var galiba bununla ilgilenen. Kim hangisine yakinsa onu denesin bence ... Ama diger arkadas gibi yarim birakmayin;) diyet ve uygulama olarak ne denirse uygulayin. 2 ay sikin disinizi.. bir de ilaçlar agir biraz. Herhangi rahatsizlik varsa doktora söyleyin.. maliyete gelince. Evet bize göre asiri fazla olabilir ama parça parça verdiklerimiz daha fazladir bence... |
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle geçmis olsun senin adina çok sevindim. Söylediklerinin çogu aslinda hepimizde var. Bende sindirim sistemi bir hastaliktan kaynaklandigini düsünüyorum. Senin çözümün tam olarak ne oldu orasini anlayamadim yani bademcik ameliyatiylami kurtuldun ve nekadar süredir gitti koku. Yanitlarsan çok sevinirim. Dilerim birdaha dönmez. Sevgiler😊 |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
|
Daha iyilesemedim sadece mekanizmayi çözdüm :)
Bademcikleri aldirinca bogazdaki koku geçti çünkü o kokunun sebebi ince bagirsaktan bademcige yerlesen bakterilerdi. Bademcik tasiyla alakali degildi bu koku. Bayadir tepki almadim ama biliyorum hala koku var içeride bu kokunun kaynagi ince bagirsak. Gastroenterolojiden randevu aldim sibo testi yaptiricam. Suan betain takviyesi kullaniyorum mide asidini arttirmak için. Ayrica antidepresan kullaniyorum o biraz takintimi törpüleyip stresimi azaltti. Sibonun tedavi asamasi su sekildeymis ince bagirsaktaki bakterilerden kurtul mide asidini arttir tetikleyici gidalari hayatindan çikar. |
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Gastroentrolojiye randevu almakla iyi yapmissin benimde gitme planim var. Gelismeleri bizim için yazarsan çok seviniriz. Simdiden iyi sanslar 😊 |
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hemen bilgilendirme geçeyim o zaman arkadaslar, ben 2 hafta önce yaklasik 5 bin TL vererek sibo testi yaptirdim ve pozitif çikti. Hidrojen ve metan gazlarina bakiliyor. Bu hafta fonksiyonel tip Hekimi ile diyete baslayacagim. Ben tam anlamiyla bundan kaynaklandigini düsünmüyorum tip 2 de var ayrica. Ama yine de deniycem belki azalir. Deneyimlerimi sizinle paylasirim.
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ethic1 bende sibo testi yaptirdim nerede yaptirdin hangi hekimle basliyorsun Istanbul'da mi ayni yere mi gidiyoruz acaba
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Istanbulda synevo da yaptirdim, dr filiz gökaslan la çalisicam.
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
Anladim. Bende özgür karakuzu ya gidiyroum daha test sonucum belli degil. Bende istanbuldayim
|
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
|
Sibo için devlet hastanelerinde test yok mu arkadaslar. Gastroentrolojiye gitsek mesela? Özele gitmeden olmaz mi ?
|
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Bildigim kadariyla yok bende baktim da bulamadim özelde ben 1950 TL ye yaptirdim
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Yok arkadaslar devlette yurt disina gidiyor alinan numuneler bence test yaptirmaya gerek yok, sibo pozitif diye düsünüp kendinizi 6 hafta fodmap diyet yapabilirsiniz bir diyetisyen tanidiginiz varsa yardim alabilirsiniz.
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Aytug hoca size helixobacter plori testi yapmadan 3 mü antibiyotik veriyor bu inanilmaz zararli bir eylem 1, ikincisi biraz hizmet pazarlamak Için de flagly orderliyor bu var olan floranizi düzeltmenizin tamamen önüne geçiyor 2, ve daha flagly dozu yeni bitmisler kontrole çagirip bir sürü para alarak ölçüm yapiyor, antibiyotik kullanirken zaten koku azaliyor ve hastalar bu mekanizmayi bilmediginden bak kokunda azalma var diyor. Inanilmaz tehlikeli islemler arkadaslar bunlar. Uzun yillar bu durumdan muzdaripseniz beslenmeye yönelmek zorundayiz.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
sibo testi dediginiz testi bana anlatir misiniz lütfen nasil yaptilar * diski* biyopsi* kan* nerden numune aldilar, raporunuzu görebilir miyim* |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
bu test için hastaya seker içirilir ve 5 dakka aralilarla nefeste hidrojen ölçülür.
/veya ikinci bir yöntem: endoskopi ile jejenyumdan biyopsi yapilir/ nadir ihtiyaç duyulan donanim gerektiren bir testtir. bu güne kadar 3-4 defa ihtiyaç duydum ve yaptim. baska yerde yapildigini bilmiyordum. |
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
|
Evet hiçbir test yapilmiyor sadece nefes ölçüm testi ki oda bir halttan anlamiyor. Anlasa neden herkese ayni ilaçlar yazilir ki? Ve ben daha öncesinde endoskopi yapmistim ve helikobakter yoktu. Internette görüp gittim, yazilar hep sanki tamamen bitirecegi, kesin tedavisi varmis gibiydi e bende muhtaçtim gittim iste…
|
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam dediginiz gibi sekerli sivi galiba onu iciriyorlar sonra belli araliklarla bir torbaya ufleniyir o nefesten numune aliyorlar. Hidrojen ve metan gazkarina bakiyorlar
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Aynen sekerli bir sivi içiriyor, 12 saatlik açlikla gidiyorsunuz. Sonra nefesten ölçüm aliyor benim hem hidrojen hem de metan gaz sinirin 2 kati düzeyde çikti.
|
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Ethic1 benimde hem metan hem hidrojen çikti tedaviye basladi mi?
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben buraya sibo ile ilgili video linkleri koymustum. Orda dr un bir ifadesinde "sibo hastaligi kiminde ishalimsi kiminde kabizlik seklinde devam eder. Kabizlik olanlarda metan, digerinde hidrojen gazi baskin çikar testlerde" diye bir sey hatirliyorum (tam tersi de olabilir) Belki de sorun iste budur, normal sibo hastasinda bu gazlarin sadece birisinin baskin olmadi lazimken sizde ikisi de olmasi gerekenden fazla anladigim kadariyla. Biz de test yaptirsak muhtemelen bizde de aynisi çikacak. |
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
|
Tedavisi nasil acaba. Bizimlede paylasirmisiniz
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle Fodmap diyeti uyguluyorlar. Eliminasyon diyeti yapiyorlar yani yediklerinizi eleye eleye size ne iyi ne kötü geliyor bunu buluyorlar. Internette arastirilabilir ne menem bir sey oldugu. Örnegin beni süt ürünleri perisan ediyor. Kimine dokunmuyor da olabilir, mandalina bana dokunurken portakal dokunmuyor. Herkes kendisinin doktoru olmak zorunda. |
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Tedaviye bende doktor 6 haftalik düsük fodmap diyeti ile basladi. Tabi bir de destekler var. Yazarim hepsini size. Ilk hafta pozidox, ocean 5htp ve zymes kapsül içiyorsun. 2. Hafta bovelox, omega 3 ve nac ekliyor, 3. Hafta magnimore ve d3k2 4. Hafta ise megaspore prebiyotik. Düsük fodmapta sebzeler, tavuk, hindi, dana eti neredeyse her sey var. Sivi yag yok, sür ürünleri ve gluten yök. Ben normal diyetimden sadece gluten seker ve süt ürünlerini çikarmis oldum. 2. Haftaya giriyorum bu hafta en ufak kokuda bir degisiklik yok. Pek faydali olacagini düsünmüyorum arkadaslar ben. Ve çok masrafli o megaspore prebiyotik bile 800 küsür TL.
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Murat bey ben sibo raporumu size mail atabilirim. Melina sen de sonucun çikinca hekimimde diyet önerilerini karsilastirabiliriz, bakalim nasil bir yol izleyecek sende.
|
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
|
Bir de oldu diyelim peki eski yeme düzenine geçince geri gelme ihtimalide yüksek. Bende o nedenle dietle olacagina pek ihtimal veremiyorum.
