Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

diskilama ve agiz kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1456
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 20:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: diskilama ve agiz kokusu
Mesajı Yazan: casio
Konu: diskilama ve agiz kokusu
Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2014 Saat 20:04
Merak ettigim bir soruyu sormak istiyorum, diskilama/sindirim faaliyetleri ile agiz kokusu arasinda iliski fark eden oldu mu aranizda?

Uzun zamandan bu yana salyamin diski kokmasindan sikayetçiyim.Dis firçalama ve agiz yikama belki yarim saat etkili oluyor ve sonrasinda agzimin durumu herzamanki kosullara dönüyor.

Birkaç ay önce Murat Bey'in kabizlik ve agiz kokusu iliskisini anlattigi youtube videosunu izledikten hemen sonra diskilamami tetiklemek için kendimi 1 gün boyunca yogun lif içerdigini düsündügüm findik badem gibi bir karisim ile beslemistim.Ertesi gün diskilama sonrasi agzimda karincalanma hissettim ve tahmin edin ne oldu...Koku gitmisti.Bu durum yaklasik bir hafta kadar , kokunu siddeti sifirdan(agzim ilk günlerde hiç ama hiç kokmuyordu) herzamanki seviyeye gelene kadar sürdü.1 hafta boyunca,her diskilama sonrasi agzimda hafiften bir karincalanma hissediyordum ama koku yavas yavas geri gelmeye baslamisti.

1 haftanin sonunda, her gün 1-2 defa diskilamama ragmen agiz kokum tekrar gelmisti.Ben bosaltim faaliyetlerimi her zamankinden daha duzenli olarak 1 ay boyunca devam ettirmeme ragmen ilk haftada oldugu türden bir tepki alamadim.

Bunlar biraz deli saçmasi gibi gelse de durum bu.Konu hakkinda benzer deneyimleri/bilgisi olan var ise fikirlerinizi paylasin lütfen.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2014 Saat 13:20
Aslinda kabizligin ne oldugunu iyi anlamak lazim. Biz kabizlik deyince çok asiri zorlanma, günlerce tuvalete çikamama falan anliyoruz.

Internetten arastirdigim kadariyla bu konuda en uzman, deneyimli kisi Op. dr. Levent Tezcan. Sitesini incelediginizde çok deneyimli ve özgün biri oldugunu görüyorsunuz. Gastrit reflü gibi sorunlarla ilgilenmiyor. Daha çok anüsle alakali konularda uzmanlasmis. Zaten kendisini de "anal cerrah" diye tanitiyor. Sitesini mutlaka inceleyin derim.

basurum.com

-------------

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2016 Saat 14:32
Bi sorum var uzmanca bi cevap bekliyorum özellikle hocam sizin fikirlerinizde arastirmalariniz dogrultusunda

Kabizlik durumu agiz kokusu için büyük bi etkenmidir ? , Kabizlik dil pasi olusumunda bi etkenmidir veya etkense nekadar bi oranda etkendir tamamen kismen gibi? , Kabizligin agza verdigi koku bogazdan mi gelir yoksa dil üzerinde zararli bakteri üreterek ordanmi bize yansitir ? , Kabizlik için kolonoskopi yapilmasi normalmidir gereklimidir çogu zaman kabiz olanlar için mesela ? , 2 günü geçtikten sonra tualet yapanlar kesinlikle kabizmidir ? , Agizda yenilen besinlerin diskiya benzer koku halini almasi bagirsaktaki kabizlikla baglantisi varmidir varsa nekadar bi orandadir ? tesekkürler

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 10:53
Soru güzel.

Her sabah kahvaltidan sonra bir defa kolonun bosaltilmasi fizyolojiktir. Sarttir

Aksi durumda bakteriler bagirsak boslugundaki diskiyi kullanarak sayisiz kokulu gaz üretip kana verirler. Tip 4 agiz (nefes) kokusu ve ten (vücut) kokusu meydana gelir.
-M

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 11:05
Orjinalini yazan: aydinmur

Soru güzel.

Her sabah kahvaltidan sonra bir defa kolonun bosaltilmasi fizyolojiktir. Sarttir

Aksi durumda bakteriler bagirsak boslugundaki diskiyi kullanarak sayisiz kokulu gaz üretip kana verirler. Tip 4 agiz (nefes) kokusu ve ten (vücut) kokusu meydana gelir.
-M

hocam ben günlük degil en az 2 en fazla 4 5 günde wc ye giden biriyim ve ben hemoroid ameliyati geçirmis biriyim yasim gençte olsa stresli çok düsünceli sorunlu bi yasantiminda etkisi oluyo istemeden rahatsizliklara kolay kapilmamda bu büyük bir etkenmi sizce , daha çok merak ettigim sey siz bilek yalamayi yanlis buldunuz hocam ama o testi ilk defa yaptigimda çok igrendim psikolojim 2 kat bozuldu insAllah size güveniyorum yani benim aldigim o igrenç koku herkes alir öylemi sizde alirsiniz baskasida sagliklida en temiz insanda? aninda koku geliyor ama aninda kuruyormu bilmiyorum

herneyse uzun yazdim hocam sikilmayin diye az yazmaya çalistim ama yazdikca uzuyo çok merak ettigim bu konu hakkinda ;

kabizlik tip4 yapar yani nefes peki orayi biraz inceledimde hocam açlik oruçken neden çok kokar basliginiz var o basliktaki tip4 e mi giriyor anlattiginiz koku türü , birde ter kokumda mevcut bende çok sik kabizlik problemi yasiyan biriyim zar zor yapan kanatarak yapan günlük çok nadir ayda yilda bir günlük yapan biriyim bu %90 yada %100 koku olusacak anlamina gelirmi bi insanda yani baska kabizlar olupta kroniklesmis benim gibi nefesi güzel kokabilirmi öyle olanlarda çok düsük ihtimalmidir? aslinda toplumda kabiz insan sayisida az arkadaslarim hiç olmadim diyip gülüyorlar bana , ve son olarak dile parmak atiyorum siz diyorsunuz mutlaka koku olur ama dil firçalama islemini niçin yapiyoruz hocam sadece yedigimiz yemek artiklarini ortadan kaldirmak içinmi onlar kalktigi vakitte koksa bu normalmidir yani tesekkürelr

uzun ama lütfen çok bos oldugunuz bi ara okuyup yazarsaniz sevinirm hocam aslinda siz kisa ve öz yaziyorsunuz bizde tip5 sahibi oldugumuz için ayrintilari merak ediyoruz incelemek istiyoruz malum herkeste mutlaka istemeden tip5 olusmustur sitemizdeki :)

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 11:08
birde hocam sik kabiz olan kimseler kolonoskopi yapmalari gereklimidir? tesekkürler

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 11:13
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

birde hocam sik kabiz olan kimseler kolonoskopi yapmalari gereklimidir? tesekkürler

Bilmiyorum. Gastro hekimi karar verir.
-
Çünkü söyle detaylar vardir:

Kabizlik derken kasit nedir?
Diskinin yapilmiyor olmasi mi? Yoksa kati olmasi mi? Yoksa kati oldugu için mi diski yapilamiyor olmasidir? Yoksa bekledigi için mi katilasmasidir? Hangi sikliktan sonrasi kabizlik siniridir? Yani kaç günde kaç defa diskilamadan sonrasina kabizlik ismi verilmelidir? Ayrica diski yapiliyor ama bosalma hissi, rahatlama hissedilmiyorsa bu da bir kabizliktir.

Neden gastro hekimi karar versin dedigimi anladiniz mi?
-M

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 12:25

-

Diskinin yapilmiyor olmasi mi? Yoksa kati olmasi mi? Yoksa kati oldugu için mi diski yapilamiyor olmasidir? Yoksa bekledigi için mi katilasmasidir? Hangi sikliktan sonrasi kabizlik siniridir? Yani kaç günde kaç defa diskilamadan sonrasina kabizlik ismi verilmelidir? Ayrica diski yapiliyor ama bosalma hissi, rahatlama hissedilmiyorsa bu da bir kabizliktir.

-M

kendimde olan olaylari söylüyeyim hocam , diski zar zor da olsa yapiliyor , kati oluyor ve normal insanlarda 1 gün veya 2gün içinde gelen diskilama istegi bende gelmiyor ve geç geldigindede rahatsizlik vererek zorunlu biçimde geliyor ondada zorlanarak katilasmis oluyor belki erkenden o his gelse erkenken beklemedigi süreçte belki daha kolay yapabilcegim bu dedigim sey sik oluyor ama bazi zamanlar geçte olsa rahat yapabildigimde oluyor zaman zaman degisiyor ama hayatim boyunca çogu zaman kati olmustu yeni yeni bunu düzeltmeye basladim durum böyle tesekkürler

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 12:52

-

-M

normal beslendigim halde diger insanlara göre geç zamanda ve bazen kolay bazen zor yapsamda diskim yari sert yari yumusak yada tam sert çok nadir ( günlük veya 2 günde yaptigim zamanlar yumusak ) olmakta , ve hemoroidimde oldugu için geç süren tualetlerimde genelde kanamada oluyor ufak bu hemoroidin zorlandigini gösterir degilmi bu kabizlik sayilmazmi hocam? bide daha önce ameliyat geçirdim hemoroidden tekrar olustu ama busefer doktorlarin yanlis yönlendirip korkutmasi ve cahillikten yapilan hata artik asiri arastirmaya detay düsünmeye sevk etti bizi suanda bunla yasiyorum sükür problem olmuyo kanasada aci çekiyorum ama alistim gibi bendeki durum bu hocam

Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 17:03
bende tip4 ten süpheleniyorum normalde nefes kokumu alamiyorum ama kapali ortamda kokuyu alabiliyorum diski kokusu gibi ama çok yogun degil çevrevdekilerin burnunu kapatacagi kadar kötü bir koku degil,ten kokusu da oluyor bende cildim sik yaglaniyor saçlarimda koku oluyor.Bu belirtiler tip 4 e girermi MURAT HOCAM

Mesajı Yazan: ÇiLe3427
Mesaj Tarihi: 09-Kasim-2016 Saat 22:06
Bence hepimizin sorunu 100 de 500 bagrsak ben wc ihtiyacimi giderdigimde koku bi bes alti saat cok azaliyor bidebu koku olayini hissetmeye basladigimdan vucut kokusu ter kokusu sacimda kokuyor bence bagrsak duzgun calissa bi nebze rahatlariz ben 3 4 gunder bir gidiyorum wc ye eskiden gunde 2 sefer rgiderdim . Bide duyumlarima göre alkol direk bagrsaklara etki etmeye basliyormus ordanda beyni ben alkol aldigimda koku fennaaaa oluyor 5 metre otedeki adam ouuv bu koku ney diyor . Kardesimde arada bir ayip olmasin diye kokuyorsun demiyorda yellendinmi abi diyor cok su icince de suzeliyor bende yani kucuk abdesti cok yapinca . gecen sene bu aylarda sevdigim bi arkadasim dondurma getirmis marasdan e tabi yememekde olmaz simdi neyse motoru bozduk nerdeyse wc nin önünde yatacaktim o derece iyice bosalttikmi iceriyi 😊ne oldu dersiniz o gün koku olabildigince azaldi arkadaslar bagirsaga yönelin bence birazda Sn . Murat hocam sizce bu bagirsak kurtlarida koku yaparmi yani bi etkisi ilabilirmi bu ise

Mesajı Yazan: cihat1762
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2016 Saat 22:33
bende sürekli olarak kabizlik durumu var. tam bosaltim olmuyor. tam bosaltim oldugu vakittede zaten koku baya baya azaliyor. ben durumun yüzde 99 bagirsaktan kaynaklandigini düsünüyorum fakat ne kadar doktora gitsemde bagirsak konusuna egilen çikmadi. söylemeye çalistim alayci bi sekilde bagirsak kaynakli olamayacagini söylüyorlar. Içi bos ve garip bir muameleyle karsilastim hep. mide konusuna egildi son gittigim doktor ( ilaç ismi söylemek dogru olurmu bilmiyorum ) gaviscon, nexium ve kloroben gargara aldim yaklasik 20 gündür kullaniyorum ve hiçbir etkisi olmuyor. dilimdeki sari pas hala yerli yerinde 10 gün sonra tekrar gidecegim. Simdi sorum su; benim problemin tip kaç a giriyor bazen agiz kokusu degilde nefes kokusu oldugunu düsünüyorum bazende normal agiz kokusu. tesekkürler

Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2016 Saat 20:06
Orjinalini yazan: cihat1762

bende sürekli olarak kabizlik durumu var. tam bosaltim olmuyor. tam bosaltim oldugu vakittede zaten koku baya baya azaliyor. ben durumun yüzde 99 bagirsaktan kaynaklandigini düsünüyorum fakat ne kadar doktora gitsemde bagirsak konusuna egilen çikmadi. söylemeye çalistim alayci bi sekilde bagirsak kaynakli olamayacagini söylüyorlar. Içi bos ve garip bir muameleyle karsilastim hep. mide konusuna egildi son gittigim doktor ( ilaç ismi söylemek dogru olurmu bilmiyorum ) gaviscon, nexium ve kloroben gargara aldim yaklasik 20 gündür kullaniyorum ve hiçbir etkisi olmuyor. dilimdeki sari pas hala yerli yerinde 10 gün sonra tekrar gidecegim. Simdi sorum su; benim problemin tip kaç a giriyor bazen agiz kokusu degilde nefes kokusu oldugunu düsünüyorum bazende normal agiz kokusu. tesekkürler

benzer yasamimiz var cihat kardesim :( Allah bize sabir versin

Mesaj Tarihi: 25-Kasim-2016 Saat 15:54
sanirim problem burdada degil son zamnlarda bu iside yola koydum düzelttim tamam hayatima fayda konfor sagliyor fakat kokuya etkisi pek olmadi gibi süphelerim kbb yolunda mideden hypilori testi temiz çikti 4 saat açlikta yapmistim üre nefest testi temiz çikmisti

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 06-Aralik-2016 Saat 19:48
Hocam ben 2 aydir aliç sirkesi kullaniyorum ve sinav dönemindeyim 2 yildir 2-3haftada bir ishal oluyorum ve günde 2 kere büyük tuvalete çikiyorum ayrica sogan asiri dokunuyor.Ve bagirsaklarimda genelde gaz var tabi koku da var ama dil firçalama sirke kullanma olaylari kokuyu ve sikayetlerimi baya azaltti.
Ama bu sikayetler sonucu kolonoskopi olmak ne derece mantikli ailemde geçmiste var hikaye ama yasim çok genç.Siz buna nasil bakiyorsunuz?
Ayrica tip biliminin dil beyazligi konusunda bugün vahim bir durumda olmasi buna çözüm bulamamasi ayrica uzmanlasmis hocalarin bile dil beyazligi mantar enfeksiyonu belirtisidir bardaga tükürün demesi veyahut bunu saglayan gerçek etmeni bulamamasi hakkinda ne düsünüyorsunuz dil plagina sizin bakisiniz nedir?Saygilar.

Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 06-Aralik-2016 Saat 23:31
Bence dil uzerindeki tabaka bir cok seyin bir araya gelmesiyle olusuyor. Mesela mide sorunlari, bagirsak sorunlari, dis curugu ve tasi, varsa bademcik tasi, burun tikanikligi, geniz akintisi vs yani dil pasindan yola cikiyorsan hepsini tek tek tedavi ettireceksin.

Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2016 Saat 22:49
Dil kaplamasi, agizdaki bakteri ve epitel hücrelerinden olusur, proteinöz, ve yapiskan salgilar da eklenerek kalinlik olusur

Vüvudumuzun diger organ ve hastaliklarindan bagimsiz olarak olusur.

Rahat olun diye söyledim.
-M

Mesajı Yazan: BlackSea58
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2020 Saat 11:15
Herkese merhaba, ortaokul yillarimda aldigim tepkiler ile farkettim agiz kokusunu, Sinus rinse kiti kullaniyorum geniz akintim var çünkü, sol burnum da egrilik var nefes almakta zorlaniyorum. 1-2 yil önce farkettigim sey suydu peynir ve yumurta yedigimde agiz kokusu yapiyordu anlamis degilim sebebi nedir bilmiyorum kafayi yemek üzereyim ben gaz çikartmama ragmen ailem ve yakin arkadaslarim diski kokusu,gaz kokusu çikarttigimi düsünüyorlar cidden anlamis degilik agiz kokusu mu disari çikariyor veya neden oluyor hiç anlamadim kafayi yemek üzereyim ne yapsam geçmiyor bu koku ve bu durum

Mesajı Yazan: BlackSea58
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2020 Saat 13:08
Odada herkes kesintisiz kokudan sikayet eder

Sikayetler:
1) daimi bir koku (bunu ben çogu durumda pek duyamiyorum - insanlarin tepkisinden anliyorum); 2) irade disi birden peydah olan bir koku (yellenme degil) -sorun yillar önce bundan basladi; 3) asiri kötü kokulu diski; 4) Agiz kokusu 5) Agiz Kurulugu 6) Nefes almada zorlanma

Bu sorunlari yasayan varmi yasamak istemiyorum artik ne yapacagimi da bilmiyorum artikk..

Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2020 Saat 21:28
Çogumuz benzer sorunlari yasiyoruz sen de kbb den baslayarak sorunu bulmaya çalis.

Mesajı Yazan: Chess
Mesaj Tarihi: 12-Kasim-2021 Saat 20:18
Hocam bende de ayni sorunlar var, diski kokusu, gaz kokusu... cocuklugumdan beri devam ediyor. Ne yapmam lazim hala bilmiyorum

-------------
Best regards

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat