|
|
Söyleyeceklerim var | |
Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var |
Konu: Ağız kokusu hastalık yapar mı? | |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Konu: Ağız kokusu hastalık yapar mı? Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2012 Saat 10:40 |
Çeşitli hastalıklar ağız kokusuna sebep oluyor bunu hepimiz biliyoruz.
Ağız kokusunun önemli bir yüzdesi H2S gazıdır. Bu gaz zehirlidir. Kalp, beyin, akciğer, karaciğer, böbrek ve dalak üzerine olumsuz etkileri vardır. H2S gazını uzun süre koklayan deney hayvanlarında beyin ve damar hasarı görülmüştür, hayvanın öğrenmesi gecikmeye başlar. Uzun süre düşük konsantrasyonda H2S koklayan insanlarda koordinasyon bozukluğu, hafıza zayıflaması, halüsinasyonlar (hayal görme), kişilik değişiklikleri, koku duyusunda kayıp, göz ve boğaz yanması, öksürük, dispne (solunum zorluğu), keratokonjuktivit, korneal erozyon, lakrimasyon (göz yaşarması) ve fotofobi (ışıktan rahatsız olma) görülmüştür. Ağız kokusunun ana bileşeni H2S olduğuna göre peki ağız kokusu vücutta başka hastalıklara sebep olur mu? Bunun cevabı henüz bilinmiyor. |
|
coqnfechn
Üye Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2012 Saat 17:59 |
Vücut bilinmez ama ruhta aşırı derecede hastalık yaptıgı kesin. Yemek yedim sadece 2 dk oldu ve buram buram iğrenç bir koku.Ben artık umudumu kaybettim. Bir işim güzel bir hayatım olması imkansız
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|