|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
misafir5555
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2023 Saat 04:13 |
Merhaba arkadaslar konuyu hiç uzatmadan asil noktaya deginecegim... Biliyorum yillardir bu konudan müzdaripsin biliyorum psikolojin alt üst oldu biliyorum sirf bu illetten kurtulmak için her seyleri bile verirsin... Her seyi vermene gerek yok sadece su basit 6 seyi yapsan konu kapaniyor. Ancak sunu söyleyeyim saniyeler içerisinde bir mucize bekleme bu bir süreç isi ve en az 6-8 hafta sürecek ancak etkilerini çok kisa sürede görecegine eminim.
1- Derhal disçiye git hiç ertelemeden hemen gidiyorsun ben çok erteledim ama gidin. Kokudan bahsetmenize gerek yok rutin agiz sagligi kontrolü yaptirmaniz yeterli... Bir sorun varsa o anda çözeceksiniz zaten yok ise caniniza minnet... 2-Iyi bir mide koruyucu edinin. (Sabah ve aksam yemekten 30 dakika önce tüketmeniz kafii.) 3-Gaviscon veya muadili bir surup alin (Sakin ben bunu denedim veya benim yillardir çözemedigim sorunu piyasa surubu mu çözecek demeyin lütfen alin... Ve ögünlerinizden sonra için... Agziniza toz dahi girse için.) 4-Sakiz çignemeyi sonlandirin.(Sakiz çignemek bolca hava yutmaniza dolayisiyla gaz sorununu tetiklemeye sebep oluyor. Isterseniz deneyin sakiz çignerken sürekli hava vakumluyorsunuz farkedeceksiniz.) 5-Alabiliyorsaniz maxbiotic alamiyorsaniz piyasada bulunan sase formda bir probiyotik alin ve günde iki kez tüketin. 6- (EN ÖNEMLISI!) Sabah dilinize bir tutam karbonat döküyorsunuz ve her seyden önce dilinizi çok çok çok yumusakça disa dogru iterek temizliyorsunuz (dil kökünüze kadar) ardindan bir baska firça ile yine karbonatla dislerinizi firçaliyorsunuz ve ardindan bir çay kasigi suya döktügünüz karbonatli su ile 30 saniye gargara yapiyorsunuz. Bunlari yaptiktan sonra dislerinizi normal günlük macunuzunla firçalayabilirsiniz. Bundan sonrasini sadece merak edeyenler okuyabilir... Arkadaslar bunlar oldukça basit seyler ve yapin kesin kesin %90 oraninda derdiniz son bulacak... Dil kazimak, sakiz çignemek, alkollü agiz bakim suyu kullanmak, su içmemek, agir yagli ve paketli gidalar tüketmek ise asla yapmamaniz gereken seyler... Yeryüzünde mide-sindirim hassasiyeti olan, kahve içen, seker yiyen, burnu tikali olan, sinüziti olan milyonlarca insan var ama çogunun nefesi asla kokmaz çünkü sebep çogu zaman bu degildir. Sebep herhangi bir noktada iç dengenizi bozmus olmaniz ve bu 6 maddede bu dengeyi kesin ve kesin saglayacaksaniz bu 6 maddeyi eksiksiz yapip ilk hafya etkiyi hissetmeyen, 1.5 ayda sorunu çözülmeyen varsa dilesin benden ne dilerse. |
|
![]() |
|
Cennker82
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
Çok uzun senelerdir siddetli agiz kokusu çeken biriyim.Kurtulmak için denemedigim ilaç bitki vs kalmadi.Yogun arastirmalar ve esiminde bu süreçte yardimiyla 2 ayin sonunda o bitmez tedavisi yok denen agiz kokumdan kurtuldum.Agiz kokumun sebebi Candida mantari oldugu sonucuna ulastim.Dilimdeki tabaka halinde yogun kokulu beyazligin sebebini ,sebeplerini arastirmaya basladim.Hikayem tam olarak söyle basladi;
Uzun yillardir mide yanmasi,hazimsizlik,gaz problemi çeken biriyim fakat bu dönemlerde agiz kokum yoktu.Sonrasinda endoskopi sonrasi gastrit ve helicobactek pilori teshisi kondu.Ne olduysa o dönem basima geldi.Bunun tedavisi için kullandigim yüksek dozlu antibiyotikler ve mide koruyucu ilaçlarin kullanimi sonrasi agiz kokusu problemi yasamaya basladim. Antibiyotik kullanimi,mide asidi azligi Candida mantarina davet çikariyor hele ki bagisiklik sisteminiz güçlü degilse. Candida mantari aslinda vücutta bulunan bir tür bakteri fakat kontrolsüz çogaldiginda vücudun genel yapisini,özellikle sindirimi ele geçiren daha sonrasinda karacigeri dahi bozup,agiz kokusu dahi yapabilen güçlü ve dirençli bir bakteri ve çözümü kesin ve kararli bir diyet. Uzun yillardir kötü beslenme aliskanligi olan,bagisikligi görece olarak daha düsük genelde mide asidi ilaçlarla baskilanan,çok fazla sekerli ve karbonhidrat agirlikli beslenen kisilerde kaçinilmaz sonuç olarak ortaya çikiyor. Nasil mi kurtuldum; Çok siki bir diyetten geçerek benim için gerçekten çok zordu fakat bu agiz kokusundan kurtulmak için hayattaki bir çok seyi feda edebilirdim.Neden mi zorlandim çünkü pilav gibi yüksek karbonhidrati çok seven,asiri tatli yemeye meyilli(sebep yine candida mantari)biriydim.Ögün yemeklerinden en fazla yarim saat 1 saat sonra köse bucak agzima çikolata,sekerleme,abur cubur koymadan yazayamaz hale gelmistim. Diyete baslarken ögrendigim seyler; *Kesinlikle ve kesinlikle yapayda olsa dogalda olsa(meyve vs)seker kullanamayacagim,çünkü Candida mantarini en çok besleyen sey seker dogal seker dahil. *Karbonhidrat(pilav,makarna.bugday ekmegi.çavdar ekmegi,tam tahil ekmegi vs yasak)alimini minimum hatta 0 düzeye çekecegim, *Daha çok dogal beslenmek,börek,kek,pasta vs uzak durmak *Fetmente edilen yiyecekleri çogaltmak(kefir,ev yapimi yogurt,elma sirekesi,tursu gibi) *Süt ve süt ürünlerinden uzak durmak(peynir,süt,kremagibi) *Glutensiz beslenmek(paketlenmis gidalarda uzak durmak) *Kalitesiz yaglarla yapilan yemeklerden uzak durmak(kanola,ayçiçek,misir özü yagi gibi) *Bazi sarküteri ürünlerden kaçinmak(sucuk,salam.sosis gibi) *Çesnilerden uzak durmak(ketçap,barbekü sosu,mayonez gibi) *Yüksek nisastali sebzelerden ve ürünlerden uzak durdum, *Kafein,alkol alimindan kesinlikle uzak durdum,mide ilaci dahil antibiyotik agri kesici ilaçlara basvurmadim. Peki diyeceksiniz ki ne yedin kardesim sen hersey yasak ama öyle degil.Vücuttan sekeri kesince 2 hafta içinde emin olun caniniz tatli,çikolata,abur cubur ve agiza sürekli birsey atma istegi kesiliyor.Günü 1 yada 2 ara 2 tam ögünle acikmadan atlatiyorsunuz.Bu arada 4-5 kg'ye yakinda verdim ama zaten diyetin asil amaci kilo vermek degil o lanet kokudan kurtulmak. Bu süreçte neler yedim; Ekmek olarak sadece karabugday ekmegi yedim.Kahvaltida yumurta,zeytin,domates,biber,yesilliklerden roka,maydonoz kendime bol bol zeytinyagiyla menemen yaptim. Ara ögünde genelde tarçinla yogurt bazen buldugum karabugday patlagi atistirdim. Öglen yemeginde bulabiliyorsam az çorba içinde çok un kullanilmayan tavuk suyu gibi,ezogelin gibi çorbalar içtim. Köfte,izgara tavuk,balik yemeye özen gösterdim.Bu diyette olmazsa olmaz besinlerede ihtiyaç var tabi.Mesela sarimsak,sogan gibi dogal antibiyotikler.Hindistan cevizi yagini her gece yesil çay,ada çayi gibi içeceklerle tükettim.Içine tarçin atmayi ihmal etmedim, Olmazsa olmazlardan biri ev yapimi kendi yaptigim yogurttu,ara ögünlerde kullandim yemeklerin yaninda tüketiim. Bu ürünleri gönül rahatligiyla kullandim. Dogal elma sirkesi,ev yapimi yogurt,ev yapimi kefir,sarimsak,sogan,ev yapimi tursu.Bolca nisastasiz sebzelere yöneldim mesela nedir bunlar; Brokoli,ispanak,patlican,kabak,brüksel lahanasi,kereviz gibi. En önemli seylerden biri içtigim suyu yüksek ph'li sularla degistirdim.Ek takviye olarak kendime curcumin ve sivi bentonit kili kullandim. Ortalama bünyeye göre degisiklik göstermeyle birlikte agiz kokusu bende 1 ay gibi bir süreçte tamamen bitti.Bu arada yaklasik 20 senedir kullandigim mide ilacindanda kurtulmak bana bonus oldu.HIç bitmez dedigim sadece hasta oldugumda verilen antibiyotik kullaniminda geçen ve daha sonrasinda daha siddetli sekilde geri dönen agiz kokumdan tamamiyle kurtuldum.Biraz uzun tuttum basinizi agrittim.Umarim herkes sagligina en kisa sürede kavusur.Herkes bu sekilde kurtulacak diye birsey yok tabi.Benim bahsettigim agiz kokusu dilde tabaka seklinde olusan ve agiza agir bir pas tadi birakaqn türdeydi.Farkli problemleri olanlarin farkli yollar denemesi ve tedavisini aramaya devam etmesini öneririm.Bu tedavi tavsiyesi degildir tabii ki.Ben 2 yildan fazla zamandir tedavi yollari ariyordum ve Allah'a hamdolsun sonunda buldum..Herkese iyi forumlar. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle çok tesekkür ederiz bizi bilgilendirdiginiz için. Bende genel olarak candida neden oluyor diye düsünüyorum. Dilde pas olusumu ilk belirtisi zaten. Yaptiginiz hersey tam denildigi gibi. Dikkatimi çeken sivi bentonit. Candida için baya öneriliyor. Nereden temin ettiniz. Ben instagramdakilere pek güvenemiyorum.
|
|
![]() |
|
anonim93
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
dil neden kazinmamali
|
|
![]() |
|
Cennker82
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
Benimde tereddütlerim vardi fakat bilindik online alis veris sitelerinde birazda yorumlara bakarak siparis ettim.Suan hafif kabizlik hariç hiçbir sorunum yok çok sükür.Hatta 3-4 gündür yemekten ortalama 2 saat sonra ara ögün olarak seftali ve çilek gibi düsük sekerli meyvelerle normal diyete geçmeye basladim.Agzimda koku hala sifir.
|
|
![]() |
|
Cennker82
![]() ![]() ![]() |
Mide koruyucu dediginiz sey mide asidini baskilayan ve yemeklerin zor ve geç sindirimine sebep olan insani tedavi etmeyen fakat kendine bagimli birakan bir ilaçtir.Sindirimi bozan sey ta kendisidir.
Siz asitli içecek yiyecekleri terkedin limon gibi domates,mandalina,portakal vs gibi.Alkol,kafein kullanimindan uzak durun.Yemekleri çok çigneyip hizli hizli yemeyin.Çikolata,paketli gida ve yapay sekere son verin.Yatmadan en az 2-3 saat evvel yemeyi kesin,yemeklerden 1 saat önce 1 saat sonra mide asidiniz dagilmasin diye tüketmeyin..Zaten mide rahatsizliginiz kalmaz.Bizim insanlar herseyi yemeyi ama ayni zamandada midemin yanmamasini istiyor.O mideyi hasta eden biziz sonucunada katlanmak zorundayiz. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Katilmadigim noktalar var. Neden sürekli ilaç kullanalim ki. Ve çogu hekim bir aydan fazla hatta 15 günden fazla mide koruyucu içmenin kansere neden oldugunu söylüyor. Ben sahsen zaten ilaçlarla bir müddet kurtuldum. Fakat hayatimin sonuna kadar ilaç kullanmayi dogru bulmuyorum. Içimizde ne yolunda gitmiyorsa onu bulup tedavi etmeliyiz bence. (Sadece 1,5 ay kullanilmasini söylüyorsan yazdiklarimi dikkate alma )
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
Buldum sanirim bilindik markayi. Kullanirsam içimin rahat olucagi bir marka.
Daha önce arastirirken çok karsima çikmisti bentonit. Özellikle candida için. Hatirlattigin için sagol. Onuda deniycem insalla |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Bir arkadas mide koruyucu ile kurtulmus, digeri mide koruyucuya uzun vadede karsi çikiyor. Bu bile forumda okudugumuz her seyi uygulamamamiz gerektiginin net ispati.
Candida; seker vb yiyeceklerle oluyorsa ve agiz kokusu yapiyorsa yüz milyonlarca insanin agzinin kokmasi lazim. Candida ile alakasi yok. Saglikli beslenme sindirimi rahatlatip kokuyu kesiyor olabilir. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
Açikçasi ben ilaç ismi bile vermek istemiyorum çogu zaman. Kim nasil kullanir ilaç alerji yaparmi diye düsündügüm için tedaviyi anlatip kisiyi o konuda dr a yönlendirmeye çalisiyorum. Dr kontrolsüz sakin ilaç kullanmayin arkadaslar. Sok diyetler de yapmayin. Burda arkadasimizin anlattigi beslenme aslinda çogu hekimin önerdigi beslenme.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |