pas olma ihtimali ve arkadaki kabarciklar
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1361
Tarih: 22-Subat-2025 Saat 17:25 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: pas olma ihtimali ve arkadaki kabarciklar
Mesajı Yazan: cansc1
Konu: pas olma ihtimali ve arkadaki kabarciklar
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2014 Saat 19:55
Arkadaslar merhaba, dilimde gün içinde sabahtan aksama kadar bir tabaka var bazen çok artiyor bi seyler yedikten sonra azaliyor gitsin diye disimi firçaliyorum gene geçmiyor. dildeki pas basligina baktim ama oradaki fotograflar kadar kaba degil. bir de dilim arka kisminda kabarciklar var bir fikri olan varsa bekliyorum. kendinize iyi bakin.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 09-Ocak-2014 Saat 20:09
Herkesin dil arkasinda kabarciklar var, o yüzden bu durum dogaldir.
Ancak bu pas konusu bende de sikinti olusturuyor.
Çözümü olan varsa yazabilirse seviniriz gerçekten.
Ayrica #cansc1 sen firçalamak haricinde özel olarak baska seyler kullaniyor veya uyguluyor musun?
|
Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2014 Saat 16:13
ayrica pek bi sey kullanmadim. sakiz kullandigim zaman bu tabaka beyaz renge dönüyor.
|
Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2014 Saat 19:19
dil arkasindaki kabarciklarin birçok nedeni olabilir. Bence çogumuzda zayif(alerjik) bünye sebebiyle olusuyor. Bagisiklik sistemini güçlendirelim. Benim dil üzerimdeki tabaka geniz akintisindan olusuyormus. Antibiyotik vs. birçok seyi denedim geniz akintisi tam anlamiyla gitmedi. Antihismanin e basladim geniz akintisi ve pas gitti. Dil üzerinde kabarciklar küçüldü. Suan bünyeyi güçlendirmeye çalisiyorum( çörekotu-keçiboynuzpekmezi) gibi ürünlerle tabi abartmadan. Kokunun tam olarak kayboldugunu söyleyemem çünkü tam olarak anlayamiyorum. Yakin zamanda birine koklatarak durumu degerlendircem. Yillardir bu sikinti var bende simdi koku olmasa bile acaba kokuyor mu süphesi hep oluyor maalesef. Paranoya gibi bise oldu artik :S
|
Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2014 Saat 20:15
ayrica sunu da belirteyim az önce dusta dilime baktim uç kismi daha kirmizi ve kesik kesik gibi geriye dogruda bazi yerlerde kirmizi kirmizi noktalar var
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2014 Saat 22:12
Evet o kirmizi noktalar bendede var ama b12 eksikligi neden oluyormus sanirim.
@ornitop: antihistamin olarak ne kullandin??
|
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2014 Saat 23:05
benim kullandigin xyzal ama her insanda farkli farkli oluyor bu. doktora danis. gerçi onlarda biraz deneme yanilma yapiyor ama ..
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 09:14
ornitop, antihistamin e ne zaman basladin ? önceden pas varmiydi yada ne kadar yogundu?
son olarak gerçekten geçtigini söyleyebilir misin?cevaplarin için teskkrlr..
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 09:18
cansc1, kusura bakma ben yanlis anlamisim sorunu,dil arkasindaki kirmizi noktalar bende olmayan bir sorun galiba.
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 16:08
dilimdeki herzaman olan tabaka xyzal(antihistamin) pharmolzn-çinkolu sakiz sayesnde yok oldu diyebilirim. dilimin bu hali geniz akintisnda kaynaklaniyordu diye dusunuyorum cnku alrji ilacina basladgmda geniz akntisi gitti ve pas ta gitti. reflü olablicegi söylendi. sinüzit dendi. faranjit dendi.. bu rahatsizliklara yönelik ilaç kullandim hiç bukadar geçmedi. sonuç olarak gördügüm alerji bütün bu saydigim hastaliklari tetikleyen bir sey ama antihistaminin birakinca buyuk ihtimal geri gelecektir. alerjenden uzak durmak gerek ama bu da pek mumkun olmayacagi için zor bir tedavisi olacak tabi sorun alerjyse.. kbb doktorum sins tomografsnden sonra antibiyotk verdi bitti alerji ilaçlarina baslicaz dedi suan devam ediyorum bakalm nolcak..(pas inanilmaz yogundu. 2 haftadir antihistamin kullaniyorum.
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 18:52
:) ozur dilerim guluyorum ama o gordugunuz kirmizi kabarciklar her insanda olan papilla dir her seye paranoya olmayiniz pes etmeyin ! sebep (sinuzit,rinite,bademcik,dis eti ,curuk dis,inflamasyon,hplori,nasal polip yada gomuk distir ; % 90 dan fazla
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2014 Saat 21:22
@evian
onlarin kabarciklarin papilla oldgu kesin ama bu papillalarin günden güne artmasi bünyede bir seylerin ters gittigini gösterir bence..
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2014 Saat 22:48
ornitop, kardesim saol verdigin bilgiler için..
ara ara bu durumunu bizimle paylasirsan sevinirz, ins. kullandigin ilaçlar sana fayda saglar.
evian,bende papilalardan bahsediyorum zaten, onlar herkeste mevcuttur. bende yanlis mi anliyorum diye tereddütteydim.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2014 Saat 07:31
Papilla circumvallate isimli papillalar resimde ok ile isaretlidir ve aci tadi almakla görevlidir.
Dokunun su çekmesine veya uyarilmasina bagli olarak her gün ve hatta saat farkli renk ve büyüklükte izlenir. Bu çok normaldir
-M
|
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2014 Saat 16:09
@aydinmur
tabaka olarak degerlendirirsek bu dil saglikli mi?
|
Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2014 Saat 15:15
Bence ayni bizim durumda o fotograftaki sahis ve koku sikayeti cekiyodur buyuk ihtimalle
|
Mesajı Yazan: Camur
Mesaj Tarihi: 02-Mart-2017 Saat 19:37
Orjinalini yazan: aydinmur
Papilla circumvallate isimli papillalar resimde ok ile isaretlidir ve aci tadi almakla görevlidir.
Dokunun su çekmesine veya uyarilmasina bagli olarak her gün ve hatta saat farkli renk ve büyüklükte izlenir. Bu çok normaldir
-M
| Hocam bu bir hastanizin dili mi?çünkü birçogumuzda ay i sikinti var internetten çok baktim ama hep iç hastaliklariyla ilgili yaziyor ve etrafimda kokusu olmayan kimsede yok bu sislikler sizce bu kokuyla ilgili olabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2017 Saat 13:56
Orjinalini yazan: Camur
Orjinalini yazan: aydinmur
Papilla circumvallate isimli papillalar resimde ok ile isaretlidir ve aci tadi almakla görevlidir. Dokunun su çekmesine veya uyarilmasina bagli olarak her gün ve hatta saat farkli renk ve büyüklükte izlenir. Bu çok normaldir |
Hocam bu bir hastanizin dili mi?çünkü birçogumuzda ay i sikinti var internetten çok baktim ama hep iç hastaliklariyla ilgili yaziyor ve etrafimda kokusu olmayan kimsede yok bu sislikler sizce bu kokuyla ilgili olabilir mi? |
Bu papillalar herkeste bulunur. hastalik degildir.
-M
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2017 Saat 15:03
bu görseldeki dil sagliksiz dil olarak nitelendirebilirmi hocam
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2017 Saat 21:31
Orjinalini yazan: bazenhissediyor
bu görseldeki dil sagliksiz dil olarak nitelendirebilir mi hocam |
Pas hariç ben bu dilde bir hastalik veya problem görmüyorum. Her yerde renk ayni, simetri saglam, kivam yerinde, her yer islak, renk bozulmasi yok, papil yükseklikleri her yerde homojen. Saglikli dil böyle olur.
Belki bu dil firçalanirsa iyi olur, yüzeydeki pas kaybolur.
-M
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2017 Saat 21:55
ayni pas görseldeki bende var fakat bu pasi nekadar firçalarsak firçaliyalim hocam anlik azaliyor örnegin 40dk 1saat sonra yemek yiyelim veya yemiyelim kendiliginden olusuyor adeta ve Ekmek Kahve Süt gibi seyler içildiginde bu pas yukardaki gibi en yogun anlarini yasiyor
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2017 Saat 18:01
Murat hocam merhaba,
Sizce agzi fazla kokmayan için, yani 4-5 saat yemek yemezse anca agzi kokan biri için gargara kullanmak gerekir mi? Hani fazla gerekmiyor ya, vucüdu alistirmali mi gargaraya..?
|
Mesaj Tarihi: 05-Mart-2017 Saat 21:10
Gargara derken neyi kast ettiniz?
Antiseptik gargaraya alisilir.
Çinkoya alisilmaz.
Içinde klorheksidin, varsa antiseptiktir. En çok 1 hafta kullanilip terk edilmezse zarar verir. Mikroba karsidir.
Çinko bilesikleri için sorun olmaz. Kokuya karsidir. Mikroba etkin degildir.
-M
|
Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2017 Saat 20:15
Hocam bir arkadas biyofilmden bahsetmisti kronik sinüzitte olusabiliyormus bu tabaka. Alerjik rinitte de olusma ihtimali var mi ve kokuya etkisi nedir?
|
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2017 Saat 12:01
Biyofilm, protein ve müsinöz yapiskan mikrometrik ve organize tabaka anlamina gelir.
Ne biyofilminden bahsedelim? Nereye yapisan? Nasil bir biyofilm ?
-M
|
Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2017 Saat 15:45
Burun ve geniz arasinda bir yere yapisan bir biyofilmden hocam. Burun ve geniz sorunlari olanlarla bagdastirmaya çalisiyorum. Biyofilm tabakasi kronik sinüzitte olusabiliyormus deviasyon ve burun eti ameliyatlari nefes almayi düzelttigi için biyofilm tabakasina etkiliymis. Bir arkadas burun eti ameliyatindan sonra 2 ay koku yoktu sonra geldi demisti. Belki de biyofilm tabakasi yeniden olustu.
|
|