Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Nerelere gitmeliyim? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Scorpio
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Scorpio Cevaplabullet Konu: Nerelere gitmeliyim?
    Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2012 Saat 06:17
Merhaba size bir şey danışmak istiyorum.

On sekiz yaşındayım ve dört yıldır ağız kokusu şikayetim var. Eskiden bu kadar çok değildi yıllarla şiddeti de arttı.
Dilimde beyaz-sarı bir tabaka oluşuyor günde iki kere dilimi dişimi fırçalamama rağmen ve ağız kuruluğum var. Kbb uzmanına gittim ağız kokusu kurluğu oluşuyor diye, tükürük bezlerimde sorun olmadığını sinüzütüm olmadığını ancak deviasyon olduğunu söyledi dilini fırçala deyip gönderdi.

Her neyse, dilimde oluşan tabakaya elimi sürünce dışkı gibi bir koku alıyorum. Koku dil sırtımda hele de bademciklerimde çok fazla oluyor.

Ayrıca burnumdan da koku geliyor. Tam ağız kokusu gibi değil daha farklı bir koku. Bi odada uzun süre bulunduğumda geri içeri girince tuhaf bi koku alıyorum böyle aşırı rahatsız edici değil havasızlık gibi, sanki iltihabımsı mı desem beklemiş bi şey mi desem ekşi gibi.

Ama tuhaftır ki bu koku aynı odada gece uyuduğumda oluşmuyor.

Şimdi ben hangi doktorlara gitmeliyim, ne testleri istemeliyim inanın bilemiyorum doğru düzgün ilgilenmiyorlar.

Ankarada'da bu işin uzmanı var mıdır ya da ölçüm yapılan bir yer? Lütfen yardım edin

Düzenleyen aydinmur - 15-Kasım-2012 Saat 09:48
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasım-2012 Saat 20:48
Belki yaşın genç olduğu için doktorlar ergenlik döneminin geçmesini bekliyorlardır.Bu yaşlarda çoğu gençte ağız kokusu oluyor gördüğüm kadarıyla.

Dile elini sürünce gelen koku, sanırım çoğu insanda oluyor. Daha önce bilek testi yapardım, o zaman dışkı kokusu gibi bir koku duyardım(Aslında buna "dışkı gibi" demek yanlış, resmen dışkı kokusu). Flagyl isimli bir ilaç kullandıktan sonra artık o kokuyu da duymuyorum.
Şu anda ne bilek testiyle ne dilime elimi sğrmakle hiç bir kötü koku almıyorum.

Odadaki kokuya gelince bende de aynı dert var, ama ben hâlâ, ağız-nefes adı ne olursa olsun ,ağızdan çıkan kokunun bir odayı-minübüsü-otobüsü dolduracağına veya içeridekileri rahatsız edeceğine inanamıyorum.Sınıfımda bir çok öğrenci var yanıma yakşaltıklarında o ağır kokuyu duyyorum ama 1 metre falan çekilince hiç bir koku gelmiyor. Üstelik sınıfta ağzı kokan çok öğrencim var.

Acaba o duyduğun koku ağız kokusu değil de ter kokusu olabilir mi? İstersen özelden de cevap yazabilirsin.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasım-2012 Saat 20:51
Bir de dille ilgili "dildeki pas-koku" başlığına bak, oradaki resimler koku yapan dilleri gayet ayrıntılı gösteriyor. Yoksa herkesin dili domates gibi kırmızı olacak diye bir şey yok.
IP
Scorpio
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı Scorpio Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2012 Saat 11:39
Teşekkürler ilgilendiğiniz için, ter kokusu değil bundan eminim her gün duş alırım kokulu ürünler kullanırım hatta yakınlarım tenimin güzel koktuğunu söyler.
Murat hocanın paylaştığı resimlere baktım sanırım dilimde koku yapacak bir görünüm yok ama sürekli o dışkı kokusu geliyor ve sinirimi bozuyor..
Burnumdan koku gelip gelmediğinden tam emin değilim ama sanki bazen oluyor bazen azalıyor örneğin uyuduğumda da odanın kokması gerekmez miydi öyle olsa?
Benim de bazı arkadaşlarımın ağız kokusu oluyor ama zaman zaman, nadiren. Sürekli devam ettiğine hiç şahit olmadım.

Bu sene sınava hazırlanıyorum ve bu konu beni çok geriletiyor...

Dediğiniz ilaç nedir acaba? Dil kokusunu geçirdi peki ağız kokusu geçti mi?
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2012 Saat 12:39
Scorpio senin anlattıklarınla benim sorunum paralellik gösteriyor. 13-14 yaşımdan beri bu kokuyu çekiyorum. Aynı dediğin gibi dışkımsı bir koku, hiç geçmiyor. Dilimin arka taraflarına doğru daha da şiddetleniyor. Burnumda deviasyon var. Sinüzit yok. ağız kuruluğu var. Bir şey daha var, o da şu; Genzimde bir şey takılı gibi hissediyorum. Çıkartması oldukça güç. Balgam gibi ama değil. Bu sabah fark ettim; rengi normal tükürük rengi gibi ama böyle ufacık ufacık parçalar şeklinde tükürüğün içindelerdi. Beni rahatsız ediyor acaba bu bir sebep olabilir mi? Hatta paylaşayım, geçen yabancı bir forumda bir çocuk (ailesinde 30 a yakın doktor akrabası varmış :) ) geniz akıntısından ve bunun dil sırtına bakteri taşıyacağından bahsetti. Murat Hocam bir açıklama yapabilir misiniz bu duruma? Ne önerirsiniz?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2012 Saat 16:40
Scorpio, kullandığım ilaç "flagyl" bir benzeri de "nidazol". İkisinin de içeriği aynı. Kesinlikle ağır bir antibiyotik. "Nidazol" başlığında okuyabilirsin ayrıntıları.

Bence 5 gün kullan etkisini görmezsen bırak.Ben akşam kullandım sabaha koku kalmadı. "İlacı bıraktıktan sonra koku döndü" diyenler var ama benimki henüz dönmedi.İlacı keseli 10 gün falan oldu.

Mehmet senin sorunun da forumda okuduklarıma göre geniz akıntısına benziyor. Önce bir dişçiye, sonra KBB a gidersen senin için aydınlatıcı olur.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu