Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çok büyük oranda iyileştim

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Ben iyileştim
Forum Tanımlaması: Ağız kokusundan kurtulup iyileştiyseniz bize anlatınız
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1684
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 05:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: Çok büyük oranda iyileştim
Mesajı Yazan: Akyıldız
Konu: Çok büyük oranda iyileştim
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2015 Saat 16:09
Herkese merhaba herkese geçmiş olsun. Kısaca hikayemi anlatıp sebep sonuç ilişkisini anlatmak istiyorum...
Kendimi bildim bileli bu sorunla karşı karşıyayım. KBB gastroenteroloji diş hekimi iç hastalıkları dahiliye tükürük tahlili kan tahlili vb bi Sürü Yönteme başvurdum. Endoskopi yaptırıp Helikobakter pylori helipak kullandım. Geçici çözüm... 2 ay önce dahiliye doktoruna gittim. Lacombi ve rennuduo şurup yazdı. Yine geçici çözüm oldu. Anladığım kadarıyla içsel bişey olduğu kesindi. Çünkü antibiyotik veya herhangi bir ilaç Alınca geçiyor. Demek ki ilacın tedavi ettiği bakteri yada Hücre yada mantar yada parazit gibi bişey mevcut.

Bazı gıdalara karşı değişkenlik Gösteren bu durumun tek Çözümü olarak suyu keşfettim. Günde en az 1 litre su içerek bu sorunla beraber bu sorunun paralel oluşumlarınada çözüm bulmuş oldum. Vücdumdaki aşırı yağlanma da çözüme kavuşmuş oldu. Sorunun mide veya bağırsaktan kaynaklandığı kesinlik kazanmış oldu. Haftada 1 gün 10 adet kurusu Kayısı yiyorum. Hergün kahvaltıda 1 adet Kayısı veya gün kurusu ile 1 adet kuru incir yiyorum. Dikkat ederseniz su Kayısı ve incir Bağırsak hızlandırıcı ve bağırsak dengeleyici özellikte yiyecekler. Şu an için çok rahatlamış nefes almaya Başlamış durumdayım. Tek önerim şudur. Herkesin anatomik yapısı farklı olduğu için Bağırsak hareketleri ve reaksiyonları farklı olabilir. Yoğun ishal ile aşırı su kaybına uğramamaya dikkat etmenizi öneririm. Zaten su takviyesi yapılması gerekiyor. Ishalden dolayı mağdur olmayın. Zaten belli süre sonra Bağırsak normale Dönüyor. Kimyasal ilaçlardan çok daha ucuz ve çok daha etkili bu yöntemi denemenizi öneriyorum. Aklıma geldikçe tüm bilgileri aktarmaya çalıştım.

Ayrıca şöyle bir durum daha oldu. Sağlıklı yaşam yürüyüşlerine katıldım 1 ay boyunca. Haftada 3 gün 40 dakika civarında yürüyüş yaptığımdada sorun ortadan kalkmaya başlamıştı. Çünkü yürüyüş ile Bağırsak mide normale dönmeye Başlıyor. Mide reaksiyonları Değişiyor dışkılama değişiyor. Benim sorunumun mide veya büyük oranda bağırsak çalışması/tembelliği sorunundan kaynaklandığını keşfettim sanırım.

Dil pasını da yazmam gerekiyor. Dilimde sarı tabaka da Çoğumuzun ki gibi standart. O da çok büyük oranda kayboldu. Dilin arka kısmında biraz var. Ama koku yok. İçten gelen koku kayboldu.

Soru sormak isteyen olursa forumu takip ediyorum. Elimden geldiğince herkese yardımcı olmak istiyorum. Herkese sağlıklı günler. Derdi veren Allah dermanı yarattıkları ile Zaten su takviyesi yapılması gerekiyor. Ishalden dolayı mağdur olmayın. Zaten belli süre sonra Bağırsak normale Dönüyor. Kimyasal ilaçlardan çok daha ucuz ve çok daha etkili bu yöntemi denemenizi öneriyorum. Aklıma geldikçe tüm bilgileri aktarmaya çalıştım.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 07-Mart-2015 Saat 00:15
gecmis olsun oncelikle hocam ben soyle bi mantik kuruyorum

antibiyotik alinca geciyorsa koku ve birakinca ilaci geri tekrar koku geliyorsa , vucut demekki koku yapan virus mu diyim artik bakteri mi diyim onu uretiyor? mantikli gelmiyor mu sizede...

baska bi aciklamasi olamaz bence vucut koku yapan bu seyi uretiyor bu biseyin hastaligidir neyin blmiyorum benden bu kadar


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 07-Mart-2015 Saat 14:16
Bende aynı düşüncedeyim. Çözüm yollarının çoğunu denedim. Şu an için çok rahatım Şükürler olsun. Bol yürüyüş bol su sanırım olayı net çözüyor.


Mesajı Yazan: xauke7
Mesaj Tarihi: 07-Mart-2015 Saat 15:10
kardeşim zahmet olmazsa konuya biraz daha detay eklermisin mesela koku ne kadar süre vardı ne kadar sürede gitti ve ne zamandır koku yok ve benzeri akla gelebilicek şeyleri yazarsan sevinirim bizde yararlanmış oluruz


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 08-Mart-2015 Saat 02:44
15 yaşlarımdayken başladı. Şu an 38 yaşımdayım. Çok bedel ödetti bu durum bana. En son gittiğim Dr lacombi diye bir hap ve rennuduo şurup verdi. O da geçici çözüm oldu. Bağırsak ve mide ile ilgili olduğu kanaati oluştu bende. Çünkü ne zaman antibiyotik yada ona benzer ilaç kullansam geçiyordu. Hep geçici Çözümler olmasından dolayı bunun içsel bir bakteri gibi bişeye bağlı olduğu kanaatine vardım. Şu an için bol bol su tüketiyorum. Gün kurusu (Kayısı) kuru incir tüketiyorum. Haftada en az 2 gün 45 dk yürüyüş yapıyorum, yürüyüş yaparken vücudun iç ısısı çok yükseliyor ve bağırsakların Performansı artıyor. Ayrıca kan dolaşımı artıyor. Antibiyotik kullanıp geçici çözüme ulaşanlara bunları tavsiye ediyorum. Bir şeyi daha belirtmem Lazım kahve Çay yapay şeker barındıran yiyeceklerden uzak durmak Lazım. Eğer bir bakteri varsa ve koku bu bakteriden oluşuyorsa yapay şeker kahve bayat Çay vb Şeyler bakteriyi besliyor olabilir. Birde bira geçici bir fayda sağlıyor. Allahtan af dileyerek sırf koku azalsın diye içiyordum. 2 gün falan kokuyu büyük oranda azaltıyordu.


Mesajı Yazan: xauke7
Mesaj Tarihi: 08-Mart-2015 Saat 12:14
bende tam tersi içkinin zararlı olduğunu duydum bende mide kaynaklı problem yaşıyorum ve sorun bi mikrop dediler 1 hafta hap seti kullandım ilk 4 gün koku %90 gitti sonra tekrar ufaktan gelmeye başladı şu an koku hala ağızda var fakat nefes kokusu düzeldi anladğım kadarıyla mideyi düzelttim fakat ağızdan kaynaklı mikrop tekrar mideye ulaştı diye bi düşünceye kapıldım doktor 6 hafta sonra test yapıcaz demişti şu an o sürenin dolmasını beklyorum bakalım nolucak bu arada teşekkür ederim ek bilgiler için


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 08-Mart-2015 Saat 15:25
Birde haşlanmış patates Tuz ve... Bunu yazmayı unuttum. Hikayesi de şöyle, bir gece acıktım haşlanmış patates vardı. Tuzla beraber yedim, su içtim yattım. Sabah Kalktım koku gitmiş. Ertesi gece yine yedim. Baktım faydalı. Internetten patatese baktım mide Bağırsak için şifa yazıyor. Hatta patates suyunun çok faydalı olacağı yazıyor. Tuzun da yakma etkisi OLDUĞUNU düşünüyorum. Suyun temizleme etkisi... Denemekte fayda var.


Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 08-Mart-2015 Saat 23:28
İlginç bir bilgi gerçekten. ben de her zaman hareket halinde olan bir insanım. geçmişimde de şuan da da böyleyimdir.
gerçek anlamda spor yapmasam da hareketli bir yapıya sahibimdir.
acaba bu durum bana da mı iyi gelmiş olabilir mi? Bu yönden hiç bakmamıştım.
Hatta o kadar hareketliyim ki aynı tempoda hiç durmadan 15-20 km yürüyebiliyorum mesela.
Bugün yaklaşık 25 km yürüdüğüm gibi:)

-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!


Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 27-Mart-2015 Saat 17:18
Akyıldız peki kardeşim yemekte sonra karnında şişkinlik bastırınca falan ağrı olıyormuydu


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2015 Saat 15:00
Ağız kokusu olduğu sürece alt karında şişlik vardı. Herkese şöyle bir test öneriyorum. ( benim kategorimde olanlara tabi) gaz Yapıcı şeyleri internetten araştırın, bolca tüketin, ağız kokunuz artarsa Bağırsak veya midede bulunan gaz yapıyı bozuyor ve koku Başlıyor demek oluyor. (Bence) Benim vardığım Kanı bu. Soda su patates tuz tüketip yürüyüş yapınca mide ve bağırsaktaki gaz dışarı atılırsa koku gittikçe azalıyor. Bunları deneyip grafiği değiştirebiliyorsanız en azından mide ve Bağırsak sorunundan dolayı böyle bir sorun oluştuğu ortaya çıkmış olur. Ki Çoğumuzun sorunu mide ve Bağırsak diye düşünüyorum. Yani Sıralama yapsak en fazla bu çıkar. Sonra sinüs burun bademcik diş falan çıkar. Birde alafranga tuvalet kullanıyorsanız Vazgeçin. Alaturka tuvalettede bir 3-4 dk fazladan oturun. Bağırsaktaki gaz tamamen atılsın. Şu an bitirmiş ve işin psikolojik kısmıyla savaşa Başlamış durumdayım. Arkadaşlar level1 ağız kokusu Mücadelesi level2 psikolojik mücadele. Tekrar koku gelir mi korkusu, nefes Alıp verme ritmini ayarlamaya çalışma sıkıntısı. Hemen hemen herkes, elinden gelse nefes Alıp vermeyecek hale geliyor bazen. Bu da nefes alışveriş ritmini bozuyor. Ileriye Yönelik sakıncaları var bunun. Kandaki oksijen miktarı kalp ritmi akciğer Performansı falan filan. Ağız kokusundan kurtulduktan sonra psikolojik tedavi ve nefes teknikleri gibi bir yaşam Koç'u bulmak Lazım yada interneti kullanarak nefes teknikleri üzerine bişeyler yapmak Lazım. Psikolojim altüst benim şu an. Nefes alışverişimi düzenlemek için kasıyorum resmen kendimi. Ağız kokusundan kurtulmuş olmak ayrı bir Rahatlık tabi. Fakat sonrasındaki durumlarda çeyreği kadar can sıkıcı. Aslında bunuda anlatmak istiyorum ama daha sonra. Herkese sağlık diledim.


Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2015 Saat 21:28
Bilgi paylaşımın icin tsk ederim kardesim.


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2015 Saat 15:36
keşke elimden daha fazlası gelse. çok önemli bişey söylemeliyiym arkadaşlar. mide ve bağırsak kaynaklı olduğunu düşünen arkadaşlar; gaz sorununu ortadan kaldırınca sorunu ortadan kaldırmış olacağınıza inanıyorum. birde keşfettiğim birşey var. vücuttaki su miktarı azalınca bağırsakların kayganlaşma etkisi azalıyor. o zaman aşırı gaz ve kabızlık oluyor. otomatikman ağız kokusu artıyor tabi. diğer arkadaşlarla sesleniyorum bu durumu sizde gözlemliyormusunuz.

günlük olarak sade soda içiyorum, su içiyorum bol miktarda. bağırsak için faydalı olduğu aşikar olam kuru incir ve kuru kayısı tüketiyorum. (bunların ucuzundan uzak durun) malatyalı olan varsa yardımcı olsun burdaki arkadaşlara, kargoyla kayısı, gün kurusu dağıtımı yapsın... (ücreti mukabil) daha ucuza gelir, ki büyükşehirlede kilosu 60-70 tl malatyadan çıkışı 15-20 tl arası. denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar. birde forumdan biriyle daha önce telefon konuşması yapmıştım. mide ve bağırsaklara iyi gelen kaplıca sularından bahsetmişti. eğer yakınında böylr bir imkanı olan varsa denesin durumu bildirsin. bana bu konuyla ilgili anlatılanı tam olarak aktarmak istiyorum. tv de çanakkale taraflarında bir termal yada kaynak suyundan bahsedildi. gerçi marmara bölgesi komple bu suyla dolu. suyun bulunduğu yerde hem cilt için hem belirli hastalıklar için hemde mide bağırsak için bilmem ne değerleri eşsiz olan bir şifalı su olduğu söyleniyor. çanakkale afyon eskişehir yalova balıkesir veya benzeri yerlerde oturan arkadaşlar ufak bir araştırma yapıp bu kaplıca sularından mide bağırsak için araştırma yapıp denerlerse fayda sağlanır kanatindeyim, mşde ve bağırsaktan kaynaklı olup olmadığı kanaatine varmak konusunda daha önce bahsettiğim formülü biraz daha belirginleştiriyorum. soğan yedikten sonra koku tavan yapıyor ve soğan kokusu bikaç gün boyunca nefesinizde kalıyorsa büyük ihtimal sorun gaz mide ve bağırsak kaynaklı. bunun yanında kahve, çay, çikolata, şeker gibi gıdalar, hele ki 3ü bir arada iğrenç kahvelerden uzak durun. test yapmak istiyorsanız bunları kullanın. bunlar hem gaz yapıcı hem ağız kokusunu aşırı arttırıcı maddelerden sadece aklıma gelenler.

işin özü mideye bağırsağa dikkat. murat hocamdan ricam bu konuda hassasiyeti olan arkadaşlara bir diyet listesi yayınlarsa büyük iyilik bizlere. me yemeli ne yememeli konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. örneğin soğan sarımsak seven ama yiyemeyen ben, şu an dozu abartmadan yiyebiliyorum. önceden olsa 3 gün soğan kokusu çekiyordum. sorurusu olan arkadaşlara yardımcı olmak benim için görev sevgili arkadaşlar. herkese sağlık diliyorum.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 12:03
Orjinalini yazan: Akyıldız

gaz sorununu ortadan kaldırınca sorunu ortadan kaldırmış olacağınıza inanıyorum. birde keşfettiğim birşey var. vücuttaki su miktarı azalınca bağırsakların kayganlaşma etkisi azalıyor. o zaman aşırı gaz ve kabızlık oluyor. otomatikman ağız kokusu artıyor tabi. ..makas... günlük olarak sade soda içiyorum, su içiyorum bol miktarda. bağırsak için faydalı olduğu aşikar olam kuru incir ve kuru kayısı tüketiyorum.


Yukarıda yazanlar açık bir şekilde tip 4 ağız kokusunun mekanizmasına uyan fevkalade isabetli tespitlerdir.

Dışkılama sıklığının düzenli ve günde en az 1 olması arzu edilir. Tercihan sabah kahvaltıdan sonra olması istenir.

Sindirim kanalında biriken gazların nefes ile atıldığını gösteren bir resim ekledim


-M


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 13:21
Peki tip 4 kaynaklı kokularda dil arkasında bakteri birikimi de olur mu?


Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 15:05
hocam benim durumum 2. cümlede anlattığınıza uyuyor yani düzenli ve kahvaltıdan sonra,hayatım boyunca 4-5 kez kabız olmuşumdur en fazla ama özellikle akşam yemeğinden sonra gaz oluyor ve rahatsız ediyor ,bu durumda bağırsak kaynaklı bi problem olduğunu düşünmeli miyim?


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 03:27
hocam tip 4 durumunda olanlar için nasıl bir reçete önerirsiniz?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 18:31
Orjinalini yazan: Akyıldız

hocam tip 4 durumunda olanlar için nasıl bir reçete önerirsiniz?


Şablon tedavi yok maalesef.
Sebebin bulunup ortadan kaldırılması gerekir.
-M


Mesajı Yazan: Gemi
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 22:26
@akyıldız, paylaşım için teşekkür ederiz. Yarın ben de başlayacağım.
Senin koku nasıldı tarif edebilir misin ? tükürüğün kokuyor muydu ? mesela bende nefes kokusu yok, tükürüğümde koku var, kaynagı ne bi türlü çözemedim...


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 22:45
Arkadaşlar benim mide bildiğiniz şişik! Yani sık sık geğirme durumları oluyor. Karnımın şişliğinin aç yada tok olmayla bir ilgisi de yok. Açkende şiş, tokkende. Ve dikkat ettim su içmeyi düzenli yaparsam ağız kokumda azalma oluyor. Bu şişliği nasıl geçireceğim bilmiyorum. Kuru incir ve kayısı olayına yavaştan gireyim bende.


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 11:32
Gemi kokunun ağızdan mı dilden mi tükürükten mi geldiğini anlamam pek mümkün olmadı. bunu çözebilmek için çok çaba harcadım. şu durumlar oluyordu; dilimi temizleyince koku azalıyor, sümkürürken burnumdan koku gelyor, geğirdiğim zaman kokulu olmuyordu.ağız boşluğumdaki havayı burnumdan solursam koku gelyordu. bira içtiğim zaman ertesi gün koku olmuyordu, patates yersem ertesi gün koku olmuyordu. bunları yapıp yatmadan dillerimi fırçalarsam nerdeyse hiç koku olmuyordu. ama saatler sonra tekrar başlıyordu tabi. gittiğim bir sürü doktordan en sonuncusu genel cerrahi uzmanıydı. durumu utana sıkıla anlattım. yanyana masalarda asistanı olan kız oturuyordu. o yüzden daha zor oldu iletişim. dr bu dururmun tedavisinin zor olduğunu söyledi, ilaç yazdı. ben soru sormaya yeltenirken " bu ilaçları kullan geçer. bir ay sonra kontrole gel" dedi. o kadar ümitsizdim ki, ümitlenemedim bile. istemedim zaten. o kadar çok iniş çıkış yaşamıştım ki, tekrar bir iniş çıkışa daha tahammülüm yoktu. lacombi diye bir ilaç ve rennue duo diye bir şurup yazdı. kullanır kullanmaz işe yaradı. yine ümitlenmedim. son 3 ay içindeki süreçte bu ilaçları kullandım, soda, su, kuru incir, kayısı, gün kurusu tükettim, kahve çay kola vb şeylerden uzak duruyordum, tamamen uzak durdum. bitki çayları konusunda da tavsiyede bulunuyorum. çok faydalı.


Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 03-Mayıs-2015 Saat 16:47
arkadaşlar önemli birşey sormak istiyorum! günde kaç defa kaç dakika diş fırçalıyorsunuz! dilinizi iyice temizliyormusunuz! diş ipi yada diş kürdanı kullanıyormusunuz! yukarıda yazdığım uygulamalara ek olarak şunları söylemeliyim. iyileşmeme yardımcı olan genel cerrahi doktoru tekrar kontrole gelmemi istedi. geçenlerde gittim. devlet hastanesinde benzerine zor rastlanan doktor türünden. dakikalarca bana vakit ayırdı ve samimi bir şekilde iletişim kurdu ve dedi ki: evladım ilaçlarını düzenli kullan ve ağız hijyenine notmal insanlardan iki kat daha özen göster. bazı insanların diş yapıları zayıftır. diş doktoruna git dişlerini temizlet ve incelettir. diş kuveeti ve diş yapın konusunda bilgilendirsin. tedavi gerektiren bir durum varsa halletsin dedi. sonuç 100% kaybolan ağız kokusu... hiç şüphesiz. tek yaptığım ilaçları düzenli kullanıyorum, günde 3 defa hakkını vererek dişlerimi fırçalıyorum, dilimi temizliyorum, yatmadan kesinlikle ağız temizliği yapıyorum, akşam 8 den sonra bişey yemiyorum, 2 veya 3 günde bir diş ipi ve diş kürdanı kullanıyorum. büyük oranda iyileşme sürecini olabilecek en üst seviyeye çıkarttım. ağzım kokuyormu diye de test bile yaptım. sonuç süper ötesi...


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 03-Mayıs-2015 Saat 21:34
ya hocam ilac yazmissin ne ilaci? neden su ilaclarin ismini yazmazsniz anlamiyorum forum zaten yavas isliyor sizde tekrar ilaci yazmak isteseniz 1 hafta geciyor... neden ilk basta yazmazsiniz anlam veremiyorum


Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 03-Mayıs-2015 Saat 21:46
Senin adına sevindim Akyıldız.
Hangi ilacları duzenli kullanıyorsun ve ne zamana kadar?
Benim midemle alakalı hic bir problemim olmadı ayrıca hic gaz,yani şişkinlik problemi de yasamadım.Ekşime yok yani hicbir olumsuzluk yok. Bende antibytk ictigimde koku yok oluyordu,kesince tekrarlıyordu.Benimki tip kac acaba? Ben icinden cıkamadım!.
en olumlu sey,senin iyilesmen kardes.


Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 03-Mayıs-2015 Saat 22:33
akyıldız verdiği ilaçların prospektüsünde ne yazıyor neye iyi geliyormuş tam olarak?? doktor herhangi bi test ya da tahlil yaptı mı?


Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 03-Mayıs-2015 Saat 22:39
bu arada günde 3-4 kez yaklaşık 3-4 dk dişimi fırçalarım günde 2 kez de dilimi temizliyorum çantamda macun ve fırça hep vardır evde olmadığım zamanlarda da fırçalarım. dişlerimin arkasında sabitleyici tel olduğu için diş ipini hergün kullanamıyorum çok zor oluyor.


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 03-Mayıs-2015 Saat 22:42
Orjinalini yazan: Gurkan33

ya hocam ilac yazmissin ne ilaci? neden su ilaclarin ismini yazmazsniz anlamiyorum forum zaten yavas isliyor sizde tekrar ilaci yazmak isteseniz 1 hafta geciyor... neden ilk basta yazmazsiniz anlam veremiyorum




Mesajı Yazan: Akyıldız
Mesaj Tarihi: 04-Mayıs-2015 Saat 11:29
ilaçların isimlerini konunun girişinde yazdığım için tekrra yazmak aklıma gelmedi. lacombi ve rennuo duo. bu başlığın altındaki yazıları okumanızı tavsiye ederim. sorularınızı kapsıyor. murat hocam da çok önemli bir bilgi paylaştı fotoğraflı olarak. doktor herhangi bir test yapmadı yada tahlil yapmadı. sorunu anlattım ilaçları yazdı kontrole gel dedi. kontrole gittim geçenlerde. devlet hastanesi doktoru olmasına rağmen 20 dakikaya yakın ilgilendi ve anlattı. ağız hijyeni. rflü, gastrit, bağırsak, mide asidi vs. ilacı iyileşene kadar kullan dedi. her sabah aç karna lacombi, yemeklerden sınra rennue duo şururp içiyorum. şurubun tadıda harika bu arada.


Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 04-Mayıs-2015 Saat 22:36
Orjinalini yazan: Akyıldız

arkadaşlar önemli birşey sormak istiyorum! günde kaç defa kaç dakika diş fırçalıyorsunuz! dilinizi iyice temizliyormusunuz! diş ipi yada diş kürdanı kullanıyormusunuz! yukarıda yazdığım uygulamalara ek olarak şunları söylemeliyim. iyileşmeme yardımcı olan genel cerrahi doktoru tekrar kontrole gelmemi istedi. geçenlerde gittim. devlet hastanesinde benzerine zor rastlanan doktor türünden. dakikalarca bana vakit ayırdı ve samimi bir şekilde iletişim kurdu ve dedi ki: evladım ilaçlarını düzenli kullan ve ağız hijyenine notmal insanlardan iki kat daha özen göster. bazı insanların diş yapıları zayıftır. diş doktoruna git dişlerini temizlet ve incelettir. diş kuveeti ve diş yapın konusunda bilgilendirsin. tedavi gerektiren bir durum varsa halletsin dedi. sonuç 100% kaybolan ağız kokusu... hiç şüphesiz. tek yaptığım ilaçları düzenli kullanıyorum, günde 3 defa hakkını vererek dişlerimi fırçalıyorum, dilimi temizliyorum, yatmadan kesinlikle ağız temizliği yapıyorum, akşam 8 den sonra bişey yemiyorum, 2 veya 3 günde bir diş ipi ve diş kürdanı kullanıyorum. büyük oranda iyileşme sürecini olabilecek en üst seviyeye çıkarttım. ağzım kokuyormu diye de test bile yaptım. sonuç süper ötesi...


hijyen konusunda Akyıldız arkadaşımı destekliyorum ve sizleri de tekrardan hijyene daha fazla dikkat etmeniz konusunda şiddetle uyarıyorum.
bakın 1 ay, 2 ay, 1 senedir... diş ve dilimi fırçalamama rağmen verim alamıyorum deyip bırakmayınız.
Bu konuda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ben ameliyatlarımdan daha çok hijyenden verim aldım.
Bu konuda günde kaç defa diş ve dilinizi fırçaladığınızı bilmiyorum ama hedefiniz daima 5 ile 10 defa olmasına özen gösteriniz.
Şunu bilin ki bizler için 3 defa gerçekten az. Gün içinde 10 defa diş ve dilinizi fırçalamaya gayret edin.
Böyle yapılır mı? Veya yapan var mı? demeyin. Ben gerçekten yapıyordum ve halen de elimden geldiğince yapmaya gayret ediyorum.
Şuan benim için günde 2 defa diş ve dil fırçalama yetiyorken dil pasım sağolsun yine 5-10 arasında diş ve dil temizliğimi düzenli olarak yapmaktayım.
Hiçbir şekilde bundan rahatsızlık duymuyorum,bunun aksine bu konuda çok memnunum. hijyen konusunda da hasta biri değilim :) bu da ek bilgi olsun.

Ve akyıldız arkadaşın dediklerine ek olarak sabahları uyandığınızda elinizi ve yüzünüzü yıkıyorken diş ve dilinizi de fırçalamayı ihmal etmeyin.
Evet, sabahları diş ve dil fırçalamak çok ama çok önemli ! Kahvaltıdan önce ve kahvaltıdan sonra. Diş ve dilinizi fırçalayınız lütfen.
Ve kullandığınız ürünlere dikkat edin. Özellikle macun ve gargaraya.
Böyle bir sorun yaşayanlar olarak ta sigara ve alkol kullanmayın lütfen. Bunlar da önemli şeylerdir.



-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat