Candida Testi Hk.
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1559
Tarih: 20-Nisan-2025 Saat 13:51 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Candida Testi Hk.
Mesajı Yazan: jazeera
Konu: Candida Testi Hk.
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2014 Saat 14:15
Murat hocam merhaba ;
Evde candida bagirsak mantari aktivitesi testiyle ilgili bir yazi okudum bugün ve arastirmak istedim. Makalede iddia edilen suydu, sabah aç karna bir bardak suya bir miktar tükürük salgisi birakilir. Saglikli insanda tükürük suyun üzerinde kalir, bapirsaklarinda yogun candida mantari bulunan insanlarda bu salgi asagi dogru uzar diye. Bununla ilgili bazi videolar buldum Bunlar;
http://www.youtube.com/watch?v=5zRAlKQnF-g
http://www.youtube.com/watch?v=X86FQBY1ZlE
Bu testi yaptigimda sonuç videolardaki gibi oldu. Dildeki pasin kaynaginin bu mantar olabilecegi de iddia edilmis. Bu iddialar ve videodaki görüntüler hurafe midir? Candida tedavi edilmesi gereken bir sey midir? Cevaplarsaniz çok mutlu olurum hocam.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2014 Saat 20:42
Candida testi umut tacirlerinin uydurdugu bir hurafedir.
Ne candida mantarlari ile agiz kokusu arasinda bir iliski vardir ne de söylediginiz test mantarlari gösterir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2014 Saat 09:19
Peki hocam videodaki o görüntünün olusmasi herkes için geçerli bir durum mu, normal mi yani?
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2014 Saat 11:19
Gece boyu kuruyan salyada proteinler suyunu kaybeder. Ayrica bakteri ve epitel hücre kümeleri yogunlugu 1 g/cm3 ten fazla oldugu için, konsantre hale geldigi için, birim hacime düsen agirlik arttigi için Arsimet yasalarina göre kaldirma kuvvetini yeniyor ve suyun dibine çöküyor. Bunda sürpriz olacak bir sey yok ki?
Salya bazen gece boyu viskozitesini muhafaza eder ve <1 gr/cm3 olabilir. Bu durumda suda yüzebilir. Ne önemi var?
Bu hiç bir seyin isareti degildir, hiç bir hastaligi göstermez, kandidalar ile hiç bir iliskisi yoktur, hiç bir tibbi ve bilimsel anlami yoktur.
Bir sey buldugunu zannettirmek yolu ile, pirim toplamak, prestij ve sükse temin etmek isteyen bir mütesebbüs tarafindan ortaya atilmis bir balondan ibarettir.
Suç bizde.
Bizler sizlere çare bulamadigimiz için sizler böyle hurafelere "acaba" olarak yaklasiyorsunuz. Içinizden bunlara yaklasan sayisi artinca, çok sayida insan telafuz etmeye baslayinca artik gerçek zannedilmeye basliyor. Tiklansin diye vidolar yapiliyor, web siteleri açiliyor, kandida diyeti diye hurafeler uyduruluyor.
-M
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2014 Saat 13:39
Hocam sizin yazdiginiz her cümle o kadar kiymetli ki web sitenizde bu hastalik disinda yazdiginiz yazilari bile harfiyen okudum. Övgüye, onore edilmeye zerre ihtiyaciniz olmadigini da biliyorum ama insan söylemek istiyor. Çok kiymetli bir insansiniz hocam çok! Sizlerin tek hatasi bence bu tip insanlar her zaman tv ye çikarken, gazetede yazarken sesinizin çikmamasi..
Örnek vereyim hocam belki ülkenin en çok satan gazetesinde bu konuyla ilgili yazilmis bir yazi --> http://www.milliyet.com.tr/arzu%20biyiklioglu-nlp%20uzmani%20ve%20yasam%20kocu/evde-tukuruk-testiyle-bagirsak-mantarlarini-kontrol-edebilirisiniz-saglik-1790466/
Sizin gibi gerçek bilim insanlarinin önlerinin saçmasapan bürokratik engellerle kesildigini de biliyorum, bu konuda sizler de haklisiniz. Ne söylesek bos hocam ne olursa olsun sizi tanimak çok güzel, Allah sizlerin sayisini arttirsin. Iyi çalismalar.
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2014 Saat 17:06
Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 17-Haziran-2015 Saat 20:21
Hocam bu kandida kasinti yapiyormus diye duydum. Bunun yaptigi kasinti da sicaklari artiyormus. Suan kasintilarim artti. Dogru bir bilgi mi bu?
|
Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2015 Saat 06:17
Ayak parmaklarinin arasinda, kasik ve koltukaltinda, kizariklik ve kasinti yapabilir. Vücudun diger bölgelerinde hiç bir kizariklik vermeden kasinti yapmaz.
-M
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2015 Saat 19:50
mesajim dursun surda bende kasinirim arada ayak parmaginin parasi kasinir acaba diyorum?
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 25-Subat-2016 Saat 02:20
Cqndida ile neden agiz kokusu arasinda baglanti olmasin ki ? Ben son bes aydir bunun üzerine yogunlastim ve candida diyeti yada adi her neyse sekeri unu vs kestim iki ayda koku da ciddi bir sonuc elde ettim lakin bu çok uzun bir süreç old için devam edemedim ama kendi iradesizligimden. Neyse candida ile sorunu olan bir çok insan ve grup var ve coguyla konustum çogunda agiz kokusu da var. Ve adi candida midir neyse benim bagirsaklarimdan sorun olduguna emin oldum. Çünkü zaten bagirsak rahatsizliklarimda çok fazlaydi hepsini birlestirince bu sonuca vardim. Yani ibs teshisi koydum kendime ve sanirim yine yanlis doktorlara gittim ki bunlari anlattigimda beni anlamadilar yakin zamanda gata da ahmet uygun adinda bir gastroenteroloji uzmani duydum bu konuyla ilgilenen ona gidecegim.. Dipnot olarak eklemek isterim ki candida zaten bagirsaklarimizda olan bir mantar ama asiri çogalmasi bu sorunlara neden oluyor ? Sekeri çok seviyor ve öyle ki ben çikolata yedigimde hem kokum artiyor hem de verdigi rahatsizlik.. bu örnekler cogaltilir..
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 26-Subat-2016 Saat 10:58
Sifa kardesim bende bagorsaklardan suphe ediorum malum bagirsaktaki mantar parazit ve bakteriler buna srbep oluo bunun icin gastroentoloji doktoruna gidicez peki nasil bi test ile anlasilccak yada sen doktora gt sonuclari ve tedaviyi bize yazarsin olurmu
|
Mesaj Tarihi: 05-Mart-2016 Saat 11:50
Tabi ki yazarim gata da sadece bir gün dört saat geliyormus bu doktor randevu alamadim geçen hafta bu hafta tekrar deneyecegim. Ayrica facebookta candida bagirsak mantari grubu var kesinlikle gelmenizi tavsiye ederim çok ciddi arastirma yapiyorlar yalniz bagirsak sorunu olanlar için. Agiz kokusu merkezli bir çalisma grubu degil orasi. Yabanci kaynaklar videolar makaleler deneyenler ugrasanlar çok fazla. Ve günlük paylasim oluyor ya da yazdiginiz birsey direkt iletildigi için daha çabuk sonuca ulasiyorsunuz. Ben kesin tedavi için gaita naklini soracagim ahmet uyguna kendisi prof. Ve türkiye de bu isi yapan nadir insanlardan biri. Ama muhtemelen önce diyet verecek. Konu çok uzun ben kisaca bu teshisi koymamda ki belirtileri yazayim size.
Sik idrara çikma
Burun akintisi (sürekli ve çok fazla yani grip bile olmadan yaz kis )
Sik tekrarlayan kabizlik veya ishal hali
Saç dökülmesi sik yaglanma
Ayakta mantar
Uyusukluk yorgunluk unutkanlik
Uykusuzluk uyuyamama gece kabus gorme
Sik gaz olusumu hatta asiri ( özellikle tatli yedigim de ilk yarim saatte mahvoluyorum )
Agiz kokusu
Dilde sari pas tabakasi
Bunlar aklima gelipte kendimde gördügüm rahatsizliklar. Özellikle asiri gaz beni çok rahatsiz ediyor koku kadar beter birsey inanin. Ben bu yola girdiginden beri agiz kokusu disinda da çok sey ögrendim belki ben candidayi tedavi ettigimde bütün rahatsizliklarimdan kurtulacahim koku da dahil. Bu arada grupta canan karataya gitmis ve onun tavsiyesiyle diyet yapan arkadaslar var. Sagolsunlar genel olarak paylasiyorlar. Diyetler hemen hemen aynidir zaten tani ki kisinin intoleransi ve alerjisi de göz önünde bulundurularak hazirlaniyor. Yani diyette yasak olmayan bir gida size yasak olabilir. Oncleikle bu testler yapiliyor. Ben bu olaya inandim Allah izin verirse artik tek gittigim yol candida albiansi normal düzeyine çekebilmek.Herkese Saglikli günler diliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 05-Mart-2016 Saat 12:20
Bir de 3 sene önce falan bu forumda biri yazmisti. Un ve sekeri kesin koku gidiyor ben yaptim kurtuldum yazmisti ama o yaziyi sonradan bulamadim çok eskilerde. O zaman hiç dikkatimi çekmemisti saçma bulmustum, belki kendisi de farkinda olmadan bunu yapmisti ama sorun bagirsakta ise mantikli bir tedavi old simdi anladim. Bu zamana kadar agizdan basladim bademcik bogaz mide vs bagirsaklara gelene kadar onlarca yöntem denedim hiçbiri çare olmadi simdi artik sonundayim bagirsaklarda. Benim bu süreçte gözlemledigim hatalarimi söylemek istiyorum ki yeni gelen arkadaslar yapmasin. Bir ürünle iyileseceginizi asla düsünmeyin. Mesela gidipte bir kudret nari bir çörek otu yagi yok tuzlu su vs bunlarin hiç biri tek basina ise yaramaz ve paraniz çöpe gider. Onlarca ürün aldim bu sekilde hep bir ay kullandim ise yaramayinca attim. Ama simdi düsünüyorum ki tek bir ürünle iyilesecek olsak herkes iyilesirdi. Bu bitkisel ürünler sadece destekleyici olabilir asla zarari olmaz ama faydasi da tek basina olmaz. Bu yüzden bunlari alip denemek yerine agiz kokusuyla birlikte kendinizde farkettiginiz semptomlari not alin onlarin da üzerine düsün. Bu illa candida dir demiyorum belki baska bir hastalik vardir ama siz kokuya odaklandiginiz için göremiyorsunuzdur. Yani bu koku bir hastaligin ya tek basina sonucu ya da sonuçlarindan biri olabilir. Alternatif tibbi sakin atlamayin en çokta bize bu yardimci olacaktir.
|
Mesajı Yazan: sorumvar
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2022 Saat 10:36
Merhaba arkadaslar. Herhangi bir bilimsel kaniti olmadigini biliyorum fakat sormak istiyorum bardaktaki suyun içine tükürdügünüzde sizin de iplik seklinde dine çöküyor mu her tipte onu merak ediyorum. Mesela benim burnumdan koku gelmiyor agzimda hep kötü bir tat var özellikle yemek yeyince çürük tadi hep oluyor. Bu tükürük benim durumumda olanlarda mi bu yapida yoksa her tipte görülüyor mu? agiz kokusuna sahip olanlarda tükürügü suyun üzerinde kalan yani saglikli tükürüge sahip olan var mi denerseniz sevinirim en azindan bunun bir rahatsizligin karakteristik özelligi olup olmadigini ögreniriz, tesekkür ederim simdiden
|
|