|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Kokusuz33
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23-Subat-2025 Saat 12:34 |
selamlar arkadaşlar yaklaşık 10 senedir bu kokuyu rezaleti çekiyorum maalesef bende. bademcik taşı var bu arada ara sıra elimle sıkıp çıkarıyorum. sanırım geniz akıntısı da var ben de yutkununca hafif mukus gibi bi şey var boğzımda yani tamamen gitmiyor.
sodium bicarbonate olayında bazı aydınlanmalar oldu bende sizinle paylaşayım dedim. şimdi bunu suyla seyreltip içenler ağız kokusunun gittiğini veya azaldığını söylecekler. bu meret midenin pH seviyesini yükseltir(mide asidini düşürür). bu aslında iyi bi şey değil arkaşlar. neden mi? mide asidinin gücünü azaltırsan ne yediğini sindirirsin ne de vitaminini, mineralini vs alırsın. aslında mide asidinin düşmesi değil yüksek tutmak lazım. ağız kokusunu bu yapar. ağız kokusuna davetiye çıkarırsınız bunu yaparak; geçen hafta uzuuun bir süreden sonra tekrar deneyip bir bardağa çay kaşığının yarısı kadar sodyum b.karbonat ekleyip içtim aç karnına o gün hiç yoktu ağız kokum. 2-3 gün sonra tekrar yaptım ve o gün inanılmaz bir ağız kokusu vardı ben bu kadar hiç hatırlamıyorum ağız kokum olduğunu. sonra kafamda ampul yandı, demek ki mide asidini çok düşürdüm yediklerim de sindirilmedi o da koku yaptı. açın araştırın midenin ph düşük olması lazım yüksek değil(çok düşük de olmayacak tabi bu sefer ülser oluyordu galiba). hastalıklara davetiye de çıkarırsınız. az önce kahvaltıdan sonra bu sefer içmeyim de gargara yapayım dedim ve sonuç ağız kokusu yok. dişimi fırçaladım önceden ferahlık gelirdi ama maskelenmiş bi şekilde olurdu ağız kokum. ama şimdi gargaradan sonra sadece ferah koku vardı o altta yatan hafif ağız kokusu yoktu. siz bunu içerken aslında boğazınızı da temizlediği için koku olmuyor sizde de. olay bu tamamen. yani içmeyip gargara yaparsanız bence olayı çözersiniz. isterseniz sizde deneyin. bu arada yemeklerden önce en geç 30 dk ve yemekten 2 saat sonra su için. bu da çok işe yarıyor. ben de hala çözemedim bu ağız kokusunu ama yarın sabah da denicem bakalım gargara olayını. ve soğan yedikten sonra 2 gün sonra zor gidiyor ağzımdan/nefesimden kokusu. her ne kadar diş de fırçalasam gitmiyor yani. bu arada forumdan bir arkadaşla konuşuoyurz onunla aynı semptomlar var, bromelain içmiş gıda takviyesi ağız kokusu gitmiş ama baş ağrısı yaptığı için onu bırakıp solgarın enzim içeren gıda takviyesini almış. siz solgar(Digestive Enzymes) değil başka bir enzim içeren marka da alabilirsiniz. ben de şu gargara olayını bir kaç gün daha deneyip enzimi almak istiyorum. gıda intelorsansımız da olabilir çünkü mide de gerekli olan enzim yoktur gıdaları parçalamak için mantıklı geldi bana da. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Kokusuz 33 isimli arkadaşımız doğru şeyler söylüyor. Kulak vermenizi tavsiye ederim. Midenin asidini azaltırsak sibo başta olmak üzere bir çok sindirim kanalı hastalıklarını başlatabiliriz. Karbonatın ağız kokusu tedavisinde (gargara yaparak, ve içerek) yeri olmaz. https://youtu.be/oGdjJRFNkKs |
|
![]() |
|
Kokusuz33
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
evet hocam bana da öyle geliyor, bu yapılcağına yemekten yarım saat önce su + elma sirkesi içmek çok daha mantıklı
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |