Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beyaz dil ve koku olayı piskolojik

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1594
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 12:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: beyaz dil ve koku olayı piskolojik
Mesajı Yazan: erkannn1
Konu: beyaz dil ve koku olayı piskolojik
Mesaj Tarihi: 29-Kasım-2014 Saat 13:17
merhaba arkadaşlar

her dilin beyaz renkte olması kokar anlamınamı gelir.

bendeki kokunun hangi tip olduğunu çözemedim
bazı zamanlarda koku hissetmiyorum
bazı zamanlarda ağızda kötü tat ve koku hissediyorum

acaba kokmuyordamı ben kokar gibi yapıyorum bilemedim ya

diş ve dişetlerinde problem yok
haftaya bi dahiliye gidip midem için test felan yaptırtcam ordan da birşey çıkmassa
kbb ve ayrıntılı bir muayene bende hiç bir sorun yoksa piskolojik demektir.

umarımda öyledir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 29-Kasım-2014 Saat 23:20
benim de her zamanki gibi kafami kariştiran bir durum bu dil yüzeyindeki tabaka.
sanki mideyle alakali bir durum( kronik gastrit ve h.pylori).
çünkü mide ilaclari kullandigim iki hafta neredeyse dil yüzeyindeki tabaka sifirlaniyordu ve normal bir dil gibi görünuyordu.

bir de dedigin gibi dil yüzeyindeki her pas kokar mi acaba?
Murat hocam bu konuda sizin görüşünüzün nedir?
mesela siz bir diş hekimi olarak şimdiye kadar yüzlerce insanin agzina bakmişsnizdir. şunu merak ediyorum;
diş ve diş etlerinde herhangi bir sorun olmayip ta dilinde gözle görülür bir şekilde tabaka mevcut olup ancak agzindan koku gelmeyen insanlarla hiç karşilaştiniz mi?
eger karşilastiysaniz burada dil fotograflarini paylaşma imkaniniz var mi? ( fotograflari olmayabilir ancak temsili olaraf paylasabileceginiz resimler var mi?)

-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!

Mesajı Yazan: uzgun
Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2014 Saat 08:38
kardesim kokunun olup olmadigini anlamanin basit yolu dolmusa binicen bak onda asikar olur koku varsa hemen tepki verirler

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2014 Saat 12:00
Orjinalini yazan: bir hayalim var

... diş ve diş etlerinde herhangi bir sorun olmayip ta dilinde gözle görülür bir şekilde tabaka mevcut olup ancak agzindan koku gelmeyen insanlarla hiç karşilaştiniz mi?

Evet karşılaştım
Yukarıdaki sorunuz için teşekkür ederim. Sorunuzun en kritik yeri "ağzından koku gelmeyen" tanımlamasıdır. Kime koku gelmeyenden bahsedelim? Şahısta dil kaplaması var fakat kendisine koku gelmeyen mi? Dil kaplaması var çevresine koku gelmeyen mi? Dil kaplaması var metrik ölçümlerde koku olmayan mı? Hepsi bambaşka problemlere işaret eder. Aşağıdaki 9 kombinasyon farklı anlamlar içerir

Kendisi     Çevresi     Halitometrik
+             +               +
+             +               -
+             -               +
....... devam ....

-M

Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2014 Saat 12:29
hocam benim dilimde beyazlık var evet ama koku hissetmiyorum çevremdekilerede test ettiriyorum yok diyorlar ama ben var olduğuna hep inanır ve vazgeçmeden koktuğunu hisseder gibi oluyorum anlayamadım bi türlü.

Mesajı Yazan: odor
Mesaj Tarihi: 01-Aralık-2014 Saat 23:15
Benim kuzenimde beyazlik var, çatlaklik var.
Var da var yani.ama kokmuyor.
Bende ise:dilimin cani ne zaman sıkılsa sadece beyazlik oluşuyor ve koku var.cevremdeki birçok kişiyi inceledim ağız kokusu bendeki gibi ağır hisselir derecedemi diye ve acaba onlar ne yiyor ne içiyor ya da yemiyor içmiyorda ben de oluyor bu koku onlarda neden olmuyor diye.yeme içmeyle alaka göremedim. Çünkü öyle kişiler gördüm ki. Adamda resmen diş taşı değil diş kayası oluşmuş, sigara desen zaten onunla yatip kalkıyor. Dişleri diş fırçasiyla tanışmamıs bile vs vs ama bende oldugu gibi ciddi bi koku yok adamlarda.ben ise.diş fırçalama, diş gibi gargara, diş taşı temizletme dil fırçalama ve dahasını yapmama rağmen geçici süreliğine koku gidiyor.sonra sar başa oluyor. Ben de ne yapacağimı bilemedim artik

Mesaj Tarihi: 02-Aralık-2014 Saat 20:41
Odor aynı durumdayiz

Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 02-Aralık-2014 Saat 21:58
Murat hocam cevabiniz için teşekkür ederim..

-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat