Ramazanın ilk günleri iyi geçti. Pharmol gargarayı yanımda taşıdım sabah ve gün ortasında aldım. İşimi gördü.
Sonraki günlerde işe yaramamaya başladı. Birden mide asitini tümüyle hissetmeye başladım. Yani beslenme değişikliği ile reflüm yine gelmişti.
Geniz akıntım da arttı ve koyulaştı baya.
KBB ye gittim. İşi kolaydı. Hemen "reflüsün sen, ayrıca alerjik nezlesin, geniz akınsıtına bu neden olabilir" dedi. Anlamak için tomografi istedi.
Belki 10. kbb tomografimdir. sonucu almadım daha.
Benim geniz akıntım var. Normalde sürekli su içerek ve yemek yiyerek sıvıyı boğazımdan uzaklaştırıyorum. Ama ramazanda öyle olamadı tabi.
Dediklerine göre koyu geniz akıntısı mide de yara ve rüflüye neden oluyor. ona da tamam dedim. önce midem için zeytinyğlı mucizevi kdret narı aldım. reflü şikayetim sıfıra yaklaştı.
Ama geniz akıntım dinmiyor. oluk oluk tek taraflı koyu bir akıntı. banyodan sonra tertemiz oluyor. 1 saat sonra tekrar başlıyor.
Bugün boğazımı temizlerken kusacaktım. burnumda öyle abartı bi eğrilikte yok. nefes almamda öyle aman aman sorun yok. Bir Allah'ın kulu geniz akıntımın tam nedenini söylemiyor.
KBB cilerin hepsinin görüşü farklı. kimi histamin verdi. kimi burun eğriliği dedi. kimi reflüden dedi.
burun eğriliği diyenlerin derdi ameliyat yapmak sanırım.
Hiçbir dediklerine güvenemiyorum.
ramazanda akşama doğru karbonat ve az suyla dilimi fırçalıyorum. gargara yapıyorum. Koku azalıyor.
Geniz akıntısına çare bulursak epeyce bir kişi rahata kavuşacak sanırım.
sağlıcakla.
|