|
|
Ben iyileştim | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim |
Konu: Tip1 ağız kokusundan kurtuldum | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Engin Aslan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
Konu: Tip1 ağız kokusundan kurtuldum Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 01:55 |
Murat Aydın hocada ağız kokusu testi olmuştum tip1 ağız kokusu hastası olduğumu söyledi. Murat Aydın hocanın muayenehanesine İstanbul'daki kalkıp Adana'ya gittim ve hiçkimseye de söyleyemedim utancımdan. Gittiğimde diş eti kanamam olması sebebiyle Tip1 ağız kokusu hastası olduğumu söyledi ve diğer kaynaklı ağız kolumun olmadığını teşhis etti her adımında da bana anlatarak kalbimi mutmain etti sağolsun. Bende bu sayede sadece diş hekimlerine gittim İstanbula ve sonunda iyi bir periodontolog buldum. Sırasıyla küretaj, üç yerde flap operasyonu, kanal tedavisi ve kanal tedavisi olan dişin kök kısmının alınması işlemleri yapıldı. Diş eti kanamam durdu ve ağız kokum kalmadı şuan için. Murat Aydın hocatip1 dediği günden sonra diş hekimlerinden hangi konuda yardım istemem gerektiğini bilmiş oldum ve inşallah çözdüm bu durumu.yoksa KBB, Gastroloji, Diş hekimliği demeden hepsini dolaşıp sonuca ulaşamayacaktım.şuan ağız kokum yok gibi ama ileri de tekrarlar mı bilemiyorum inşallah tekrarlamaz. Menfi veyahut müspet her gelişmede buradan paylaşacağım. Herkese iyi günler dilerim.
|
|
sifa_95
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 13-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 13:41 |
Çok geçmiş olsun, umarım kalıcı bir şifa olmuştur size.
Bu koku olayının kaynak noktası herkeste çok farklı. Benim de diş eti, diş sorunlarım vardı ama kokudan bağımsız bir şekilde tedavi oldum. Yani kokuyla bağlantısı olduğunu ilk zamanlar hariç hiç düşünmedim sırf sağlık için. Ama kokuda geçmedi zaten tedavi olunca. Diş sorunlarından kaynaklı kokular nasıldır bilemiyorum daha hafiftir belki. Dilde pas yoktur mesela.. Bunlar bana çok değişik ve zor gelmiyor açıkçası. Çünkü zaten ben daha bu forumu keşfetmeden hiç araştırma yapmadan sorununun diş ve ağız içi olduğunu düşünüp diş hekimlerine gitmiştim. O tedaviler sonrası da değişmemişti durum. Çok uzun yıllar forumu ziyaret etmemiştim. Yeniden döndüm ve okuyorum iyileştim yazanları da hala bir arpa boyu yol katedilememiş. Şöyle kurtuldum 3 senedir hiç kokum yok, kesin çözümüm de şu oldu benim koku kaynağıma göre diyen yok mesela. Bilmiyorum neden böyle. |
|
Xx1xX
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 14:40 |
Merhaba öncelikle benimde dişlerimin belir bölgesinden gelen değişik bir tat var ve sigara yaktığım andan itibaren değişik bir koku oluşturuyo doktora gittiğim zaman gözle görülür bir şey olmadığını söylediler siz de buna benzer bişey oluyormuydu sigara kullanıyorsanız ben 2 ay oldu sigarayı bırakalı sadece yine oluyormu test etmek için bir tane içiyorum arada fakat durum yine aynı
|
|
Engin Aslan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 19:25 |
Sigara kullanmıyorum ağzımda kötü tat ve genizimde akıntı olunca ağız kokusu hissediyorum. Bende diş kökü iltihabı vardı o diş eti kanaması yapıyordu ve belki de beni kronik sinüzit eden bu iltihapdı. Eğer zamanla sinüzitide atlatırsam ağız kokum tamamıyla geçer diye umuyorum. Ve sebebi o vakit anlaşılmış olur ki diş kökü iltihabı idi.
|
|
Kelime
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 283 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 21:17 |
Geçmiş olsun Engin Aslan. İyileşmeden önce kokuyla ilgili nasıl sorunlar yaşadınız? Kokuyu nasıl fark ettiniz vs vs
Diş kökü iltihabı olduğunu doktor mu fark etti? Flap operasyonunu ilk kez duydum. Anladığım kadarıyla Diş etini kaldırıp altını temizliyorlar. Zor bir operasyon mu |
|
Xx1xX
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 22:38 |
Şuan bende sigara kullanmıyorum kardeşim fakat test etmek amacıyla arada bir içiyorum durum aynı ve dişlerimin belirli bir noktasından geliyor bu tat fakat doktorlar gözle görülür bişey olmadığını söylüyorlar film sonuçlarınada bakarak
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2023 Saat 10:32 |
Ağız kokumu çoğu zaman kendim farkediyordum. Ağzımda kötü tat boğazımda takanıklık olduğunda ağzımın koktuğunu biliyordum. Ayrıca bu zamana kadar birkaç kişi ağzımın koktuğunu söylemişti ve söylemeyip bir anda yüzünü çevirende hayli insan olmuştu. Dün akşam çıkan tek 20'lik dişim ile yanındaki azı dişimin arasına diş ipi geçirip temizlemeye çalıştım normalde oraya diş ipi girmiyor deyip temizleyemiyordum. Dün yine girmedi ama diş etine travma yaşattım. Bugün sabah kalktığımda o tat ve koku yine vardı ve tükürdüğümde uzun aradan sonra tükürdüğüm kanlıydı. Diş eti problemleri bence en büyük ağız kokusu sebebi. Öyle bir durumdayız ki ağız kokusu üç gün kesilince umutlanıyoruz bitti sanıyoruz. Ama diş etim iyileştimi belki tekrar geçer ağız kokusu. Flap operasyonu pek ağrılı değil ama sonrasında birkaç hafta dikkat ettim. Sert ve sıcak şeyler yemedim. Benim ağız kokuma sebep diş eti kanaması anlayacağınız. Ne zaman diş eti kanamam olmadı ağzım ferah, kokmuyor ve burnum açık. Şahsi düşüncem diş taşı ve gerekirse küretaj yaptırmalı dişlere çürük iltihap temizlenmeli dişler Murat Aydın hocanın dediği gibi orta sert diş fırçası ile temizlenmeli. Dişler diş etinden dişlere doğru fırçalanmalı ve diş ipi yerine arayüz fırça kullanılmalı. Bende diş eti çekilmesi olduğu için Murat hocanın dediği gibi değil diş etinden dişe doğru fırçalıyorum ve küretaj flap kanal sonrası diş eti kanamam %90 azaldı.
|
|
Tospik
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 391 |
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2023 Saat 10:59 |
Arkadaşlar sizlerden ricam forumdaki profil bilgilerinize e posta adreslerinizi yazmanız. Bir süre sonra çekip gidiyorsunuz size kimse ulaşamıyor bu siteye de girmediğiniz için. Belki de bir kişinin koku sorununun giderilmesine sebep olacaksınız vereceğiniz tek bir cevapla ama size ulaşamayacak insanlar. Gerçek e postasını vermek istemeyen de mutlaka yedek bir e posta adresi vardır onu yazsın lütfen profil bilgilerindeki iletişim kısmına.
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 18-Mart-2023 Saat 20:21 |
Herkes epopsta adresini profiline yazsın. Bunu sizin dışınızdakiler görmez Eğer bir gün şifrenizi unutursanız, hesabınıza ulaşabilmeniz için eposta adresinizin girilmiş olması şarttır. |
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 19-Mart-2023 Saat 01:00 |
Tedavi olduğum ve kanal tedavisi yaptırdığım dişim ile diğer azı dişimin arasından yine kan gelmeye ve ağız kokum olmuşmaya başladı. Periodontolog diş hekimi söyledi oradan kan geliyor diye bende o bölgeye arayüz fırçası soktuğumda sadece oradan kan geldiğini gördüm. Doktorum haftaya tekrar bakacak ve yeni bir tedavi düşünecek. Murat hocadan muayene olurken bazı sorular sormuştu ve cevaplayamamıştım. Bu sorular benim dişlerim ile ilgiliydi. Ne yazık ki kendim hakkında dahi bilgi sahibi değilim bu yüzden doktorun işini kolaylaştıramıyorum. Belki benim gibi başka arkadaşlarda vardır forumda.Evvela insan kendine hekimlik etmeli. Umudunuzu yitirmeden kendiniz hakkında gözlem yapın kardeşlerim sonuca ulaşmanız kolaylaşacak. Yine de umutluyum zira gördüğüm ve doktorumun gördüğü kadarıyla sadece bir sorun var o bölgeden kan geliyor hep ve o tedavi edilirse ağız kokum son bulacak gibi.
|
|
Tospik
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 391 |
Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2023 Saat 16:26 |
Bu eleman diş taşlarını temizletmiş ve koku tamamen gitmiş. Kokunun bademcik taşından ya da geniz akıntısından geldiğinden eminmiş ama diş hekiminin önerisiyle tartar temizliği yaptırınca kokudan tamamen kurtulmuş.
tıkla |
|
Anonim Tosbağa
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2023 Konum: Elazığ Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2023 Saat 12:44 |
Hocam son durum ne kurtulabildiniz mi bu problemden
|
|
Kelime
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 283 |
Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2023 Saat 20:07 |
Engin Aslan, size tip-1 teşhisi mi kondu?
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2023 Saat 00:57 |
Sonunda şifreyi hatırladım ve giriş yaptım. Kardeşim Murat Aydın hoca Tip-1 ağız kokusu teşhisi koymuştu. Diş eti kanaması, diş eti cebi vardı bende ayrıca kbb'da muayene oldum nazal polip hastasıymışım. Diş etlerime flap yapıldı ama geçmedi koku, bir dişim vardı kökünde erime olan ona kanal yapıldı yine de oradan kan geliyordu o dişi çektirdim ve artık diş eti kanamam yok denecek kadar azaldı kan göremiyorum ama tükürüğüm bazen sarı bazen açık pembe gibi bir renkte geliyor. Ağız kokum bu sayede bayağı azaldı. 20'lik dişim var iki tane üstde biri yarı gömülü diğeri gömülü. Gömülü olan sinüslerin içinde olabilir mi diye düşünüyorum ikisini de çektirecem belki sinüzite sebep olan ve dolaylı olarak ağız kokusuna sebep olan da bunlardır. Tiğ-1 artı sinüzit sebepli olabilir tip-1 çözümü için diş eti tedavisi gördüm %80 oranında azaldı koku. Diş eti kanaması olanlara tavsiyem en büyük sebep bu Murat hoca ve diğer doktorlarda zaten söylüyor bende bunu tecrübe ettim size tavsiyem diş eti kanaması olan uzman bir periodontologa görünsün ve tedavi olsun.
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2023 Saat 21:36 |
Hocam dişimi çok sert fırçalıyorum bazen bunu farkettim. Pilli diş fırçaları fazla bastırılınca durarak uyarı veriyormuş. Bu sebeple onları kullanmam uygun olur mu?
|
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2023 Saat 20:55 |
Diş kanaması her zaman var mıydı yoksa diş fırçalarken mi oluyordu? Bende küçükken elma ısırırken olurdu şimdi bazen diş fırçalarken bazen sabahları kalkınca diş etimi emip tükürünce kanama oluyor.
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2023 Saat 11:24 |
Evet ne yazık ki dişeti kanamam hep vardı zaten bu dişeti kanaması ağız kokusunun en büyük sebeplerinden. Bende dişimi emince dişetimin kanadığını görüyordum. Şuan ise tükürüğüm sarı geliyor. Sanırım Dişetim daha iyi ama nazal polipim var o sarı tükürüğün sebebi bu olmalı.
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 24-Ağustos-2023 Saat 12:41 |
Herkese iyi günler dilerim. Hastalıktaki seyri sizinle paylaşmak istedim. Çıkan tek 20'lik dişim olan sol üst çenemdeki dişi beş gün evvel çektirdim ve 3 gündür ağız kokum kesildi ya da ben farketmeyecek kadar azaldı. Nadiren sigara içen biri olarak dün akşam deneme maksatlı sigara içtim birkaç dal ve sigara içince oluşan o aşırı kötümkokuda oluşmadı yalnız burnum hafif tıkalı gibi nazal polip hastası olduğum için sanırım. Murat Aydın hocadan ağız kokusu ölçümü yaptırmıştım ve bana diş eti problemim sebebiyle ve faranjit nedenli ağız kokumun olduğunu söylemiş ve tomografi istemişti sinüs için. Ben şunu anladım ki Diş Hekimlerinin dediği gibi ağız kokusunda en büyük sebep diş ve diş eti sorunları. Bir müddet daha ağız kokumun gittiğini düşünür ve sorun çıkmadığını görürsem ikinci kez murat hocadan test olmayı istiyorum kalbimin mutmain olması için. Hocam bir sorum olacaktı size de uzun yıllar diş eti kanamam vardı acaba kemik erimesine sebep olmuş olabilir mi.
