Merhaba
24 yaşındayım. Nefesimde bir koku yok, ama tükürüğüm kokuyor. Hem de hasta bir insan gibi. Kendimi hastalıklı biri gibi hissediyorum.
Bildigim kadarı ile midemde veya başka bir iç organımda bir hastalık yok. KBBye agız kokusu için muayene oldum, agız kokusuna sebep olacak bir şeye rastlanmadı.
Diş konusunda çok şanssızım. Agzımda iki tane köprü var.
Tükürüğüm önceden de kokardı ama şimdiki gibi şiddetli değildi. Köprüler yapıldıktan sonra arttı gibi geliyor.
Köprülerden biri 4 yıl önce yapılmıştı, diş eti baskı yapan bir köprüymüş. Değiştirilirse ve diş etlerine baskı yapmayan bir köprü yapılırsa kokunun kalmayacagını söylemişti diş doktorum. Onu yenilettim. Diğer tarafa bir tane daha köprü yapıldı.
Agız kokum (tükürük kokusu) devam ediyor, hatta daha da arttı gibi hissediyorum. cunku eskiden agzımla daha çok oynardım ama kendi kendimden tiksinmezdim. Şimdi çalışırken elim yanlışlıkla dudaklarıma degsin elime hemen kötü bir koku siniyor.
Diş doktorum bana superfloss diş ipini önerdi. Köprülerin altını çok zor temizliyorum, ve dişetlerim çok kanıyor. Kokunun sebebini bu köprülerin dişetlerine yaptıgı baskıya baglıyorum. Ama köprüler yeni yapıldı, ve diş hekimim de koku problemim oldugu zaten biliyordu! Yani şuan tekrar odasına gidip bunları söylemek çok saçma geliyor ama gerçek yani.
Murat hocam görüşleriniz benim için çok önemli. Lütfen bana yardımcı olun.
|