Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Küçüklükte başlayan dil beyazlığı

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiğiniz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1612
Tarih: 12-Aralık-2024 Saat 19:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Küçüklükte başlayan dil beyazlığı
Mesajı Yazan: Kosinus
Konu: Küçüklükte başlayan dil beyazlığı
Mesaj Tarihi: 13-Aralık-2014 Saat 18:56
Herkese selam.
Sorunumu anlatayım.
Nefesimi vermezsem kimse ağzın kokuyor demiyor ama nefesimi verdiğimde, yani normal bir şekilde konuştuğumda işte o zaman karşımdaki kişi kokuyu duyuyor. Tabi dışarıdan hiç kimse bana bunu demedi, annemle test ettik :)

Benim kokumun nasıl gittiğinden bahsedersem,
-kuruyemiş tarzı besinler yediğimde azalıyor, belki de tamamen gidiyor. Burnumu ve ağzımı tek elimde kapatarak kokladığımda sadece kuruyemiş kokusu alıyorum ve ağzımda sanki sağlıklı bir hava oluyor :)
-tüm ağız gargaraları kokumu gideriyor ama sonra tekrar başlıyor tabiki.
-dilimin arkasındaki beyazlığı fırçaladığımda da koku gidiyor.

Son dediğim şey sanırım olayı özetliyor. Sorun dilimin arkasındaki beyazlıkta. O da nasıl bir beyazlık anlatayım. Ağzımı açtığımda dilimini çıkarmazsam o beyazlığı göremezsiniz. Dilimi tamamen dışarı çıkarıyorum, dilimin arkasının orta kısımları beyaz ama tam arkaya doğru giden, benim göremeyeceğim kısımlar doğru giden yolda beyazlık yok. Ama dilimin arka kısmının tam ortasından başlayan, ipliği andıran ince bir beyazlık var arkalara doğru uzanan ama çok ince.

Küçükken çiğ hamur vs gibi şeyleri severdim acaba o zamanlarda yediğim çiğ hamur vs vücudumda mantar yapmış ve bu yaşıma kadar vücudumda yaşayan bu mantar da dilimin arkasındaki o beyazlığın sebebi olabilir mi?

Çünkü 21 yaşındayım ve bildim bileli ağzım sağlıklı değilmiş gibi hissediyorum. Ağzımın ön tarafları sağlıklı, salyalı ama arka tarafı kuru, sağlıksız gibi hissediyorum. Sanırım çok küçük yaşlarda da o dilimin arkası beyazdı ama tam hatırlamıyorum tabi. Ben 6-7 yaşındayken nefesimi dışarıya vermemeye çalışıyorum ve bundan bıktım. Kendime güvenimi azaltıyor bu durum çünkü.

Bu anlattıklarımdan yola çıkarak, nasıl bir yol izlemeliyim bu beyazlığın kaynağını bulmak için?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat