Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1485
Tarih: 18-Aralık-2024 Saat 06:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )
Mesajı Yazan: kokuylasavasan
Konu: Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2014 Saat 12:00
Arkadaşlar,
Daha önce kullandığım birkaç gargara vs. tarzı ürünle şikayetimi kontrol edebildiğimi yazmıştım.
Bu ürünleri kullanan birkaç arkadaşım benim gibi rahatlama hissederken, şikayeti bana yakın birkaç arkadaşımın sıkıntılarının devam ettiğini gördüm. Bu forumda da bazı konularda bahsi geçen Ozena hastalığı ile ilgili biraz araştırma yaptım.
Bu sıkıntı tekbaşına veya diğer mantar, bakteri rahatsızlıklarıyla birlikte koku sorunu oluşturabiliyor. Kısaca burunun işlevini yerine getirememe hastalığı diyebiliriz. Önerdiğim tedavide birkaç arkadaşım aşamadığı rahatsızlığını şimdilik kontrol edebildiğini söyledi.
Fizyosol burun spreyini en az 2 saatte bir, Sinus Rinse tarzı nazal temizlik setiyle minimum günde 2 kez temizleme işlemi yapıldığında burun kokusunda azalma veya tamamen yok olma gibi sonuçlar çıkıyor.
Ama bunun yanında yinede ağız hijyeni ve gargaraların kullanımını öneririm, ziya sorun tek taraflı olmayabilir.
Sevgiler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: esıntı
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2014 Saat 04:05
kardesım cok dogru bır noktaya degınmıssın bende buna benzer bır yontemle kokuyu kontrol altına alabıldım. daha cok bıtkısel urunlerı burun spreylerıni ıcıne dokup burnumu temızlıyorum burnum temızlenıyor fakat sureklı yapmam gerekiyor fızyosolu ılk defa kullanacagım umarım etkısı daha uzun surer tavsıyelerın ıcın tesekkurler.bu arada fıs fısı buruna doktukten sonra dıger burun delıgını bas parmakla kapatıp burnu hafıf yukarı kaldırarak sumkurmek daha faydalı oluyor ve rahatlıkla hava yollarına yerlesen ıltıhap dısarı atılıyor.

Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2014 Saat 19:20

fizyosol burun spreyine baktım da sadece sodyum klorür ve distile su dan oluşuyor onun yerine kaynamış soğumuş suya kaya tuzu koy evde bitmiş bi burun spreyi varsa içine koy aynı etkiyi gösterir ztn :)

Mesajı Yazan: I feel ıt comın
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2021 Saat 23:09
Arkadaşlar kronik ve inatçı ağız kokusunu 12-13 yıldır yaşıyorum çok küçükken burnum kırıldı ve travma sonucu burun fonksiyonum iflas etti ardından bir sürü üst solunum yolu hastalıkları, yüksek ateşler vs. Ben şunu söylüyorum; tam sağlıklı çalışan ve yeterli bir burun nefes alışverişi. Buradaki bütün arkadaşlarımın sorununu çözcektir. Lütfen bu noktada hemen ve araştırmadan, ucuza burun ameliyatı yapmayın işi bilene vermek için biraz sabırlı olun. Burun etleri yok mu o burun etleri onun da çözümü olmalı. Ben burnum kapandı mı ağız kokusu ortaya çıkan ve uzun bir süredir bu durumu tecrübe eden biriyim. yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 30-Aralık-2021 Saat 13:47
Hocam ozena agiz kokusu yaparmi?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Aralık-2021 Saat 19:49
Orjinalini yazan: Efem

Hocam ozena agiz kokusu yaparmi?

evet. Burun mukozası kurursa ağız kokusuna katkısı olabilir .

Mesaj Tarihi: 30-Aralık-2021 Saat 21:16
Sagol hocam Ve burun mukozasi kuru olunca post nasal drip yaparmi?

Mesaj Tarihi: 31-Aralık-2021 Saat 21:35

Sagol hocam Ve burun mukozasi kuru olunca post nasal drip yaparmi?

post nasal drip = geniz akıntısı, genize sümük veya salgı oluşması anlamına gelir
Ozena'da bu pek olmaz. Olsaydı iyileşirdi. Olunca iyileşir. Olsun keşke.

Mesaj Tarihi: 31-Aralık-2021 Saat 23:29
Hocam son cümlenize tam anliyamadim?

Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2022 Saat 17:50

Hocam son cümlenize tam anliyamadim?

Hızlı yazınca anlam bütünlüğünü sağlayamamış olabilirim. Afedersiniz.
Ozena hastalarında geniz akıntısı pek olmaz. Eğer olsaydı ozena olmazdı. Ozena'da mukoza kurur. Burun kabuklanır, kurur, salgı azalır. Bu sebeple genizde akıntı olmaz. Eğer ozena vakasında geniz akıntısı varsa iyileşmenin işaretidir. Keşke ozena vajasında geniz akıntısı olmaya başlasaydı. O zaman hasta iyileşmeye başlamış olurdu.

Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2022 Saat 18:04
Aaaah tmm anladim simdi.ama diyelim ozäna degilde tek kronik kuru burun(kokusus burun) budami geniz akintisi yapmaz?

Mesajı Yazan: Marsss
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2022 Saat 23:54
Hocam ozenanın tedavisi var mı? Bende bu kuru burun derdinden muzdaribim. Sinüs rinse ve nazalnemle idare ediyorum. Bi adı oldugunu da bilmiyordum.

Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2022 Saat 09:58
Orjinalini yazan: Marsss

Hocam ozenanın tedavisi var mı?

Bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2022 Saat 13:02
Diloy seninle benim durum aynii.benimde sağ burundan koku geliyo.bizimkisi kuruluk yüzünden hissetmesekte.

Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2022 Saat 21:27
Diloyyy nerelerdesin durumun nasil

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat