Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hikayenizi yazin

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bunlari biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu baslatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1853
Tarih: 03-Nisan-2025 Saat 19:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hikayenizi yazin
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Hikayenizi yazin
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2015 Saat 07:15
Agiz ve nefes kokusu konulu bir kitap hazirliyorum.
Giris bölümünde veya ona yakin bir bölümde "ülkemizde agiz kokusunun durumu" basligi koymak istiyorum.

Eger kendi kaleminizden güzel bir Türkçe ile katkida bulunmak isterseniz isminizi gizleyerek yayinlanmak üzere yazilarinizi [email protected]'a gönderebilirsiniz.

(yayinlamayabilirim, veya kismen / üzerinde düzeltme yaparak yayinlayabilirim)
-M

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Hülya aydin.
Mesaj Tarihi: 23-Subat-2016 Saat 13:36
Murat Hocam, burun damlanizla ilgili bir gelisme var mi acaba ?

Mesaj Tarihi: 23-Subat-2016 Saat 15:58
Maalesef yok ve gelisme olacagi da yok gibi. Önümüzdeki ikiyüzelli sene bu ülkede faydali bir ilaç üretilemeyebilir.

Ben formülasyonunu hazirladim genç meslektaslarima fisildadim. Bana bir sey olursa mezarima gitmesin, benden sonrakiler topluma faydali olsun diye.
-M

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2016 Saat 20:17
adamsin murat hocam bu ezilmis agiz kokusu olan insanlara babalik yapiyosunuz adamsiniz adamin dibi

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 00:00
:( peki bize önerebileceginiz buna yakin bi ilaç var mi..Burun damlasi. .formylasyonundan bize bahsedermisiniz ?

Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 00:00
Hocam bugün hemen her sehirde bitkisel ilaçlar yapan kimi zaman saçma sapan seyleri insanlara önerenler kansere varana kadar tedavi yolu gösteren kendi yaptigi kremi kapsülü veren sifaci amcalar teyzeler varken, neden siz de kendi spreyinizi kendi kliniginizde satmiyorsunuz, üretimi mi zor sadece merak ettigim için soruyorum onlara yasak degil mi sonuçta

-------------
Biktim

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 10:33
Orjinalini yazan: Cekince

Hocam bugün hemen her sehirde bitkisel ilaçlar yapan kimi zaman saçma sapan seyleri insanlara önerenler kansere varana kadar tedavi yolu gösteren kendi yaptigi kremi kapsülü veren sifaci amcalar teyzeler varken, neden siz de kendi spreyinizi kendi kliniginizde satmiyorsunuz, üretimi mi zor sadece merak ettigim için soruyorum onlara yasak degil mi sonuçta

2.5 mililitresi 110 dolara ithal edilen karbamit peroksit dis beyazlatma jelinin 100 mililitresini 6 TL ye yaptim, ürettim, kullandim.

Bu bilgiyi web sayfama koydum. Dövüzlerimiz yurt disina gitmesin. Kendi ülkem kazansin istedim. Kimseden para istemedim. Buna ragmen Bir meslektasim beni ilaç eczacilik dairesine sikayet etti. Bunun üzerine ben zararli ilaç ürettigim sebebi ile dis hekimleri birligi bana sorusturma açti. Eczacilik fakülteleri inceledi sorun bulamadi ve aklandim.

Ucuz dis yaptigi için sikayet edilen dis hekimleri var. Cehennemde zebani kullanilmayan tek mekan Türklerin bulundugu yerdir. Birimiz yükselirsek Kiskanç ve beceriksiz birisi çikar ve alttan çeker.

Ben hangi cesaretle burun damlasi üretirim ?
Bunu agir ödetirler, cezasiz birakmazlar.

-M

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 10:39
serefsizler kadar sereflilerde cesur olmalidir hocam biliyoruz bu ülkede hain alçak çok siz ezbere meslek yapmiyosunuz gördügüm kadariyla arastiriyorsunuz bir bilim insani gibi gibi demekte saçma aslinda buda bir bilim ve siz üzerinde çalisiyosunuz ürettiginiz cihazlar var ilaçlar var ezbere bi hekim degilsiniz baskalarinin kitaplarindan konusmuyosunuz oradan bilgi aliyosunuz ögreniyosunuz fakat kendi kitaplarinizi yaziyosunuz gördügüm kadariyla Halk sizden yana hocam bunu unutmayin!

