Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hikayenizi yazın

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bunları biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu başlatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1853
Tarih: 21-Kasım-2024 Saat 19:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hikayenizi yazın
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Hikayenizi yazın
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2015 Saat 07:15
Ağız ve nefes kokusu konulu bir kitap hazırlıyorum.
Giriş bölümünde veya ona yakın bir bölümde "ülkemizde ağız kokusunun durumu" başlığı koymak istiyorum.

Eğer kendi kaleminizden güzel bir Türkçe ile katkıda bulunmak isterseniz isminizi gizleyerek yayınlanmak üzere yazılarınızı aydinmur@yahoo.com'a gönderebilirsiniz.

(yayınlamayabilirim, veya kısmen / üzerinde düzeltme yaparak yayınlayabilirim)
-M

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Hülya aydın.
Mesaj Tarihi: 23-Şubat-2016 Saat 13:36
Murat Hocam, burun damlanızla ilgili bir gelişme var mı acaba ?

Mesaj Tarihi: 23-Şubat-2016 Saat 15:58
Maalesef yok ve gelişme olacağı da yok gibi. Önümüzdeki ikiyüzelli sene bu ülkede faydalı bir ilaç üretilemeyebilir.

Ben formülasyonunu hazırladım genç meslektaşlarıma fısıldadım. Bana bir şey olursa mezarıma gitmesin, benden sonrakiler topluma faydalı olsun diye.
-M

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2016 Saat 20:17
adamsın murat hocam bu ezilmiş ağız kokusu olan insanlara babalık yapıyosunuz adamsınız adamın dibi

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 00:00
:( peki bize önerebileceginiz buna yakın bi ilaç var mı..Burun damlası. .formylasyonundan bize bahsedermisiniz ?

Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 00:00
Hocam bugün hemen her şehirde bitkisel ilaçlar yapan kimi zaman saçma sapan şeyleri insanlara önerenler kansere varana kadar tedavi yolu gösteren kendi yaptığı kremi kapsülü veren şifacı amcalar teyzeler varken, neden siz de kendi spreyinizi kendi kliniğinizde satmıyorsunuz, üretimi mi zor sadece merak ettiğim için soruyorum onlara yasak değil mi sonuçta

-------------
Bıktım

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 10:33
Orjinalini yazan: Cekince

Hocam bugün hemen her şehirde bitkisel ilaçlar yapan kimi zaman saçma sapan şeyleri insanlara önerenler kansere varana kadar tedavi yolu gösteren kendi yaptığı kremi kapsülü veren şifacı amcalar teyzeler varken, neden siz de kendi spreyinizi kendi kliniğinizde satmıyorsunuz, üretimi mi zor sadece merak ettiğim için soruyorum onlara yasak değil mi sonuçta

2.5 mililitresi 110 dolara ithal edilen karbamit peroksit diş beyazlatma jelinin 100 mililitresini 6 TL ye yaptım, ürettim, kullandım.

Bu bilgiyi web sayfama koydum. Dövüzlerimiz yurt dışına gitmesin. Kendi ülkem kazansın istedim. Kimseden para istemedim. Buna rağmen Bir meslektaşım beni ilaç eczacılık dairesine şikayet etti. Bunun üzerine ben zararlı ilaç ürettiğim sebebi ile diş hekimleri birliği bana soruşturma açtı. Eczacılık fakülteleri inceledi sorun bulamadı ve aklandım.

Ucuz diş yaptığı için şikayet edilen diş hekimleri var. Cehennemde zebani kullanılmayan tek mekan Türklerin bulunduğu yerdir. Birimiz yükselirsek Kıskanç ve beceriksiz birisi çıkar ve alttan çeker.

Ben hangi cesaretle burun damlası üretirim ?
Bunu ağır ödetirler, cezasız bırakmazlar.

-M

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 10:39
şerefsizler kadar şereflilerde cesur olmalıdır hocam biliyoruz bu ülkede hain alçak çok siz ezbere meslek yapmıyosunuz gördüğüm kadarıyla araştırıyorsunuz bir bilim insanı gibi gibi demekte saçma aslında buda bir bilim ve siz üzerinde çalışıyosunuz ürettiğiniz cihazlar var ilaçlar var ezbere bi hekim değilsiniz başkalarının kitaplarından konuşmuyosunuz oradan bilgi alıyosunuz öğreniyosunuz fakat kendi kitaplarınızı yazıyosunuz gördüğüm kadarıyla Halk sizden yana hocam bunu unutmayın!

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 10:57
hocam verdiğim özlü sözlü örneki yanlış anlamayın , o laf icabı halk tabiri konuşmalarım yani demek istediğim sizin fikriniz doğru hocam bu ülkede iyi iş yapanların önüne hep gölge yapan işine çomak sokanlar olur ama ne olursa olsun Allah görüyo herşeyi Allah katındada sizin çalışmalarınızın değeri yüksek olduğuna inanıyorum insanlık adına yaptığınız çalışmaların manevi değerininde yüksek olduğuna inanıyorum saygılar

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 14:11
Sözlerinizden gücenmedim alınmadım. Aksine hoşuma gitti. destek buldum.

Bakın 1 olay anlatayım size, içinde bulunduğumuz duruma biraz örnek olur:
-
Web siteme ne yazsam kendi sitesine kopyalayan bir meslektaşımdan etik davranarak bilgiyi aldığı kaynağı (beni) kendi web sitesinde belirtmesini istedim, defalarca.

Ne dedi biliyor musunuz?
Beni rahatsız etmeyin. Bir problem varsa avukatımla görüşün dedi.

Peki dedim. Bilişim suçları ve fikir ve sanat eserlerinden yargılanması için mahkemeye verdim.

27 Eylül'de Çağlayan adliyesinde hakimin karşısındaydık.

Benim veb sitemi kopyalayan meslektaşım hakime ne dedi biliyor musunuz?

Ben web siteme koyduğum bilgiyi Murat Aydın'dan almadım. Bu bilgiler her mesleki kitapta yer alan basit ve sıradan anonim bilgilerdir dedi.

Hakim karar verdi: Bilirkişiye sorulacakmış. Hangi bilir kişi ağız kokusunda bana bilir kişi olacak belli değil?

13 Aralık'ta 10:00 da ayni adliyede bir daha duruşacağız. Bakalım nolacak.
-M

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 16:37
gerçekten kötü bi durum hocam yani hırs şan şöhret insanların gözünü köreltiyo verdiğiniz örnekte kötü bi durum yani umarım lehinize bi sonuç alırsınız

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 20:17
Hocam keşke tüm diş Hekimleri sizin gibi olsa, bizim yanımızda olmanız onemsemeniz çözüm uretmeniz bizi bu platformda bir araya getirmeniz takdire şayan. .sizi her daim cekemeyen kiskananlar olacaktır. Yazık üzülüyorum onlara ..Burun damlası belki burda bicogumuza şifa olacaktı onların kiskancligi ve hırsı yüzünden bicogumuz bununla yaşamaya devam edicez belkide. .Hepimizin hakkına giriyorlar hocam.biz hep sizin yaninizdayiz sizinle gurur duyuyoruz

Mesajı Yazan: mmervve
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2017 Saat 23:21
hocam ben birşeyler yazıp yollamak isterim.konu ülkemizdeki agız kokusumu yoksa kendi yasadığımz durummu

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2017 Saat 08:57
Kaleminizden çıkan her(hangi) bir şeyler yazın

Mesajı Yazan: Deka
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 12:59
Merhabalar paylaşımlarınızı okuyup takip ediyorum ama üye olarak bugün katıldım arkadaşlar.
Benim hikayemde kaç yaşında başladığını bile bilmediğim bir sosyal sorunum halinde yıllardır. bunca süre idare ederek geçirdik hala öyle yapmaya mecburuz . Uzun lafın kısası 11 seneden fazladır yaşıyorum.
Çaresini herkes gibi aradım .kbb gittim akciğer filmi çektik kan testi dışkı testi tabi birşey çıkmadı . Sadece midede hafif ülser var ki bir sürü ülser hastası var hangisinde ağız kokusu var sorunun başka şeylerden olduğunu düşünmeye devam ediyorum .Ve alerjik bir yapım olduğundan burun tıkanıklığı mevsime göre geniz akıntıları sorunum var . Yine herkeste yoğun kokuya sebep veren bir durum değil kanaatine vardım alerjilerinde .
Sonuç bende bazen yılıp bazen araştırdığım oldu genelde kokuya geçici sürelerde çare Buldum.
Ama bende sürekli sarı pas ve sonra beyaz renge dönen dil rengim var bunlarsa yine kesin bir noktaya ulaştırmamasına rağmen .
Gıda bağırsak arasında bir orantı olduğuna inandım . Ve gaz karında şişlik koku halsizlik belirtilerininde desteklemesiyle . Kolon temizliği yazılarını okudum araştırdım.
Ve bir akşam yatmadan birde sabah uyandığımda aç karnına sıcak sirkeli su içmeye başladım kokuyu ve o hafiflik hissini bir nebzede olsa azalttığını gözlemledim .
Tabi benim amacım uyandığımda temiz bir ağızla uyanmak yemeklerden sonra ağzım kokması korkularını yaşamamak istemek .
Bunun için ülkemizde bir bölüm Yok özel hastanelerde nefes testleri mevcut onlarda tahmin üzerine doğruya götürmeyen şeyler. 21 yy da kendi hastalığımızı kendimizin bulmaya çalışması çok üzüyor beni . Durduk yere birşey yokken bademciklerimi aldırıp mide kapakçığı ameliyatı yapıp oruçlar tutmam gerekmemeli.
Son olarak en mantıklı gelen   bağırsaklarda birikmiş ve bizi zehirleyen atık maddelerden doğal yollardan kurtulmaya çalışmak .
Benim şimdilik naçizane Öner'im bu kadar yorumlarınızı beklerim .

Mesajı Yazan: Deka
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 13:08
Ve aslında yazacak ekleyecek çok şey var
Kısaca yazmak istiyorum ama deneyin diyemem çünkü bilimsel bir açıklaması Yok.
Bağırsak mantarı olabilirim ihtimaline karşı her akşam yatmadan önce aynı safa bitkisi çayını içtim .nefes kokusu devam etti.
Midem için yine Öneri üzerine doktorların bir kısmı önermiyor diyebilirim bir müddet kahvaltı sonrası .zeyrin çekirdeği yuttum mise sıvısınınalıdğı için gastiriti geçirdi ama benim çok kısa sürdü . Bir süre kokunun azaldığını söyleyebilirim o sürede . Ses kısıklığı ve kuru gıcık balgam devamlı var bununla beraber hep geçici koku inatla devam ediyor diyebilirim .
Sakız , lifli ve bazı doğal antibakteriyel   gıdalar tüketmeye devam Etsekte kalıcı bir çare lazım ...

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 01:19
Hocam kurbanda da yaşadık dişlerin altında boşluk varsa hastanın ve o boşlukta birşeyler biikiyosa temizlenemeyen
Tamamen ağzın kimyasıını bozar mı
Yani dişlerin altında kısmi boşluklar varsa ısırınca hissedilen buralardan biriken bakteriler koku yapar mı

Misal ben ne kadarda fırçalasam dişlerden plaklar gitmiyo diş arkalarından taşlar ayrı plak bile temizlenmiyo
Ama soğolsın dişçiye gidiyoruz 5 dakka makinayla temizliyip bişey yok diyip yolluyo neyapmamızı öneririsizniz

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 13:37
Bireysel olarak sizin ağzınızı bilemem.
Ama genel kural olarak söyleyebilirim ki nerede yemek sıkışıyor ve temizlenemiyorsa orası koku sebebi olabilir elbette.
-M

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2017 Saat 00:56
Teşekkürler

Mesajı Yazan: sorunvar
Mesaj Tarihi: 18-Şubat-2018 Saat 21:22

Mesajı Yazan: Dünya
Mesaj Tarihi: 10-Şubat-2019 Saat 17:58
Merhaba arkadaşlar,merhaba her yeni güne aynı çaresizlikle başlayanlar, merhaba hergün acaba bir çaresini bulur muyum diye google da ağız kokusu konusunu yılmadan aratanlar.Foruma yeni katıldım fakat düzenli olarak takipteyim.Çok daraldığım şu akşam vakti yazmaya, sizlerle duygularımı paylaşmaya karar verdim. Arkadaşlar dişlerim sağlam sinüzit tedavisi gördüm bademcik taşım olduğu için bademciklerimi aldırdım. 3 sene önce endoskopi yapıldı antral gastrit ve helikobakter pilori çıktı tedavi gördüm ağız kokusu şikayetim azaldı fakat hiçbir zaman tam olarak geçmedi.Mide yanması bulantı gaz şikayetleriyle 2 ay önce dahiliye doktoru muayenesinden sonra tekrar bir antibiyotik tedavisi gördüm. 1 hafta ağız kokum yok denecek kadar azdı Allahımm ne kadar mutluydum huzurluydum hergüne umutla uyanıyordum. Malesef ki yine kurtulamadım.Çok doğru beslendiğimi söyleyemem ama bana yaramayan şeyleri biliyor ve uzak kalmaya çalışıyorum.Süt,şeker,unlu mamüller,acı vss.. Arkadaşlar çevremde ağız sağlığına dikkat etmeyen o kadar insan var ki gram koku yok asla. Günde 5 kere dişlerimi fırçalasam da yasaklı şeyleri yemesem de olmuyor olmuyor gitmiyor bu koku.Otobüsten inerken müsait bir yerde inebilir miyim derken bile utanıyorum ağız kokum hissesilecek diye. Arkadaşlarım dibime kadar gelip konuşuyorlar cevap vermem gerekiyor konuşamıyorum. Kendimi ifade edemiyorum. ailemle konuşurken bile uzaktan uzağa iletişim kuruyorum. Bazen insanlar benimle konuşurken kendi ağızlarını kapatıyorlar çok utanıyorum. Ve gün geçtikçe içime kapanıyorum. Belki sizin işinize yarayacak tavsiyelerde bulunamadım ama derdimi paylaştım. Umarım hepimiz bir gün ağız kokusundan kurtulup hayatın her anından zevk alan insanlar olarak yaşamımıza devam ederiz. İyi akşamlar...

-------------
Dünya dönüyor.

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 13-Şubat-2019 Saat 09:26
Negatif şeyler de olsa, duygularını bizimle paylaştığın için
teşekkür ederim.
Keşke ben de size yardımcı olacak yazılar yazabilsem
ama zor işte!
Yine de formu takip etmeye devam.
Mutlaka birimizin bulacağı bir bilgi, sizin gibi çoğumuzun kurtulmasını sağlayabilir.

Mesajı Yazan: Bıktımartıkkkk
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 14:32
Merhaba
Murat hocam ve arkadaşlar ben de kendimi bildim bileli bu kokuyla uğraşıyorum
Ve sormak istiyorum bademciklerimi taştan dolayı 1 ay önce aldırdım koku devam ediyor murat hocam boğazda burunda vs bu taşların tekrar oluşması mümkün mü çünkü koku aynı lütfen sizden yanıt bekliyorum

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 16:36
Burun içinde taş oluşmaz.
Bademcik taşlarının ağız kokusuna sebep olması nadirdir.
Diş taşları kötü/eksik fırçalama ile aylar içinde tekrar oluşabilir. Ağız kokusu yapabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 17:18
Hocam çok teşekkür ederim bademciklerimi 1 ay önce aldırdım koku devam ediyor doktorumu aradım birkaç ay daha koku olması normal dedi bana pek inandırıcı gelmedi hocam sizin ve bademciklerini aldırıp kokudan kurtulan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 07:32
Bademciklerini aldırıp kokudan kurtulan kimseyi (varsa bile) hatırlamıyorum.

Muhtemelen yok kadar az olabilir.

-M

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 08:05
Hocam çok sordum biliyorum ama son bi şey sormak istiyorum ben tip kaç ağız kokusuna sahibim bilmiyorum ama şöyle bi durum var kokuyu sadece dişlerimi emdiğim zaman alabiliyorum bu tip 1 demek midir ?

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 20:54
Dişlerinizi emdiğiniz zaman belirli bir bölgeden veya her yerden değişik bir tat ve koku alıyorsanız ağız kokusu kaynağınızın ağzının içerisinde olduğunu anlamış oluruz.

Eksik yumuşak az veya kötü fırçalıyor olabilirsiniz. Biliyor olsanız bile bu sayfaya göz atınız.

http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html - http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 21:17
Tamam hocam çok çok teşekkür ederim

Mesajı Yazan: donniebrasco
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2019 Saat 02:39
Hocam tebrik ediyorum cok güzel konuya değinmişsiniz.Diş doktorına ne kadar anlatsam dişlerimde problem yok diyor sağ arka dişimi emdiüimde acayıp koku geliyor ve su ile çalkalayınca orada kokuyu hissediyorum nasıl bir yol cizmeliyim

-------------
Belki birgün

Mesaj Tarihi: 09-Mart-2019 Saat 06:20
Orjinalini yazan: donniebrasco

Hocam tebrik ediyorum cok güzel konuya değinmişsiniz.Diş doktorına ne kadar anlatsam dişlerimde problem yok diyor sağ arka dişimi emdiüimde acayıp koku geliyor ve su ile çalkalayınca orada kokuyu hissediyorum nasıl bir yol cizmeliyim

"Bu dişimi emdiğimde koku geliyor" cümlesini diş hekimine tekrarlayınız. Röntgende veya dişi saran çevre dokuda buna sebep olan problem görünebilir.
-M

Mesaj Tarihi: 12-Mart-2019 Saat 08:04
Murat hocam tekrar merhaba
Ben dişlerimde emdiğim zaman olan kokuyu Sadece sabahları almaya başladım söyle bi soru sormak istiyorum saçma olacak belki ama ben bademciklerimi 1 ay önce aldırdım çünkü berbat haldelerdi sürekli iltihap ve taş geliyordu acaba koku geçti de ben hala psikolojik olarak mı bu durumdayım bununla ilgili bi yorum yapmanız mümkün mü

Mesaj Tarihi: 12-Mart-2019 Saat 20:28
Orjinalini yazan: Bıktımartıkkkk

Ben dişlerimde emdiğim zaman olan kokuyu Sadece sabahları almaya başladım söyle bi soru sormak istiyorum saçma olacak belki ama ben bademciklerimi 1 ay önce aldırdım çünkü berbat haldelerdi sürekli iltihap ve taş geliyordu acaba koku geçti de ben hala psikolojik olarak mı bu durumdayım bununla ilgili bi yorum yapmanız mümkün mü

Ağız kokunuzun devam edip etmediğini bilmiyorum.
Sabahları duyduğunuz koku hastalık değildir. Normaldir
-M

Mesajı Yazan: donniebrasco
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2019 Saat 00:31
Arkadaslar dişlerinizin arasında et kalmış gibi emdiğnizde koku alıyormusunuz ??

-------------
Belki birgün

Mesaj Tarihi: 14-Mart-2019 Saat 10:06
Murat hocama 1 soru

3-4 gün süreyle dışkılıyan bir insanda kolonda bekleyen dışkı sebebiyle kan gazlarının akciğerden nefes olarak çıkımı olayıyla nefes kokusu gözlemlenmesi normalmidir?

ben dişlerimi düzenli fırçalarım ve bademciğimi aldırdım fakat buna rağmen halitosis yaşıyorum problemi ağızda değil nefes tip 4 kaynaklı olduğunu düşünüyorum şuradan yola çıktım : örneğin dün akşam saatlerinde yediğim soğanın kokusu halen nefesimden hafifte olsa çıkıyor ve aradan saatler geçmesine rağmen geçmemiş durumda buda kan gazlarıyla alakalı bir durum değilmi peki soğan veya başka bir besin tükettiğimizde bu kan gazlarından gelen nefes kokusu herkeste oluyor doğrumu hocam? peki kabızlık yaşadığımızda nefes kokusu yaşamamız kesin bir durummudur yani her kabız insan mutlaka kolondaki dışkı kokusu kan gazları aracılığıyla akciğerden nefes yoluyla atılırmı bu kesinmidir bunu merak ettim teşekkürler , nefesten gelen akciğerden atılan kötü kokuların kaynağını nasıl bulabiliriz ve nasıl tedavi edebiliriz bunun hakkında biraz açıklarmısınız hastalar bu konuda ne yapmalı veya hangi besinler genel olarak hep koku yapmakta ve bu besinler nelerdir uzak durmalıyız saygılar.

-------------
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      

Mesaj Tarihi: 14-Mart-2019 Saat 21:40
Sorduğunuz için teşekkür ederim
Evet kolonda bekleyen besinler bakteriler tarafından kokuşturulur bu gazlar kana ve akciğerden nefese iletilebilir.

Açığa çıkan gazlar esas olarak hidrojen ve metandır. Hidrojen kokusuz bir gazdır. Açlıkta 10 ppmden azdır. Fakat 20 ppm'e kadar tolere edilir. Ayrıca başka LEL grubu gazların da kolondan nefese geçtiği bilinir. Ben bu grup gazlardan sadece hidrojeni tespit etmeye çalışıyorum fakat yüzlerce başka veya benzer gazlar da nefese geliyor olabilir.

Buradan her kabızlık Tip 4 (nefes) ağız kokusu yapar sonucu çıkmasın. 6 günde 1 defa dışkılayanlarda nefeste hidrojen seviyesi düşük çıkabiliyor. Bilmediğimiz ve henüz keşfedilmemiş bazı başka mekanizmaların bulunduğu çok belli. Bu konuda herşeyi bilmiyoruz.

Laktoz intoleransı ve çölyak hastalığı olan bireylerde, spatik kolon, iritabıl kolon, megakolon, malabsorpsiyon ve diğer sindirim sistemi hastalıklarında, kadınların adet gününde, nefese normalden farklı gazlar gelir.

Birey kendisinde böyle bir durum bulunduğunu anlama şansı olmayabilir.

En şiddetli hidrojen gazı laktuloz isimli şeker ile üretilir. Ağızdan bağırsağa kadar olan sindirim süresini (oro-çekal süre)tespit etmek için bu şekeri test materyali olarak kullanıyorum. Pirinç unu da test materyali olarak kullanılabilir. Bunlardan mahrum kalmayınız, bunları kendinize yasaklamayınız.
-M

Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 09:44
Ben dün duyduğum bi şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Arkadaşımın teyzesi ağız kokusu şikayetiyle kbb gitmiş burun ameliyatı olmuş burnundan küçük bi cisim çıkmış ağız kokusu sebebi buymuş ve şu an koku sıfır.
Murat hocam size sormak istiyorum biz kbb doktoruna bu durumu anlatıp tomografi çektirsek burunda bi cisim var mı belli olur mu hem boşuna burun ameliyatı olmamış oluruz

Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 16:16
Tabi evet.
Tomografide yabancı cisim görülebilir.

Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 17:54
yaşında erkek hasta Eylül 2002 tarihinde, yaklaşık 5.5 aydır süren kötü ağız kokusu yakınmasıyla hastanemize başvurdu. Öyküden, kendi yaşıtlarının dahi ağız kokusu nedeniyle çocukla oynamayı reddettiği öğrenildi. Ankara dışında yaşayan aile, bu yakınmayla çocuğu daha önce iki kez diş, üç kez de çocuk doktoruna götürmüştü. Diş muayenelerinde, dişlerde bu ağız kokusunu açıklayacak bir sorun olmadığı söylenirken, pediatrik değerlendirmelerde, iki kez sinüzit, bir kez de tonsillit tanısıyla ve ağız kokusu da her seferinde bu nedenlere bağlanarak tıbbi tedavi verildiği, ancak çocuğun kötü ağız kokusunun hiç düzelmediği anlaşılmaktaydı. Aileye pis kokulu burun akıntısı olup olmadığı soruldu ancak bu süre içerisinde olmadığı öğrenildi. Hastanın muayenesinde de, çocuğa yaklaşmaya başlayınca hemen hissedilen rahatsız edici ağız kokusu saptandı. Kulak-Burun-Boğaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sınırlarda, orofarenkste yoğun, pürülan postnazal akıntı, anterior rinoskopide sağ nazal kavite doğaldı, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabancı cisim şüphesi uyandıran bir görünüm izlendi. Ancak çocuğun muayeneye koopere olmaması nedeniyle müdahale edilemedi ve genel anestezi altında muayeneye karar verildi. Preoperatif hazırlık ve açlık süresini takiben, genel anestezi altında yapılan muayenede sol nazal kavitede; etrafı kurutla kaplı, siyah renkli naylon torba parçası izlendi ve alligatör forseps yardımıyla çıkarıldı (Resim). Postoperatif dönemde, izotonik okyanus suyu spreyi önerildi. İki hafta sonra yapılan kontrol muayenesinde, ağız kokusu ve postnazal pürülan akıntı tamamen kaybolmuştu ve nazal mukoza doğal olarak izlendi

Mesajı Yazan: nyks
Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 18:13
Merhaba herkese
Önümüzdeki hafta istanbulda bi buluşma yapmak istiyoruz. Gelmek isteyen olur mu? Buluşma yeri ya Kadıköy ya Beşiktaş olacak. Ona daha karar vermedik.

Mesaj Tarihi: 16-Mart-2019 Saat 19:38
Murat hocam
Özellikle yumurta peynir yediğimde kökünün artma sebebi ne olabilir sizce ?
Öyle berbat kokuyo ki özellikle de peynir ve yumurta yiyince. ☹

Mesaj Tarihi: 16-Mart-2019 Saat 20:23
Ben buluşmaya gelirimde, kaç kişi olacağız şimdiden belli mi?
Bilgilerimizi paylaşalım
Bir yerden fedakarlık yapıp bence de buluşup öğrendiklerimizi
Birbirimize aktaralım.

Mesaj Tarihi: 17-Mart-2019 Saat 16:16

Murat hocam
Özellikle yumurta peynir yediğimde kökünün artma sebebi ne olabilir sizce ?
Öyle berbat kokuyo ki özellikle de peynir ve yumurta yiyince. ☹

Bize faydalı olan gıdalar bakterilerin de en sevdiği ve onları en fazla besleyen şeylerdir.

Fakat onları bu gıdalardan mahrum bıramak için kendimizi de sğt yumurta gibi değerli besinlerden mahrum bırakmamak gerekir.
-M

Mesaj Tarihi: 18-Mart-2019 Saat 16:18
Kaç kişi olacağımız belli değil ne yazık ki. Yer için Kadıköy olacak gibi duruyor.

Mesaj Tarihi: 19-Mart-2019 Saat 20:11
Ok hayırlısı olsun

Mesajı Yazan: bedbahtadam2
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2019 Saat 02:09
Merhabalar, alnın son yanında özellikle akşamları ağrı varsa, gıcık kuru öksürük varsa, çok yapışkan bir salgı geliyorsa neyden şüphelenebilirim hocam ve arkadaşlar? Ağız kokum var soğan Vs yesem ağzı tadımdan 2 gün geçmiyor afedersiniz

-------------
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatık iltihabli 20lik diş cekimi +check

Mesaj Tarihi: 20-Mart-2019 Saat 14:35
Kadıköyde, rıhtımdaki starbucksta buluşuyoruz. Saat 16:00 da. Pazar günü. Gelmek isteyenleri bekleriz :)

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2019 Saat 15:38
Murat hocam merhaba tekrar
Keşke yakın olsanız da size muayene olsam aslında adanalıyım ama pek yolumuz düşmüyor o taraflara
Hocam ben kokuyu dişlerimi emdiğim zaman alabiliyorum daha önce yazmıştım size tip1 olduğunu gösterir demiştiniz. Bu durumda diş doktoruna mi gitmem gerekir? Kbb de mi aramalıyım sorunu? Bir de hocam ben 25 yaşındayım kendimi bildim bileli bu koku var bademciklerimi aldırmak çözüm olmadi ne yazık ki? Dişlerimi emdigimde koku almam sorunun nerden geldiğine ipucu olabilir mi hocam yardımcı olur musunuz ☹

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2019 Saat 21:17
Kötü veya eksik veya yanlış fırçalıyor olabilir misiniz? Mesela fırçalarken kanama oluyorsa tip 1 ağız kokusu için açık bir belirtidir

Buradakileri yapınız
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html - http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2019 Saat 21:36
Hocam her sorumuza cevap vermeye çalıştığınız için çok çok teşekkür ederim oyle çaresiz hissediyorum ki sizin yazdığınız her kelime bir umut oluyor.
Hocam ben sizi uzun zamandır takip ediyorum fırçalama şeklimi sizin yazdığınız şekilde yapıyorum cok uzun zamandır ama çözüm olmadı. Hocam dişlerimi emdigimde aldığım koku tip 1 ise ben iyi bir diş doktoruna detaylı muayene olsam olur mu?
Yani benim sıkıntım çok büyük ihtimalle ağız içi kaynaklı mıdır?

Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2019 Saat 07:48

Yani benim sıkıntım çok büyük ihtimalle ağız içi kaynaklı mıdır?

Anlattıklarınıza bakarak evet ağızınızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Yumuşak fırça kullanan bir ağız kokusu hastasının ağzıyla konuştunuz. Çok büyük bir ihtimal ile kötü fırçalıyorsunuz. Ya süreniz 3 dakikadan kısa, ya da fırçanız yumuşak. Veya çekinik fırçalıyorsunuz. Neden verdiğim sitede yazıldığı gibi yapmayı denemiyorsunuz.

Bir çok insan diş fırçalamasını bildiğini zanneder. Verdiğim sitenin başka sitelerde yazılanlara benzediğini zanneder. Dikkatli okuyun. Verdiğim sayfayı Eksiksiz uygulayın. Yumuşak fırçayı terk edin. Elektrikli diş fırçası (varsa) terk edin.
-M

Mesajı Yazan: onur04
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2019 Saat 21:46
Merhaba murat hocam size cok kisa bir soru sormak istiyorum sigara kullaniyorum ve hiç ağiz kokusu sikayeti almadigim halde birden bire sigara icerken duman cikmamaya basladi ve ardindan şiddetli agiz kokusu artik her sigara ictigimde duman cikmiyor ve kendimi cok kötu hissediyorum korkudan sigarayi birakmak zorunda kaldim ama agiz kokusu hic gitmedi birden bire ne olmus olabilir okulum notlarim berbat durumda ne olur yardim edin

Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2019 Saat 09:28
Sigara içmeyin.
Sigara içerseniz ölürsünüz.

Şimdi sorunuza gelelim.
Sigara içerken emilen dumanın vücudun içinde bekletirseniz, dışarı üflemeyi ertelerseniz, geciktirirseniz dumanın yapısında bulunan katran ve nitriller, arsenik ve diğer kanser yapan, öldüren gazlar daha çok kanınıza karışır.
Bu dumanın akciğerinize hiç girmemiş olması lazımdır. Sigarayı terk ediniz. Hemen !

-M

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2019 Saat 16:32
Yazdıklarınızı ve söylediklerinizi harfiyen uyguluyorum maalesef ağız kokusu devam kimse bana yaklaşmıyor hocam önce sormak istiyorum zirkonyum var ön dişimde 4 adet zirkonyum koku yapar mı?
Bir de hocam dişçiye her gittiğinde gargara yazıp gönderiyor dinlemiyor ilgilenmiyor bile ağız kokusunu hastalık olarak görmüyor. Keske size muayene olabilsem ama su an izin durumumda yok bütün ışınımı bademcik ameliyatında kullandım.
İzmirde tavsiye edeceğiniz diş doktoru var mı hocam nolur bu konuda yardım edin

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2019 Saat 21:14
İzmir'de Konuyla yeteri kadar yakın ilgilenen bir klinik bilmiyorum
Her kaplama potansiyel ağız kokusu sebebi olabiliyor. Buna implant da dahildir.
-M

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2019 Saat 22:35
Tamam hocam çok sağolun teşekkür ederim

Mesajı Yazan: onur04
Mesaj Tarihi: 08-Nisan-2019 Saat 23:11
Merhaba hocam son aularda yeni birseyler farkettim ben hizli yoeulan uykuya egimli bir insanim spor yaptigimda basketbol oynadimda agiz kokumun siddeti %90artiyor nasil desem yoruldugumda sinifi bile kapliyor eğildip bükülduğumde bu koku banada geliyor hep dik durmaya calisiyorum beni rahatlatiyor.acaba sorun tip 3 müdür oysa sorun ne olabilir

(Çok yememe ragmen kilo alamiyorum her zaman aç hissediyorum)

Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2019 Saat 10:21
Orjinalini yazan: onur04

Merhaba hocam son aularda ...makas...

Onur bey, Bu kadar az veri ile bir şeyler söylemek zor olabilir. İsabetsiz bir şeyler yazıp kafanızı karıştırmamak için hiç yazmayayım dedim.

-M

Mesaj Tarihi: 10-Nisan-2019 Saat 13:16
Hocam merhabalar
Benim yine bir sorum var bendeki ağız kokusu burnumdan nefes verdiğimde de geliyormuş bu kbb kaynaklı mıdır yoksa tüm ağız kokuları burunda da kötü koku yapar mı

Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2019 Saat 15:50

herhangi ağız kokusu burundan verilen havadan algılanabilir

Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2019 Saat 18:41
Arkadaşlar kurtulan yok mu hiç aramızda? Ya da kurtulanlar artık girmiyor mu foruma? Ya nasıl çaresi yok aklım almıyor. Resmen ömrümüz boşa gidiyor. Hayat kalitemi düşürdü resmen. Herkes dip dibe gülüp eğlenip sohbet ederken ben insanların içine karışamıyorum. Hıhı evet hayır demekle geçiştiriyorum. Her an ağzım kokuyor düşüncesiyle yaşıyorum. Ve bu bir zulüm resmen zulüm :(

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2019 Saat 13:44
Ben de onu merak ediyorum. Nasıl kurtulduklarını söylemeseler de olur. Kurtulduk desinler, bir umut görelim biz buluruz kendi başımıza :(

Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2019 Saat 16:32
Orjinalini yazan: Dünya

Arkadaşlar kurtulan yok mu hiç aramızda? Ya da kurtulanlar artık girmiyor mu foruma? Ya nasıl çaresi yok aklım almıyor. Resmen ömrümüz boşa gidiyor. Hayat kalitemi düşürdü resmen. Herkes dip dibe gülüp eğlenip sohbet ederken ben insanların içine karışamıyorum. Hıhı evet hayır demekle geçiştiriyorum. Her an ağzım kokuyor düşüncesiyle yaşıyorum. Ve bu bir zulüm resmen zulüm :(

kendinize var olan veya şüphe ettiğiniz tüm rahatsızlıklarınızı bir yazarmısınız ve var olan ağız sağlığı durumunuzuda tartışalım fikir alış verişi yapalım

-------------
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      

Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2019 Saat 21:12

bademcikler büyük bir etken çoğu insanda sizin bademcik durumunuz nedir?

mide problemleri bağırsaklarla orantılıdır kabızlık sıkıntınız varsa bu aynı zamanda mideninde işini bozar biribiriyle ilişkisi olan organlardır , kabızlık gibi probleminiz varsa mutlaka bunu aşın kronikleşmişsede tuvalet eğitimi verin kendinize bilimsel olarak yapılması gereken şey budur nitekim varsa mide ile ilgili sıkıntınızda dolaylı olarak muhtemel düzelicektir , gıdalarınızı öğünler arasında sık yemek yemeyin mide hazmetsin ve kolay sindirim olsun

şahsi fikrimdir eğer ekmek hamur işi tarzı glutenli gıdalar yediğinizde karnınızda şişkinlik ve bir hazmedememe yine mide bağırsak problemleri yaşıyorsanız alerjiniz olabilir yaşamıyorsanız bile günümüzde birçok doktorun tavsiye etmediği ekmeklerin bilimsel olarak bilmiyorum ama zararlı oldukların dair birçok söylenti var bu yüzden bence bunu tüketiyorsanız bırakın sadece yemek yiyin kaşıkla ekmeği ilave etmeyin

dişlerinizi elips biçimide fırçalayın görüceksinizki diş aranızda yemek artığı kalmıyacak elips biçiminde genişine dairesel fırçalamak yıllardır hatalı fırçaladığım için diş aralarımı iyi temizliyediğimi bu fırçalama yöntemiyle keşfettim Dr Murat Hocamızın önerdiği stilde bu tarzdı sanırım o zaten işin uzmanı olarak en düzgününü sitede yazdı tüm herkes için ben elips dairesel biçimi çok etkili bir yöntem olarak keşfettim kendimde

stres yapmayın endişe yapmayın önyargınızı kırın bunuda şöyle yapın ağzınız kötü koksa ne olur kokmasa ne olur bunun çok önemli birşey olmadığını hatta buna alışın bunu şundan dolayı diyorum psikolojinizi düzeltmeniz için bunu yapmazsanız sürekli negatif düşünce stresi ve endişeyi tetikliyecek hangi şartlarda olursa olsun stres ve negatiflikten uzaklaşın bu sizin iyileşmenizde emin olun önemli rol oynuyacak

ve bunların dışında hastalanmayın kendinize iyi bakın mutlu yaşamlar dilerim diyeceklerim bukadar :=)

-------------

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 06:17
Çok doğru bilgiler içeren bir yazı👍 yıllar önce bademcik taşı sebebiyle bademciklerimi aldırdım. Sinüslerime baktırdım temiz sadece alerjik rinit sorunum var. Diş kontrolümü yaptırdım. Kabızlık sorunum yok. Günlük düzenli olarak tuvaletime çıkarım. Endoskopi yapıldı.helikobakter ve gastrit çıktı. Helikobakter için tedavi gördüm. Huzursuz bağırsak sendromu var. Hamurişi şekerli şeyler yediğimde ve süt içtiğimde inanılmaz şişkinlik ağız kokusu oluyor. Son 1 aydır diyetteyim kesinlikle 1 dilim ekmek tüketmedim öğünlerim düzenli az hep faydalı şeyler fakat koku gitmedi hala benimle. Koku azalıyor ama gitmiyor.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 08:32
Gariptir ki ağzımın koktuğunu düşündükçe sanki o kokuyu daha da yoğun hissediyorum. Ve insanların benimle konuşurken sergiledikleri davranışlardan ağzımın koktuğunu anlıyorum. Konuşurken çok çok tedirgin olduğum bazı insanlar var ağzımın koktuğunu hissediyor şu an da ne yapsam diye düşünmekten konuştuğum konuya yoğunlaşamıyorum. Ve biliyorum ki sadece beni çok seven insanların bu kokuya karşı tepkileri daha normal oluyor o sıra kendimi daha iyi hissediyor ve biraz olsun daha iyi konuşabiliyorum.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 21:08

Çok doğru bilgiler içeren bir yazı👍 yıllar önce bademcik taşı sebebiyle bademciklerimi aldırdım. Sinüslerime baktırdım temiz sadece alerjik rinit sorunum var. Diş kontrolümü yaptırdım. Kabızlık sorunum yok. Günlük düzenli olarak tuvaletime çıkarım. Endoskopi yapıldı.helikobakter ve gastrit çıktı. Helikobakter için tedavi gördüm. Huzursuz bağırsak sendromu var. Hamurişi şekerli şeyler yediğimde ve süt içtiğimde inanılmaz şişkinlik ağız kokusu oluyor. Son 1 aydır diyetteyim kesinlikle 1 dilim ekmek tüketmedim öğünlerim düzenli az hep faydalı şeyler fakat koku gitmedi hala benimle. Koku azalıyor ama gitmiyor.

helikobaktere tekrar yakalanmamak adına vücut genel hijyeninize ve dışarıda sadece güvenilir beslenme alanlarını tercih etmenizde fayda olcağını düşünüyorum

ibs yani huzursuz barsak sendromunda aslında kabızlıkta yer alır ama sizde görülmüyor ve diğer etkenler görülüyorsa buda bi sıkıntıdır bu konu üzerine düşün yani diğer var olan etkenler belki koku sebebidir , ozaman diyetinize sporunuza ve dahada önemlisi stres ve kaygıyı yenmeye başlayın bunu yaptığınızda inanıyorumki ibs sorununuz tarihe gömülücektir çünkü sonuç varsa sebepte vardır sonuçu yok etmek için sebebi bulmak gerekir sonuçta ağız kokusu varsa sebep vardır sebepte gizlidir keşfetmek gerekir

şekerli süt ürünleri ve ekmek tarzı besinlerde şişkinlik ağrı kabızlık aynı şekilde bu belirtilerin midede şişkinlik gaz ve hazmedememe tarzı sorunlarınız varsa yaptığınız gibi bu gıdalardan uzak durmak veya minimum sabah kahvaltılarında tüketme taraftarıyım belkide glutene karşı alerjinizde olabilir test yaptırmanız şart değil gidip paranoyak olmayın glutenli besinler çok faydalı şeyler değil zaten bunların bulunmadığı gıdaları yoğun tüketin genelde glutenin en çok olduğu gıda ekmektir ekmeği bıraktığınızda büyük ölçüde ondan kurtulmuş olcağınızı tahmin ediyorum

son olarak tip beş denen psikolojik faktör belkide siz hep sizde var diye endişe ettiğiniz anlar aslında koku olmuyor fakat bu endişe ve stres arttıkça nedenini tam olarak keşfedemediğiniz fakat ağız kokusuna sebep olan durum belkide ibs stres sayesinde nüks ediyor ve küçük bir miktar ağız kokusu ortaya çıkıyor yani bunuda stres sebebiyle siz nüksettirmiş oluyorsunuz ve bu ortaya çıktıktan sonra zaten stresinizde eskiye göre daha daha yükseliyor kısır döngüye girmenize neden oluyor.

tavsiyelerim ibs üzerine rahatlatıcı önlemler çözümler alın psikolojinizi rahatlatın genel vücut hijyeninize hergün olduğu gibi önem verin zihninizi rahatlatın büyük oranda çoğu şeyi elediğinize göre avcunuzda kalan birkaç seçenek var onların üzerinde yoğunlaşıp iyi tedbir alın ve sonra inşallh iyi sonuçlarınızı bizlerle paylaşın , iyi günler dilerim.

-------------

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 21:14

Gariptir ki ağzımın koktuğunu düşündükçe sanki o kokuyu daha da yoğun hissediyorum. Ve insanların benimle konuşurken sergiledikleri davranışlardan ağzımın koktuğunu anlıyorum. Konuşurken çok çok tedirgin olduğum bazı insanlar var ağzımın koktuğunu hissediyor şu an da ne yapsam diye düşünmekten konuştuğum konuya yoğunlaşamıyorum. Ve biliyorum ki sadece beni çok seven insanların bu kokuya karşı tepkileri daha normal oluyor o sıra kendimi daha iyi hissediyor ve biraz olsun daha iyi konuşabiliyorum.

yaşadığınız süreçleri burda herkes ama herkes yaşadı burda olmuyan çoğu insanda yaşamıştır insanın doğası gereği psikolojik bir tepki oluşturur her hastalık insanın zihninde bence felsefi olarak her halükarda çekinmemek utanmamak ve hatta korkuların üstüne gitmek gerekir kaçarak özgür olunmaz

-------------

Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2019 Saat 19:57
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Burada sohbet edip dertleşmek benim için çok kıymetli.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2019 Saat 12:20
Orjinalini yazan: nyks

Ben de onu merak ediyorum. Nasıl kurtulduklarını söylemeseler de olur. Kurtulduk desinler, bir umut görelim biz buluruz kendi başımıza :(

Arkadaşım ne güzel söylemişsin, umut olduğunu bilmek de çok rahatlatıcu.

Şu bi gerçek ki bizim sorunumuz mide ve bağırsaktaki mikroplar ve antibiyotiğe direnç gösterecek kadar da güçlüler malesef. Ben nedeni bilip sonuca ulaşamayanlardanım.

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 09:54
Murat hocam halitosil gargara aldım kullanıyorum ama bu sabah dişlerimi emdiğimde yine o kokuyu aldım bu durumda tip 1 ağız kokusunu eliyoruz sanırım
Hocam dişlerimi emdiğimde aldığım koku kbb kaynaklı mıdır bu durumda çünkü gargaranin hiç etkisi olmadi ama arkadaşıma verdim sarımsak yediği halde kokuyu önlemiş gargara. Hocam tip 1 değil ise ağız kokum kbb ye mi gitmeliyim

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 13:54

bu sabah dişlerimi emdiğimde yine o kokuyu aldım

Bu ifadeyi kötü/eksik diş fırçalayanlar söyler.
Hatta ayrıca diş etim kanıyor diye yakınırlar. Muhtemelen siz de eksik veya kötü fırçalıyor olabilir misiniz

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 13:55
Murat hocam, burda bir kişi küflü sirke içince bu sorunun ortadan kalktığını yazmıştı. Sizce mümkün müdür?

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 16:39
Orjinalini yazan: Unuttum

Murat hocam, burda bir kişi küflü sirke içince bu sorunun ortadan kalktığını yazmıştı. Sizce mümkün müdür?

Bilmiyorum

Ancak eğer ağız kokusunu ortadan kaldırıyor olsa bile ağız kokusunda küflü sirke kullanılabilir diyemeyiz.

mesela 95 oktan benzini ağzımıza alıp ağız kokusunun kaybolduğunu görsek ağız kokusu olanlar benzin gargarası yapsın diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Akıl süzgecinden geçmiyor.

Birisi sulandırılmış tuztuhu ile ağız kokusunun iyileştiğini söylese ağız kokusu olanlar tuztuhu kullanabilir sonucu çıkarabilir miyiz? :ıkaramayız. Çünkü akıl süzgecinden geçmiyor.

Birisi küflü sirke ağız kokusunu iyileştirdi dese ne düşüneceğimizi anladınız.

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 23:23
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Unuttum

Bilmiyorum

Ancak eğer ağız kokusunu ortadan kaldırıyor olsa bile ağız kokusunda küflü sirke kullanılabilir diyemeyiz.

mesela 95 oktan benzini ağzımıza alıp ağız kokusunun kaybolduğunu görsek ağız kokusu olanlar benzin gargarası yapsın diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Akıl süzgecinden geçmiyor.

Birisi sulandırılmış tuztuhu ile ağız kokusunun iyileştiğini söylese ağız kokusu olanlar tuztuhu kullanabilir sonucu çıkarabilir miyiz? :ıkaramayız. Çünkü akıl süzgecinden geçmiyor.

Birisi küflü sirke ağız kokusunu iyileştirdi dese ne düşüneceğimizi anladınız.

Yani mide vw bağırsak kaynaklı bir sorun ise ordaki bakterileri yok etmiş ılabilmw ihtimaliydi ilk aklıma gelen

Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2019 Saat 19:54
Evet anlıyorum
Ne yaparsak yapalım , hangi ilacı yutarsak yutalım, hangi kimyasalı kullanırsak kullanalım mikropların tamamını öldürseniz 1 tane bile bırakmasanız dahi 4-5 saat sonra hepsi yeniden eski haline geri gelir.

Küflü sirke, benzin, gazoz, hipo, asit, probiyotik, antibiyotik veya herhangi bir şey ile öldüreceğiniz bütün mikroplar saatler (en geç günler) içinde geri gelir.

Ekoloji (biyolojik koşullar) hangi mikropların hangi sayıda bulunmasını gerektiriyorsa o mikroplar o sayıda olarak yeniden gelir ve yerleşir.

-M

Mesaj Tarihi: 06-Mayıs-2019 Saat 10:41
Herkese merhabalar hayırlı ramazanlar. Oruç tutmak isteyip ağız kokusu sebebiyle cesaret edemeyenler var mı arkadaşlar. Oruç tutmak istiyorum fakat aç kaldıkça koku daha da artacak biliyorum. Gerçi aç kalmasam da koku var ama su içememek sakız çiğneyememek korkutuyor beni. İş yerinde arkadaşlarım oruç tutuyorlar ya maaşallah ne güzel 0 koku. Özeniyorum.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 07-Mayıs-2019 Saat 12:59
Murat hocam bugüne kadar ağız kaynaklı ve psikolojik sebebler dışında ağız kokusu olan birinin çözüme kavuştuğuna şahit oldunuz mu?

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 07-Mayıs-2019 Saat 16:39

Murat hocam bugüne kadar ağız kaynaklı ve psikolojik sebebler dışında ağız kokusu olan birinin çözüme kavuştuğuna şahit oldunuz mu?

Evet. Tabi. Elbette.

Mesaj Tarihi: 07-Mayıs-2019 Saat 18:20
Peki sorun neydi hocam? Bir soru daha sormak istiyorum. Hocam konuşurken ağızdan çıkan kokuyla avuç içimize hohladığımızdaki koku aynı mıdır?

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 07-Mayıs-2019 Saat 20:13

Peki sorun neydi hocam? Bir soru daha sormak istiyorum. Hocam konuşurken ağızdan çıkan kokuyla avuç içimize hohladığımızdaki koku aynı mıdır?

konuşurken ağızdan çıkan kokuyla avuç içimize hohladığımızdaki kokunun farklı olma ihtimali var mı?
yok

Mesaj Tarihi: 08-Mayıs-2019 Saat 05:07
Konuşurken koktuğunu hissediyorum hohladığımda çoğu zaman koku yok ama.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 08-Mayıs-2019 Saat 07:45
Konuşurken duyulan koku ile hohladığınızda duyulan kokunun farklı olmasını sordunuz.
Bu ikisinin farklı olma ihtimali var mı?

Mesela konuşurken bir çeşit, hohladığınızda başka çeşit koku duyuluyor olması ihtimali mevcut mudur?
Zannedersem bu mümkün değildir.
-M

Mesaj Tarihi: 08-Mayıs-2019 Saat 07:47

Konuşurken koktuğunu hissediyorum hohladığımda çoğu zaman koku yok ama.

Yukarda hohladığınızdaki kokudan bahsettiniz?
Ama bu cümlenizde koku yok dediniz?
Anlayamıyorum. Yanıtlayamayacağım sizi

Mesaj Tarihi: 08-Mayıs-2019 Saat 10:25
Dikkat ederseniz hohladığımda çoğu zaman koku yok dedim hocam hiç koku yok demedim. Neyse teşekkür ederim. Anlayamamanız çok normal çünkü sizin ağzınız kokmuyor.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesajı Yazan: mrve
Mesaj Tarihi: 23-Mayıs-2019 Saat 14:52
merhaba herkese
liseden beri bu sıkıntıyı çekiyorum. 23 yaşındayım ve hukuk okuyorum. okul bitmeye yaklaştıkça korkularım artıyor. geniz akıntısı, ağızda değişik bir his var. mide kapakçığım yarim santim açıkmış. sizce bu yapıyor olabilir mi?

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 23-Mayıs-2019 Saat 23:47
Orjinalini yazan: mrve

merhaba herkese
liseden beri bu sıkıntıyı çekiyorum. 23 yaşındayım ve hukuk okuyorum. okul bitmeye yaklaştıkça korkularım artıyor. geniz akıntısı, ağızda değişik bir his var. mide kapakçığım yarim santim açıkmış. sizce bu yapıyor olabilir mi?

mide kapakcığına bağlı reflü var mı ? proton pompası kullanıyor musun ? reflü sinüzit yapıyor buda doğal olarak geniz akıntısı, geniz akıntısı ise ağız kokusu kuruluğu yapıyor.

Mesajı Yazan: Green
Mesaj Tarihi: 24-Mayıs-2019 Saat 21:04

merhaba herkese

Dahiliyeye doktoru geniz akıntısı yapar demisti o akıntı için burnunu sürekli temizlemelisin rinse kit mıydı neydi onunla yapabilirsin burnunda tıkanıklik yok gibi gelsede sana yap faydasını görüceksin bence ağızdaki değişik tat akıntıdan kaynaklı olabilir veya ağız kuruluğundan olabilir (metalik tat vs varsa) mide kapakçığını bilmiyorum ama mantıken yapar bence

Mesaj Tarihi: 27-Mayıs-2019 Saat 15:17
hayır. söylediğin şeyleri de kullanmıyorum. kullanmam gerekli mi acaba?

green söylediklerini dikkate alacağım. en baştan başlamam gerek sanırım.

Mesajı Yazan: Green
Mesaj Tarihi: 28-Mayıs-2019 Saat 20:27

hayır. söylediğin şeyleri de kullanmıyorum. kullanmam gerekli mi acaba?

green söylediklerini dikkate alacağım. en baştan başlamam gerek sanırım.

Neler kullanman gerekli bilemem
İlgili branşın doktoruna gidip danışabilirsin örnek geniz akıntısı KBB

Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2019 Saat 12:00
Anladım. Sonuçları yazarm buraya. Teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Siyahbeyaz3
Mesaj Tarihi: 06-Ağustos-2019 Saat 12:23
Arkadasım dis hekimine git ama oral diagnoz uzmani olsun kbb bolumune git dilini fircala oksijenli su gargarasi yap birde geniz akıntın varmi ?

Mesaj Tarihi: 09-Ağustos-2019 Saat 10:52
Arkadaşlar 1 aydır hamurişi pirinç bulgur abur cubur şeker kahve çay vs. Zararlı hiçbirşey tüketmiyorum. Hatta 8 kilo verdim. Ama amacım kilo vermek değildi. Beslenme tarzının ağız kokusu üzerindeki etkisini ölçmek istedim. Evet koku azaldı rahatladım ama tamamen geçti diyemem. Günde 3 kere dişlerimi ve dilimi fırçalıyorum. Halitosil zn ile gargara yapıyorum. Gece yatmadan diş ipi ile diş aralarımı temizleyip öyle diş fırçalıyorum. Her gün nazal temizlik yapıyorum. Sabah kalktığımda direk dişlerimi fırçalayıp öyle su içiyorum ki ağzımda ki bakteriler mideme inmesin. Yani beslenme tarzımı değiştirip bağırsaklarımı rahatlattığım gibi ağız bakımımıda özen gösteriyorum ama bu koku neden bitmiyor geçmiyor. Bu nasıl bir illet. Evin içinde rahatım sanki koku yok gibi ama dışarı çıkayım biriyle yüz yüze konuşmak zorunda kalayım sanki içimden bir koku dumanı çıkıyor ağzım yapış yapış oluyor ben anlamadım bu işi nedir benim derdim. Murat hocam siz ne diyorsunuz bu duruma?

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 09-Ağustos-2019 Saat 15:00
Ağız kokusu daima vardır. Yalnızken şikayetiniz olmadığını söylediğinize göre, belkide ağız kokusu değil, ağız kokusunun sizi rahatsız etme eşik değeri değişiyor olabilir. İncelemeden bir şey söylemek zor olabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 09-Ağustos-2019 Saat 17:39
Dünya kardeş mrb
Sizin probleminizin nerden kaynaklandığını düşünüyorsunuz?
Mesela dilden mi, mideden mi, burundan mı, bademcikten mi?
Nerden? Dilden olduğunu düşünüyorsanız yardım etmeye çalışırım
kendimce. Bir kişi kurtarsam, Rabbe şükürler olsun.

Mesajı Yazan: Winners20
Mesaj Tarihi: 13-Ağustos-2019 Saat 02:22
Arkadaşlar bende öyle bir sorun varki anlatamam.Sorun şu bende ki ağız kokusu dışkı kokusu gibi ama her zaman değil sadece anlamadığım bi zamanda ve yemekten yarım saat 1 saat sonra falan.Arkadaşımla mesela yakınlaşayım osurdun mu diye soruluyor toplu ortam olsun kim osurdu diye soruyolar ama bu kokuyu ben alamıyorum ama benden çıktığını biliyorum ama ne zaman çıkacağınıda çözemedim hala lütfen yardım edin

-------------
Qwerty

Mesaj Tarihi: 13-Ağustos-2019 Saat 15:42
Valla sen kokuya en yakın insan olarak bulamadıysan
biz burdan zor buluruz!
Bence gözlemle bi güzel. Genellikle yemekten sonra mı oluşuyor ve ne kadar sürüyor?
O gün ne yediysen hepsini not al. Bir yerde bazen ortaya çıkan bir kaçak var ama ne?
Sanırım gastro ilgileniyor bu konuyla

Mesajı Yazan: Winners20
Mesaj Tarihi: 14-Ağustos-2019 Saat 09:58
Valla bilmiyorum kafayı yicem ne yesem oluyor heralde akciğer yada karaciğerimden mi kaynaklanıyor bilemiyorum ya

-------------
Qwerty

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 15-Ağustos-2019 Saat 21:34
Orjinalini yazan: Winners20

Valla bilmiyorum kafayı yicem ne yesem oluyor heralde akciğer yada karaciğerimden mi kaynaklanıyor bilemiyorum ya

http://diski.kokusu.org/

Mesajı Yazan: schzfrn
Mesaj Tarihi: 18-Ağustos-2019 Saat 21:27
Arkadaşlar eğer flagy ve nidazol kullandığınızda ağız kokunuz geçiyor bıraktıktan sonra yeniden başlıyorsa et yemeyi bırakıyorsunuz. 7 senelik koku problemim 2 ay önce bu şekilde geçti. Bugün bununla ilgili konu açtım detaylı anlattım. Lütfen okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat