Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TMAU - Trimethylaminuria

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1389
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 18:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: TMAU - Trimethylaminuria
Mesajı Yazan: biktimartik
Konu: TMAU - Trimethylaminuria
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2014 Saat 10:57
Arkadaslar, bazilarimizda acaba bu hastaliktan olabilir mi? 2 yillik iskencelerden sonra (önceki isimden ayrildim, simdi de bir ay önce basladigim (ve çok sevdigim) yeni isi birakmayi düsünüyorum), bende bu hastaligin oldugunu düsünüyorum. Çok doktorlara gittim, tomografi, endoskopi ves. yaptirdim, fakat bir faydasi olmadi. Türkiyede TMAU analiz lavaratuari varmi acaba?

http://en.wikipedia.org/wiki/Trimethylaminuria
https://www.rareconnect.org/en/community/trimethylaminuria/forum/topic/original-language/tmau-cure-zinc-and-kelp-together
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1103/

Tesekkürler,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2014 Saat 16:21
TMAU dogustan gelir fakat nadiren sonradan kazanilabilir. Bu sorulari cevplar misiniz.
1) Agiz kokusu yaninda siddetli vucut kokusu var mi? Ter, ayak, kasik, idrar gibi.

2) Antibiyotik alinca koku kesiliyor mu?

3) Koku bazi gunler kendiliginden kayboluyor mu?

4) Fiziksel hareketler, soluk soluga kalmak, eforlu olmak durumunda agiz kokusu kayip oluyor mu?

5) Ailenizde her hangi birisinde agiz ve vucut kokusu var mi?

6) Sürekli kullandiginiz bir ilaç var mi? Bir hastaliginiz var mi?

7) Balik, lahana, ciger yeyince beden kokusu birden bire yükseliyor mu?

-M

Mesaj Tarihi: 10-Mart-2014 Saat 18:24
Iyi aksamlar hocam,

Ben kendim kokuyu duyamiyorum, kardesim de duymuyorum diyor. Diger insanlara göre daha az terliyorum, ter, ayak, idrar kokusu falan duymuyorum. Gün içerisinde bir kaç kez dus almaga özen gösteriyorum, kiyafetleri bir 2-3 kez deyisiyorum Kokunun baskalarinin duymasi için agzimi açmama gerek yok. Hatta bazen solugumu bile tutuyorum, ama koku olustugunun farkina variyorum. Çok zaman insanlar koku geldigini söylüyorlar, ama benden geldigini söylemiyorlar, is yerinde camlari falan açiyorlar, benim odama girdikleri zaman öksürüyorlar, burunlarini tutuyorlar, ves. Bence koku hiç bir zaman kayip olmuyor. Ailemde hiç kimsede agiz, vuvut kokusu duymuyorum. Hastaligim ve kullandigim ilaç yok. Bazi yemekler yedigim zaman, koku yükseliyor - ama net daha tesbit edemedim hangilari. Aç oldugum zamanlar bence koku taban yapiyor.

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2014 Saat 19:02
Yani bu TMAU vucut kokusu mu oluyor en genel tabiriyle??

Mesaj Tarihi: 10-Mart-2014 Saat 20:11
Antibiyotik kullandigim zaman hic bir etkisi olmuyor. Bir cok antibiyotik ve probiyotik kullanmisim (metronidazol dahil.)

Mesajı Yazan: anamuur
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2014 Saat 20:53
1- agiz kokumun yaninda baska bir koku yok
2- antibiyotik aldigimda kokuda bir degisiklik olmuyo
3- koku surekli var hiç kaybolmuyo
4- ayni sekilde yine kaybolmuyo
5- aiilede bir tek benim boyle bir sorunum var onun disinda kimsede belirgin rahatsiz edici bir koku yok
6- 8 aydir alerji ilaci kullaniyorum

Mesaj Tarihi: 11-Mart-2014 Saat 20:10
http://www.10news.com/news/woman-suffers-from-disease-that-causes-fish-odor

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 12-Mart-2014 Saat 12:22
Bir ara ben de bu hastaligi çok arastirmistim. Tmau genetik bir rahatsizlik. Ne kadar temiz olursaniz olun kötü vücut kokusu oluyor. Balik, diski, küf, yanmis lastik gibi tarif ediliyor. Kolin diyeti adli bir diyetle yok edilebiliyor veya oldukça iyilestiriliyor.
Cildiye ve dahiliye uzmanlarinin isbirligi ile çözülebilir.

Ülkemizde sanirim bilinen hiçbir vaka yok. Zaten çok çok ender görülen bir rahatsizlik. ABD'de " Ender hastaliklari arastirma vakfi" gibi bir kurulus vardi. En son okudugumda hükümete bu hastaligi arastirmasi için baski yapiyorlardi.

Bir de bromhidros diye bir hastalik var. Belirtileri Tmau ile ayni. Bu hastaliga apokrin ter bezleri sebep oluyor. Apokrin, ergenlikte çalismaya basliyor. Koltukalti, gogus ve kasiklarda yer aliyor. Çogunlukla koltukaltindan koku yayiliyor.

Yurtdisinda koltukalti ter bezleri tahrip edilerek çözülüyor. Basit bir ameliyat , ögle tatilinde yaptirip , isinize dönebilirsiniz. Terleme , vücudun diger kisimlarinda devam ettigi için sorun olmuyor. Ter bezleri tekrar olusabilecegi için islemin tekrari gerekebilir. Koku sorunu disinda asiri terlemesi olanlar klipsli ets diye bir ameliyat oluyorlar. Vücutta terlemeyi yapan bir yere dügüm atiliyor diye özetleyim. Ama vücut bu sefer terlemeyi asiri sekilde sirttan gogusten yapmaya basliyor. Günde iki üç kez giysi, iççamasiri degistirmek gerekiyor. Düzeltme imkani düsük. Bu riski almaktansa ter bezlerini tahrip ettirmek daha mantikli. Tibbi yönünü bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 12-Mart-2014 Saat 12:39
Asiri terleme için maxim diye bir rollon var. Içindeki bir maddenin orani yüksek, o yüzden çok etkili oluyor. Fakat gögüs kanseri yapabilecegi söyleniyor.

Bunlari yaklasik iki yil arastirmis, terlemeyi kokuyu engellemek icin koltukaltina botox yaptirmis biri olarak yaziyorum: Hiç konusmadaniz da burnunuzdan çevreye agir bir koku yayabiliyorsunuz. Büyük bir odayi, arabayi kokutacak kadar agir bir koku olabilir.

Bunun sebebi KBB veya mide olabilir. Bademcik tasi bu kadar agir koku yapar mi bilmiyorum ama bence yapiyor. Ben su anda bademcik aldirma asamasindayim. Agizla ilgili bir sikintim yok. Bu ameliyat çözüm olmazsa dahiliye - gastro ...

Bu yüzden, burnundan koku yayanlar diye bir baslik var, orayi takip edin. Orada ayni sikintilari yasayan arkadaslari görebilirsiniz.

Mesajı Yazan: azizler07
Mesaj Tarihi: 08-Haziran-2014 Saat 17:24
Bu hastaliktan bende çok çektim hayla çekiyorum.Bir sonuç alabildinmi

Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2014 Saat 19:28
Biktimartik, ne yaptin bir gelisme var mi ?

-------------

Mesaj Tarihi: 04-Temmuz-2014 Saat 20:59
Orjinalini yazan: serdar

Biktimartik, ne yaptin bir gelisme var mi ?
serdar msj kutun dolu bi bakarmisin

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2014 Saat 12:49
Arkadaslar bende bilginiz olsun diye yaziim dedim.
Ben antibyotik,listerin,ve ozellikle metronidazol kullandigimda koku tamamen geciyor,agiz tadim mukemmel oluyor. Bu da bir bilgi olsun

Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2014 Saat 09:59
Orjinalini yazan: mahoni

Ben antibyotik,listerin,ve ozellikle metronidazol kullandigimda koku tamamen geciyor,agiz tadim mukemmel oluyor. Bu da bir bilgi olsun

Özel mesaj kutun dolmus bana ulasirmisin

Mesajı Yazan: Yusuf44
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2015 Saat 22:47
merhaba..ben 30 yasindayim..bugüne kadar neler çektigimi bir ben bir Allah bilir.insanlardan kaçar hale gelmistim.delirme noktasindaydim artik..neler denedim neler..bitkisel yaglar mi dersiniz,çaylar,haplar,diet falan..çok sükür bu dertten kurtuldum, Allah nazar degdirtmesin.Kullandigim maddenin adi HTP 5..herhangi bir eczacida bulabilirsiniz..bir çogunuzun isine yarayacaina eminim.herkesde olur mu bilmem.ama benim için tam anlamiyla çözüm oldu..Allah yardimciniz olsun

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2015 Saat 09:21
Orjinalini yazan: aydinmur

TMAU dogustan gelir fakat nadiren sonradan kazanilabilir. Bu sorulari cevplar misiniz.
1) Agiz kokusu yaninda siddetli vucut kokusu var mi? Ter, ayak, kasik, idrar gibi.

2) Antibiyotik alinca koku kesiliyor mu?

3) Koku bazi gunler kendiliginden kayboluyor mu?

4) Fiziksel hareketler, soluk soluga kalmak, eforlu olmak durumunda agiz kokusu kayip oluyor mu?

5) Ailenizde her hangi birisinde agiz ve vucut kokusu var mi?

6) Sürekli kullandiginiz bir ilaç var mi? Bir hastaliginiz var mi?

7) Balik, lahana, ciger yeyince beden kokusu birden bire yükseliyor mu?

-M

4ncu soruya evet dersek bu hastalik olabilir mi nedir yani? spor yaparken bakcam..

Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2015 Saat 11:22
Orjinalini yazan: mahoni

Aynen benimde! Cunku koku dil arkasindan geliyor.

Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2015 Saat 12:52
Yusuf44, bu bitkisel ilaci agiz kokusu için mi yoksa vücut kokusu için mi kullaniyorsun?

Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2015 Saat 16:49
yusuf44 arkadasim biraz daha ayrintili yazar misin? ne zaman kullanmaya basladin ne kdr süredir koku yok ilacin içerigi nedir? bunu doktor mu verdi? eger öleyse ne doktoru ve ne için yazdi?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat