Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gömülü diş ve ağız kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bunları biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu başlatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1790
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 00:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Gömülü diş ve ağız kokusu
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Gömülü diş ve ağız kokusu
Mesaj Tarihi: 26-Mayıs-2015 Saat 13:21
Gömülü dişlerin ağız ortamı ile irtibatı yok ise, tamamen kapalı bir yerdeyse, dışarıya açılmamış ise, üzerindeki diş etini henüz delmemiş ise ağız kokusu sebebi olamaz

Gömülü dişler diş etini deldiği ilk günden itibaren potansiyel bir ağız kokusu sebebi olarak değerlendirilebilir.
-M

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 27-Mayıs-2015 Saat 07:26
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2017 Saat 18:12
Bu durum 13 yaş civarlarında mümkün değil dimi hocam? Çünkü birçoğumuzun kokusu o yaşlarda başladı. Ancak mümkünse kontrol ettirmekte fayda var.

Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2017 Saat 20:21
Orjinalini yazan: derdnz

Bu durum 13 yaş civarlarında mümkün değil dimi hocam? Çünkü birçoğumuzun kokusu o yaşlarda başladı. Ancak mümkünse kontrol ettirmekte fayda var.

Kaç yaşında olursa olsun gömülü diş denen diş ağızın içinden görünmeye başlamadıysa ağız kokusu sebebi değildir.

Gömülü diş ağız içinden göründüğü zaman ağız kokusu sebebi olma ihtimali vardır.

Gömülü diş tamamen ağıza çıkınca çevresindeki diş eti ile uyumlu ise artık ağız kokusu sebebi olamaz.
-M

Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 08-Mayıs-2017 Saat 22:20
Aslında kastettiğim 13 yaşında 20lik dişin çıkma olasılığının olup olmamasıydı hocam. Anladığım kadarıyla var böyle bir ihtimal.

Cevabınız için teşekkürler.

Mesajı Yazan: bedbahtadam
Mesaj Tarihi: 29-Ağustos-2017 Saat 02:59
Sayin hocam peki gömulu disin dil kokunde koku yapma ihtimali var mi ya da agizda ağir bir koku? Bakiyorum yari cikmis yari cikmamis sol alttaki curumuş buyuk aziyi da curutuyor (agiz bakimim duzenlidir) acele etmeliyim degil mi?

Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2017 Saat 09:15
Yarısı çıkmış durumdaki bütün 20yaş dişleri koku sebebi olabilir. Bilhassa sizinki gibi çürüdüğünü söylüyorsa daha da acele etmelidir.

Mesajı Yazan: bedbahtadam2
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2017 Saat 20:24
sayin hocam yani dil köküne veya dile bile etki edebilir mi? çürük iltihaplı 20lik diş? dişe dokunuyorum koku var dile dokunuyorum orda da var koyu sarı kaplı oluyor bazen de dilim

Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2017 Saat 21:16
Orjinalini yazan: bedbahtadam2

sayin hocam yani dil köküne veya dile bile etki edebilir mi? çürük iltihaplı 20lik diş? dişe dokunuyorum koku var dile dokunuyorum orda da var koyu sarı kaplı oluyor bazen de dilim

Dİl sırtına bakteri sağlayan bir rezervuar haline gelir. Kokan 20 yaş dişinden fazla dil sırtı olabilir.
-M

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat