|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Subat-2013 Saat 04:50 |
Merhabalar geçen 3 gündür ağızıma küçük beyaz parçalar geliyordu ufacık baya pis kokuyordu belki daha önce de geliyordu fakat dikkat etmemiştim ardından bugün doktora gittim bana artık olduğunu, bademciklerini fırçalaman gerek dedi. Çıktım dedim ne diyorsun yahu sen. Böyle birşey varmıdır sizce ? ben ne yapmalıyım
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bademcik fırçalamayı ilk defa duyuyorum. İlgilendim. hekiminizin isim ve telefonunu bana özel mesaj olarak verirseniz kendisi ile görüşeceğim. Sorup öğreneceğim.
Bu arada siz mesaj kutunuzu boşaltınız -M |
|
![]() |
|
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
Mesajı gönderdim fakat telefon numarasını bulamadım hocam araştırmaya devam ediyorum. Doktor bana bademciklerini fırçala dediğinde bende bademciklerimi nasıl fırçalayacağım hocam diye sordum oda ucundan ucundan fırçala temizlenir falan dedi anlayamadım vallahi
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Ormes, biz dil fırçalarken midemiz ağzımıza geliyor, sen bademciği nasıl fırçalayacaksın? Üstelik de diş fırçasını bademciğe sürtünce, sen dayansan bile bademcik dayanmaz. Diş fırçası zımpara gibi olur. Bademcik temizliğine gelince; kulak çöpü ile o beyaz şeylerin temizlendiğini okumuştum. Nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum.
O beyaz parçalara "magma" adı veriliyor. Gerçekten iğrenç kokuyorlar. Bende küçükken çok sık çıkardı, uzun yıllardır neredeyse hiç yok. Onlardan kurtulmanın tek yolu - kesin yolu değil- bademcikleri aldırmak. Ancak bademcikleri aldırsan bile tekrar oluşma ihtimalleri var. Sırf ağız kokusu için bademcik aldıran çok kişi var ama bir çoğu koku geçmedi diyor. Ağız kokum geçmezse, bademcik ameliyatını planlarımın içine almıştım. Biraz araştırma yapınca çok güzel bir yöntemle karşılaştım: "thermal welding" diye bir yöntem çıkmış; neredeyse hiç kanama, acı olmadan ameliyat bitiyor. Eski ameliyata göre çok çok rahatmış. Tabii bu ameliyatı olmak için özel hastanelere bayağa bir para vermeniz gerekebilir. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Evde temizlik yapmak için "tonsil cleaner" diye bir ürün varmış ama Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorrum.
Bademcik taşları ile ilgili; ağız kokusuyla ilgili bir forumdan şunu kopyala yapıştır yapayım. "" Merhaba, Geçmiş olsun. Hem siz hem de başka okuyucularımız için halk arasında bademcik taşı denen durumun ne olduğunu kısaca tekrar anlatayım. Bazı bademciklerin üzerinde kraterler (oyuklar) oluşabilir. Bademcik hücreleri kendini yenilerken bu kraterlerden dışarı atılamayabilirler, ayrıca yemek atıkları da kraterlerin içerisine dolar. Bu birikinti içerisinde mikrop ürer ve koku yapar. Peynirimsi bir renktedir. Bir süre sonra kendiliğinden düşerler ve krater tekrar dolmaya başlar. Düştükleri zaman ağız kokusu azalabilir ancak kaç tane krater olduğunu bilmek gerekir. Bazen her iki bademcikte birçok krater olabilir. Bunları temizlemeye çalışmak hem beyhudedir hem de etrafı tahriş edilerek mikrobun yayılmasına sebep olunabilir; tavsiye etmiyorum. Şayet bademcik taşını görüyorsanız bunun koku yaptığı %100'dür. Başka koku sebepleri var mı ayrı konudur. Şayet koku amaçlı (sosyal sebeplerle) tedavi olmak isterseniz ameliyat olmanız gerekir. Bademciklerin tam alınmasını öneririm. Saygılarımla. Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK KBB İSTANBUL Direktörü "" |
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
doktorun yanına çarşamba günü gideceğim ve bu soruları soracağım gerekirse numarasını da isteyeceğim. Benimde ciddi bir şekilde kafam karıştı. Çarşamba tekrar farklı bir KBB doktoruna gideceğim onunlada bu konuyu konuşacağim ilginiz için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
hakan44
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
bence bademcik taşı temizlense bile tekrar yemek yediğin zamam içine yemek artıkları dolabilir ,madem böyle bir sıkıntı var aldırmak en mantıklı ameliyattan sonra 1 hafta ağrı var çok iltihaplanıyor diye ben küçükken aldırmıştım
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
Hastaneye gittim fakat o doktora yetişemedim Vahit diye bir doktora gittim dedim geçen siz yoktunuz deniz beye geldim bana bademciklerimi fırçalamamı söyledi araştırdım tıpta böyle bir tabir yok hocam dedim o da o dil kökünü fırçala vs dedi geçiştirdi. daha sonra anlattım işte ağzıma kötü kokan peynirimsi şeyler gelliyor diye o yok o süreklli ağız kokusu yapmaz yok bu kadar hassas olmamak lazım yok dilini fırçala geçer vs diyerek tekrar gönderdi. Açıkcası ağız kokusu deyince insanlarla ilgilenmiyorlar çıkınca çok sinirlendim neredeyse ağlayacaktım diyebilirim... Bizim derdimizi çekmedilerki bilsinler
@hakan44 bana kalsa aldırmak için dünden razıyım fakat doktorlar böyle bir yaklaşım içerisinde değiller. keşke yardımcı olsalar ama ne yazıkki |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |