Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Ağız kokusu ölçen cihaz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
nurka
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 68
Alıntı nurka Cevaplabullet Konu: Ağız kokusu ölçen cihaz
    Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2013 Saat 03:33
İstanbulda ağız kokusu ölçen cihaz olan hastaneler nerelerde var bilenler yardımcı olabilir mi??
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2013 Saat 13:14
dentistanbul hastanelerinde var fakat ölçtükten sonraki süreci biraz pahalı
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Subat-2013 Saat 01:37
merhaba, olcum sonrasinda surecin biraz pahali oldugunu soylediniz. Konuyu biraz acar misiniz? Siz orda muayene oldunuz mu? Surecin pahali olmasinin sebebi ne?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Subat-2013 Saat 06:11
Ormes özelden de konuşuyoruz ama buradan da yazalım diğer arkadaşalr da okusun. Nereye ne kadar harcama yaptın hatırladıklarını yazar mısın?
IP
nurka
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 68
Alıntı nurka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2013 Saat 13:00
kardeşim öğrenciyim ben özel hastane bana pahalıya patlar büyük ihtimal :) o yüzden devlet hastaneleri ölçüm yapmıyo mu acaba ?
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2013 Saat 17:12
dentistanbula gidiyorsunuz halitosis ölçümü sizi onlar iyi bir karşılama yapıyorlar zaten odaya alıyorlar doktorla görüşüyorsun vs bunları geçiyorum halitosis ölçümü yaptırıyorsun 100 tlydi sanırım bunun neden kaynaklandığını bulmak için mesela ağızdan başlıyorlar tabiiki para kazanacakları için bana diş taşı temizliği artı 1 tane dolgu yenilenmesi demişlerdi faturaya bir baktım 400 tl civarındaydı bilmiyorum isim vermek doğrumu fakat ben diş taşı temizliği ile dolguyu çengelköy dişevinde 100 tl ye yaptırabiliyorum. Ve dentistanbuldaki doktor onları yaptıktan sonra tekrar ölçeceğimizi söyledi ki ondan da para alacaklardır eğer geçmediyse başka özel hastanenin kbb sine yönlendireceğiz demişti. Bende düşündüm 400 lira buna vereceğime çengelköy diş evinde yaptırırım geçmezse devlet hastanesindeki bölüme giderim diye yani arkadaşlar benim diş taşı ile dolguya 400 lira verecek bütçem yok eğer siz rahatsanız tabiki yaptırabilirsiniz sorularınız varsa seve seve yanıtlayabilirim teşekkür ederim
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2013 Saat 12:05
Dolguyu devlet hastaneleri de yapıyor. Özele hiç gitmeyin. Diş taşı temizliği için ise mutlaka ama mutlaka özele gidin. Devlette sadece üç beş dişiniz göstermelik temizleniyor. (Okula vermek için çalışabilir belgesi istedim, verilen kağıtta yapılan(?) işlemler yazılmış: Sağ üst çene- sağ alt çene- sol üst çene - sol alt çene diş taşı temizliği!!!... Halbuki özelden gittiğimde doktor: " Dişlerin yüzeyindeki renklenmeler bile duruyor" dedi. Nedeni de anladığım kadarıyla performans sistemi, ne kadar çok hasta o kadar çok puan. Diş taşı temizliği, kanal tedavisi fazla puan getirmediği için yapmakta hevesli değillermiş.)

Adana'da iyi bir poliklinikte 100 tlye yaptırdım. Diş taşları çok aşırıysa iki seferde temizliyorlarmış o zaman 200 tl. İnternette; diş taşı temizliğinde şöyle kanar, böyle acır diye bir sürü şey yazıyor, yalan. Hiç hisetmedim bile.

IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2013 Saat 14:47
devlet hastanesinde dolgu yaptırmak için 20 gün beklemek gerekir sanırım çünkü burda bir randevu alsam ilk gitmem 20 gün sonra o zaman ilk kontrol muayene 20 gün sonrada dolgu :D hiç mantıklı gelmedi
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2013 Saat 14:48
ayrıca devlet hastanesinde ölçüm yapıcaklarını sanmıyorum
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2013 Saat 11:52
Bir kaç gün beklemek gerekebilir. İlk muayeneden sonra rica ederseniz, doktor yakın tarihe randevu verebilir. Ben de 4 diş dolgusu için bir aydır uğraşıyorum; orası ayrı. Bir de dişler aynı taraftaysa aynı anda da dolgu yapabilirler. Benim birisi karşı taraftaydı, ikisine de iğne yaptı; birine dolguyu yaptı, öbürünü delmeyi denedi ama diş uyuşmadı( çok büyük bir acıydı) geçici dolguyla kapattı.

Ağız kokusu için ille ölçüm olması şart değil. Çürük diş, diş taşı koku yapar. Bunu herkes kabul ediyor. Siz dişlerinizi ağız içini sağlıklı hale getirin, olmuyorsa KBB'a gidersiniz.

Diş taşı temizlettim, dolguların çoğunu yaptırdım. Bu arada akşamları diş ipiyle ağız kokusunu ölçüyordum. Diş taşı temizliğinden sonra diş ipinde koku gelmiyordu. Ama bir dişten hâlâ koku gelmeye devam ediyordu. Özellikle tek tek diş ipini tüm dişlerimden geçiriyor kokluyorum, koku yok; o dişe gelince diş ipinde iltihapsı ağır bir koku geliyordu. Sonra dikkatli bakınca yandan küçük bir çürük olduğunu gördüm, üstelik de dolgulu dişim. Şimdi bir de bunun dolgusu çıktı :) Yani tek bir dişteki küçücük çürük bile koku yapıyor. Normalde kokuyu siz almıyor olabilirsiniz ama çevrenizdekiler muhakkak alıyordur.

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2013 Saat 12:02
Devlet hastanelerini hep eleştiryoruz ama, benim gördüğüm, ağız ve diş hastanesi - 100. yıldaki- gayet ilerlemiş. Ben de burada yazdım "yarım saat doktor ilgilenmez vs" diye ama en az on beş dakika ilgileniyor adamlar. Daha çok süren de var. Çocuk bölümünde, çocuklara diş macunu, diş fırçası hediye ediyorlar, çok güzel bir uygulama.

Eksi yönleri; tedavinin biraz uzun sürmesi, daha doğrusu sarkması . Sağdan soldan duyduğum kadarıyla malzemeleri de iyi değil diyorlar. Bir de doktorların tuhaf bir çalışma zamanları var. Bazen öğlene kadar orada oluyorlar. Bazen izinli oluyorlar vs.

Yani kötü bir doktora denk gelmezseniz dolgu - çekim için gidilir, diğer işlemleri bilmiyorum.

Ormes, "dentistanbul" un kısaltmasını "dentist" diye yazınca yanlış anlaşılmıştı. Devlet hastanesinde -özellikle baktım- bütün doktorlar "dt" kısaltmasını kullanıyor. Sadece bir kişi "diş hekimi" ünvanını kullanıyor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu