|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanp
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mayis-2013 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 02:04 |
merhaba arkadaslar , elimden geldigince benim sorunumu aktarmaya çalisacagim benimle ayni durumda olan arkadaslarin yararlanmasi için.
öncelik hiç doktora falan gitmedim söyleyeceklerim de yanlislik olabilir buradaki hekim arkadaslar yanlislarimi düzeltirler diye umuyorum. ben kokumda bir çok seyden süpheleniyordum.Hepsini internetten arastirdim ve bunlar üzerine önerilenleri yaptim. 1. süphem mideden geliyor. sabah kalktigimda asiri yanma hissi ve agzimda çok kötü bir koku oluyordu agiz kuruluguyla beraber.Burnum sertlesmis mukusla dolu oluyor ve genelde kitali oluyordu. bununlar için sunlari yaptim , nedenlerini yazmayacagim internete edindigim bilgiler bunlar. - günlük içtigim su miktarini baya arttirdim.Önceden 1 lt içiyorsam bunu 3e falan çikardim. - Her gün yatmadan önce burnumu tuzlu su ile temizledim - hayatimda hiç bir zaman yastik kullanmadim biraz zor oldu ama yastik kullanmaya basladim. 2. olarak süphelendigim sey geniz akintisi oldu , bogazimdaki olaylara bakarsan yutkunmada zorluk , sürekli bogazda bir sey olma hissi gibi seyler beni bunu düsündürmeye itti.Arastirmalarima göre vucüttaki sivi eksikliginden olabiliyormus. bunun için üstte belirttigim gibi sivi miktarimi arttirdim ve sicak bikti çaylari tükettim ( yesil çay , melisa çayi ve ismini bilmedigim bir kac cay daha var karisik tükettim bunlari. ) 3. süphelendigim sey dildeki pas tabakasiydi.Hatta en süphelendigim diye bilirim cunku dilimdeki o tabakayi dis fircasiyla falan temizliyordum ve firca cok pis kokuyordu.hatta dilimi disari cikiyordum hava degdigi anda inanilmaz derecede kotu bir kokuyu burnumdan alabiliyordum. bunun için dilimi düzenli olarak fircaladim ve temizlemeye calistim ama çok fazla yarari olmadi o tabaka halen var ama kokunun nedeni o degilmis merak etmeyin.Ayrica o tabaka fazla su tukettiginizde azaliyor yani o pas tabakasi yogun olanlar gunluk aldigi su miktari az olabilir cünkü benim de öyleydi. Birde kaynamis su içine kabuk tarçini attim 5 dakika kaynattim.Bu karisimi her gün dis fircalamadan once ve sonra gargara olarak kullandim.Zaten tarcinin agiz hijyeni için önerildigini biliyoruz. 4. ise agiz kokumun asil nedeni olan yari gömülü 20lik dismis.Bu yirmilik disin agiz içine bakan tarinin az üstünde apse olmus , yani elinizi oraya atmazsaniz asla agrimayan bir yerde ve benim haberim yoktu öyle bir seyden sans eseri ögrendim.Bir gün elimi oraya attim baktim agriyo sonra kokladim çok kötü bir koku vardi sonra olayi internetten arastirdim , murat hocama falan sordum , ordaki kapüson bu tür seyler yapabiliyormus.Ben gidip disi cektirecek vakit ararken bir den agzimda kokunun azaldigini fark ettim.Sonra o apsenin oraya elimi attigimda artik agrimiyor bahsettigim kokuda önceden 10 ise suan 1 seviyelerindeydi.Iyileseli 1 hafta oluyor belki tam iyilesmediginden o kokuda vardir bilmiyorum tam olarak ama demekki dönem dönem apse olusuyor orada cunku bende de donem donem koku oluyordu daha once fark ettmemistim apse oldugunu.Kesin çözüm olarak apsenin oldugu 20lik disimi çektirecegim.benimle ayni sorunu olan arkadaslar olabilir onlari haberdar etmek için elimden geleni sizinle paylasmaya çalistim. ayrica ben en cok dildeki o pas tabakasindan suphelenmistim ama o degilmis yani sizinde onu kafaniza takmak yerine diger konulara da bir goz atin derim.Hepinizin Iyilesmenisi dilegiyle.... |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Yazdiklariniz için çok tesekkür ederiz ayrica Çok sevindim cidden bu hastaliktan kurtulma asamasinda oldugunuza. Çünkü içimizden birinin bile kurtulmasi bunca ugrasa degecegini göstermekle beraber bize umut oluyor. Ama siz yine de gelismelere aktarirsaniz çok daha faydali olur. Misal 2 hafta sonra tekrar yazin koku yok geri gelmedi diye. Sonra 1 ay sonra tekrar. Çünkü bazen tekrar nüksedebiliyor insaAllah öyle birsey olmazda. Siz yine de yazin sizin kurtuldugunuzu net olarak görmek bizlerin umut kaynagi olacak.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Bir de ben birsey sormak istiyorum. Probleminiz 20 lik dislerden kaynaklanmis. Peki siz bu kokuyu ne zamandan beridir hissediyordunuz, ne zaman basladi??
|
|
![]() |
|
osmanp
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mayis-2013 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
simdi benim sorunum uzun zamandir vardi , kesin zaman veremeyecegim fakat söyle söyleyim bir 5 yildir falan oldugunu varsayabiliriz ama dedigim gibi dönem dönem vardi mesela 4 ay kokuyordu 5 ay kokmuyordu gibi.Ben 20lik disimden gelen agriyi 20lik dis cikiyor ondan agriyor diye algiliyor ve onemsemiyordum.suan 24 yasindayim bizim ailede de biraz gec cikyior 20lik disler ama sorun apseymis bunu kesin olarak ögrenmis oldum.
suan tam olarak 1 hafta geçti 20lik diste agri 0 hiç agri yok .koku miktari cok cok az diger insanlarin hissedecegini sanmiyorum ben biraz paranoya yaptigimdan belki de :) sanirim kokunun yok olmasi için çektirmek sart. bir de üstte belirtmemisim galiba simdi söyleyim . 1. süphem için yaptimlarimdan verim aldim siz de öyle bir sikinti varsa deneyiniz. 2.suphem icin yaptiklarimdan fazla verim alamadim hala bogazimda yutkunurken zorluk cekiyorum nedenini bilmiyorum ama kokuyla alaksi yok. 3.suphem icin olandan verim alamadim dilimi duzenli fircalamama ragmen bir türlü gecmedi o beyaz tabaka ama kokuyla alakasi yokmus bunu ögrendim.önceden dili mi disari cikarinca koklayinca cok pis kokuyordu simdi yapinca öyle bir koku yok demekki o apse oralari nasil yapiyor bilmiyorum ama etkiliyormus. ben yine haftalik size bilgi veririm.Umarim disi çektirdikten sonra 0 olur koku :) |
|
![]() |
|
nurka
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
bende internetten bir çok arastirma yaptim gömülü diste koku yapiyormus sag alt çene tarafimda gömülü dis var özele gitmistim 2 ay önce falan koku yapmaz o dis bence çekilmesin dedi bende doktoru dinledim hiç dokunmadim...
taa ki sen dedin gömülü dise elinizi bastirin koklayin daha önce hiç denememistim ve kokuyu aldim gerçekten göümülü disimden kaynaklanabilir en yakin zamanda çektircem göümülü disimi insallah nedeni o distir kurtulurum... bu fikri bana söyledigin için tesekkürler osmanp kardesim. |
|
![]() |
|
osmanp
![]() ![]() ![]() |
rica ederim umarim siz de sagliniza kavusursunuz , gelismelerimizi burada yazalim beraber.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
hIMM Koku yaklasik 5 senedir varsa dislere yönelmek dogru bir adim. Hele ki 20 lik disler. Çünkü benimde ünv de bir arkadasimin agiz kokusu vardi tabi ne ben ona söyleyebildim ne de o bana. Ama onun ki 20 lik dislerini çektirince geçmisti. Eger 4-5 yil gibi kisa vadede bu rahatsizligi olanlar varsa 20 lik dis olmasi muhtemel. Ama eger benim gibi 15 yil yada daha uzun yasiyorsak bu problemi 20 lik dis olamaz sanirim. Biz de daha baska bir sey var ama ne:)Tabi bu arada nurka arkadasimiz için de bir umut dogdu çok sevindim. Insa Allah problem dislerdir ve çektirince geçer. Gelismelerinizi merakla ilgiyle takip ediyoruz. Bizi en ufak bir degisim de dahi habersiz birakmayin. Tesekkürler.
|
|
![]() |
|
rifki
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mayis-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
20 lik disimiz hangisi oluyor ( soru biraz komik gelebilir ) gerçekten bilmiyorum. bir resim ya da fotografla gösterme imkani olan varsa simdiden tesekkürler
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |