Ne Diyecegimi Bilmiyorum
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1606
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 12:34 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Ne Diyecegimi Bilmiyorum
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Konu: Ne Diyecegimi Bilmiyorum
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2014 Saat 20:27
arkadaşlar bugün "mahoni" nickli abiyle görüştük.
abi diyorum çünkü benden yaşça büyük. daha önce burda
bulaşabiliriz demiştik ve bugüne nasip oldu.
önce kendisinden bahsedeyim. kendisi yakişikli , nur yüzlü bir
insana benziyor. neyse burasi bizi ilgilendirmiyor.
asil bizi ilgilendiren şey sadece "koku" ve çok ilginçtir ki
öyle bir insanla karşilaşacagimi düşünmüyordum açikcasi.
koku hakkinda diyorum. yani ne bileyim gerçek anlamda agiz kokusu olan bir insanla karşilaşacagimi düşünuyordum,düşünüyorken
bambaşka bir insanla buluştum diyebilirim.
şunu ciddi bir şekilde söyleyebilirm ki kendisinde koku falan yoktu.
yani ne bileyim yaninda bulunup yaninda oturulsa hatta agiz mesafesi burna 5 cm bile uzak olsa bir insan kendisinin yaninda hiçbir şekilde rahatsiz olacak biri degil. bunlari kendisine de söyledim ve içimden umarim bende kendisi gibiyimdir diye geçirmiyo degildim.
inşallh öyleyimdir de.
şimdi ne yalan söyliyim ciddi manada koku olsaydi ben söylerdim vala. daha önce Murat hocayla koku tespiti için randevu almişti
ancak iptal olmuş ve kendisine de dedim ki Murat hoca bu halinle kontrol etse dalga geçtigini sanacak.
ki gerçekten de öyle. bilmiyorum ama ben öyle hissettim.
bu haline inanmadigim için kendisine birkaç kere buluşmadan önce özel bir bakim yapip yapmadigini özellikle sordum zaten. yok dedi. ilginç gerçektn
şimdi de kendimden bahsedeyim. tabi buluştugumuzda yine her zamanki gibi bu koku psikolojisi yüzünden kendimi yine ifade edemedim.
neyse birbirimize koku testi yaptigimizda bende de koku olmadigini söyledi. açikcasi şasirdim ya.
çünku kafamda hep bir insanin yanina otursam bile koku yaydigimi düşünen birisiyim.
megerse öyle degilmişim. umarim dedigi gibiyimdir. kendisine inaniyorum ve teşekkür ediyorum. inşallah dedigi gibiyimdir:)
rahatszlik ta vermişsem özür diliyorum kendisinden.
egerki dedigi gibiysem yani koku falan yoksa o zaman benim koku kaynagim eskiden bademciklermiş ve oldugum burun ameliyati da iyi bir şekilde nefes alip vermemden dolayi da fayda vermiş.
tabi yaptigim düzenli hijyenin de katkisi büyük.
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2014 Saat 22:03
inşallah hiçbirşeyin yoktur kardeşim.sana bişi sorucam kendi ağız kokunu alabilio msun?ben alıyorum da kendiminkini oyüzden sordum.
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 09-Aralık-2014 Saat 18:42
Mesaj Tarihi: 09-Aralık-2014 Saat 21:41
ismimnefarkeder, yok ben kokumu hiç alamıyorum.
ahmetmehmet1, bilmiyorum ama çok ciddiydi,
koku var mı yok mu diye yüzde olarak ne kadar olduğunu birbirimize dediğimizde bende %0 kadar olduğunu belirti.
bende kendisinkini %1 gibi kaale bile alınamayacak derecede koku hissettiğimi hatta koku değil de buhar şeklinde bir hava olduğunu söyledim.
Yani ciddiyim onu da birkaç kere çok yakın temasta zar zor hissedebildim.
şöyle söyliyim bir insanın tek bir sigara içtiği andaki hafif kokusu gibiydi.
kaldı ki ben dahil burdaki herkes eminim öyle olmak için nelerini vermezlerdi.
umarım en azından bende onun gibiyimdir. ben şahsen fazla konuşamyordum malum psikoloji ve özgüven eksikliği olunca
sadece dinliyordum kendisini ve yemin ediyorum aramızda belki 20 cm bile yoktu ona rağmen hiçbir şekilde rahatsız olmadım.
hemde camları kapalı olan normal bir arabanın içindeydik. yani ani bir buluşma olunca ancak öyle 1-2 saat ancak görüşebilirdik.
şunu da söyleyim kendisine de dedim zaten şundan emin olsun ki ne burnunda bir koku var, ne bademciklerinden gelen bir koku var ve ne de mide, bağırsak vs iç organlarında gelen bir koku var.
Yani bu söylediğim sorunlardan hiçbir şekilde koku namına rahatsızlığı olduğunu düşünmesin.
Bu konuda içi rahat olsun diyebilirim.
|
Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 09-Aralık-2014 Saat 22:45
ismimnefarkeder ben kokuyu alıyorum demişsin ya tarif edebilirmisn ağzında bi acılık mı hissediyorsun yoksa burnuna kötü koku mu geliyor?
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 10-Aralık-2014 Saat 03:41
o zmn burdan yola çıkarak mahoniye bişey sormak istiyorum mahoni sen buluştuğunuz gün kendinde koku olduğunu düşünüyor muydun yoksa olmadığının farkında mıydın çünkü eğer koku olduğunu düşünüyorsan bu tip5 e girer bunu da psikolojik tedavi görmeden atlatman zor olacaktır
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 10-Aralık-2014 Saat 03:44
bir de bir hayalim var sana bir soru sormak istiyorum sen kokuyu alamadığını sölemiştin ben de sana bi yöntem önermiştim (kaşıkla dil kazıma) bunu denedin mi denediysen sonuç ne oldu
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 10-Aralık-2014 Saat 11:45
bildiğin dışarı nefes veriyorum ve koku burnuma geliyor.özel olarak uğraşmama gerek yok yani.merak ettiğim burda kokusunu alamayıp ağzının koktuğunu düşünen bir sürü insan var.ee,o zaman iyileştiklerini nasıl anlayacaklar?
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 22:13
Orjinalini yazan: afaff
bir de bir hayalim var sana bir soru sormak istiyorum sen kokuyu alamadığını sölemiştin ben de sana bi yöntem önermiştim (kaşıkla dil kazıma) bunu denedin mi denediysen sonuç ne oldu |
denedim kardeşim, koku hissedemedim.. bendeki durum büyük olasilikla psikolojiktir. başka açiklamasi yok yani.
|
Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 14-Aralık-2014 Saat 14:47
evet işte bende bunun için ısrarla soruyorum arkadaşlara nasıl alıyorsunuz kokuyu diye.benimki psikolojik değil ona eminim ama kokuyu alamadığım için olur da bir gün iyileşirsem iyileştiğimi nasıl anlayacağım bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: anamuur
Mesaj Tarihi: 18-Aralık-2014 Saat 09:49
bir hayalim var merak ettim yanındayken burnunu kapatanlar oluyo muydu
|
Mesaj Tarihi: 19-Aralık-2014 Saat 23:01
Orjinalini yazan: anamuur
bir hayalim var merak ettim yanındayken burnunu kapatanlar oluyo muydu |
çok çok eskilerde, yani daha böyle bir sorunumun oldugunu bilmiyorken, daha dogrusu agiz kokusu ile ilgili diş ve dilimi firçalamam gerektigi dahil bu konu hakkinda hiç bilgim olmadigi zamanlarda konuştugumda arkadaşlarimdan birkaç kere tepki aldigimi hatirliyorum.. daha sonralari ise bademcik taşlarim oluştugunu farkettim ve uzun bir süre sonra anca aldirabilmiştim.
ki ana nedenimin bademcikler oldugunu düşünüyorum.çünkü sadece konuştugumda rahatsizlik veriyordum çevreme. ancak uzun bir zaman bununla yaşayinca artik insan paronayak olabiliyor maalesef. bu yüzden ister istemez konuşmazsam bile çevreme rahatsizlik verdigimi düşünüyor oldum zamanla. yani tamamiyle bilinçaltimdan kaynaklaniyor bu durum.. aci olan şu ki hala da böyleyim:) bu dil pasim varoldugunu süre boyunca da böyle olacak gibi duruyor.. ne zaman bu dil pasi olayi hallolursa ancak o zaman gerçek manada bende koku falan kalmadigini söyleyebilir. umarim bir gün bundan da kurtulurum. bunu da zaman gösterecek artik. hep umutluydum, umudum da hiçbir zaman bitmeyecek.
inaniyorum bir gün bundan tamamen kurtulacagima. inş hepimiz de tamamen kurtulacagiz bu sorundan. yeter ki umudumuzu ve hayallerimizi kaybetmeyelim. tabi çabalicagiz, çabalamamiz gerekiyor. en azindan lütfen birbirimize dua edelim. sizler için her zaman dua ediyorum bunu bilin.böyle zamanlarda maneviyat yönümüze daha fazla önem verelim lütfen. saglicakla kalin.
|
Mesaj Tarihi: 19-Aralık-2014 Saat 23:04
paranoyak olacak o:)
|
|