|
|
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2023 Saat 21:04 |
Gömülü müydü 20 lik dişiniz? Bir de antibiyotik verdimi doktorunuz
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2023 Saat 23:47 |
Gömülü değildi diğer azı dişleri gibi çıkmıştı.Benim çene kemiğimde erime ve diş etlerimde ceb olduğu için sürekli diş etlerim kanıyordu. Küretaj, Flap tedavileri görünce azaldı ama kesilmedi bende bir türlü göremiyordum kanayan yeri acaba boğazdan ya da daha aşağıdan mı geliyor diye düşünüyordum. Birgün 20'lik dişe pamuk koyunca kanın oradan geldiğini anladım.Diş hekimine gidip çekmesini istedim önce gerek yok dedi ben ısrar edince çekti ve kanama durdu.Herhangi bir ilaç yazılmadı.
|
|
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2023 Saat 01:00 |
Hım sizinki ağız içi kaynaklıymış demekki. Geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2023 Saat 10:40 |
Allah razı olsun tekrarlaması halinde buradan yine yazacağım nacizane tavsiyem periodontolog ve diş hekimlerine görünmemiz lazım kbb gastrolojiden evvel.
|
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2023 Saat 17:55 |
Tip 1 teşhisi konulduysa neden sinüzit için tomografi istendi? Sinüzit tip2 değil mi?
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2023 Saat 15:56 |
Evet. Tip1 var ancak tip2 de dahil mi diye istendi ve nazal polipde çıktı. İkisi aynı anda olduğu için ağız kokum çok fazla ve kötüydü. İkisinide kontrol altına almaya başladığımda hayli azalmış oldu. Anladığım şu ki ağır bir sinüzit de ve eksik ağız bakımı sonucu nükseden diş eti iltihabı da koku tekrar şiddetlenecek bunlara dikkat edecek hayat boyu.
|
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2023 Saat 18:03 |
Cihaz, kokunun tipini ve kaynağını net olarak bulmuyor mu? Ölçüm souçlarında Tip1 + Tip2 diye çıkmadı mı?
|
|
chipset
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2023 Saat 12:26 |
Herkese merhaba, foruma farklı zamanlarda denediğim şeyleri yazmıştım ve hiçbirinde kalıcı fayda sağlayamadım ne yazıkki. Özet olarak mide ameliyatı olmuştum, burun ameliyatı olmuştum, bademciklerimi aldırmıştım, Dolgular, çürükler hepsi hallolmuştu ama koku tarafında hiç ilerleme sağlayamadım. Son yıllarda hep bağırsağa odaklanmıştım bende pek çok kişi gibi, ama bağırsakla ilgili de denemediğim kür, probiyotik vb kalmadı. Evet sonuca gelirsek geçenlerde ayıptır söylemesi bir et yemeği yemiştim, kürdan bulamadığım için evde hiç kullanmadığım bir diş ipi vardı, onun sayesinde diş aralarındaki parçaları çıkartayım dedim. Bir tanesi koklama sonucunda ağız kokumla birebir aynı koku olduğunu gördüm. Yani o ufacık parçalar o kadar kokuya nasıl sebep oluyor inanamadım. Sonra tüm diş aralarımı diş ipiyle güzelce temizledim ve sonuç mükemmel. Yaklaşık 15 gündür her öğünden sonra bu işlemi yapıyorum. Kokudan eser kalmadı. Paslı dil, sabah uyandığımızdaki ağızdaki acılık vb hepsi gitti. Eskiden et, süt, şekerli besinler yerken koku artardı mesela, onlarda tamamen gitti, istediğim her şeyi yiyebiliyorum artık. 1 kişiyi bile bu şekilde bu sorundan kurtarabiliriz diye özellikle yazmak istedim. Yani biri forumda bu şekilde kurtuldum dese pek inanmazdım ama bende gerçekten işe yaradı. 20 yıldır bu sorunla uğraşan biri olarak sizlerden ricam denemenizdir, özellikle hiç bir yerde sorun bulamayıp mide-bağırsak grubuna odaklanan üyeler için faydası olacağını düşünüyorum, çünkü forumda mide bağırsağa odaklanan pek çok kişi ile belirtilerimiz aynı. Yine zamanla güncelleme yaparım.
|
|
Engin Aslan
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2023 Saat 22:54 |
Çok geçmiş olsun ancak ağız kokusu için ilk diş hekimine başvurulur ve en basit ve akla gelen işlemde diş taşı temizliğidir. 20 sene birçok ameliyat ve zararlı ilaç ve takviyelerden sonra bu kadar basit bir konuyu atlamanız zaman harçamanız kötü olmuş. Daha önce diş taşı temizliği yaptırmamış mıydınız ve hiç hekim tavsiye etmemiş miydi? Paylaşımınız Murat Aydın hoca'yı tekrar haklı çıkartmış önce ağız içine bakmak gerek. Allah şifanızı daim kılsın inşAllah
|
|
kaderarkadaşlar
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2023 Saat 23:59 |
Sizin için çok sevindim. Bu kadar basit olmasına da şaşırdım. Gelmez inşallah bir daha. Ben hergün mutlaka diş ipi kullanırım. Bedne bir değişiklik olmadı.
|
|
Tospik
Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2023 Saat 07:41 |
Arkadaşlar bu arada ben de ek bir bilgi vereyim, bi internet sitesinden dağ kekiği aldım (normal kekik de olur) Kekiğin özelliği diş eti kanamalarını kesmesi ve dişeti iltihabına iyi gelmesiymiş.
Çay bardağı sıcak suya bundan bir çay kaşığı atıp 2-3 dk bekletip, süzüp, bu suyla gargara yaptım, dil pasını falan söküp atıyor, sabah akşam yaparsanız dil pası oluşmuyor. Kokuya etkisi yok ama dil pasına karşı çok etkili haberiniz olsun. |
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 19:35 |
Diş hekimi Profesör Doktor Hüseyin Kurtulmuş'un dişeti kanaması dolayısıyla tip1 için nar suyu hakkındaki makalesi. Yanlış anlamadıysam klorheksidinden bile etkiliymiş:
Nar bileşenleri, diş eti kanaması riskini azaltmak gibi ağız sağlığını iyileştirici etkilere sahiptir. Suda çözülen nar ekstresi ile günde üç kez ağzı yıkamak, antioksidan aktivite düzeyinde artışa ve aspartataminotransferaz aktivitelerde azalmaya neden olur (DiSilvestro, R. A. ve ark.; 2009). Aspartataminotransferazın, hücre hasarının efektif bir göstergesi olduğuna inanılır ve periodontitis hastalarında öneminden söz edilir (Nomura, Y. ve ark.; 2006.). Tükürükteki protein düzeyi, plağın bakteriyel bir tabaka oluşturmasıyla bağlantılı olarak periodontitis hastalarında daha yüksektir. Tükürük örnekleri, ağzın nar gargarasıyla temizlendikten sonra – bu da narın antibakteriyel aktivitesini gösterir – protein düzeylerinde önemi bir azalma olduğunu göstermektedir (Prasad, D. ve ark.; 2014, Narhi, T. O. ve ark.; 1994). Nar flavonoidleri, yapay ortamda, mikroplara neden olan diş eti kanamalarına karşı antibakteriyel etki göstermektedir (Badria, F. A. ve ark.; 2004). Streptekok sanguis (S. Sanguis), nar ekstresine karşı hassastır ve önleyici etkisi klorheksidine benzerdir (Pereira, J. V. ve ark.; 2001). S. Sanguis, diş plağı oluşumunda ilk yerleşicilerden biri olduğu bilinir (Jolkovsky, D. L. ve ark.; 2006). Bu antibakteriyel etkinin olası nedeni, bakteriyolizi artıran, diş yüzeylerindeki bakteriyel yapışma mekanizmalarını engelleyen tanenlerdir (Pereira, J. V. ve ark.; 2001). Buna karşın, narın meyve kabuğu ekstresinin, klorheksidine kıyasla S. Sanguis, S. Sobrinus ve Laktobasil üremesini daha iyi engellediği görülmüştür (Prasad, D. ve ark.; 2014, Pereira, J. V. ve ark.; 2005, Pereira, J. V. ve ark.; 2006). 60 sağlıklı hasta arasında, hidro-alkolik nar ekstreli bir ağız gargarasının bakteri üreten plak bileşenlerinin koloni meydana getirmesini klorheksidine göre (%79 önleme) %84 oranında azalttığı görülmüştür. Nar ekstresi, plak üreten mikroorganizmaların diş yüzeyine yapışma potansiyelini de baskıladığı görülmüştür. Nar, diş plağının oluşumunu engelleme ve diş plağı tedavisi için alternatifi olabilir (Rowshani, B. ve ark.; 2004). https://drhuseyinkurtulmus.com/blogdetay.aspx?id=6630# |
|
Anonim Tosbağa
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2023 Konum: Elazığ Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2023 Saat 21:46 |
Tip 2 ağız kokusunda koku burundan gelir mi
|
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2023 Saat 14:23 |
Tip 2 KBB ile alakalı olduğu için gelmesi gerekir sanırım.
|
|
Anonim Tosbağa
Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2023 Saat 12:18 |
Engin bey son durumunuz nasıl
|
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2024 Saat 13:40 |
Breatify adlı ürünü kullanan var mı? Ben hiç güvenemiyorum ama her yerde karşıma çıkıyor. "Ağız kokusuna son veren serum, Ağız kokusunu önleyen damla" gibi çok iddialı çok kesin reklamları var. Açıkçası bir tane sipariş vermeyi düşünüyorum. Çünkü tip1 için kullanacağım ürün kalmadı.
|
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 19:27 |
Breatify adlı ürünü aldım. 350 lira civarı, 2 gündür kullanıyorum. İnternetteki satıcılar "Üç damla kullanın" diyor ama gelen ürününün kullanma kılavuzunda " İçindeki damlalığın yarısını çekip kullanın." yazıyor. Çok çabuk bitebilecek bir ürün.
Yine internette "İçeriğinde nane, karanfil, limon, okaliptus yağları var. " deniliyor. Gelen kutuda ise içerik kısmında İngilizce daha bir çok şey yazıyor. Ben kendi ağız kokumu her zaman alamadığım için ağız kokusuna etkisi için bir şey diyemeyeceğim ama kokusu gerçekten çok yoğun bir ürün. Ağızdayken biraz mide bulantısı bile yapıyor. Üstelik de hiç öyle hassas biri bile değilim. Abartmadan söylüyorum, denemek için dün saat 23.00'te bir gömleğin üzerine damlattım sabah odanın içi tarçın gibi bir kokuyla dolmuştu. İşe gittim geldim, şimdi(saat 20.00 civarı) gömleği kokluyorum hâlâ o tarçın tarzı koku buram buram kokuyor. Gömlekte de yağ lekesi gibi bir leke oluşmuş. Sonuç olarak ağız içi ıslak olduğu için breatify ağızda böyle etkili olur mu bilmiyorum. Kokusu bu kadar yoğun bir ürünün tamamen bitkisel olduğuna da pek inanmıyorum. Ağız kokunuzu alabiliyorsanız veya çevrenizde sorabileceğiniz birisi varsa bence deneyin. |
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 20:08 |
İçindekiler kısmını Google translate ile tercüme ettim. Gliserin hariç hepsi bitkisel yağ görünüyor: Karanfil Yaprağı Yağı, Okaliptus ağacının yapraklarının buharla damıtılması yoluyla elde edilen yağ, tarçın kabuğu yağı, bahçe nanesi yağı, narenciye limon kabuğu yağı, "Kaprilik/kaprik trigliseritler" = hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilen C8 ve C10 karbon zincirleri ile triesterlerin bir karışımıdır.
|
|
Tospik
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 20:53 |
Bu konuda tecrübeli olman gerekirdi, bu ürünler parfüm gibi sadece kokuyu baskılıyor. Koku hâla orada var. Seni de anlıyorum, denize düşen yılana sarılır misali onu da deneyeyim diyorsun ama inanın arkadaşlar bu durum bataklığı kurutmadan iyileşecek şey değil.
İnternette bazen dillerini çıkartan insanlar görüyorum, %90'ının dili bizim gibi, kıpkormız ya da pembe falan değil, üzerlerinde beyazımsı tabaka var ama koku yok. Çok ilginç |
|
Kelime
Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2024 Saat 20:38 |
Kokuyu keşke gerçekten baskılasa.Tam 11 yıldır koku geçsin diye uğraştım, nafile. Sakız, Listerine, Halitosil vs tüm ürünlerin amacı kokuyu baskılamak değil mi? Bu ürünün kokuyu baskıladığına emin olsam günde 3 kez bile kullanırım. Dişlerimle ilgili bir operasyon kaldı. Onu da yaptıktan sonra artık yapacak hiçbir şeyim kalmadı.
|
|
Tospik
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2024 Saat 10:36 |
tıkla |
|
Gececekinsl
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2024 Saat 11:23 |
Slm arkadaslar benimmt sonuclar geldi 14.45 bura saatiyle doktorda randevüm var biseyler cikmis Sekretär Karin söyledi bakteri ve diger seyler Ben anlamiyorum doktorla grüßen gerekiyor dedi haber etcem grsz
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|