yan etkiler
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiğiniz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1245
Tarih: 13-Aralık-2024 Saat 10:44 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: yan etkiler
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: yan etkiler
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2013 Saat 13:44
Sadece merak ediyorum, ağız kokusundan mağdur hastaların bu durumdan psikolojik olarak etkilendiği ve herkes kadar kaygısız, normal davranamadıkları ortada, peki bu durumun bilişsel yetenekler ve konsantrasyon gibi konular üzerindeki etkilerine dair bilimsel ip uçları var mı ?
Açıkçası öğrenme kabiliyetim ve konsantre olma yeteneğim de büyük değişiklikler olduğunu fark edebiliyorum, hastalık öncesi ve sonrası halimi kıyaslarsam.
Bu soru murat beye,bu forumda paylaşımlarda bulunan başka bir uzman yok nasılsa.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2013 Saat 18:00
Açık olmamış mesajım, sormak istediğiim tam olarak şuydu;
ağız kokusunun sosyal/duygusal/psikolojik etkileri bir kenara koyar isek, ağız kokusuna yol açan bozukluklar/bakteriyel dengesizliklerin öğrenme/konsantre olma yetilerimiz üzerinde direk olarak bir etkisi var mıdır ?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2013 Saat 21:58
Orjinalini yazan: 1290724
Sadece merak ediyorum, ağız kokusundan mağdur hastaların bu durumdan psikolojik olarak etkilendiği ve herkes kadar kaygısız, normal davranamadıkları ortada, peki bu durumun bilişsel yetenekler ve konsantrasyon gibi konular üzerindeki etkilerine dair bilimsel ip uçları var mı ?
Açıkçası öğrenme kabiliyetim ve konsantre olma yeteneğim de büyük değişiklikler olduğunu fark edebiliyorum, hastalık öncesi ve sonrası halimi kıyaslarsam. |
Bu çok enteresan bir konudur ve benim çok ilgimi çeker.
0.05 - 5 ppm H2S gazını günde 2 saat 3 hafta koklayan 74 kişinin psikiyatrik muayenesinde, anksiyeteleri yüksek ve sözel öğrenme yetenekleri düşük bulunmuş.
Ağız kokusunun başka problemlerin de sebebi olabileceğini hep aklımda tutuyorum. Mesela ağız kokusu gazı olan H2S'in diş eti infeksiyonu ve periodontit yaptığını okuyunca fazla sürpriz olarak karşılamadım.
-M
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2013 Saat 23:59
Hastalik oncesi ve sonrasi derken sanirim agiz.kokusu belirli bir yastan sonra ortaya cikti ki oncesi ve sonrasi arasinda detayli bir.kiyaslama yapabiliyorsunuz. Nedense bana hep bizim gibi ergenlikte yada daha once baslayanlardan daha.sansli gelmistir 20li yaslardan sonra ortaya cikan koku. Cunku oncesini ve sonrasini kiyaslayip hastaligi daha kolay bulabilirler. Misal ben agiz kokusu olmadigim bir zaman varsa hatirlamiyorum bile sadece idrak ettigim yasi hatirliyorum. Neyse Ben de kendimden bir halitosiz hastasi olarak bahsettiginiz konuda birkac sey soyleyeyim. Bende asiri derecede konstrasyon bozuklugu, odaklanamama, zihin bulanikligi, hafiza problemi var hatta son zamanlarda uzun zamandir gormedigim insanlarin ismini bile hatirlayamiyorum. Bir yandan da Sayisal yonum daha kuvvetlidir sayisal islemlerde ogrendigim hicbirseyi unutmam tam bir matematik hastasiyim:-)ama sozel gelisimim zayiftir. Bilemiyorum diger arkdaslarla bu konuda ayni noktalari yakalarmiyiz.
|
|