genetik olabilirmi
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1757
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 23:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: genetik olabilirmi
Mesajı Yazan: ela eflay
Konu: genetik olabilirmi
Mesaj Tarihi: 27-Nisan-2015 Saat 16:52
benim de gecmeyen nefret ettigim bir koku var ve galiba genetik annemde de var ne yapmaliyim
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Nisan-2015 Saat 22:13
genetik derken soyle ;
mesela babanizin disleriyle sizinki aynidir yani disleri sagliksizdir sizinkilerde sagliksiz olur genetiktir aciklamasi bu kadar basit...
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2015 Saat 12:11
Dis çürügü genetik degildir. Dis eti infeksiyonlari da genetik degildir.
Dislerini firçalamayan ve agiz sagligina özen göstermedigi için agiz sagligi bozuk olan, disleri çürümüs olan bir anne ve babanin çocugu ailesinden egitim almadigi için dislerini firçalamayacaktir.
Böylece ailesinden ne gördüyse onu yapacaktir ve agiz sagligi bozuk olacaktir.
Disaridan olaya bakildiginda ailenin tamaminda agiz sagligi bozuk görünecek ve sanki genetikmis gibi zannedilecektir.
Aslinda ortada soydan gelen bir çürüme veya dis eti problem yoktur.
Anne baba karadeniz lehçesi ile konusuyorsa çocuk da karadeniz lehçesi ile konusur, fakat bu lehçe soydan gelmez. Olaya bu sekilde bakiniz.
-M
|
Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2015 Saat 21:14
murat hocam gunde gercekten 4 kere dislerimi fircalayan dis ipni eksik etmeyen çürügü tartari olmayan beyaz dislere sahip biriyim bakildigi zaman disaridan agzim disim dilim tertemiz ama koku ben bildim bileli var bunun icin midemden geldigini dusunuyorum ve ne yapmaliyim tsk ederim
|
Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2015 Saat 21:18
gurkan. ben soyle genetik oldugunu dusundum annemin agiz kokusu var ve benim kardeslerim dede var ve benim cocugum dada var ben iç hastaliklariyla ilgili bir doktora bunlari anlattim genetik olabilir belki ama midenize yapilmasi gereken ve adini hatirlayamadigim birkac sey soyledi bunlari yaptirirsam cikarmis kafam cok karisik
|
Mesajı Yazan: bad-i saba
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2015 Saat 01:17
Bu hastaligin genetik olabilme ihtimali beni de her zaman düsündürüyor. Murat Hocam genetik degil diyor ama sunu da unutmamak gerekir ki bilim, her zaman elde olan verilerle konusur ve bu veriler birkaç zaman sonra degisebilir, gelisebilir ve yeni çikarimlar, yeni bilgiler edinilerek daha önce nedeni açiklanamayan bir durum daha sonra genetik bir nedene de baglanabilir. Zaten genelde açiklama yapilirken "su anda elde olan bilgiler isiginda..." denir. Ki bence bu agiz kokusu sorununun tüm mekanizmasi çözülmüs degil. Dikkat ederseniz burada pekçok kiside sunu duydum : "Bende var, kardesimde de var, annemde de var, çocugumda da var...vb." Bunu sadece ailede dis firçalama aliskanligi yoktur diye açiklayamayiz bence, çünkü buraya yazacak kadar bu konuyu arastiran biri illa ki agiz bakimini yapip belli sartlari gerçeklestirip kokunun hala gitmedigini gördügü için baska çare arayisina girmistir. Kaldi ki yukaridaki arkadas da tam olarak bunu söylüyor. Ben bunun tesadüf oldugunu düsünmüyorum. Normal insanlarda koku üretmeyen ve bizde koku üreten o flora yapisinin olusumu genetik olarak aktariliyordur belki. Tabi ben sadece fikir yürütüyorum su anda.
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2015 Saat 10:18
bence agiz kokusu herkes için genetik olmayabilir.ama çogumuz için agiz kokusuna sebep olan unsurlarin ailemizden kalitsal olarak bize aktarildigini düsünüyorum.
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 03-Mayis-2015 Saat 22:21
Bence iki çesit agiz kokusu var. Birincisi; benimki gibi ergenlik çagina adim atar atmaz veya ondan da önce olan agiz kokulari, digeri de hayatinin bir bölümünde ortaya çikan ve bir hastalik veya düzensizlik sonucu olusan kokular. Ikinci grup agiz kokulari ne kadar süre devam ederse etsen mesela 10 sene devam edebilir yada 20 sene, mutlaka düzensizlik yada hastalik düzeltilip, tedavi edilirse sorun ortadan kalkiyor. Ama birinci grup ne yaparsa yapsin kalkmiyor. Tam demek istediklerimi aktaramadim ama bir örnek vereyim; Saç dökülmesi.
Genetik dökülmelerde saçlar DHT ye asiri hassasiyetinden ötürü incelip dökülür. Ne kadar anti-androjen losyonlar haplar da kullansan, kullanmayi biraktigin anda tekrardan dökülme devam eder. Bizim antibiyotik kullanmamiz gibi. Ama mevsimsel, vitamin eksikliginden kaynaklanan yada strese dayali vs. saç dökülmelerinde eksik olan sey düzeltilirse saçlarin dökülmemesi için ömür boyu herhangi baska bir sey yapmaya gerek yoktur.
Bilmiyorum saçmaladim mi ama aklima baska bir sey gelmiyor. Elimden gelen her seyi yaptim, bazen biraz azaliyor bazen biraz azitiyor ama hep koku orada. Kaynak falan aramak yersiz; kaynagi vücudumuzun kendisi. Bakteriyi sürekli olarak üretiyor yada yuvalanmasina imkan sagliyor... Içim karardi vallahi!
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 03-Mayis-2015 Saat 22:28
Bu arada genetik yerine alerjik de denebilir. Vücut yasamsal öneme sahip bazi seylere, yani sürekli tüketmek yada kullanmak oldugumuz seylere alerjik bir reaksiyon gösteriyor olabilir. Bunun sonucu olarak bu agiz kokusunu olusturuyor olabilir mi? Evde xyzal varsa 3-5 gün kullanayim. Sanki bir ara fayda verdi olarak hatirliyorum, tekrardan bir baslayim sonuçlari yazarim.
|
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2015 Saat 12:49
murat hocama soru sormak istyorum benmde merak ettigim sey su
dsimizi fircaladigimiz halde koku gitmiyorsa bu agiz kokusu degildir kesinlikle nefes kokusudur diyebilir miyiz?
|
Mesajı Yazan: bad-i saba
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2015 Saat 13:36
Orjinalini yazan: Mehmet
Bence iki çesit agiz kokusu var. Birincisi; benimki gibi ergenlik çagina adim atar atmaz veya ondan da önce olan agiz kokulari, digeri de hayatinin bir bölümünde ortaya çikan ve bir hastalik veya düzensizlik sonucu olusan kokular. Ikinci grup agiz kokulari ne kadar süre devam ederse etsen mesela 10 sene devam edebilir yada 20 sene, mutlaka düzensizlik yada hastalik düzeltilip, tedavi edilirse sorun ortadan kalkiyor. Ama birinci grup ne yaparsa yapsin kalkmiyor. Tam demek istediklerimi aktaramadim ama bir örnek vereyim; Saç dökülmesi.
Genetik dökülmelerde saçlar DHT ye asiri hassasiyetinden ötürü incelip dökülür. Ne kadar anti-androjen losyonlar haplar da kullansan, kullanmayi biraktigin anda tekrardan dökülme devam eder. Bizim antibiyotik kullanmamiz gibi. Ama mevsimsel, vitamin eksikliginden kaynaklanan yada strese dayali vs. saç dökülmelerinde eksik olan sey düzeltilirse saçlarin dökülmemesi için ömür boyu herhangi baska bir sey yapmaya gerek yoktur.
Bilmiyorum saçmaladim mi ama aklima baska bir sey gelmiyor. Elimden gelen her seyi yaptim, bazen biraz azaliyor bazen biraz azitiyor ama hep koku orada. Kaynak falan aramak yersiz; kaynagi vücudumuzun kendisi. Bakteriyi sürekli olarak üretiyor yada yuvalanmasina imkan sagliyor... Içim karardi vallahi! |
Iste tam olarak bunu düsünüyorum. Verdigin örnek de çok dogru olmus ve anlatmak istedigimi tam olarak anlatmis.
|
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2015 Saat 16:17
Orjinalini yazan: Gurkan33
murat hocama soru sormak istyorum benmde merak ettigim sey su disimizi fircaladigimiz halde koku gitmiyorsa bu agiz kokusu degildir kesinlikle nefes kokusudur diyebilir miyiz? |
Tansiyon gibi düsünün 1 tane tansiyon düsürücü ilaç alirsaniz tansiyonu düsürür. Hep ve her gün düzenli alinirsa stabil bir iyilik hali elde edilir.
Bu olayda da durum benzer sekilde olur. Hep ve uzun süren firçalama ile hijyen yükselir. Kalici etki elde edilir. 1 tek firçalama islemi kisa bir süre için zayif bir etki olusturur. Bu sebeple firçalayinca kaybolmayan agiz kokusunun sebebi uzaklarda aranmak zorunda degildir.
Nitekim yumusak firça kullanilirsa temizlik daima eksik olur. Agiz kokusu sahibi bireylerin (benim gördügüm) neredeyse yaridan fazlasi yumusak firça kurbanidir. Veya 3 dakikadan kisa firçaladigi için problem devam etmektedir. Firçaladigini zannederler. Bilhassa OralB kullanicilari bu durumdadir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2015 Saat 17:59
haklisiniz siz hatrlarsaniz yumusak dis fircasini yasaklamistiniz bende gidip orta almistim colgate in dis fircasini...
2-3 hafta duzenli dis fircalasak sabah ve aksam 1 er kere sonrasinda koku gidebilir mi agiz ici hijyenik oldugu icin
mesela 3 hafta disimiiz fircaladik , otele yemege gttik dis fircamizda yanimizda yok ama 1 gece konaklicaz o gece disimizi fircalamamis olcaz sabah koku olursa insan dis fircalamaktan sogur gercekten.. sen haftalarca disini fircala ama 1 gece ihmal ettigin icin koku olussun tekrar bu insani cok kotu bozar yani...
bazen anlam veremiyorum oyle insanlar var 1 kere bile disini fircalamiyor 1 yilda..
|
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2015 Saat 23:31
benim ögle tanidigim insanlar var dis firçasi agzina degmemis ama koku yok benim ise dislrim bembeyaz dilim tertemiz dis ipi kullanirim ve gercekten cok titiz biriyim fakat agiz kokusu hic geçmiyor ve kesinlikle mideden geliyor ve genetik bu hafta doktoro gidip filim cektirecegim cikan sonucu soylerim arkadaslar
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2015 Saat 23:40
Murat hocamizin dedigi her seye katiliyorum. Her zamanki gibi dogru tespitlerde bulunmussunuz hocam.
Özellikle su noktayi alintilayarak dikkatinizi çekmek isterim arkadaslar. Çünkü kendimde bunu net bir sekilde gördüm. Bundan emin olabilirsiniz
"... Bu olayda da durum benzer sekilde olur. Hep ve uzun süren firçalama ile hijyen yükselir. Kalici etki elde edilir. ... "
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Mesaj Tarihi: 05-Mayis-2015 Saat 07:32
Orjinalini yazan: ela eflay
benim ögle tanidigim insanlar var dis firçasi agzina degmemis ama koku yok benim ise dislrim bembeyaz dilim tertemiz dis ipi kullanirim ve gercekten cok titiz biriyim fakat agiz kokusu hic geçmiyor ve kesinlikle mideden geliyor ve genetik bu hafta doktoro gidip filim cektirecegim cikan sonucu soylerim arkadaslar |
Size öyle geliyor olabilir.
Dis firçasi bir agiza girsin veya girmesin fark etmez. Az veya çok miktarda koku herkeste daima mevcuttur.
Siz kokuyu duymuyorsunuz bu sebeple kokmadigini zannediyorsunuz.
Forumun giris sayfasinda en yukarida bir yazi var. Sizlerden birisinin tespitini oraya yazmistim herkes okusun diye. Bir göz atiniz.
-M
|
Mesajı Yazan: delux
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 23:19
murat hocam mide kaynakli kokusu olan icin nasil bir tedavi oneriyorsunuz cozumu varmi bunun hocam? yurtdisindan gelip muayne olmak istiyorum size?
|
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2015 Saat 14:24
Ben agiz kokusu tedavi etmiyorum.
-M
|
|