Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

implant

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Ağızınız ve dişleriniz ile ilgili sorularınızı burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1538
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 00:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: implant
Mesajı Yazan: nyse_o
Konu: implant
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2014 Saat 00:47
1,5 ay içersinde 2 diş çektirdim. Dişten dolayı suratım şişmişti. Dogal olarak antibiyotik tedavisinden sonra diş çekimi gerçekleşti. 2. dişimi çekmeye gittiğimde doktor iltihap akıyor dedİ. dikkatimi çeken ise diş çekimi sırasında her ikisinde de çok kötü bir koku ortaya çıktı. Şuanda tekrar antibiyotik kullanıyorum. DOKTOR daha çok işimiz var dedi.Gömü dişimi de aldırcam sırasıyla. yanlız implant yaptırmayı düşünüyorum. implantın zararı var mı hocam. Kafama karıştıran 1000 dolar 1000 euro civarındaymış 1 tanesi ama çok daha uygunada varmış piyasada. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2014 Saat 19:33
İmplantlar araba gibidir. Kötüsü yoktur. Hepsi iyidir. Fakat Türk malı (nükleos) implantları dünyada çok tutuldu ve ihraç ediliyor. Daha ekonomiktir ve başarılıdır.
-M

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2014 Saat 13:10
Genelde en iyisi strauman diye bir marka diyorlar, diğerlerine göre daha hızlı kemikle uyum sağlıyormuş. Yine de markadan ziyade hekimin tecrübesinin önemli olduğu söyleniyor. Bir de fiyatı araştırırken implant ve kaplamanın fiyatını bir arada sor. Zirkonyum olduğu zaman fiyat artıyor.

Aynı markayı kullanan diş hekimleri arasında fahiş fiyat farkı olabiliyor, bir çok yeri gez. Bir dişçi , özel bir diş polikliniği adı vererek " aynı markayı ben 2000 tl ye yapıyorum, orada 2500 tl ; gidip sorabilirsiniz" demişti.

Eksik ve çarpık dişlerim için yaptırmayı düşünüyorum ama şu ağız kokusundan kurtulmayı bekliyorum. Çünkü bu sefer de " kokuyu implant mı kaplama mı yapıyor?" diye düşünebilirim.

-------------

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2014 Saat 15:07
Hiç bir implant markasının diğerine göre biyolojik üstünlüğü yoktur. Gözünüzü kapatıp her hangi bir markayı alıp kemiğe uygulasanız hepsinde birleşme şansı aynidir. Hepsi ayni fiyattır 1000-1500 lira arasındadır. Hepsi ayni süre sonra kemiğe birleşme yapar. Hepsi ayni basınç direnci gösterir. Zirkonyum gereksizdir.

Nükleos Türk malıdır bu sebeple değerlidir, önceliklidir. Neden aynisini biz üretiyor iken, İsrail, Fransa, İsviçre'ye para ödeyelim?
-M

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2014 Saat 16:04
Dişle ilgili herhangi bir alanda çalışmıyorum ancak Murat Hocama katılmıyorum. Zirkonyum kesinlikle gerekli özellikle de ön dişler yapılıyorsa. Yarı ışık geçirgenliği olduğu için daha doğal bir görünüm sağlıyor. İmplantla, zirkonyumla ilgili bir sürü not, yorum derlemiştim ama bilgisayarım çöktü.

Marka milliyetçiliğine de karşıyım hangisi iyiyse imkanlar elverdiğince o kullanılmalı. Kim parası varken gidip kartal'a biner ?

-------------

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2014 Saat 21:35
Orjinalini yazan: serdar

Dişle ilgili herhangi bir alanda çalışmıyorum ancak Murat Hocama katılmıyorum. Zirkonyum kesinlikle gerekli özellikle de ön dişler yapılıyorsa. Yarı ışık geçirgenliği olduğu için daha doğal bir görünüm sağlıyor. İmplantla, zirkonyumla ilgili bir sürü not, yorum derlemiştim ama bilgisayarım çöktü.

Marka milliyetçiliğine de karşıyım hangisi iyiyse imkanlar elverdiğince o kullanılmalı. Kim parası varken gidip kartal'a biner ?

Lütfettiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat