Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beyaz dil ve salya

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1593
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 12:28
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Beyaz dil ve salya
Mesajı Yazan: erkannn1
Konu: Beyaz dil ve salya
Mesaj Tarihi: 28-Kasım-2014 Saat 11:09
merhaba arkadaşlar
dilin fırçalandığı ve gargara yapıldığı halde beyaz tabakaya sahip olması hangi hastalıklara delaletdir.bilmek isterim hepsini detaylı yazarsanız sevinirim vede boş vakitlerdeki o ağızda olan mayhoş bi tat.

her insanın salyası kokarmı anormal ayda normal farketmez.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 28-Kasım-2014 Saat 20:45
Burdakilerin %90 ı bu dertten muzdarip bizdede aynı problem var bir türlü geçmiyor bu nasıl bi hastalıksa artık niye bizim başımıza geldi bunu anlamak lazım mesela ben beslenme tarzımdan kaynaklandığını düşünüyorum kahvaltı alışkanlığım yoktu sabahları aç karnına buz pastörize süt içerdim çok fazla makarna yerdim sucuk salam çok tüketirdim Murat hoca bu sorunu araştırıyor murat hocalarnın yazılarını oky ordan bak sence ağız kokunun nerden kaynaklı olduğunu düşünüyorsun tip 1 tip 2 vs. http://www.aydinmur.com/agiz-kokusu-kitabi1.pdf

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 29-Kasım-2014 Saat 17:16
çürük diş

20 lik diş

geniz akıntısı

ağız içi yara aft vs iç yanaklarda

bademcik taşından kaynaklı

bunlar üstten kaynaklı birde alttan kaynaklı var mide bağırsak vs

Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2014 Saat 00:07
beyaz dil hemen hemen çogumuzda olan bir sorun. birçok nedeni olabilir aslinda. benim en son vardigim sonuç mideyle alakali olduguydu.
kisaca kendimden bahsedyim
diş ve diş etlerimde herhangi bir sorun yok,
burun ameliyati oldum,
bademcikler tamam,
geniz akintim yok,
kolonoskopi sonuçlarimda herhangi bir sorun tespit edilmedi,
endoskopi sonucumda ise kronik gastrit ve h.pylori bakterisi çikmişti.
kullandigim ilaçlar dil pasima da olumlu etkide bulunmuşlardi.
burdan yola çikarak mideyle alakali oldugunu düşüyorum. bilmiyorum belki ilaçlar başka organ veya yerlerde etkisini göstermiş olabilir de.

-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!

Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2014 Saat 16:43
peki hayalim var sizin ağız kokunuz mevcut mu bu durumda sanırsam benimde mideden kaynaklı çok sık reflü oluyorum ya yakında doktora görükücem dahiliyeye giderek yemek borusu ve mide için ne testi isteyebilirim yardımcı olurmusun.

Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 04-Aralık-2014 Saat 12:30
ben agiz kokumu şimdiye kadar alamdim. yanliş anlaşilmsin ben yukarida kokumun mideden kaynklandigini söylemiyorum.
tamam mide de kokuya neden olabilecek bir sorundur. sizde belki mideden dolayi koku oluşuyor olabilir. veya buradaki çogu kişide midedn geliyor olanilir. onu bilemyecegim
aslinda bu dil pasi mevcut olmasa böyle bir sorunumun(agiz koku) oldugunu düşünmeyecgim.
o yüzden sanirim benim durumum psikolojik.

-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!

Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 05-Aralık-2014 Saat 00:09
Orjinalini yazan: erkannn1

peki hayalim var sizin ağız kokunuz mevcut mu bu durumda sanırsam benimde mideden kaynaklı çok sık reflü oluyorum ya yakında doktora görükücem dahiliyeye giderek yemek borusu ve mide için ne testi isteyebilirim yardımcı olurmusun.

sadece endoskopi istesen yeter endoskopide doktor hem yemek borusunda hem de midede bir sorun olup olmadığını görebiliyor

Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 05-Aralık-2014 Saat 00:17
Orjinalini yazan: bir hayalim var

ben agiz kokumu şimdiye kadar alamdim. yanliş anlaşilmsin ben yukarida kokumun mideden kaynklandigini söylemiyorum.
tamam mide de kokuya neden olabilecek bir sorundur. sizde belki mideden dolayi koku oluşuyor olabilir. veya buradaki çogu kişide midedn geliyor olanilir. onu bilemyecegim
aslinda bu dil pasi mevcut olmasa böyle bir sorunumun(agiz koku) oldugunu düşünmeyecgim.
o yüzden sanirim benim durumum psikolojik.

eğer kokuyu normal olarak alamıyorsan metal çay kaşığıyla dilini en geriden öne doğru hafifçe kazı (kaşığın üzerine tükürük gelsin) ve kokla koku var mı yok mu veya varsa şiddeti ne kdr sana bilgi verir

mesela ben koku varken bunu yaptığımda o kötü kokuyu alıyorum ama mesela bir ürün kullanıp koku geçici olarak geçtiğinde(kısacası geçici çözümler) yani ağzımı ferah hissettiğimde ve bunu uyguladığımda yine bir koku alıyorum ama çok çok az yani öle rahatsızlık veren bi koku almıyorum bu şekilde belki fikir sahibi olabilirsin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat