Dil ve Tükürük analizi
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1725
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 16:28 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Dil ve Tükürük analizi
Mesajı Yazan: bad-i saba
Konu: Dil ve Tükürük analizi
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 18:00
Forumdan bir arkadasla Izmir'de özel bir dis hekimligi fakültesine gittik (agiz kokusu tedavisinin yapildigi bir yer) Burada bize ilk etapta tükürük analizi ve dilde bakteri üreme testi yapildi. BANA dil testimizin sonucu pozitif çikti yani dilde koku yapici bakteri üremesi varmis. Tükürük analizimiz için de detayli bir inceleme yapildi. Murat hocam size sormak istedigim birkaç soru var : Birincisi bu "BANA" dilde bakteri testinin pozitif çikmasi ne anlam ifade eder? Ikincisi de tükürük testimin sonuçlari asagidaki gibidir, bunu nasil yorumlamak gerekir ve agiz kokusu yapici bir durum var mi ortada?
Tükürük :
HIDRASYON : düsük (60 sn üstü)
VIZKOSITE : Normale yakin (artmis yogunluk, köpüklü)
PH : 6.5 (orta asidik)
UYARILMIS HIZ : 6.5 (normal)
TAMPONLAMA : 5 (çok düsük)
Simdi buna göre bu tükürük analizini nasil yorumlamak gerekir ve ne ifade eder?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 21:29
Enteresan.
Nasil bir merkeze gittiniz? Açik adres ve kurum ismini verir misiniz.
BANA kelimesi N-benzoyl-DL-arginine-naphthylamide isimli kimyasal maddenin bas harflerinin kisaltmasidir. 3 tane bakterinin bu enzimi bulundurdugu iddia edilmektedir. Bu 3 bakteri digerleri gibi agiz kokusu yapabilir, yapmayadabilir. Bukonuda agiz kokusu kitabinda çok detayli bilgi yazdim.
Bana pozitif demek, bu 3 bakterinden 1 tanesinin agizda bulunuyor olmasi demektir. Agiz kokusunu degil bakteriyi gösterir. Degersiz bir testtir, yanilticidir, tedavülden kaldirilmasi gerekir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 21:37
Hocam Sifa Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesine gittik. Doktor bizden bir dizi daha test istedi. Diyabet, tiroid , böbrek fonksiyonlari, karaciger yaglanmasi,sindirim enzimleri ve diskida yag testi. Bunlari da yaptiracagiz ve bir dahaki gidisimizde nefes gaz ölçümleri de yapilacak. Tüm bunlar neticesinde bir sonuca varilacagini umuyorum. Peki bu tükürük analizi için fikriniz nedir hocam?
|
Mesajı Yazan: asil35
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 22:18
Hocam beraber gittik bad-i saba ile, Sifa Üniversitesi dis hekimlgi fakültesi (Mansuroglu mah. 293/1 sk. no:2 Bayrakli/Izmir +90 232 486 41 40 / +90 232 308 00 00 , BANA testi bende de pozitif çikti sanirim bir çok kiside de pozitif çikacaktir..
------------- yorum(suz)
|
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 10:50
Bana testi cesetelerde de pozitif çikabili, sincaplarda da pozitif çikabilir, çekirgede de , leoparda da pozitif olabilir, yeni dogmus bebekte de, agzi kokanda veya kokmayanda da pozitif çikabilir.
Pozitif çikmasi koku var anlamina gelmez.
Bulunmasi zaten normal olan ve bulunmasi beklenen bazi cins mikroplarin bulundugu anlamina gelir.
Negatif çiksa da koku yok anlamina gelmez. Bu mikroplar yok anlamina gelir. Ki bu mikroplar koku yapmak zorunda degildir.
Sizin suçunuz yok. Biz ne zaman bu hale geldik onu düsünüyorum.
-M
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 16:57
Arkadaslar, biraz daha aydinlatici bilgiler verebilir misiniz, tüm bu tahlilleri ayni hastanede mi yaptiriyorsunuz? Kontrol tahlil toplam ne kadar ödeme yapacaksiniz? Son olarak doktor nefes- gaz ölçümünü nasil yapacak bilgi verdi mi size?
|
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2015 Saat 18:29
Bugün nihayet nefes gaz ölçümümüz yapildi. Öncelikle sunu söylemek isterim ki hiç bekledigim gibi degildi, Murat Hocanin sitesinde anlatildigi gibi detayli bir ölçüm yapilmadi. Agzimiza bir enjektör sokulup burdan alinan hava bir makineye verildi ve bilgisayar ekranindan nefeste gaz degerlerimiz belirlendi. 3 gaz ölçümü yapildi. Hydrogen Sulfide (H2S), Methylmercaptan (CH3SH) ve Dimethyl Sulfide (CH3)2S olmak üzere. Bende Hidrojen sülfide ve Dimethyl sulfide normal degerin altinda yani negatif çikti. Methylmercaptan ise sinirin biraz üzerinde çikti.Sinir deger 0,49 iken benimki 0,66 çikti. Konustugumuz hoca bunun lokal bir koku olusturabilecegini, sistemik bir problem olmadigini ve etkili dil temizligi yapmam gerektigini söyledi. Zaten yapiyorum dememin pek faydasi olmadi :( Simdi hocam bu bahsettigimiz sonuçlar hakkinda sizin yorumunuz nedir? Bu ölçülen gazlar kokuyu belirlemede yeterli mi? Methylmercaptan gazinin sinirin biraz üzerinde çikmasinin anlami nedir? Kokunun tipi hakkinda fikir verici midir? Gaz ölçüm raporunun fotosunu da çekmistim ama bir türlü atmayi beceremedim ama sonuç yukarida bahsettigim gibi. Yorumlarsaniz çok mutlu olurum.
|
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2015 Saat 19:48
Mesajı Yazan: asil35
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2015 Saat 11:03
Bad-i saba ile beraber gittik cihazin ismi oralchoma altinda ABILIT yaziyodu bilgisayar kasasina benzeyen bir cihazdi , saba nin dedigi gibi agzimizdan siringa gibi biseyle hava cekildi 8 dk sonra sonuçlar cikti, açikcasi ikimizi de tatmin etmedi, söylediklerine göre bu cihaz Türkiye de tekmis!!! Hocam siz bu cihazi biliyomusunuz, duydunuz mu daha önce???
------------- yorum(suz)
|
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2015 Saat 21:18
Oral Chroma burada yazan gazlarin sadece birinci grubuna giren 3 tane gazi tespit edebilir. Digerlerini tespit edemez.
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html
Cihazin teknik yapisi kromatografi esasina dayanir. O ve benzerleri burada listelenmistir:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-olcen-halimeter-halitometre.html
-M
|
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2015 Saat 16:45
Asil35, bad-i saba karaciger yaglanmasi, diskida yag testi gibi testler vardi. Onlardan da bir sonuç çikmadi mi?
|
Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2015 Saat 00:00
Bir tek diski sindirim testini yaptiramadik. Onun disindaki tahlil ve tetkiklerde bir problem çikmadi.
|
Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2015 Saat 13:18
http://www.aydinmur.com/sindirim-testi.html
Diski sindirim testi buna göre yapilirsa iyi olur
-M
|
Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2015 Saat 19:21
Arkadas, üniversite hocalari bile çikamazsa isin içinden kim çözecek bu laneti acaba?
bad-i safa diger testleri yaptirdiginiz doktorlara agiz kokusu için oldugunu söylediniz mi?
toplamda ne kadar harcadiniz? çok soru olacak ama neden 15 - 20 gün beklediniz.
|
|