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Doktor degilim, tipla en ufak ilgim de yok bilgim de ama ben bu isin sorumlusunun bagirsaklar oldugunu düsünüyorum. :)
Hemen hemen hepimizin ortak noktasi bagirsaklar bir sorun olmasi |
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
kaderarkadaslar a katiliyorum, geçecegini bilsem ömür boyu yaparim diyeti ama yemiyorum içmiyorum hala berbat yemek yedikten 15 dakika sonra agzimin tadi bozuluyor dilim acimaya basliyor ve ardindan tuhaf bir koku iste. Geçmiyor hiç bir türlü.
|
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
|
Sen yinede tedavine devam et. Geri gelse bile biz ugrastikça hafifliyor en azindan
|
||
![]() |
||
Ilkay
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sizin diyetinizde olan gidalari yedigimde bende de aynisi oluyor. Mesela elma yedigimde agzimda kötü tat oluyor. Sebebi galiba sekerli oldugu için...... Yani fodmap diyetindeki bir sürü gida bize yasak. Bize derken aytug hocanin verdigi diyete göre konusuyorum. Ve test ettigimde bu belli oluyor. Mesela muz ve elma yedigimde agzimdaki kötü tat geri geliyo. Bu örnekti bunun gibi birçok fodmap gidasi öyle yapiyo...... Tospik arkadasinda dedigi gibi galiba bir çogumuzun sorunu bagirsak olabilir. Ve yanlis ilaç veya diyet uyguluyor olabilirz. Sakin pes etmeyin. Fodmap uymuyorsa baska diyet deneyin. Bana verilen diyet bana uydu ve kendimde denemeler yaptim. Vücudunuzu taniyin. Diyette elmadan sonraki tat nasil oluyor veya baska sebzeden sonraki tat nasil oluyor? Vücudumuzu dinleyelim. Ona göre devam ederiz. Ömür boyu sürecekse ömür boyu diyet yapcaz mecburen seker hastalari gibi. Ama yillardir vücudun alistigi sistemi bozdugumuz için kolay olmayacak ve belirli bir süre sonra bence bu kati diyet degisecektir. O yüzden dogru diyetle pes etmemek lazim. Birde su var. Ilk baslarda dis gargarasi falanda vermisti bana. Köprülerim var ve dilimi degdirince dislerimdede tat aliyordum. Suan dislerimde hiç bir tat yok gayet normal. Eskiden önemsemezdim simdi gece yatarken ve sabah firçalayiroum. Ve dilim öyle bi alismiski o pis tabakaya 1 gün dilimi firçalamasam hemen tabaka olusuyor. Yani 40 yilin vermis oldugu aliskanlik bir anda gitmez. Az önce dil macunu için trendyola girdim ve müsterinin biri doktor ömür boyu kullan dedi diye yazmis. Oysaki bizim eczanelerde dil macununu kimse sormuyomus çok sasirmistim. Herkesin vücut yapisi farkli arkadaslar. Hiç bir zaman karamsar olmayin. Elma yemezsek ölmeyiz napalim. Biz de elma yemeyiz. Biz de ömür boyu dil firçalariz veya baska seyler yapariz napalim:((( Doktorun verdigi gargara olayi bitti dislerde temiz ama 2 ay sonra köprü altindan tat ve koku geldi. Bende bikarbonat aldim 3 gündür gargara yapiyorum ve yine disler tertemiz oldu tat olarak. Yani bir bütün olarak bakmak lazim. Hatta 2 aydir dis ve dil firçaladiktan sonra gazli bezi islatarak dilimi siliyorum. 1 gün silemezsem tabaka geri geliyor gibi oluyo. Bugün kontrole gittim ve degerler sifira yakin çikti. Hatta doktor muayene ederken dediki koku yok. Ilk geldiginde lagim gibiydi dedi. 3 ay sonrada tekrar kontrole çagirdi. Ticari bi amaci olsaydi sen iyilestin derdi ve takip etmezdi. Yillardir bir sürü doktora gidiyoruz hangisi böyle takip etti? Hangisi bizi kaale aldi? 3 ay sonrada muayene ücretsiz. Sadece gaz ölçüm parasi veriyormusuz. Bunu ön yargi yapmayin diye söylüyorum. Hatta doktor bagirsak önemini çok vurgu yaparak anlatti. Bütün dünya suan bagirsaklara yöneldi gibi seyler söyledi. Dis gargara ve bakimini yapin. Diyetinizide aksatmadan yapin lütfen.2 aydir kendi yemegimi ayri yapmaktan biktim ama sonucu gerçekten mükemmel. Artik kendim olarak yasiyorum. Kisit yok kamufle yok. Özgür yasiyorum ve eskisinden daha çok mutluyum. Hatta diyorumki allahim ölecek miyim acaba ben hiç böyle mutlu olamamistim:((( Hiç bir tedavi kolay degilki bizimkisi kolay olsun. Koku geri geliyor diye bir sürü mesajda var forumda ama dedigim gibi belkide ömür boyu diyet yapmamiz lazim ve bu geri gelen arkadaslar diyeti bitirdigi için koku gelmistir. Benim ilaçlar 1 ay önce bitti ve hala koku yok. Eski yeme düzenime dönersem benim de geri gelebilir diye düsünüyorum. Ama arkadasinda dedigi gibi. Böyle olacaksa ömür boyu diyete raziyim..... Birde burdan bayan arkadaslarla canli görüsmek isterlerse görüsmek isterim. |
||
![]() |
||
Ilkay
![]() ![]() ![]() |
|
Bi arkadasim agiz tadi degissin diye çikolata yerdi ve agzi kokmaya baslardi. Agiz tadim degisti ve temizim dsye düsünürdü hatta bana da uzatirdi çikolatadan:) halbuki çikolata yemeden önce agzi kokmazdi. Çikolatan sonra feci kokardi.... bir diger sahit oldugum da tatli bi sey yediginde o an yedigi sey kokardi agzi kötü kokmazdi. ..... yani hepimizin florasi farkli galiba. Buda fikir olur diye yazmak istedim.
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Fodmapta elma yok yalniz, muz da yök. Yesil olmamis muz var sadece.
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Yalniz size antibiyotik de vermistir aytug hoca kullaniyorsaniz agiz kokusunun olmamasi normal zaten.
|
||
![]() |
||
Ilkay
![]() ![]() ![]() |
|
Googledan bakmistim diyete. Demekki googledakiler dogru degilmis. 1 aydir ilaç kullanmiyorum. Neyse bekleyip görcez.
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Yav arkadas bu tip denilen sey koca bir yalandan ibaretmis. Bakiniz tedavisini bulamadiklari hastaliklara kronik hastalik adini takmislar.
Kalp damar hastaliklari, diyabet, yüksek tansiyon, romatizmal hastaliklar, solunum yolu hastaliklari (koah, astim, bronsit vs), kemik erimesi, kulak çinlamasi. Daha geriye ne kaldi ki? Gribin de çaresi yok. Tibbin asilar hariç yani koruyucu hekimlik hariç bi halta yaradigi yok. Anca cerrahi islemlerde basarililar. Onda da tümörü falan yok edemiyorlar kesip atiyorlar. Bagirsaklarin yillarca anormal hareket eder, huzursuz bagirsak sendromu derler, sibo derler. Lan bulsana ilacini bunun. Kanserler de ayni. Üsütürsün, öksgrük, aksirik, tiksirik, ates doktora gidersin ates düsürücü ve antibiyotik verir yollar, 10 günde anca kendine gelirsin, o ilaçlardan i iyilestin yoksa vücut kendi kendini mi tedavi etti bilinmez. Dis hekimligi de öyle. Tedavi edici bir süreç yok. Disin çürür, çek. En iyi ihtimal dolgu. Kanal tedavisi denen sey zaten disi öldürme islemi. Diseti iltihabin olur, yillarca disetlerin kanar, sert dis firçasi kullanirsin, ilaç alirsin yine geçmez. Yok mudur dis çürügünü engelleyecek bir ilaç? 75 yasinda günde 20 bardak sekerli çay içen tanidiklarim var, hâla kendi disleri duruyor agizlarinda, tek bir çürükleri bile yok. Haftada 1 ya firça deger ya degmez agizlarina. Biz firçalariz, agiz suyu, dis ipi kullaniriz daha beter çürür. Neymis efenim genetikmis, bu tükürdügümün genetigi bir tek bizde mi bozuk? Tüm bunlara bakinca agiz kokusuna ilaç milaç bulunacagini düsünmeyin arkadaslar. Vücudumuz kendi kendini tamir etmeli ve sorunu çözmeli, yoksa isimiz yas. |
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bir sey gördüm instadan flora nakli diye, bir doçent yapiyor bunu, flora nakil dernek baskani insta da var. Bir baksaniza. Saglikli bireyin agiz, gastrointestinal sisteminden florayi alip hasta bireye kolonoskopi endoskopi ile veriyorlar. Sikintisiz bir islem (yani süreci) tedavi sonrasi hakkinda video yok. Hatta Instagram sayfasinda flora bozuklugu ve agiz kokusundan da bahsetmis.
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Ben aradim o doktoru 6 bin ile 8 bin euro arasinda fiyat verdi. 120 bin lira falan yuh yani.
Bu arada ben sibo testi yaptiramadim bulamadim bi dr yapan. Antidepresani biraktim 6 ay falan kullandim anksiyetemi artirdigini farkettim artik. Son durumun ne derseniz ben utaninca koku oldugunu bildigim için utanmamaya çalisiyorum :D ne kadar zalim bi hastalik utaninca kokmak.. Ben eminim bana ne olduguna artik utaninca pilor kasim gevsiyor ince bagirsagim koktugu için koku oradan yükseliyor. Her sabah sirkeli su içiyorum betaine devam bu sekilde geçecek hayatim kabullendim artik. Kendinizin dru olun drlardan çare yok kaç dra gittim hepsi diyor psikolojik biz koku almiyoruz ama iste bu öyle bisi degil diye anlatinca deliymisim gibi bakiyorlar.. |
||
![]() |
||
subib
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Mayis-2022 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
|
benimde evde kokmuyor okulda les gibi kokuyor bana da deli muamelesi yapiyorlar okuldaki insanlar defalarca suratima soylediler agzimin koktugunu istersen telegram gurubuna gelebilirsin sibo hastaligi olanlar var grupta
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Aslinda çözülmesi gereken o pilor kasinin strese girince açilmamasi. Ben sibonun sebebinin de bu oldugunu düsünüyorum strese girince kas açiliyor yeterince sindirilmemis gidalar ince bagirsakta bakteri üretiyor. Benim teorim savas ya da kaç tepkisinde vücudumuz fiziksel olarak bu tepkiyi veriyor sindirim tamamen duruyor buna safra üretimi salinimi da dahil. Siboyu tedavi etsen de bu mekanizma böyle oldugu sürece yine sibo olacak. Stresi tedavi etmek lazim. Stres dediysem de genel hayatin içindekileri degil tabii stressiz hayat mümkün degil. Hangi duygu sizi savas ya da kaç tepkisine sokuyor? Bunu Belirleyip o duygudan kaçinmaya çalisin. Her yemekten yarim saat 45 dk sonra falan sirkeli su için bagirsaktaki kokuyu baya azaltir.
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Arastira arastira hepimiz çeyrek doktor olduk, sibosundan pilor'una, flagyl'ine, nasal deviasyondan ülseratif kolona, irritabl bagirsak sendromundan çölyak'a, çeçe sineginden sinüzite, gluten intoleransindan laktoz alerjisine, dil papillalarindan meyanköküne ögrenmedigimiz denemedigimiz sey kalmadi.
Ben de sorunun bagirsak kaynakli oldugunu düsünüyorum. |
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |