ne zaman basladi?
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1366
Tarih: 20-Ocak-2025 Saat 10:34 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: ne zaman basladi?
Mesajı Yazan: helpme
Konu: ne zaman basladi?
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2014 Saat 20:34
arkadaslar bu konuyla ilgili sikintilariniz ne zaman basladi?kaç yaslarinda farkettiniz?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: anamuur
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 17:05
13 yasimda basladi 6 yildir devam ediyor
|
Mesajı Yazan: gizemmmm
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 17:59
Suan 18 yasindayim yaklasik 7 senedir var.
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2014 Saat 21:46
15 yaslarinda bu konudan muzdarip oldugumu hatirliyorum. Ama o zamanlar boyle surekli degildi acken sabah.kalkinca peynir vs yiyince farkediliyordu. Zaman gectikce artmaya basladi. Aradan 10 yil gecti koku zirve yapti artik. Ne yaparsam yapayim 10 dk bile gitmiyor. Dis dil agiz temizligi mukemmel yediklerime dikkat ediyorum ama nafile. Artik hicbirsey etki etmiyor. Ama lisedeyken dislerimi fircalayinca falan uzun bir sureligine gecerdi. Ne bileyim iste benimki zamanla artan bir koku.
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2014 Saat 10:54
Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2014 Saat 19:55
ortaokulda. sabahlari agzimda korkunç bir tatla uyanirdim. bu durum burun ameliyati olana dek sürdü. burun ameliyatindan sonra nispeten daha çekilir bir hale geldi durum.
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2014 Saat 22:20
adonoidleriniz tamamen kaybolmamis ve o bolgede olu hucre birikimi olabilir arasitirin proteyin birikmesi en buyuk etkendir
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2014 Saat 22:55
yaklasik 13-14 senedir bu koku var.ilkokul yillarimda yani.o zamndan beri farkindaydim. ilk zamanlarda çok yogun bir sekilde hissediliyordu ancak suan çok azalmis yada yok oldugunu söyleyebilirim.
|
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2014 Saat 11:19
Cok enteresan ilk zamanlar yogun olupta sonradan azalmasi. Neden azaldi peki bu kadar sizce??
|
Mesaj Tarihi: 15-Ocak-2014 Saat 12:07
evet dedigim gibi ilk zamanlar fazla hissediliyordu, hatta gerek arkadaslarim gerek çevremdekiler bunu sik sik bana söylerlerdi. Ancak simdilerde ya beni kirmamak için yada az hissedildigi için söylemlerini duymuyorum.
Simdi neden azaldigi gelecek olursak açikçasi elimde o kadar da somut seyler yok.
Aslinda uzun bir zaman oldu nasil azaldigiyla ilgili çok sey hatirlamiyorum,
daha dogrusu simdiye kadar neyin fayda verdigini düsünmemistim.
Neyse simdi asil nedenine gelecek olursak ben gerçekten çok ama çok siki bir sekilde agiz hijyenime dikkat ederim.
Bunun çok fayda sagladigini söyleyebilirm. Bu hijyen konusu son 4-5 senedir siki uygulamaktayim.
Simdi arkadaslar hijyen dedigim öyle özel bir sey yaptigim yok yani..
Siki bir sekilde dis-dil temizligi ve kullandigimiz gargaralar iste.
Ancak ondan öncesi ise daha çok etki eden ameliyatlar oldum. Bunlar burun ameliyati (kemik egriligi bulunmaktaydi) ve bademcik ameliyati.
Azalmasi bu ameliyatlarimdan sonra oldu diyebilirim.Tabiki dedigim gibi ondan sonra siki bir sekilde agiz hijyenime dikkat ettim.
Öyle ki artik bu hayatim bir parçasi oldu. Temizlemedigim her an kendimi eksik hissediyorum. Sonra malum hepimiz belki de artik kullanmaktan biktigimiz bitkisel seyler vs. iste.
Belki arada çok sey unuttugum vardir ama genel olarak böyle azaldigini söyleyebirim.
Bir de söyle bir sey var arkadaslar. Simdiye kadar bu durum için gerçek manada ne bir doktora göründüm,
dis hekimi dahil( zaten dis temizligine dikkat ettgim için dislerle ilgili bir sorun oldugunu düsünmüyorum ama herseye ragmen dis hekimine gidecegim. Çünkü birkaç küçük sorun var.Hani o kadar ciddi seyler de degil. Birkaç dis arasi bosluk var vs. iste) ve ne antibiyotik kullanmadim...
Simdilik bunlari diyebilirim aklima gelirse buraya tekrardan yazarim. Allah hepimize acil sifalar versin ins. Selametle
|
Mesaj Tarihi: 15-Ocak-2014 Saat 19:03
Orjinalini yazan: evian
adonoidleriniz tamamen kaybolmamis ve o bolgede olu hucre birikimi olabilir arasitirin proteyin birikmesi en buyuk etkendir |
evian adenoid olsa bunca doktordan birinden biri muhakkak söylerdi sanirim.
bendeki rinit.
|
Mesaj Tarihi: 15-Ocak-2014 Saat 21:21
Evet zaten bademcik ve kemik egriligi ameliyati buyuk etken. Bircok kisi bu ameliyatlardan sonra azaldigini soyluyor tabi gecmeyen de var. Bu ameliyatlari ne zaman oldunuz peki?? Belki ilk oldugunuzda tamamen gecmistir sonra yavas yavas koku gelmeye baslamistir. Bazen bademcik ameliyatlari iyi yapilmadiginda bademcik alinan boslukta bakteri yuvasi olusabiliyor.
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 01:56
Soylememiste olabilir effect. Evian nice doktora gitti hicbiri bunu goremedi ama en son gittigi doktor ona da adenoidlerin kaybolmamis oldugunu ve orada olu hucre birikimi olabilir dedi simdi onun uzerinde duruyor. Ya biz sormasak o doktorlarin birseye baktigida yok. Cok sinirleniyorum onlara. Benim gittgim butun doktorlarda hep ben yonlendirdim. Soyle birsey varmis su da olabilir su da var bu neden olabilir mi?? Diye sor sor. Yani ne bileyim bidaha gittiginde sormalisin bence her ihtimale karsi.
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 02:01
@bir hayalim var. Hijyen cok onemli muhakkak ama koku icin hic etkisi yok. Artik koku oyke bir ilerledi ki dis fircalamak falan etki bile etmiyor. Hepimiz yillardir agiz-dis hijyenimize dikkat eden insanlariz iste ama olmuyor. Eger hijyenke alakasi olsaydi tip 1 olurdu. Zaten tip1de alkolsuz garrgarayla gecebilecek kadar zayif bir koku. Sendeki tek etken ameliyatlar olmus.
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 17:39
Sifa , haklisin ameliyatlar bana fayda sagladi galiba.2-3 sene önce oldum bu ameliyatlari.
Ameliyatlara kadar kesinlikle geçmedigini söyleyebilirim.
Hatta iyiki de bademcik ameliyati oldum da,o igrenç kokulu parçaciklardan kurtuldum.
Çogumuz bilir o parçaciklarin hayatimiza ne derece etki ettigini.
Onlari bir daha görememek bile büyük bir sevinç.
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 17:44
Anliyorum seni sifa kardesim, zaten hepimiz bunu biliyoruz ne kadar hijyene dikkat ettigimizi.
Eminim hepimiz agiz hijyenine bu sorunu yasamayanlardan çok ama çok daha özen gösteriyoruzdur.
Biliyor musun benim de ilk baslarda dis firçalama vb. seyler hiç etki etmiyordu.
Insanlar açik açik çekilmez bir durumda oldugumuzu söylerlerdi.
Bilmiyorum ne degisti bende, acaba vücut kendi kendini yenilediginden mi yoksa metabolizmam mi degisti bu zaman diliminde anlayabilmis degilim.
|
Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 18:09
sifa: Son zamanlarda benim durum da rezalet. Sabah 15 dakika temizlikle ugrasiyorum, en son evden çikmadan Murat hocanin gargarasini kullaniyorum. Ise vardigimda koku çoktan kontrolden çikmis oluyor. Güne güzel bir merhaba demis oluyoruz...
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 18:12
Düsündüm de söyle bir durum aklima geldi. Aslinda hepimiz az çok yasadigi bir durum bu.
Neyse, ben ameliyatlardan önce evde,arabada,otobüslerde,cafelerde,cadde ve sokaklarda... yani akliniza gelebilecek insanlarin kalabalik oldugu yer ve mekanlarda sirf insanlara rahatsizlik vermemek için bazen nefesimi tutardim..(tabi keske insanlar (bazisi) biraz empati kurabilseler onlar için aslinda ne tür fedakarliklarda bulundugumuzu, bunun gibi daha çok sey sayabilirim)
Hatta insanlarin rahatsiz olmamasi için konusmazdim bile.. hakli haksiz olsam bile.
Neyse, dogal olarak bu durum bizim için yani vücudumuz için çok iyi degil haliyle,
ameliyattan sonra gerek bademcik taslarindan kurtuldugum için gerekse de çok iyi olmasa da korkmadan nefes alip verdigimden..(tabi az da olsa biraz özgüven patlamasi yasadim biraz.:d ) bütün bunlarla birlikte bilmiyorum inanirmisiniz DÜSÜNCE GÜCÜNE inanirim ben.
Evet düsünce olarakta kendimi biraz düzelttim.. Nasil diyecek olursaniz? Aslida yasadiklarimizi düsünmememiz çok zor biliyorum bunu. Bende iste eskisi gibi takinti yapmamaya çalisiyorum , gereginden fazla insanlarin ne düsündügünü fazla takmamaya çalisiyorum, daha fazla rahat olmaya çalisiyorum yani anlayacaginiz...
bunlar sonucunda azalmis olabildigini düsünüyorum.
Simdilik bu kadar yazabiliyorum aslinda ne anlatmaya çalistigimi biraz unuttum..:d aklima tekrardan gelirse yazarim. Selametle
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 21:12
Bu senin bahsettigin sey plasebo etkisi diye gecer bilimsel anlamda. Ben bunu zamaninda denedim ama belkide beceremedim tam anlamiyla ise yaramadi. Bu sekilde iyilesen cok hasta olmus zamaninda cok arastirmistim. Plasebo dedigimiz sey aslinda inanmak sadece. Iyilesecegimize inandiktan sonra tedavi amacli olarak ne kullandigimizn bir onemi yok hepsi ise yariyormus. Misal bir kanser hastasina ilac gorunumlu bir seker veriyorsunuz ama ne oldugunu soylemiyorsunuz ve onu bu sekerin iyilestirecegine inandiriyorsunuz ve o da bu inancla sekeri ilacmis gibi yutuyor ve daha sonra iyilesmeye basliyor. Bir suru hikaye okudum bununla ilgili yabanci sitelerdende arastirma yapmistim dunyaca bilinen ve uygulanan bir yontemdi ama simdi populer mi bilmiyorum. Velhasili ben denedim ama dusunce gucu inanc vs hicbiri.etkili olmadi. Bosvermeyi de denedim bilirsiniz bir sure ugrasmaktan bikip kendi.kabugunuza cekilir durumu kabullenir bununla yasamaya alisirsiniz. Ama hicbiri etki etmiyor iste.
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2014 Saat 21:17
Bu kadar ugrastan sonra onca zaman, para, manevi kayiptan sonra pes etmemeyi ogrendim ben. Cunku siz pes ederseniz kimse sizi gelip kurtarmaz. Su hayatta insan calistigi cabaladigi istedigi herseye ulasir tabi Allahin izniyle. Bu bir imtihan biliyorum zamani var eger Allah istse hicbir araciya gerek duymadan iyilestirir ama iste imtihanin sirri burda. Sabirla mucadele edecegiz dua edecgiz her umudumuz suya dussede asla isyan etmeyecegiz. Eminim bu imtihani hepimiz kazanacagiz. Allahtan yardim isteyen kimse mahcup olmaz biz de olmayacagiz.
|
Mesajı Yazan: gizemmmm
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2014 Saat 09:48
Arkadaslar farkettigim gibi bu koku cogu kiside 13-14 yillarinda baslamis.Benim de ayni sekilde acaba neden bu yaslarda ?
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2014 Saat 22:41
ne kaybedersinizki doktora gidip genzinizde bulunan adanoid bolgesinin normal kaybolusunu tamamlayip tamamlamadigini ogrenmek ? ben avrupada yasiyorum !yasadigim bolgede gitmedigim clinique kbb kalmadi. ta hopital american lara dahil ! harcadigim paralar binlerce euroyu gecti abartmiyorum. varin siz hesaplayin ne kadar masrafli arayislar yaptigimi ! 3 ameliyat defalarca scan,irm,akliniza ne testi geliyorsa ve daha sizin bilmediginiz nice testler,camerali atarama ta ince bagirsaktan duedoma,yemek borusundan genize,sinuslerden akcigerlere mideye kadar ,receteler testler,doktor yazismlari tam bir okul çantasi! ve guney pariste bir doktora sikayetlerimi detayli anlattim bir dakika bile surmeyen camerali konsultasyon ile hemen ilk soyledigi sey sizin cocukluk yillarinda olan ve ergenlik donemlerine dogru tamamen yok olmasi gereken bolgede kaybolma tamamlanmamis ve cikintilar kalmis burdada varyete(vegetation)goruyorum ! geniz akintisi dil pasi vs vs vs vs çooooooooooook buyuk bir ihtimalle bundan kaynakli sorun bence bu dedi yapistirdi. hemde sadece 29£ve bilmem kaç santime binlerce euroluk arayislar en modern doktorlarin yillardir bakipta gormediklerini gordu. size bir sey diyeyimmi durumun ciddiyetini anlamaniz için dunya starlari varya hani hep tv gordukleriniz ve gormedikleriniz onlarin estetik oldugu doktorlarin yeri hopital american paris ! daha st margeritte clinigini yazmiyorum bile buralarda sigortayi bile kabul etmeyip normal doktordan bes misli daha pahali sadece konsultasyon yapiyorlar. bir tek olume çare yok !!!kolay degil ama kararli olmak çok onemli omrum gitti omrum sizi birtek ben anlarim !!selametle !
|
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2014 Saat 19:55
Sifa kardesim, hem çok güzel seyler söylemissin hemde çok dogru tespitlerde bulunmussun.(maneviyatla ilgili)
Böyle düsünmen çok hos gerçekten. Söyledigin herseye katiliyorum ve bir daha yazma geregi duymadim.
Söylediklerini okuyunca sanki düsüncelerimi dile getirmissin gibi oldu.
Allahtan temennim bu sessiz çigliklarimizi bir an önce duyup (duyduguna eminim) hepimizi bu dertten kurtarmasi dilegiyle ins. Birde bizleri en iyi anlatan üç kelimeyi de dile getirmissin. Bunlar : Sabir , Imtihan , Pes etmemek.
|
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2014 Saat 20:06
Dedigin gibi plasebo etkisi yani düsünce gücüne gelecek olursak ben bunun insan hayatina çok büyük katkisi oldugunu düsünüyorum.
Düsünün ki insanoglu düsünceleriyle yasiyor, Düsünceleriyle varoluyor, hayatimiza düsüncelerimiz yön veriyor.
Dolayisiyla düsüncelerimiz hayatimizin ayrilmaz bir parçasidir.
Simdilik sadece koku namina degil hayatimin büyük bir kismina katkilar sagladigini söyleyebilirim.
Kendinize iyi bakin dostlarim.Sakin üzmeyin kendinizi. Elbet bizim de güzel günlerimiz olacak. Inanin ! Selametle ins.
|
Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2014 Saat 20:13
evian aynisini biz burda yasiyoruz. buralarin en donanimli hastanelerine ve en tecrübeli doktorlarina gitmeye çalisiyoruz ama sonuç hep hüsran. ve o kadar arama-taramaya, hüsrana ragmen içimde öyle bir umut var ki, bir gün çok basit diyebilecegimiz bir sebeple karsilasacagiz. ve simdiye kadar ugrastiklarimiza saglam bi sövüp hayata, yasamayi hak ettigimiz gibi devam edecegiz.
|
Mesajı Yazan: helpme
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2014 Saat 21:32
evet bende bu yüzden bu soruyu sordum.galiba herkesin yaklasik ortaokul yillarinda baslamis ve eivanin dedigi gibi o yaslardan itibaren gelisimini tamamlamamis birseyler olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 20-Ocak-2014 Saat 18:25
Bu hafta doktora gidecegim ben. (kbb)
Adenoid lerim tam kaybolmamis olabilir mi diye sorsam garipsemez insallah.
sormak istedikleriniz varsa bana iletebilirsiniz. doktora sorabilirim.
|
Mesajı Yazan: doksaniki
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2014 Saat 00:20
Benim de 12 13 yaslarinda basladi ve tam o yaslarda burnumun sekli degisti. Daha önce burundan kaynaklanacagi hiç aklima gelmemisti fakat farkettim ki sebebi yüzde yüz burun çünkü o yaslarda burnumda deviasyon meydana gelmis. 6 ay önce deviasyon ameliyati oldum ve yaklasik yüzde 30 bir azalma var.
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2014 Saat 09:51
Adenoid olayina bende bakayim, su askerlik isleri biter bitmez devaiasyon ve konka yaktirma ameliyatini beraber olacagim insallah.
|
|