Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Metisilin dirençli stafilokok aureus

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1488
Tarih: 01-Subat-2025 Saat 09:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Metisilin dirençli stafilokok aureus
Mesajı Yazan: Josephine
Konu: Metisilin dirençli stafilokok aureus
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2014 Saat 16:46
Hocam yaptrdigim burun kültrü sonucumda MSSA üremesi çikti.
bundan birkaç yil önce de ayni bakteri bogaz kültrümde çikmisti. Saniyorum bu ayni bakteryle 3.kez karsilasmam. Sizce MSSA Tasiyicisi olabilirmiyim? Öyleyse nasil kökten tedavi olacak bu? O yuzden burun ve agiz kokusu yapiyor olabilirmi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2014 Saat 17:41
Evet. Dogru. Tasiyici olabilirsiniz. iyilesinceye kadar bebekleri, bagisiklik sistemi düsük olanlari, yaslilari ve infeksiyona duyarli bireyleri öpmeyin.

Bu bakterinin burun yerlesimi ile agiz kokusu meydana geldigi üzerine her hangi bir delil yoktur.

Burunda stafilokok tasiyiciligi toplumda giderek yayiliyor. Tedavisi antibiyotik ile olur ve tedaviden sonra sizin iyilesmenizin dogrulanmasi gerekir.

Hiç iyilesmiyorsaniz baska, iyilesip tekrar bakteri aliyorsaniz baska yollar izlenir. Infeksiyon hastaliklari bölümüne müracaat ediniz. Özel'de olacak bir tedavi degil gibi düsünüyorum.
-M

Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2014 Saat 19:32
Dirençli degil hocam, duyarli diyor.
Bogaz yerlesimi ile agiz kokusu, burun yerlesimi ile nefes kokusunu kastetmistim.
Çok iyi 2 antibiyotik ile koku geçmedi. Sonucumla devlet hastanesinin intaniyesine gittim, kadin beni basindan savdi. Herkesin burnunda olur dedi. Sende ozena mikrobu vardir dedi. Varsa niye kültürde çikmamistir?
Valla ne yapacagim bilemiyorum.

Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2014 Saat 19:33
Kimseyi öpmemeye çalisiyorum. Ama küçük bir odada bir baskasina nefesle geçsin istemem.
zor yani

Mesajı Yazan: aksan
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2015 Saat 13:42
Bende burun kulturu yaptim ve metisiline duyarli staf çikti, ayrica bende alerjik bir problem var henüz neye alerjim oldugunu bulamadim, fakat suan igE testi sonucum normal çikti,(öncesinde alerji laçlari kullanmistim) demek ki hergün karsilastigim birseye alerjim yok. Benim merak ettigim burundaki bakteri kokuyu tetikliyor olabilir mi? Alerji ilaçlarindan sonra bariz iyilesme var agiz kokumda fakat hala sabahlari sari akinti oluyor, onu da bakteriye bagliyorum ben... bilmiyorum ne kadar dogru düsündügüm??

Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2015 Saat 16:53
Orjinalini yazan: aksan

Bende burun kulturu yaptim ve metisiline duyarli staf çikti,

Bu enteresan.
Hep aklima gelmistir fakat hiç rastlamamistim.

Mantiksal düsününce Staf tasiyicisi bireylerde Tip 5 nörojenik tipte agiz kokusu olabilir. Retronasal olfaction diyorlar.

Nasil uyandiniz? Nerden anladiniz? Nerden ve nasil kültür yapildi? Raporda ne yaziyor? Nasil tedavi oluyorsunuz su anda ne ilaç aliyorsunuz?
-M

Mesaj Tarihi: 02-Agustos-2015 Saat 03:20
Ben fakültede çalisiyorum ayrica mikrobiyolojide yuksek lisans yapiyorum, Bogaz kültürü ve burun kültürü alip laba verdim. Bogaz kültürü temiz cikti fakat burunda oksasilin duyarli staf çikti. Henüz tedaviye baslamadim. Alerji ilaçlarindan sonra bariz kokuda azalma oldu hatta surekli kuzenime soruyorum ve koku olmadigini söylüyor normal nefes kokuyor diyor. Ama sabahlari balgam atmaya devam ediyorum. Bian once antibiyotige baslayacagim. Insallah kurtulmusumdur. Ayrica nette bir yayin buldum staf ve agiz kokusu basliginda yabanci bir yaziydi. Linki paylasirim.

Mesaj Tarihi: 02-Agustos-2015 Saat 07:52
Metisilin , Kinolon zonu kaç mm?
Aminoglikozit duyarli mi?
Plazma koagülasyon yapiyor mu?
-M

Mesaj Tarihi: 02-Agustos-2015 Saat 15:48
Koagülaz pozitif olunca genelde s. Aureus deniliyor , zon Çapi belirtilmemis maalesef hocam. Bu arada size sormak istedigim fistik yedigim zaman koku yapiyor sanki bende, böyle bir durum olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 02-Agustos-2015 Saat 15:51
Birde ben dilimi firçalamiyordum, fircalamaya baslayinca formda okuduktan sonra koku gitti. Birde yastik yuksek yatinca sabah daha rahat uyandim. Suanda sadece sabahlari olan bir koku var. Gun içinde rahatsiz edici koku olmuyor, hala takipteyim

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 21-Mayis-2021 Saat 02:47
Hocam mrsa burun kurulugu yapar mi?

Mrsa sinüzit yapar mi?

Mrsa olmasa bile burun kurulugu burunda bakteri üremesine neden olur mu
cevaplarsaniz çok sevinirim hocam iyi günler

Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2021 Saat 20:35
Orjinalini yazan: Murat880

Hocam mrsa burun kurulugu yapar mi?
Mrsa sinüzit yapar mi? Mrsa olmasa bile burun kurulugu burunda bakteri üremesine neden olur mu

Metisilin dirençli stafikoku aureus isimli bakterinin burun kurulugu veya sinmüzit yaptigi gösterilmemistir. Bütün burun kuruluklari bütün bakterileri daima artirir.

Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2021 Saat 20:44
tesekkurler

Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2021 Saat 20:54
hocam ben eskiden kurulugu hissetmiyordum geniz akintisi fazla olunca simdi duzgun seyler yedigimden asiri azaldi ve fark ettimki benim burnum genetik mi bilmiyorum kuru bu forumdaki cogu insaninda kuru olduguna eminim

Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2021 Saat 23:15
Benim en arka üst disim cekildikten sonra burun kurulugu basladi.cünkü sinüs delinmiszi ve iltihab oldu.sonra dis doktor sinüzü temizledi kücpk ameliyatla yani agizdan üst dis etimi acip temizledi.icinde dis cekilen kökü bile kalmisti.biraz daha iiyi oldu ama tam gecmedi.senin disin cekildimi hic üsten?

Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2021 Saat 23:52
kucukken cekilmisti

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat