hiç bu kadar kötü hissetmemiştim
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1609
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 12:02 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: hiç bu kadar kötü hissetmemiştim
Mesajı Yazan: gizemmmm
Konu: hiç bu kadar kötü hissetmemiştim
Mesaj Tarihi: 10-Aralık-2014 Saat 22:39
Bunlari sizle paylaşmak istedim..Yoruldum ben artık her gün aglamaktan, kafamda bin tane intihar sekli dusunmekten biktim.Okulumu cok sevsemde bu sene birakacagim universiteyi.Bu olay son patlama noktam oldu.Sinifta bir tek ben otursam bile sinifa girenler surekli burda ne kokuyor acin pencereleri demelerinden(ben konusmaya basladigim an burunlarini kapatmalarini saymiyorum bile).Hergun servisle gidip geliyorum kimin yanina otursam o 20 dakikayi zehir ediyorum kendime de insanlara da ya her gun mu burda igrenc birsey kokuyo denir .Dun sinifta ders islerken hocamiz sinifa girdi ve girer girmez acin şu pencereyi igrenc bisey kokuyo dedi,tabi siniftakilerde hocayi destekledi..Hoca ders anlatamadi bile surekli pencerenin yanina gitti hava aldi siniftakiler homurdanip durdu.Ki bu ilk defa olmuyor.Kimin yanindan gecsem yanlarina yaklassam her seferinde insanlari rahatsiz ediyorum dayanamiyorum artik ya iylesicem ya da ölücem.Her allahin gunu neler yasadigimi ben biliyorum murat hocam bana bir akil verin bu kadar agir koku tmau dan kaynaklaniyor olabilir mi ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 08:37
Gizem hanım, siz daha önce yolda yürüyen insanların, ikinci katın balkonunda olmanıza rağmen sizin ağız kokunuzu algıladıklarını söylemiştiniz. Şimdiki anlattıklarınız ile örtüşüyor.
Trimetilaminüri (TMAU) hastalarının bu kadar uzak mesafeden algılanacak kadar koku yayıyor olmaları durumu pek mümkün görünmüyor bana.
Arzu ederseniz ağız kokusu için muayene olunuz. Fakat sonuç ne çıkarsa çıksın ben psikolojik bir inceleme yapılmasını teklif ediyorum.
Okulunuzu bırakmayınız, umut ve beklentilerinizden vaz geçmeyiniz.
-M
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 08:52
Çağrışım yaptı.
Geçtiğimiz yıllarda uzun mesafeli kokular yaydığını ve toplumda kokarca muamelesi gördüğünü söyleyen, güzel, alımlı, bir genç kızı muayene etmiştim. İsmini hatırlamıyorum. Başka şehirden Adana'ya annesi ile gelmişti. Artırmaya zorladığım halde olmayan kokusunu artırmayı bile başaramamıştım. Hiç bir koku bulamadım diye ve psikiyatriste gitmelisiniz dedim diye surat asarak ayrılmıştı. Hakarete yakın sözler işittim. Aylarca eposta ve internet üzerinden aşağılayıcı sözler yazdı bana.
Yine şehir dışından genç bir baba, 3 yaşındaki kızı kendisini öpmüyor diye kendisinde ağız kokusu olduğunu iddia ediyordu. Bir esnaf beyefendi, lokantasına girmeyen müşterilerin kendi ağız kokusu sebebi ile gelmediklerini düşünüyordu. Psikiyatrist sizi incelemesi gerekir dedim diye az kalsın hakaret edeceklerdi. Bu hasta daha sonra psikiyatriste gitmiş. Bana eposta yazarak durumunu bildirdi. Şikayetlerimin hepsi psikiyatristin verdiği 12 liralık bir hapı her gün yutmakla geçti dedi.
Kocasının kendisinde ağız kokusu bulunduğu için aldattığını düşünen kadın polis, nişanlısı evlenmekten vaz geçtiği için kendisinde ağız kokusu bulunduğunu düşünen genç kız, kendi ağız kokusunun getirdiği kompleksi yansıtma yaparak 12 yaşındaki oğlunu ağzı kokuyor diye bana getiren baba, kocasından intikam almak için ısrarla kocasında ağız kokusu bulunduğunu iddia eden kadın psikiyatrist yardımı ile iyileştiler. Bunlar hemen aklıma gelenlerdir.
Gizem hanım sıradan olmayan yakınmalar beyan edince bunlar çağrışım yaptı paylaşmak istedim.
-M
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 09:59
Ben psikolojik bir durum oldugunu cok dusundum hocam.Psikologa randevumu aldim zaten gidecegim.Kendi istegimle gidiyorum psikologa cunku kucuk de olsa psikolojik olma ihtimali var ve ben bunu da degerlendirmek istiyorum.Ama şunu da eklemek istiyorum annem suan senden koku almiyorum aldigim zamanda yediklerinden kaynaklaniyor diyor.Fakat annem bana onceden yanina bile yaklasamiyordum opmek icin dedi.Bunlari duymak ne kadar kotu bilir misiniz? Simdi koku olmasa bile bybda 3 sene once annem opmek icin benim yanima bile yaklasamiyormus kokunun derecesini siz dusunun...Ben akli basinda bir insanim sorunlarimi mantigimla dusunup kendim halledebilen bir genc kizim..Umarimm umarim psikolojiktir.Ama oyle degil durum son kez halimetreyle test yaptiricam ve burda sonucu sizle paylasicam umarim ben yanilirim..
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 10:10
Asıl sorum; ağız kokusu gerçekten bu kadar geniş etki gösterir mi? Yani bir ortama girdiğiniz zaman, konuşmasanız bile o ortamdaki herkes kokudan rahatsız olur mu?
Yaşadığım şehirde bir öğretmen var. Öğrencilerini de tanıyorum. Onun dersinden kaçmak için her şeyi yapıyorlar. hatta bana gelip rapor isteyen bile oldu. Bu öğretmen arabama bindiğinde pencereyi açmamak için direndim ve neyse ki başardım ama çoğu kimsenin bunu başaramayacağını ön görebiliyorum. Üstelik bu kişi bana bunu yaşatan ilk insan da değil. İlk okulda bir veli toplantısının katılımcı bir velinin ağız kokusu nedeni ile kısa kesildiğini anlatmıştı annem bana. YAni diyeceğim şu; evet bazılarının ağız kokusu bu dereceye erişebiliyor.
Bu yaziyi da bu sitede gordum.
Tmau yu arastiriken de bu yaziya denk geldim isterseniz siteyi de atabilirim.
ewet var isyerine bir geliyo gidene kadar nefes almiyorum ve kokusu kac gun icerde kaliyo kulagindan iltihap akiyo cok kotu bir durum ya arabasina binemiyorum bile
...
Bunlari okudukca, kokunun bu kadar agir olabilecegini dusundukce pek de uzaklara gitmiyorum.Ki bunlarin bir insandan geliyor olmasi beni daha cok uzuyor.
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 12:33
ben de nacizane fikrimi belirtmek istiyorum gizemin yaşadıklarına benzer şeyler ben de yaşadım bulunduğum ortamı havasızlaştırmak gibi hatta bu yüzden okula ara vermek gibi ama bunun burnumdan gelen koku yüzünden olduğuna eminim yani tmau yla ilgili değil gizemin de öle olduğunu düşünüyorum illa bu kdr şiddetli bir koku yayıyor diye her insan tmau hastası olacak diye bişey yok onun dışında bana da bu balkondan fln kokunun gitmesi mantıklı gelmiyor bunun artık yaşananlardan sonra bir bilinçaltı ürünü olduğunu düşünüyorum
''Okulunuzu bırakmayınız, umut ve beklentilerinizden vaz geçmeyiniz. ''
hocamın bu sözünün 2. kısmına katılıyorum ama 1. kısma gelirsek kendimin de yaşadıklarını düşünerek okula bir süre ara vermesi onun için daha iyi olabilir (okulu bıraksın demiyorum ama kaydını fln dondurabilir) çünkü sürekli aynı tepkileri almak insan da psikoloji fln bırakmıyo gerçekten bu şekilde durum daha kötüye gidebiliyor kendimden biliyorum
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 16:54
gizem ben sana bir soru sormak istiyorum.öncelikle ben de üniversitedeyim ve defalarca bırakmayı düşündüm.hiçbir grup çalışmasına katılmıyorum bir sürü dersim büyük ihtimal seneye kalacak vs..kısacası aynı durumdayız.sorum şu etraftakiler garip tepkiler verdiği için mi ağzının koktuğunu düşünüyorsun yoksa ağız kokunu kendin alabiliyor musun?
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 18:55
#ismimnefarkeder tabiki kendim de aliyorum.Hele sabah kalktigimda kendi odama giremiyorum okadar havasiz oluyor.Gece kalkip havalandiriyorum yoksa yatamiyorum.Annem arada geliyor o da yediklerinden diyor.Size soruyorum bir insan baska nasil anlar agzinin koktunu(kendi almasi disinda) siz bi insana diyebilir misiniz senin agzin kokuyor diye.Mesela ben soyleyemem..
|
Mesajı Yazan: uzgun
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2014 Saat 19:53
bende ayni sorunlari yasiyorum intihar noktasina geldim en son care bi uzak mekanda bi yer alicam yasicam orda tek tenha
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 12-Aralık-2014 Saat 12:15
gizem ben de kendi ağız kokumu alabiliyorum.bu konuda biraz cesur olmak lazım ve anladığım kadarıyla sen ailenletam olarak derdini paylaşmamışsın.bir an önce paylaş.mesela ben aile söyledim simdi onlar da dört koldan bunun üstesinden gelmem için uğraşıyorlar.bence ailene bir an önce durumunu anlat.
|
Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 12-Aralık-2014 Saat 15:45
Gizem sana bişey sorcam senin bademciklerin varmı ben daha önce araştırma yaparken sitenin birinde bir kızda böyle kokulardan şikayer ediyordu herkez odama girdiğinde pencereyi açmaya koşardı felan bademciklerini aldırmış ve kurtulmuş bu kişi ve ayrıca kokunun kaynağı ağzından geliyorsa gece ağzın açık uyuyor olabilirsin bir sefer ağzın kapalı uyumaya çalış ve arkadaşlar önceden benimde burnuma kötü koku gelirdi etrafta bakardım kimse farketmiyor doktor gittim durumu anlattım enfeksiyon yapmış dedi bi sprey yazdı aynı zamanda benim boğazımdada koku olurdu yemekleri yutarken su içerken felan bariz belli olan koku bunun içinde doktor reflün var dedi 2 şişe antepsin şurup yazdı ilacı kullandım koku felan gitmişti yaklaşık 1.5 sene önce kullandım şuan su içtiğimde felan hissediyorum kokuyu daha dün endoskopi yaptırdım ordaki doktor Tam gastrit var muayene doktoruna sonucu göstermedim daha ve kendi mideme baktım ekranda koyu sarı renkte bi dolu yer vardı bakalım doktor ne diycek benim şikayetim şuan dildeki beyazlık boğazda sürekli koyu balgam gibi tükürük bende biteral kullandığımda koku gitmişti tamamen sonra geri geldi Gizem sende hemen olumsuz düşüncelere kapılma VE AYRICA önceden lisede bir arkadşım vardı ondada yoğun koku olurdu çocuk sonunda Dermatoloji bölümüne gitmişti kan snuçlarınıa kendim aldım baktım demir eksikliği felan vardı sonradan doktor ne yaptıysa artık yapmış çocukta birdaha koku felan hissetmedim valla gizem sende bütün vitamin değerlerine baktır istersen eğer normalse antepsin şurup ve ağzın kapalı uyumayı dene sonuç alamazsan Dermatoloji bölümüne git koku vücut kaynaklıda olabilir
|
Mesajı Yazan: chocalate
Mesaj Tarihi: 12-Aralık-2014 Saat 19:48
Arkadaslar mesela bi otobüse binsem hiç almadığım kokular alıyorum nefesimden.başka zaman hiç böyle ölmüyor.Murat hocam sizce bu koku gerçekten varmıdır ? Yoksa psikolojik bi koku mudur?(ben koktuğuna inandığım için koktuğunumu zannediyorum?)
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2014 Saat 12:23
Orjinalini yazan: chocalate
Arkadaslar mesela bi otobüse binsem hiç almadığım kokular alıyorum nefesimden.başka zaman hiç böyle ölmüyor.Murat hocam sizce bu koku gerçekten varmıdır ? Yoksa psikolojik bi koku mudur?(ben koktuğuna inandığım için koktuğunumu zannediyorum?) |
kardeşim daha önce yazdiklarim anlaşilmamiş olabilir. ki öyleydi.
ben bile ne yazdigimi anlayamadim.kusura bakma. ben şöyle toparlamak istiyorum;
kapali bir ortamda birçok insanin verdigi nefes molekülleri o ortamda
birleşerek farkli bir hava akimi oluşabilir, farkli kokular meydana gelebilir diye demek istemiştim. düşüncem bu yönde.
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2014 Saat 19:52
Vallahi bilemiyorumki dediğinde olabilirde işte o anki psikoloji ile kendimden geldiğini düşünüyorum ve abuk subuk hareketler yapıyorum.
|
Mesajı Yazan: bilginog
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2014 Saat 19:05
Otobüse bindiğimde Telefon çalar,arayan müşteridir,o telefonu açmam gerekir,Önce bir düşünürüm insanların bana olan mesafesini ölçerim.Telefon çalarken şöyle bir insanları süzerim rüzgarın hareket ettiği yönü hesaplarım,sonrasında rüzgara dönük bir şekilde telefonla rahat rahat konuşurum,karşımdaki insan nede güzel ses tonu var,türkçesi ne kadar güzel diye düşünürken,rüzgarın ağzımdaki alan kokuyu otobüsün diğer tarafına doğru götürdüğü anda ufak bir tebessümle yavaşca döner bakarım,elleri burnunda,kimisi kaçacak yer ararken sıkışık ötübüsde,içtenlikle ve içten içe edilen küfürleri yüzümde ufak bir tebessümle karşılar ve rahatlıkla konuşmama devam ederdim :))....Artık ne otobüstekiler şikayetçi nede ben :))...
Zamanında yaşadığım ağız kokusu ile analitik düşünebilme,rüzgarın yönünü saniyeler içerisinde hesaplayabilme becerisi kazanmıştım...:))
Bence gizem hayata biraz tebessümle bak
|
Mesajı Yazan: umit
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 08:39
Arkadaslar mesela bi otobüse binsem hiç almadığım kokular alıyorum nefesimden.başka zaman hiç böyle ölmüyor.Murat hocam sizce bu koku gerçekten varmıdır ? Yoksa psikolojik bi koku mudur?(ben koktuğuna inandığım için koktuğunumu zannediyorum?) |
Ben kendi kokumu alamıyorum fakat çok yakınımda birisi konuştuğunda veya çevremdeki kişinin nefesi bana ulaştığında kötü kokuları farkedebiliyorum ve bu kişilerin de nefes kokusu sorunu olduğunu düşünürdüm. 7 yaşındaki bir çocuğun yakın mesafeden nefesi de bana ulaştığında aynı kokuyu hissettim, küçük bir çocuğun neden nefes problemi olabilir ki diye şaşırmıştım, nefesimi tutup yakından nefesini kokladığımda çocuğun nefesi kokmuyordu, tuttuğum nefesi bırakıp nefes aldığımda kokuyu farkettim. Anladım ki farklı insanların nefeslerini burun algılayıp o kokuya odaklanırken normalde kendi nefes kokumuza alışkın burun o anda kendi nefes kokumuzu da algılayabiliyor. Otobüsteki insanların nefesleri ile kendi nefesiniz karşılaştığında oluşan durum da böyle, burundaki reseptörler farklı nefes moleküllerine odaklanırken alışkın olduğu kendi nefes moleküllerini de yeni karşılaşılmış koku gibi algılayabiliyor. Bu şekilde tecrübe edinen arkadaşlar var mı?
|
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 15:21
Aynı senin durumundayım bende anlattıklarınla yaşadıklarım bire bir uyuşuyor .
|
Mesajı Yazan: bad-ı saba
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 21:25
Evet, benim yaşadığım da benzer durumlar. Umit gayet güzel şekilde açıklamış. Bunun bilimsel açıklaması nasıldır bilemiyorum ama anlattığın durum benim hissettiğim algıyla örtüşüyor.
|
Mesajı Yazan: bymax
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 21:43
Arkadaşlar benim dilimde sarı bir pas var.Pası kaşık ile kazıyorum bir dakika sonra kokluyorum ama kokmuyor dil pası kokmuyoda dildeki pastan çıkan gazmı kokuyor.Bide dişlerimi bir defa fırçalamasam dişetlerimde kaşıntı gibi seyler hissediyorum.Tecrubesi olan benim durumum ile ilgili yazsın lütfen.Bir aydan beri propolıs kullaniyorum bi değişiklik yok
|
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 22:00
Birde diş taşları dilde pasa ve burundan koku gelmesine neden olabilir mi ? Murat hocam cevaplarsa iyi olur kesin bilgi almak açısından,
|
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 22:11
Birde diş taşları dilde pasa ve burundan koku gelmesine neden olabilir mi ? Murat hocam cevaplarsa iyi olur kesin bilgi almak açısından, |
Diş taşları bakteri rezervuarıdır. Daha fazla bakteri daha fazla dil kaplaması demektir. ve daha fazla koku demektir. Ağızda kokulu gazlar birikirse bir kısmı yutkunma sırasında geri dönüp burundan gelebilir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2015 Saat 22:51
Anladım hocam sağolun ozaman gidip bi diş taşı temizliği yaptırayım.valla sizde olmasanız Napacaz biz bilmiyorum bi sorumuz olduğunda hemen yanıt veriyorsunuz Allah razı olsun hocam
|
|