Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dil arkasi beyazligi olanlar gelsin.

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1748
Tarih: 20-Nisan-2025 Saat 13:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dil arkasi beyazligi olanlar gelsin.
Mesajı Yazan: ncort
Konu: Dil arkasi beyazligi olanlar gelsin.
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2015 Saat 17:12
Murat hocam lutfen cevap verin. Bir kiz alerjik sprey ile agiz kokusundan kurtulmus. Bu ilaclarin iceriginde de kortikosteroidler var. Ben bu ilaci kullandigimda agiz kokumda azalma, dil arkasi beyazlikta azalma oluyor. Ayrica dilimin arkasindaki hafif siskinlikte gidiyor. Sanki daha iyi yutkunuyorum ve agzimin icinde bir ferahlik varmis gibi hissediyorum.

Kullanilan ilacin etkisi agiz kokusuna neden olan sebebi bulmaya yardimci olur demistiniz. Peki simdi benim sorunum nedir? Problem nefes alip vermeyle alakali olsaydi Otrivine kullandigimda dil arkasi beyazligin gitmesi, agiz kokumda azalma gorulurdu. Yani sorun nefes alamama ile ilgili degil.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 09:51
Bilmiyorum
-M

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 20:34
ncort alerjik bünyelerimiz oldugunu bende düsünüyorum. Ama bu tedaviye nasil ve ne sekilde baslayabiliriz bilmiyorum. Sarmisak kürü alerjiye iyi geliyormus.
Bir ara homeopatiye sarmistim. Ama ilaçlarin içindeki maddeleri okuyunca beynim yandi resmen.
o sevdadan vazgeçtim.

Anatomik açidan bakarsak, dilimde derin kesikler var bogazimda bir sürü küçük tepecik var:)) alinan bademciklerimden geriye kalanlar sanirim. ve bu yapi bol bakteri tutan bir ortam galiba. dilimin bir tarafi garip bir sekilde tümsek. foto yükleyemedim. becerebilirsem dilimin fotosunu yükleyecegim.

Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 16:01
Benimde dilimin arkasi hafif sisik gibi ama belli olmuyor pek. Hani baksan normal bir dil dersin ama biraz sisik iste. Tabi normal derken dilimin arkasi bembeyaz :(

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 20:25
Murat Hocamin daha önce bahsettigi ve Rusya'da uygulanan lazer tedavisini çok istemistim bu yüzden. Bogazda bakteri olusmasini en aza indiriyordu sanirim. Ama izin verilmiyor tedavi olmamiza. Tedavi ülkemize getirilemiyor. Saglik sistemimiz benim durumumdan daha hasta.

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 23:53
ilacin adi nedir soyler misiniz sprey,in yani

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2015 Saat 16:25
N cort veya risonel. Bi 5 10 gun kullan bakayim oyle hemen etki etmiyor gibi.

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2015 Saat 12:50
Efect nedir bu rusyadaki lazer tedavisinin hikayesi?
Haberim yoktu bundan!
Biraz bilgi verirmisin?

Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2016 Saat 19:28
Murat hocam konularim neden acilmiyor? Ozel mesajda gonderemedim buraya yazayim.

Arkadaslar ben karacigerimde bobregimde falan sorun olmadigini dusunuyorum artik. Cunku benim dilimin tam bogaza bakan kisminda beyazlik ve koku var. Diliniz agzinizin icinde durdugu sirada bogaza bakan kisim....

Bu da ic organlarimda bir sorun oldugu fikrini cok azaltti bende. Ya bogazimda birsey olmali ya da burun! Bence sorun burundan kaynaklaniyor. Geniz akintim yok ama burnumda egrilik ve konka sismesi var. Ozelliklede sol burnumda. Sol burnumun ici de bir tuhaf kokuyor gibi.

Murat hocam siz daha tecrubelisiniz. Koku muhtemelen tek burun yuzunden kaynaklaniyor. Acaba bunu kesinlestirmek icin yapabilecegim birsey var mi? Ornegin o burnu kapatsam gun boyu? Artik sorunun burun olduguna %99 emin gibiyim. Cunku tam bogaza bakan kisimda koku var. Neyseki sorunu bulduguma seviniyorum.

Mesaj Tarihi: 31-Ocak-2016 Saat 16:50
Daha önce açilmis konu basliginda yazdiginiz için mesajinizi ilgili konuya tasiyorum. Böylece arayan sahislar için daha derli toplu bir arsiv olusuyor.

Burnunuzda sorun oldugundan %99 emin iseniz o halde probleminizi çözdünüz demektir.
-M

Mesaj Tarihi: 31-Ocak-2016 Saat 18:10
Emin olma nedenim bence mantikli. Dedigim gibi neden bogaza bakan kismindan sonra koku var ki sadece? Hem de dilimin tam bogaza bakan kismi ile on tarafinin uzeri farkli. On tarafi saglikli arka tarafi sagliksiz gorunuyor.

Bogazda boyle yapabilecek birsey oldugunu sanmiyorum. Geriye burun kaliyor. Ve su da iddiami guclendiriyor.

Bir tanidigimin da agzinda diski kokusu var. Burnundan koku gelmiyor. Cok yakinina girmezsen anlasilmiyor. Ve onunda burnunda sorun var! Diline bakayim diyemedim ama.

Geriye birsey kaliyor. Simdi burunda sorun olduguna emin gibiyiz. Peki burnumda ne olabilir? Bunu su yuzden soruyorum. Siz daha tecrubelisiniz ve doktora gidecegim. Benim icin dedikleriniz onemli ve doktora full bilgiyle gitmek istiyorum. Bir ameliyatla isi bitirmek istiyorum cunku.

Mesela burnu ile ilgili sorunu olanlar "neyi" denerse gecici olarak agiz kokusundan kurtulabilir?

Mesajı Yazan: Naci
Mesaj Tarihi: 04-Subat-2016 Saat 13:46
Ncort dediklerin bende de var. Dil kökü kokusu ve beyazligi. Yutkunmam çok iyi degil. Sesim boguk çikiyor zaman. Burnumda tikaniklik hissi olusuyor. Sabahlari agzimin tadi çok kötü ve hiç istahim yok. Burun deliklerimin birinde egrilik var ve geceleri horluyorum. Reflüm var. Kbb ye gittim risonel ilacini verdi burnumu açmak için. Ve oradaki etleri küçültmek için. Dün ilaca basladim. Sonucunu söylerim.

Mesaj Tarihi: 04-Subat-2016 Saat 17:04
Orjinalini yazan: Naci

Ncort dediklerin bende de var. Dil kökü kokusu ve beyazligi. Yutkunmam çok iyi degil. Sesim boguk çikiyor zaman. Burnumda tikaniklik hissi olusuyor. Sabahlari agzimin tadi çok kötü ve hiç istahim yok. Burun deliklerimin birinde egrilik var ve geceleri horluyorum. Reflüm var. Kbb ye gittim risonel ilacini verdi burnumu açmak için. Ve oradaki etleri küçültmek için. Dün ilaca basladim. Sonucunu söylerim.

Aynen! Midem hassas gibi benimde. Yutkunmam kotu ve o beyazligin orasi sisik degil mi? Dilini cikarinca on taraflar duz ilerlerken arka tarafta tumsek var sanki biraz. Ve o ilaclar ne kadar konka sisikligine iyi gelsede tam kuculmuyor.

Bize kisa sureligine burundaki konkayi kucultecek birsey lazim. Cok zararli da olsa bir kere denemekten zarar gelmez saniyorum.

Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2016 Saat 21:41
Hocam elimi 20lik dis ve salyama sürdügümde hiç kokmuyor lakin dilimin üstü çok kötü kokuyor 1-2 kere zaten sikayet aldim dilim bembeyaz sabahlari dilsil ile siliyorum su aralar ve beni 6-7 saat idare ediyor.
Dilden kaynaklanan kokunun kalici olarak tedavisi yok mu bu bakteri kitlesi mantarlardan kaynaklaniyorsa nasil hallederiz yardimci olursaniz sevinirim.
-Spor yapinca koku azaliyor
-Dis firçasi ve dil bakimi sonrasi uzun süre bana koku gelmiyor ama normalzamanda var.
Sabah koku çok yogun.

Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2017 Saat 20:42
Hamza171 dil üstü pas için birçok herbalist bagirsak mantari diyor. Açikçasi ben de bagirsak mantari olabilecegine inaniyorum.

Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2017 Saat 22:23
Çürük disler dis tartarlari plaklar vs. dil pasi yapar. Geniz akintisinin da dil kökünde pas yaptigini okumustum.

Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2017 Saat 10:42
Dil pasinin nedeni birçok sey olabilir. Ye iz akintisi, mantarlar, parazitler, dislerin yeterli trmizlenmemesi. Ancak bu bizi sonuca götürmez. Çünkü dil pasi olan çok insan var agzi kokmayan.

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2017 Saat 11:40
denize dogru kardesim çürük disim yok dis tartarlarimda yok sarilik var sadece doktor öyle söylüyor dil pasim var ama

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2017 Saat 00:39
Dil pasi yapan bir çok sebep var evet ama forumda bir çok kiside dil pasi var.geniz akintisi olup dil pasi olmayan da var.sebep çok ama asil sebep ne önemli olan onu bulmak lazim. Ve bide dil pasi olsa da olmasa da sizde de o yapiskan tükürük gibi sivi var mi ?

Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2017 Saat 21:02
Vallahi ben herkeste dil pasi var diye biliyorum :)) Yanlisim var demekki. Ama kimi görsem dil pasindan sikayetçi burada.

Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2017 Saat 02:32
Dil pasini yok etsek su dilimiz diger insanlarinki gibi olsa koku kalmaz muzdarip :)

Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2017 Saat 21:02
Orjinalini yazan: Venüs

Dil pasi yapan bir çok sebep var evet ama forumda bir çok kiside dil pasi var.geniz akintisi olup dil pasi olmayan da var.sebep çok ama asil sebep ne önemli olan onu bulmak lazim. Ve bide dil pasi olsa da olmasa da sizde de o yapiskan tükürük gibi sivi var mi ?

Yapiskan sivi felaket bir sey. O kadar yapiskan ki(cogu zaman renksiz) lavobaya tukurdugum zaman muslugu acinca, su ile bile kolay kolay gitmiyor. Gidere ip gibi yapisiyor sanki ortadan kesmek lazim gibi.

Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2017 Saat 02:00
Aynen öyle yumurta aki gibi dil üstünde sürekli var. Renksiz..ama özellikle dil temizleyince felaket sekilde artiyor ortaya çikiyor.dili koruyan bi tabaka gibi igrenç bisey

Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2017 Saat 13:39
Aynen ya o lanet yapiskan sivi hiç bitmiyor sürekli geliyo agzim ferah olmuyo Dislerimi firçalasam macun bile yapisiyo bogaza dilimi çikarip firçaladigim zaman o yapiskan sivi hiç bitmek bilmeden geliyo önceden takip ettim bisekilde agiz kokum gittiginde o yapiskanlikta gidiyodu geçen haftalarda baska nedenlerden bunalima girdim hayattan sogudum anlamadigim sekilde agiz kokum 2 gün geçti agzim suluydu tükürügü su gibi hissettim agzimda ona sevindim moralim düzeldi sonrasinda gene geldi nasil biseyle sinaniyorum bilmiyorum Allah'im sabir ver sasirdim artik.

Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2017 Saat 17:45
amazon bende muzdaribim kardesim daha demin metro yedim çikolata agzim kötü kokuyor :'(

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2017 Saat 18:24
Aynen öyle amazon. Bu yapiskan sividan kurtulabilirsek dil ustundeki bakteriler de savunmasiz kalir ve ölürler..ama bitmiyor ki siliyorum kaziyorum yine nüks ediyor bitmiyor

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2017 Saat 01:56
Sorunumuzun kaynagi bu arkadaslar o yapiskan sivi! Ilk zamanlar agzim fazla kokmazdi o zaman yapiskan sivida fazla yoktu bu artti kokuda artti simdi bisey yesem içsem agzimda kötü kokuyo e bu agiz kokusu ve o yapiskan sivi bende Biteral kullaninca geçti Bu antibiyotik havasiz ortamda yasayan bakterileri öldürüyor Nidazol FLAGLY felan ayni etkiye sahip bu bakterilerin kaynagi neresi nasil bir bakteride bu sürekli yapiskan sivi oluyor? bu bakteriler Seker ve Süt ürünlerinden besleniyor kaynagi neresi bunun merak ediyorum dogrusu geniz akintisi felan olsa temizlersin bogazi biter ama bu firçalarken sürekli geliyo sanki dilin arka dibinde bi oyuk var ordan geliyo sürekli anlamadim gitti arkadas acaba bol su içip sekeri ve süt ürünlerini kesip eksi limonu felan tüketsek gidermi bu yapiskanlik deniycem ben bunu

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2017 Saat 11:52
Dil pasi için limon oneriyorlar zaten amazon o yüzden denenebilir

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2017 Saat 15:52
amazon onu denesen sana söylüyüm hiç bi anlami olmuyacaktir dedigin gibi süt ürünleri ve sekerli ürünlerde yada karbonhidrati bol ürünlerde ya aslinda neredeyse tüm ürünlerdede bunlarda daha azdirici koku artisi oluyor , valla ben sekeri ve sütü birakmak istemiyorum agiz kokusunu birakmak istiyorum :'(

-------------

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2017 Saat 17:11
Ben seker ekmek vs kullanmadigin ve cok saglikli beslendigim spor yaptigim halde agzim kokuyor :) o yüzden seker birakmak bir çözüm olmayacaktir kendimden biliyorum

Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2017 Saat 13:47
O zaman bu tükürügü nasil berrak yapabiliriz onu bulmamiz lazim bu yapiskan sivi mahvediyor herseyi dilin arkasinda bisey var ben sürekli bogaz temizliyorum yediklerim bogazima yapisiyo bu sey Hiçmi bitmez anlamiyorum dilimi iyice çikarincada tuhaf kötü bir koku var çözebilene helal olsun :)

Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2017 Saat 22:08
Amazon arkadasim ekstrem gelebilir ama muzdarip96 nickli arkadasimiz iyilesmis. Ben onun tavsiyesiyle onun tedavisine basladim önümüzdeki hafta sonucu da paylasirim. Bence bi dene kaybedecek bisey yok. Herseyi deniyoruz bunuda deneyelim.benim su an bile agiz kokum hafifledi eskisi gibi degil. Eskiden dil üzerinden hastaliklar tespit edilirmis. Çin de hala uygulanan bir yöntem. Dil rahatsizliklari bagirsak mide rahatsizliklarindan kaynaklanir diyorlar. Biz sürekli beyin firtinasi yapiyor arastiriyoruz. Bi dene derim sende yaptigimiz tedaviyi.'iyilestim mutlu son 'basliginda var amazon.kokusuz günlere :)

Mesajı Yazan: Tirza1984
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2017 Saat 19:29
Selam öncelikle dil pasi sikayetlerim sppheli iliski sonrasi basladi.dil pasini ilk fark ettigimde üre ve kreatininde azicik yükselme fark ettim.yani bizde üre yüksekligi baslangici oldugu için dil pasi ve dilde acilik var diye düsünüyorum.yalniz her hastanede bu üre çikmiyor fakat hastane testlerine güvenmemek gerek bazilari yanlis çikiyor

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2017 Saat 00:02
üre yüksekligi nasil giderilir kötü biseymidir nedir bu neden olusur bilen varmi

-------------

Mesajı Yazan: Magdurum
Mesaj Tarihi: 04-Subat-2017 Saat 02:02
Arkadaslar kokudan Kurtulmus biri olarak söylüyorum benimde dilde pas vardi be çok kötü kokardi dilim. Ama suan kokudan kurtuldugum tamamen iyilestigim halde dilde pas hala var ve bu pas koku yapmiyor.ilginc olan su.eskiden kokuyu bu pastan ve dilden bilirdim. Simdi iyilestigim halde pas hala var fakat koku yok. Demek ki dil pasi koku yapmaz. Yapiyor olsa bile bizi bu foruma getirecek kadar koku yapmaz. Sorun sindirim sistemimizde arkadaslar bi yolu tedavisi var.hepinizi 'iyilestim mutlu son ' basligina davet ediyorum. Iyilestigim gibi sizlerinde iyilesmesi için forumdayim bir süre daha. Konuyu inceleyip denemenizi fikirlerinizi belirtmenizi rica ederim :)

Mesaj Tarihi: 06-Subat-2017 Saat 15:51
arkadaslar dudaklarim kuruyor dilimde kuruluk yutkunurken yutkunacak tükürük sivi bisey bulamaz gibi oluyorum ve genelde böyle anlarda agzimdan açlik agiz kokusu tarzi koku oluyor bunu nasil yenebilirim yahu yemek yiyorum zaten ama aradan 1 2 saat geçmeye yaklassin hemen bu oluyor :'( off

-------------

Mesaj Tarihi: 07-Subat-2017 Saat 11:24
yaa arkadas bune ya foruma bakiyorum hep 40 tane misafir 2 3 kisi online eskisi gibi giren çikanda yok tartisip konusan yardim edende yok ben bu yüzden watsap grubu falana karsiydim hocam busefer benim telefonum yok gencim olsada ne bileyim bu ortam güzeldi simdi :'( soracagim sorular çok ögrenmek istediim seyler çok iyilesmek istiyorum herseyden önce ama nasillllllllll

-------------

Mesajı Yazan: Ilyaha
Mesaj Tarihi: 12-Subat-2017 Saat 15:16
Bende de dudak kurulugu var. Dudaklarimin susuz kaldigini hissediyorum. Bazen bir peceteyi islatip dudaklarima suruyorum surekli. Asiri derecedeki bu kuruluk dudaklarimin kenarlarinda sik sik catlamalara yariklara sebep oluyor. Buna sebep nedir bilmiyorum. Belki vitamin eksikligi filandir.

Mesaj Tarihi: 12-Subat-2017 Saat 18:54
Bize net bilgiler lazim. Bademciklerini aldirip iyilesenler ve iyilesemeyenler sonuçlari düzgün aktarsa burun ameliyati olanlar düzgün aktarsa helicobakter olanlar düzgün aktarsa sorun kalmayacak.

Mesaj Tarihi: 13-Subat-2017 Saat 16:57
Hocam kronik orta kulak iltihabi koku sebebi midir? Bilginiz varsa açiklayin lütfen.

Mesaj Tarihi: 13-Subat-2017 Saat 18:54
Orjinalini yazan: denizedogru

Hocam kronik orta kulak iltihabi koku sebebi midir? Bilginiz varsa açiklayin lütfen.

Kronik orta kulak iltihabi Tip 2 agiz kokusu vakalarinda sik rastlanir.

Tip 2 agiz kokusuna sebep olan her neyse orta kulak iltihabinin kroniklesmesinin de sebebidir. Yani birbirlerinin dogrudan sebebi / sonucu degildir.

-M

Mesaj Tarihi: 13-Subat-2017 Saat 19:35
Tesekkürler hocam, tani çok dogru. Alerjik rinitim var, dolayisiyla burun tikanikligim ve geniz akintim da var. Sanirim bu yüzden olustu.

Mesaj Tarihi: 14-Subat-2017 Saat 11:23
peki çözümü varmidir hocam ve belirtileri nelerdir?

-------------

Mesaj Tarihi: 14-Subat-2017 Saat 18:51
Hocam bir de geniz akintisi koku sebebiyse, koku nerede olusuyor?

Gargara yapiyoruz geçmiyor. Dil sirtini temizliyoruz geçmiyor. Sinüs rinse kit de pek ise yaramiyor. Eeeeee?

Mesaj Tarihi: 15-Subat-2017 Saat 07:37
Orjinalini yazan: denizedogru

Alerjik rinitim var, dolayisiyla burun tikanikligim ve geniz akintim da var. Sanirim bu yüzden olustu.

Rinit ile otit arasinda tanimlanan yön muhalefet konusu olmustur. Kimisi otit sebebi ile rinit olusur diyor. Kimisi rinit sebebi ile otit olusur diyor. Bir azinlik ise bagimsiz da olabilir veya sinerjik de olabilir diyor. Bana kalirsa rinit otit yapar. Bu sebeple tedavi rinit ile baslatilmalidir.

Hocam bir de geniz akintisi koku sebebiyse, koku nerede olusuyor?

Bakteri rezervuari geniz olsa bile koku üretimi genellikle dil sirtinda olur.

-M

Mesaj Tarihi: 18-Subat-2017 Saat 16:49
Hocam forumdan bir arkadas orta kulak iltihabi için kulak damlasi kullanmis ve kokunun geçtigini söylemisti. Siz kulak iltihabi direkt olarak koku yapmaz dediniz.

Mesaj Tarihi: 18-Subat-2017 Saat 21:42
Orta kulak iyilesince östaki açilmistir, havalanma düzelmistir. Geçici bir seyler degismistir veya algi düzeldigi intibasini olusturmustur veya hiç yokken rahatlama olmustur, veya iyilesme yokken algi düzelmistir veya düzinelerce baska seyler olmustur. Bilinemz. Kesin bir sey söylemek zor olabilir.

Domates yeyince agiz kokusunun kayboldugunu söyleyen agiz kokusu hastasi var. Pilav yeyince arttigini söyleyen var. E vitamin hapi yutunca kokunun kayboldugunu söyleyen var. Bunlarin hepsi dogru olmayabilir. Dogru olsa bile sabit belirli, bilinen bir açiklamasi bulunmak zorunda degil. Kisiye özel bir açiklamasini yapsak bile bunu genellemek de mümkün olmayabilir. Bilmem anlatabildim mi.

-M

Mesaj Tarihi: 19-Subat-2017 Saat 09:12
Gayet iyi anlattiniz hocam :D

Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 19-Subat-2017 Saat 19:50
Arkadaslar,
o bahsettiginiz asiri ama cok asiri yapiskan dil üstü sivisi bende de var. Karbonat vs ile temizlemedigimde beni bitiriyor resmen.
Aynen bir kac paylasim önce yazildigi gibi, bende de dilimi fircaladigimda o sivi resmen lavaboyu tikiyor. Yani normal degil.
Eskiden, yani koku sorunum yokken, böyle bir sivi yoktu. Herkeste oldugu gibi duruydu agzimdaki sivi.
20 yili askin böyle kati.
Simdi kulak iltihabindan bahsetmis bir arkadas..
Merak ettim, aramizda acaba cocuklugunda kaba kulak, kulak iltihabi vs geciren kac kisi var?

Ben cok agir bir kulak iltihabi/kaba kulak (doktora götürülmedigim icin bilmiyorum) gecirdim. Tatilde denize girmistim ve ardindan inanilmaz derecede kulagim agirmisti. Zeytin yagini ilitip kulagima akitmisti annem.

Simdi isr az duydugumu biliyorum sadece. Baska belirtisi yok. Ama kulak pamugu kullandigim zamanlarda kulak icinde agri oldugunu hissediyordum.
Kulagimin arka tarafinda ise yillardir yuvarlak
bir cikinti var, kücük bir kist gibi.
Ayrica -belki bayan arkadaslar bilir- kulaklarima kücükken küpe icin delik actirmistim. Hep iltihap olustugundan küpe takmiyorum 20 küsür yildir. Asiri kötü kokan iltihapli kati beyaz bir sivi doluyor icine. Iltihap kokusu cok berbat. Eskimis beyaz peynir gibi kokuyor.

Ayrica burnumdan nefes aldigimda, disaridan giren nefes burnumun üst kisimlarini havalandirmiyor. Direkt bogaza nüfuz ediyor ve bogazimi kurutuyor.
Sanki nefes boruma degil de, yemek borusuna gidiyor hava.
Acaba karnimda sürekli olusan hava da bununla mi alakali?
Bu ve benzeri belirtileri olanlar var mi forumda acaba?
Nefes aldiginizda, burnunuzdan giren hava bununuzun üst kisimlarini (sinüzler diyeyim) havalandiriyor mu?

Bunu kulak iltihabi ile baglantili sormamin nedeni, kronik kulak iltihabi okudugum makaleler itibariyle, burun bogaz kisminda -anladigim kadariyla- havalandirma görevi tasiyan bir bölümü / kapakcigi engelleyebiliyor ve kötü kokulu akintiya neden olabiliyormus. Bir girinti olusuyormus ve orada o sivi ve bakteriler birikiyormus.

Sadece bir an aklimdan gecenleri yazdim arkadaslar, bir uhtimal gözden kacirdigimiz ortak bir yönümüz olabilir mi diye.

Mesaj Tarihi: 19-Subat-2017 Saat 23:17
Ortak yönüm olan arkadaslar var. Burun tikanikligi ve geniz akintisi sorunu olanlar mesela. Alerji yüzünden hem burun tikanikligi hem burun akintisi yasiyorum. Garip ve komik :D Geniz akintim da çok agirlasti. Kulagi hallettikten sonra doktora söyleyecegim asi tedavisine olumlu bakiyor zaten. Burun tikanikligi ve geniz akintim geçtiginde koku geçerse bayagi arkadas kurtulmus olacak.

Mesaj Tarihi: 19-Subat-2017 Saat 23:20
Dil arkasi beyazlik nedir nedegildir diye tartisiyoruz sürekli bademcik rahatsizliginin belirtilerini arastirirken su doktorun sitesini gördüm ve su ifade dikkatimi çekti googlede tarattim vikipedide ingilizce olarak çikiyor sadece

Dil kökü bademcikleri (lingual tonsiller) : bu kelime bu ifade bizim kastettigimiz dil arkasi pas vesaieyi kastediyor sanirim

http://www.teomandal.com/bademcik-ve-geniz-eti-hastaliklari/

bu siteden görmüstüm paylasmak istedim sizlerle

-------------

Mesaj Tarihi: 20-Subat-2017 Saat 12:20
Herkeste olan bir savunma mekanizmasini anlatiyor, dil kökü bademcikleri de mekanizmanin parçasiymis. Anormal bir durum yok :D

Mesajı Yazan: Ilyaha
Mesaj Tarihi: 23-Subat-2017 Saat 14:24
Merhaba. Kucukken ben de agir bir kulak iltihabi gecirmis. Kulagimin arkasinda o zamanlar bir kitle vardi. Simdi de bazen kulagim agrir ve hissederim o kitleyi. Ayrica kabakulak da gecirdim.
Agzimdaki o yapiskan sivi diye tabir ettiginiz sey bende de var. Dilimi fircalayinca ondan kurtulmak epey zor oluyor. Bazen agzimdan ayiramadigimda midemi bile bulandiriyor. Ama ben bunun herkeste olan bir sey oldugunu düsünmüstüm.

Mesaj Tarihi: 24-Subat-2017 Saat 12:10
O yapiskanlik herkesde olan bisey degil Ilyaha benim bazi zamanlar agiz kokum geçtiginde o yapiskan tükürükde gitmisti geri geldiginde oda var suan dilimi disimi iyice firçaladim fakat dis macunu bile agzimda kötü kokuyor ve yogun derecede yapiskan tükürük var agzimda bogazimda nerden kaynakli anlayamiyorum bizi çok detayli inceleyecek KBB ve Gastroenteroloji doktoru lazim Prof bir KBB doktorundan söz almistim beni çok detayli inceleyecek elinden geleni yapacakti baska sehirde oldugu için gidemedim ögrenciyim zaten Adi Prof.Dr.Selçuk ONART

Mesaj Tarihi: 26-Subat-2017 Saat 13:09
yapiskan sivi diye bisey tutturmus millet ya cahillikten o kelimeyi kullaniyolar yada bugüne kadar kimsede görülmemis bi kavram ismi konulamamis bi kavram ile karsi karsiyayiz :D

ya kardesim agizda yapisik sivi dedigin 2 sey olabilir : ya balgam , yada normal agizdaki tükürük her insanda salgilanan bunu neden söylüyorum ya kardesim daha neyle karsi karsiya kaldiginizi bilmiyorsunuz birileri çikmis agizda yapiskan sivi diyo birileri çikmis hacamat macamat diyo bu kafayla daha çok yol katedersiniz iyi çalismalar iyi arastirmalar

-------------

Mesaj Tarihi: 26-Subat-2017 Saat 13:13
ben kendimce bir tespit yaptim nekadar dogru herkeste geçerli veya bu deneyim %100 dogrumudur emin degilim lakin deneyim su oldu :

bademciklerimdeki birikmis küçük parçalari çikardigimda agzimda kötü açlik gibi koku bulunmuyordu , yemek yersem buralar geriden doldugu için o diski gibi açlik agiz kokusu geri geliyordu , bende yemek yemedim ve zaman geçmeye basladi belli bir süre sonra agzim evet kötü diski gibi kokmuyordu fakat söyle birsey oluyordu agzimda sicak nefes kokusunun oldugunu söylüyorlardi bende bademcigimi tekrar temizledigimde busefer içinden tas degil sadece tükürük çikiyordu balgamimsi tarzi sonra hemen kontrol ettirdigimde onunda kayboldugunu söylüyorlardi , buradan sunu anladim bogazimda sürekli akanbir balgam var evet saniyorumki o balgam bademcige doluyor ve Sicak nefes kokusu ondan kaynaklaniyordu , ve yemeklerden sonra yemek yedigim halde karnim aç gibi kötü kokuda muhtemelen bademcigime dolan taslarin kokusuydu alt tarafa özetliyorum

Sicak nefes kokusu bademcige dolan balgamimsi sividan

diski açlik kötü belirgin nefes kokusu ise bademcigime dolusan yemek artiklari yada tonsillerden kaynaklandigini düsünüyorum yaptigim deneyde

-------------

Mesaj Tarihi: 26-Subat-2017 Saat 13:15
simdi Murat hocama sormak istiyorum yukarda anlattigim üzere hocam eger dediklerim %100 gerçek nedenler ise ben Bademcik operasyonu ile bu sorunu atlatabilirmiyim eger yukardaki belirttigim nedenler %100 dogru ise

-------------

Mesaj Tarihi: 26-Subat-2017 Saat 13:17
ve Tonsilit dedigim o bademcikten çikarttigim tas bana öyle geliyorki yemek yedikten sonra yemek artiklarinin birikimi onlar bu dogru bir bilgimi? yoksa yemek yemesemde kendi kendine olusan bir sey mi bu tonsilit?

-------------

Mesaj Tarihi: 26-Subat-2017 Saat 23:05
Peki o yapiskan sivinin tükürük bezlerinin ya da o sivinin salgisini uygulayan bezlerin ismi ne ise, yeterince su salgilayamadiklarindan dolayi meydana geldigini var sayarsak -bunu bir yerde okumustum-, bu durumun kökünde yatan hastaliklar ne olabilir? Bence bu konuya da göz atmakta fayda.

Mesela Sjögren Sendromu, Kistik Fibrozis (Mukoviszidose) vs.
Belki simdi "doktorculuk oynamayin" elestirisi gelebilir, ama özellikle Kistik Fibrozis tanimi bana bire bir uyuyor. Acaba bunun farkedilmemis olabilme ihtimali var midir?

Paylasimlarimda hep yazmisimdir, salgilari inceltmesi icin VitaminC ya da suya atilan Aspirin kullaniyorum diye. Bu kadar kati sivinin olmasi gercekten normal degil cünkü. Resmen tüm genzimi, burnumun arka kisimlarini, Sinüzleri, damak üstü boslugunu tikiyor ve tuzlu su&Karbonat kullanmadan gitmiyor.
Cok bunaltici bir durum.

Mesaj Tarihi: 27-Subat-2017 Saat 00:29
Murat hocam, simdi tekrar agiz kokusu kitabiniza göz attim. 
Kistik Fibroz ve Fenilketonuri hastaliklarinin koku yapabilecekleri yaziyor. 
Ben bu iki hastaligi yillardir karsima cikmalarina ragmen (okudugum tip kitaplarinda vs) pek dikkate almadim, oysa biliyorum ki bendeki sorun agiz ici kaynakli degil. Bunu bana gittitim dis hekimleri de söyledi. 
Sadece dis eti gerilemesi teshisi konuldu ve cok cok koyu renkli dolgulari degistirelim fikri verildi. 
Oysa bu sorunun derinlerden, yani organik/metabolik nedenlere dayandigini inanin ki biliyor ve hissediyorum. 

Bana belki su konuda yardimvi olabilirsiniz: 
Kistik Fibroz ve Fenilketonuri hastaliklari -her ne nedenden dolayi olursa olsun- farkedilmeme, ya da 30lu yaslara dek farkedilmemis olmalarinin ihtimali var midir, belirtiler var olsa dahi? 
Yani Fenilketonuri hastasi bir insan diyelim ki tüm belirtilere sahip, ama zihinsel acidan farkedilebilir derecede hasar almamis. Bu mümkün mü? Istisnalar olabilir mi? 
Ayni sekilde Kistik Fibroz hastasi bir insanda bu hastaligin 30 yasinda farkedilmesi görülmüs müdür? 
Bu konularda bilginiz varsa, lütfen yardimci olun hocam. 
Tesekkürler.

Mesaj Tarihi: 28-Subat-2017 Saat 07:14
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

simdi Murat hocama sormak istiyorum yukarda anlattigim üzere hocam eger dediklerim %100 gerçek nedenler ise ben Bademcik operasyonu ile bu sorunu atlatabilirmiyim eger yukardaki belirttigim nedenler %100 dogru ise

Bu konu biraz gri renklidir. Yani siyah beyaz pek belli degildir. Bu sebeple net konusmak dogru olmayabilir. Bademcik tasinin çikarilip izole ortamda masaya konulup ezildiginde çirkin kokulu gazlar yaydigi kesindir. Fakat agiz içinde iken bu koku bulunmayabilir. O halde muhtemelen tonsil tasi kokar ama kokulu gaz salyada çözündügü için agizdan disari çikan bir koku yaratmayabilir. Bu durumdaki her bireyin tonsil ameliyatindan sonra yaklasik 2 ay kadar kokusuz kaldigini daha sonra yeniden ayni cins kokunun ortaya çiktigina tanik oldum.

Tonsilit dedigim o bademcikten çikarttigim tas bana öyle geliyorki yemek yedikten sonra yemek artiklarinin birikimi onlar bu dogru bir bilgimi? yoksa yemek yemesemde kendi kendine olusan bir sey mi bu tonsilit?

- Tonsillit bademcigin iltihabina verilen isimdir. Bademcigin bakteriler tarafindan istila dilmesi ile ortaya çikar. Uzarsa bademcik siser ve pürtüklü görünüm alabilir.
- Tonsillolit bademcigin tasina verilen isimdir. Kronik tonsillitin devaminda bazi insanlarda gelisir. Her tonsillit bademcik tasi yapmaz.

Mesaj Tarihi: 28-Subat-2017 Saat 11:29
anladim tesekkür ederim hocam ve su bi gerçek degilmi bademcik operasyonunun eger süpheler varsa agiz kokusuna dair + bi etkendir bizim için yani , peki dilimizin en arka zor görünen kisimlarindaki yemek artiklari olusuyor ise agiz kurulugudan ötürü bir olaymidir her insanda varmidir ve bu kokuda etkenmidir hocam? saygilar

-------------

Mesaj Tarihi: 28-Subat-2017 Saat 14:01
Devlet çok güzel hizmet veriyor :D Bir doktor burun etlerin sismis alerji yüzünden diyor ilaç veriyor. Alerji testi yaptiriyorum ev tozu akarina alerjim çikiyor. Test sonuçlari ve sikayetlerimle birlikte baska bir doktora gidiyorum, bir seyin yok diyor. Beni rahatsiz eden iki durum var gayet açik burun tikanikligi geniz akintisi ilk doktorum bunlarin var oldugunu alerji yüzünden oldugunu söyledi zaten. Bu doktor bir seyin yok diyor. Alerji testini yapan gögüs hastaliklari uzmani ise asi tedavisi etkili olmayabilir, son çare olarak denenmeli diyor. Bu tür hastalari baska sehir havasi iyilestirebilir diyor. Çözüm bu mu? :)

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 28-Subat-2017 Saat 17:31
bademcikte beyaz taslar çikiyorsa bademcik tasi yani aldir gitsin degmez her gün çikartmaya zaten o bademcik tasi tüm bademcigi ele aliyor kapliyor koku. temizlesende fayda etmez.

Mesaj Tarihi: 28-Subat-2017 Saat 19:17
Murat hocam merhaba,
Bende agiz kokusundan dert yanan biriyim. Geçen hafta disçiye gittim ve dis taslarimi aldirdim (24 yasindayim ilk defa aldirdim), çürükleri dolgu yaptirdim ve sanki kokuda azalma oldu. CB12 adinda bi gargara aldim ben inanilmaz etkili , 2 kere kullandiktan sonra içindekiler kismina baktim ve alkollü oldugunu gördüm. Daha sonra bir daha asla kullanmadim. Neyse agiz kokumun azaldigindan emin olmak için kardesime koklattirdim belli araliklarda. Bana koku olmadigini normal oldugunu söyledi. Ama ben agzimin içinden nefesimi burnuma dogru hohlayip kokladigimda hala eski kokumun geldigi kanisindayim. Bu beni rahatsiz etti ve kbb uzmanina gittim. Sikayet olarak agiz kokusu oldugunu ve 3 seyden süphelendigimi söyledim ve hepsine baktirdim. 1. Dil arkasi 2. Bademcik 3. Sinüsler. Hepsine bakti ve bi sorun olmadigini söyledi. Neyse ben sabahlari kalkarken inanilmaz kötü koku geliyordu eskiden ama simdi çok kötü olmasa da yine ufaktan koku geliyor sabahlari. Bugün lahmacun ve sogan yedim ögleleyin, aksam yemeginde de etli yemek ve sogan yedim. Dislerimi firçalamadan önce kardesime koklattim ve agir bi koku geldigini söyledi tabi sogan kokusu da olmak üzere ve moralim bozuldu. Tek çare mide kaldi, gidip görünecegim artik gastrit mi reflü mü yoksa kabizlik tarzi bi hastalik mi bakacagiz, gittikten sonra siz degerli arkadaslarim ile paylasacagim.
Bu arada böyle uzun yazdim ama Murat hocama bir sorum olacakti. Bi daha kullanmayacak olsam bile su cb12 gargaradi madem agiz kokumu gerçekten yok etti, peki buna ragmen kokunun agiz kaynakli olmadigi kanisina varmam saçma olur mu? Sonuçta gargara agiz içi kokumu yok etti demek ki koku mide kaynakli felan degil?
Ayrica hani dedim ya nefesimi burnuma dogru hohlatiyorum ve midemden gelen kokuyu koklayabiliyorum ya kardesime koklattigimda o kokuyu alamiyor. Acaba o koku ne kokusu?
Kafam çok karisik sorunun ne oldugunu bile tam bilmiyorum, kafayi yiyecegim varsayim yapmaktan, bunun bir çözümü olmali, yorumlarinizi bekliyorum degerli hocam ve arkadaslarim.

Mesaj Tarihi: 28-Subat-2017 Saat 23:18
Bazenhissediyor bilip bilmeden saçmalama ben ona yapiskan sivi diyorum genede diycem tükürügün ne oldugunu biliyorum balgaminda ne oldugunu biliyorum merak etme ayrica bu agiz kokusu herkesde ayni olcak diye bi kaide yok benim sikintim bu yönde bogazimdaki o yapiskan sey sabahlari baktigimda bembeyaz sekilde bogazimda duruyor temizliyorum geri geliyo Dilimi firçaliyorum gene geri geliyo çok yogun ve ne yersem kokusu agzimda kaliyor bogazim harap oldu onu temizliycem diye bidaha anlamadan kimseye cahil deme mantikli düsün bakalim bu sey Balgam veya tükürük olsa biz doktora dedigimizde anlamazmi? Inan çok dedim anlamadi böyle balgam olmaz tükürük olmaz

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 06:59
Orjinalini yazan: maestro

Bi daha kullanmayacak olsam bile su cb12 gargaradi madem agiz kokumu gerçekten yok etti, peki buna ragmen kokunun agiz kaynakli olmadigi kanisina varmam saçma olur mu? Sonuçta gargara agiz içi kokumu yok etti demek ki koku mide kaynakli felan degil?

Bu güzel bir soruydu. "bunlari biliyor muydunuz" basligi altinda cevap ayzdim. Göz atiniz.

Evet CB12 gargaranin içerisinde alkol bulunur. Önermiyorum.

-M

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 11:51
Orjinalini yazan: Amazon

Bazenhissediyor bilip bilmeden saçmalama ben ona yapiskan sivi diyorum genede diycem tükürügün ne oldugunu biliyorum balgaminda ne oldugunu biliyorum merak etme ayrica bu agiz kokusu herkesde ayni olcak diye bi kaide yok benim sikintim bu yönde bogazimdaki o yapiskan sey sabahlari baktigimda bembeyaz sekilde bogazimda duruyor temizliyorum geri geliyo Dilimi firçaliyorum gene geri geliyo çok yogun ve ne yersem kokusu agzimda kaliyor bogazim harap oldu onu temizliycem diye bidaha anlamadan kimseye cahil deme mantikli düsün bakalim bu sey Balgam veya tükürük olsa biz doktora dedigimizde anlamazmi? Inan çok dedim anlamadi böyle balgam olmaz tükürük olmaz

dediginiz aynisi bendede var doktora balgam sikayetiyle gitttim balgamimin olmadigini söylediler ama mantigken o sey agzinizin yukarisindan yani burnunuzdan gelen birsey degilmi benimkide öyle o halde balgam degilde ne?

-------------

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 11:56
tip1 agiz kokusunda agiz salyasinin eksiligi söylemi görülür yemek artiklarinin bogazda veya dil arkasinda bekleyip kokmasi seklindemi agiz kokusu belirtisi verir hocam veya yemek artiklarinin dil arkasinda veya bogazda durmasi koku sebebimidir ve çözüm ne olabilir

-------------

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 16:57
Evet. yemek artiklarinin dil arkasinda veya bogazda durmasi koku sebebidir. Çözüm onlari temizlemek olabilir

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 17:13
Orjinalini yazan: aydinmur

Evet. yemek artiklarinin dil arkasinda veya bogazda durmasi koku sebebidir. Çözüm onlari temizlemek olabilir

onlari temizlemesi sikinti hocam erisemiyorum :S temizlemekten önce bu herkestemi böyledir hocam yoksa agiz kurulugu olanlardami oluyor

-------------

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 19:34
Yemek artiginin bogazda dil arkasinda durmasida o yapiskanlik tan kaynaklaniyor iste normal kisilerde bu sorun yok benimde agiz kokum geçtigi zamanlarda yapiskanlikta geçmisti agzim ferahti balgam olmadigina eminim balgam yesil veya sari olur ama bu sey beyaz tuhaf olanda dilimi firçalarken hiç bitmeden yapis yapis gelmesi çok tuhaf.

Mesaj Tarihi: 01-Mart-2017 Saat 20:20
Yapiskan sivi dediginiz sey geniz akintisi.

Mesaj Tarihi: 08-Mart-2017 Saat 16:54

Bu konu biraz gri renklidir. Yani siyah beyaz pek belli degildir. Bu sebeple net konusmak dogru olmayabilir. Bademcik tasinin çikarilip izole ortamda masaya konulup ezildiginde çirkin kokulu gazlar yaydigi kesindir. Fakat agiz içinde iken bu koku bulunmayabilir. O halde muhtemelen tonsil tasi kokar ama kokulu gaz salyada çözündügü için agizdan disari çikan bir koku yaratmayabilir. Bu durumdaki her bireyin tonsil ameliyatindan sonra yaklasik 2 ay kadar kokusuz kaldigini daha sonra yeniden ayni cins kokunun ortaya çiktigina tanik oldum.

Tonsilit dedigim o bademcikten çikarttigim tas bana öyle geliyorki yemek yedikten sonra yemek artiklarinin birikimi onlar bu dogru bir bilgimi? yoksa yemek yemesemde kendi kendine olusan bir sey mi bu tonsilit?

- Tonsillit bademcigin iltihabina verilen isimdir. Bademcigin bakteriler tarafindan istila dilmesi ile ortaya çikar. Uzarsa bademcik siser ve pürtüklü görünüm alabilir.
- Tonsillolit bademcigin tasina verilen isimdir. Kronik tonsillitin devaminda bazi insanlarda gelisir. Her tonsillit bademcik tasi yapmaz.

hocam 2 ay müddetçe kokunun geçiyor olusu ve sonra tekrar geliyor olusu ilginç ve arastirma bile gerektiren gizemli bir konu degilmi sizcede? yani aklima gelen sorular sunlar

eger koku bademcikten kaynakliysa bademcik yok edildiginde 2 ay zamandan sonra kokunun tekrar bademcik seklinde gelisi enteresan degilmi

eger koku bademcikten degilse ve kisi bademcik ameliyati olmussa ve 2 ay kokusu kesilmis olmasi ilginç degilmi

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Mart-2017 Saat 12:11

2 ay müddetçe kokunun geçiyor olusu ve sonra tekrar geliyor olusu ilginç ve arastirma bile gerektiren gizemli bir konu degilmi sizcede? yani aklima gelen sorular sunlar

eger koku bademcikten kaynakliysa bademcik yok edildiginde 2 ay zamandan sonra kokunun tekrar bademcik seklinde gelisi enteresan degilmi

eger koku bademcikten degilse ve kisi bademcik ameliyati olmussa ve 2 ay kokusu kesilmis olmasi ilginç degilmi

Asiri yüklenen bir bademcigin alinmasi durumunda komsu limfoid dokular bademcigin görevini üzerine alir ve kaldigi yerden faaliyet devam eder. Bu durum 1-2 ay sürer.

-M

Mesaj Tarihi: 11-Mart-2017 Saat 21:19

2 ay müddetçe kokunun geçiyor olusu ve sonra tekrar geliyor olusu ilginç ve arastirma bile gerektiren gizemli bir konu degilmi sizcede? yani aklima gelen sorular sunlar

Asiri yüklenen bir bademcigin alinmasi durumunda komsu limfoid dokular bademcigin görevini üzerine alir ve kaldigi yerden faaliyet devam eder. Bu durum 1-2 ay sürer.

-M

yani pek anliyamadim hocam af buyurun biraz daha açiklayici anlatabilirmisiniz

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Mart-2017 Saat 21:34

Bademcik sagli sollu duran bagimsiz organlar degildir. Yani mesela böbrek gibi degildir. Böbregi çekip çikarirsaniz çevresinde kani süzecek baska böbreksi organ yoktur. Böbreksiz kaliriz.

Akcigeri çekip çikarirsaniz çevresinde hava alip verecek baska organ yoktur. Akcigersiz kaliriz.

Gözü çikarirsak gözsüz kaliriz.

Ama bademcik ögle degildir. Çikarinca bademciksiz kalmayiz. Söyle düsünün:

Bogazi halka gibi kusatan limf dokusu vardir. Buna waldeyer halkasi adi verilir. Bu halka seklindeki limf dokusu bogazin sag ve solunda bademcik adi verilen kalinlasmalar yapar. Yani bademcik aslinda göz gibi veya böbrek gibi bagimsiz organlar degildir. Bademcikler bogazin her yerinde zaten mevcut bulunan limf dokusunun biraz daha irilesmis bir bölgesinin ismidir.

Biz bu kalinlasan linf dokuyu çikarirsak yani bademcikleri ameliyatla alirsak, bogazimizda geride kalan limf halkasi bademciklerin görevini üzerine alip yoklugunu hissettirmez.

Bu sebeple bademcigin alinmasi durumunda bademciksiz kalinmaz. Bunu söylemeye çalistim.
-M

Mesaj Tarihi: 11-Mart-2017 Saat 21:53
hocam korkutuyorsunuz

-------------

Mesaj Tarihi: 12-Mart-2017 Saat 20:16
demek istediginiz sumu yani bademcik alinirsa yemek artiklari busefer limf leremi yapisicak e iyide hocam her insanda bademcik ve limf bulunuyor peki o insanlarda neden yapisma ve koku olmuyor?

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Mart-2017 Saat 21:05

demek istediginiz sumu yani bademcik alinirsa yemek artiklari busefer limf leremi yapisicak e iyide hocam her insanda bademcik ve limf bulunuyor peki o insanlarda neden yapisma ve koku olmuyor?

Yemek artiklari daha önce bademcige yapismiyordu ki , bademcikler ameliyat ile alindiktan somnra bu sefer limf doklusuna yapissin?

Her insanda bademcik ve linf dokusu bogazi çevreleyecel sekilde bulunur. Hiç kimsede hiç bir sey oraya yapismaz.
-M

Mesaj Tarihi: 14-Mart-2017 Saat 23:53

Yemek artiklari daha önce bademcige yapismiyordu ki , bademcikler ameliyat ile alindiktan somnra bu sefer limf doklusuna yapissin?

Her insanda bademcik ve linf dokusu bogazi çevreleyecel sekilde bulunur. Hiç kimsede hiç bir sey oraya yapismaz.
-M

o halde bu bademcik tasi besinlerin artigi degil bagimsiz kendiliginden olusan bi seymi hocam?

-------------

Mesaj Tarihi: 16-Mart-2017 Saat 14:26

o halde bu bademcik tasi besinlerin artigi degil bagimsiz kendiliginden olusan bi seymi hocam?

Kesinlikle evet !

Bademcik tasinin olusma mekanizmasi söyledir:
Önce farinjit baslar ve uzun sürer. Sonra tonsillit baslar ve uzun sürer. Sebebi ortadan kaldirilmaz aylarca yillarca devam eder. Sonra tonsil kütlesinin merkezine yakin parenkim dokuda eksüda(iltihap sivisi) toplanmaya baslar. Bu sivi toplaninca bademcik kizarir siser, iner, siser, iner, kizarir, iner, siser ve devam eder gider. bazen iyilesir.

Eger iyilesmezse bölgeye gelen alkali yapici bakteriler ortami alkaliye çevirir. pH derecesi 7 nin üzerine çikinca yani rtam alkali olunca kalsiyum tuzlari eksüda içinde çökelmeye baslar. Sertlesmeler baslar. Iste bu sert kütleye bademcik tasi adi verilir.

Alkali yapici bakterilerin basinda Actinomyces, Propionibacterium'lar ve diger araknoidler gelir. Bu bakteriler gelmeden önce ortam asittir ve kalsiyum bulunmaz.

Isterseniz yemek yemeyip aç kalin. Hiç farketmez. Sebep var ise yemeklerden bagimsiz olarak bu tas olusur.
-M

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat