|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Bagirsak | |
Yazar | Mesaj |
coqnfechn
Üye Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
Konu: Bagirsak Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2012 Saat 21:46 |
Hocam merhaba ben önceden bagirsaklarimda parazit oldugu sühesiyle vermazol,andazol,kontil ilaçlarini kullanmistim.Parazit yoktu ama agiz kokumu tamamen geçirmisti.Ilaçlari birakinca 1-2 gün içinde koku ayni siddetle tekrar basladi.Kokunun Bagirsaklarimdan kaynakli olabilecegini düsünebilirmiyiz ?
|
|
bad-i saba
Üye Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2014 Saat 19:44 |
Yine bu konuda arastirma yaparken Cumhuriyet Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Dergisi'nde yayinlanmis bir makaleye denk geldim. Orda söyle bir bölüm dikkatimi çekti, sizinle paylasmak istedim :
"5 yasindan beri agiz kokusu çeken bu yüzden anaokulu ve ilkokulda izolasyona maruz kalan bir kiz çocugunda çürük,periodontitis, gastrointestinal, solunum yollarinda enfeksiyon ve kronik sinüzite yönelik incelemelerde normal bulgular elde ettiler. Kan ve gaita analizlerinde patoloji bulunamadi. Daha sonra hastadan ve saglikli deneklerden alinan nefes örnekleri analiz edildi. Saglikli deneklerinin aksine hastanin nefes analizi yüksek konsantrasyona sahip ketonlari gösteriyordu. Hastaya 3 ay boyunca günde 2 ml, patojenik olmayan E. coli bakteri süspansiyonu (Mutaflor) ile tedavi uygulanmis ve koku klinik olarak ortadan kalkmistir. Yazarlar agiz kokusu için organik sebepler ekarte dildikten sonra gastrointestinal orijinli halitozisin tedavisi için asagidaki seçenekleri ifade etmislerdir: (1)Beslenmeyi degistirme(Protein, karbonhidrat ve yag orani yetersizse) (2)Bakteriyel floranin degistirilmesi. Yazarlar uyguladiklari tedavi konseptini, yeniden normal barsak bakteri kolonizasyonunu saglamak ve bu sekilde, besinleri yikarak kötü koku olusmasina yol açan bakterilerin baskilanmasi olarak tanimlamislardir." Bu bilgilerden yola çikarak baska hiçbir belirgin sebep bulunamayan agiz kokularinin bagirsak florasinin bozulmasi kaynakli oldugunu düsünebilir miyiz? Burada belirtilen "mutaflor" adli ilaç tam olarak ne ise yariyor bilemiyorum, arastirdim bagirsakla ilgili bir ilaç. Ayrica bazi internet arastirmalarimda dilin kenarinda dis izleri olusuyorsa bagirsaklarda sorun olabilecegi bilgisine rastladim. Ne kadar dogrudur bilemiyorum. Acaba içimizden bazilarinin sorunu bagirsaklarla ilgili olabilir mi? Sadece fikir yürütüyorum. |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2014 Saat 14:17 |
Bu makaleyi veya linkini paylasabilirmisiniz?
-M |
|
bad-i saba
Üye Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2014 Saat 14:24 |
http://eskidergi.cumhuriyet.edu.tr/makale/855.pdf
hocam link bu. |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2014 Saat 01:47 |
sevgili bad i saba tanidigim birhemsire ablama hastanesindeki gastrologa sormasini rica ettim.(ben de mide sikayeti yok endoskobi sonucuyla tasdiklidir.)bagirsaklarlarla alakali bir problem olabilir mi diye.bagirsakta bakteri ya da mantar olusmus olabilir dedi büyük ihtimal kolonoskopi yaptircam sonuçlari yazarim
|
|
Ozican
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2018 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2018 Saat 16:55 |
Mutat Hocam öncelikle merhaba ulseratif kolit agiz kokusu sebebi midir ?
|
|
Belki Bir Umut
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2018 Saat 10:22 |
Ülerli kolit (dger belirtiler uyuyor ise) bazen Tip 4 (nefes kokusu) sebebi olabilir.
-M |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 05-Mart-2018 Saat 08:30 |
Murat hocam bagirsaklarda polip olusumunun agiz kokusuyla baglantisi varmidir polip konusunda internette arastiriyourum ama kendiliginden geçme riski yokmudur ameliyat disinda?
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
|
aydinmur
Gönderim Zamanı: 05-Mart-2018 Saat 20:56 |
Agiz kokusu ile polip arasinda birinci dereceden bir iliski bulundugunu zannetmiyorum.
Tedavisi konusunda fazla bilgim yok. Yanlis bir sey söylemekten çekinirim. Bir gastro hekimi ile görüsün. -M |
|
Unuttum
Üye Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2018 Saat 16:31 |
Bagirsaklarimi aldirmak istiyorum artik. Bu mümkün müdür?
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|