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 10:57
hocam verdigim özlü sözlü örneki yanlis anlamayin , o laf icabi halk tabiri konusmalarim yani demek istedigim sizin fikriniz dogru hocam bu ülkede iyi is yapanlarin önüne hep gölge yapan isine çomak sokanlar olur ama ne olursa olsun Allah görüyo herseyi Allah katindada sizin çalismalarinizin degeri yüksek olduguna inaniyorum insanlik adina yaptiginiz çalismalarin manevi degerininde yüksek olduguna inaniyorum saygilar

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 14:11
Sözlerinizden gücenmedim alinmadim. Aksine hosuma gitti. destek buldum.

Bakin 1 olay anlatayim size, içinde bulundugumuz duruma biraz örnek olur:
-
Web siteme ne yazsam kendi sitesine kopyalayan bir meslektasimdan etik davranarak bilgiyi aldigi kaynagi (beni) kendi web sitesinde belirtmesini istedim, defalarca.

Ne dedi biliyor musunuz?
Beni rahatsiz etmeyin. Bir problem varsa avukatimla görüsün dedi.

Peki dedim. Bilisim suçlari ve fikir ve sanat eserlerinden yargilanmasi için mahkemeye verdim.

27 Eylül'de Çaglayan adliyesinde hakimin karsisindaydik.

Benim veb sitemi kopyalayan meslektasim hakime ne dedi biliyor musunuz?

Ben web siteme koydugum bilgiyi Murat Aydin'dan almadim. Bu bilgiler her mesleki kitapta yer alan basit ve siradan anonim bilgilerdir dedi.

Hakim karar verdi: Bilirkisiye sorulacakmis. Hangi bilir kisi agiz kokusunda bana bilir kisi olacak belli degil?

13 Aralik'ta 10:00 da ayni adliyede bir daha durusacagiz. Bakalim nolacak.
-M

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 16:37
gerçekten kötü bi durum hocam yani hirs san söhret insanlarin gözünü köreltiyo verdiginiz örnekte kötü bi durum yani umarim lehinize bi sonuç alirsiniz

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2016 Saat 20:17
Hocam keske tüm dis Hekimleri sizin gibi olsa, bizim yanimizda olmaniz onemsemeniz çözüm uretmeniz bizi bu platformda bir araya getirmeniz takdire sayan. .sizi her daim cekemeyen kiskananlar olacaktir. Yazik üzülüyorum onlara ..Burun damlasi belki burda bicogumuza sifa olacakti onlarin kiskancligi ve hirsi yüzünden bicogumuz bununla yasamaya devam edicez belkide. .Hepimizin hakkina giriyorlar hocam.biz hep sizin yaninizdayiz sizinle gurur duyuyoruz

Mesajı Yazan: mmervve
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2017 Saat 23:21
hocam ben birseyler yazip yollamak isterim.konu ülkemizdeki agiz kokusumu yoksa kendi yasadigimz durummu

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2017 Saat 08:57
Kaleminizden çikan her(hangi) bir seyler yazin

Mesajı Yazan: Deka
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 12:59
Merhabalar paylasimlarinizi okuyup takip ediyorum ama üye olarak bugün katildim arkadaslar.
Benim hikayemde kaç yasinda basladigini bile bilmedigim bir sosyal sorunum halinde yillardir. bunca süre idare ederek geçirdik hala öyle yapmaya mecburuz . Uzun lafin kisasi 11 seneden fazladir yasiyorum.
Çaresini herkes gibi aradim .kbb gittim akciger filmi çektik kan testi diski testi tabi birsey çikmadi . Sadece midede hafif ülser var ki bir sürü ülser hastasi var hangisinde agiz kokusu var sorunun baska seylerden oldugunu düsünmeye devam ediyorum .Ve alerjik bir yapim oldugundan burun tikanikligi mevsime göre geniz akintilari sorunum var . Yine herkeste yogun kokuya sebep veren bir durum degil kanaatine vardim alerjilerinde .
Sonuç bende bazen yilip bazen arastirdigim oldu genelde kokuya geçici sürelerde çare Buldum.
Ama bende sürekli sari pas ve sonra beyaz renge dönen dil rengim var bunlarsa yine kesin bir noktaya ulastirmamasina ragmen .
Gida bagirsak arasinda bir oranti olduguna inandim . Ve gaz karinda sislik koku halsizlik belirtilerininde desteklemesiyle . Kolon temizligi yazilarini okudum arastirdim.
Ve bir aksam yatmadan birde sabah uyandigimda aç karnina sicak sirkeli su içmeye basladim kokuyu ve o hafiflik hissini bir nebzede olsa azalttigini gözlemledim .
Tabi benim amacim uyandigimda temiz bir agizla uyanmak yemeklerden sonra agzim kokmasi korkularini yasamamak istemek .
Bunun için ülkemizde bir bölüm Yok özel hastanelerde nefes testleri mevcut onlarda tahmin üzerine dogruya götürmeyen seyler. 21 yy da kendi hastaligimizi kendimizin bulmaya çalismasi çok üzüyor beni . Durduk yere birsey yokken bademciklerimi aldirip mide kapakçigi ameliyati yapip oruçlar tutmam gerekmemeli.
Son olarak en mantikli gelen   bagirsaklarda birikmis ve bizi zehirleyen atik maddelerden dogal yollardan kurtulmaya çalismak .
Benim simdilik naçizane Öner'im bu kadar yorumlarinizi beklerim .

Mesajı Yazan: Deka
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 13:08
Ve aslinda yazacak ekleyecek çok sey var
Kisaca yazmak istiyorum ama deneyin diyemem çünkü bilimsel bir açiklamasi Yok.
Bagirsak mantari olabilirim ihtimaline karsi her aksam yatmadan önce ayni safa bitkisi çayini içtim .nefes kokusu devam etti.
Midem için yine Öneri üzerine doktorlarin bir kismi önermiyor diyebilirim bir müddet kahvalti sonrasi .zeyrin çekirdegi yuttum mise sivisininalidgi için gastiriti geçirdi ama benim çok kisa sürdü . Bir süre kokunun azaldigini söyleyebilirim o sürede . Ses kisikligi ve kuru gicik balgam devamli var bununla beraber hep geçici koku inatla devam ediyor diyebilirim .
Sakiz , lifli ve bazi dogal antibakteriyel   gidalar tüketmeye devam Etsekte kalici bir çare lazim ...

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 01:19
Hocam kurbanda da yasadik dislerin altinda bosluk varsa hastanin ve o boslukta birseyler biikiyosa temizlenemeyen
Tamamen agzin kimyasiini bozar mi
Yani dislerin altinda kismi bosluklar varsa isirinca hissedilen buralardan biriken bakteriler koku yapar mi

Misal ben ne kadarda firçalasam dislerden plaklar gitmiyo dis arkalarindan taslar ayri plak bile temizlenmiyo
Ama sogolsin disçiye gidiyoruz 5 dakka makinayla temizliyip bisey yok diyip yolluyo neyapmamizi öneririsizniz

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 13:37
Bireysel olarak sizin agzinizi bilemem.
Ama genel kural olarak söyleyebilirim ki nerede yemek sikisiyor ve temizlenemiyorsa orasi koku sebebi olabilir elbette.
-M

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2017 Saat 00:56
Tesekkürler

Mesajı Yazan: sorunvar
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2018 Saat 21:22

Mesajı Yazan: Dünya
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2019 Saat 17:58
Merhaba arkadaslar,merhaba her yeni güne ayni çaresizlikle baslayanlar, merhaba hergün acaba bir çaresini bulur muyum diye google da agiz kokusu konusunu yilmadan aratanlar.Foruma yeni katildim fakat düzenli olarak takipteyim.Çok daraldigim su aksam vakti yazmaya, sizlerle duygularimi paylasmaya karar verdim. Arkadaslar dislerim saglam sinüzit tedavisi gördüm bademcik tasim oldugu için bademciklerimi aldirdim. 3 sene önce endoskopi yapildi antral gastrit ve helikobakter pilori çikti tedavi gördüm agiz kokusu sikayetim azaldi fakat hiçbir zaman tam olarak geçmedi.Mide yanmasi bulanti gaz sikayetleriyle 2 ay önce dahiliye doktoru muayenesinden sonra tekrar bir antibiyotik tedavisi gördüm. 1 hafta agiz kokum yok denecek kadar azdi Allahimm ne kadar mutluydum huzurluydum hergüne umutla uyaniyordum. Malesef ki yine kurtulamadim.Çok dogru beslendigimi söyleyemem ama bana yaramayan seyleri biliyor ve uzak kalmaya çalisiyorum.Süt,seker,unlu mamüller,aci vss.. Arkadaslar çevremde agiz sagligina dikkat etmeyen o kadar insan var ki gram koku yok asla. Günde 5 kere dislerimi firçalasam da yasakli seyleri yemesem de olmuyor olmuyor gitmiyor bu koku.Otobüsten inerken müsait bir yerde inebilir miyim derken bile utaniyorum agiz kokum hissesilecek diye. Arkadaslarim dibime kadar gelip konusuyorlar cevap vermem gerekiyor konusamiyorum. Kendimi ifade edemiyorum. ailemle konusurken bile uzaktan uzaga iletisim kuruyorum. Bazen insanlar benimle konusurken kendi agizlarini kapatiyorlar çok utaniyorum. Ve gün geçtikçe içime kapaniyorum. Belki sizin isinize yarayacak tavsiyelerde bulunamadim ama derdimi paylastim. Umarim hepimiz bir gün agiz kokusundan kurtulup hayatin her anindan zevk alan insanlar olarak yasamimiza devam ederiz. Iyi aksamlar...

-------------
Dünya dönüyor.

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 13-Subat-2019 Saat 09:26
Negatif seyler de olsa, duygularini bizimle paylastigin için
tesekkür ederim.
Keske ben de size yardimci olacak yazilar yazabilsem
ama zor iste!
Yine de formu takip etmeye devam.
Mutlaka birimizin bulacagi bir bilgi, sizin gibi çogumuzun kurtulmasini saglayabilir.

Mesajı Yazan: Biktimartikkkk
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 14:32
Merhaba
Murat hocam ve arkadaslar ben de kendimi bildim bileli bu kokuyla ugrasiyorum
Ve sormak istiyorum bademciklerimi tastan dolayi 1 ay önce aldirdim koku devam ediyor murat hocam bogazda burunda vs bu taslarin tekrar olusmasi mümkün mü çünkü koku ayni lütfen sizden yanit bekliyorum

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 16:36
Burun içinde tas olusmaz.
Bademcik taslarinin agiz kokusuna sebep olmasi nadirdir.
Dis taslari kötü/eksik firçalama ile aylar içinde tekrar olusabilir. Agiz kokusu yapabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 17:18
Hocam çok tesekkür ederim bademciklerimi 1 ay önce aldirdim koku devam ediyor doktorumu aradim birkaç ay daha koku olmasi normal dedi bana pek inandirici gelmedi hocam sizin ve bademciklerini aldirip kokudan kurtulan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 07:32
Bademciklerini aldirip kokudan kurtulan kimseyi (varsa bile) hatirlamiyorum.

Muhtemelen yok kadar az olabilir.

-M

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 08:05
Hocam çok sordum biliyorum ama son bi sey sormak istiyorum ben tip kaç agiz kokusuna sahibim bilmiyorum ama söyle bi durum var kokuyu sadece dislerimi emdigim zaman alabiliyorum bu tip 1 demek midir ?

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 20:54
Dislerinizi emdiginiz zaman belirli bir bölgeden veya her yerden degisik bir tat ve koku aliyorsaniz agiz kokusu kaynaginizin agzinin içerisinde oldugunu anlamis oluruz.

Eksik yumusak az veya kötü firçaliyor olabilirsiniz. Biliyor olsaniz bile bu sayfaya göz atiniz.

http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html - http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 21:17
Tamam hocam çok çok tesekkür ederim

Mesajı Yazan: donniebrasco
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2019 Saat 02:39
Hocam tebrik ediyorum cok güzel konuya deginmissiniz.Dis doktorina ne kadar anlatsam dislerimde problem yok diyor sag arka disimi emdiüimde acayip koku geliyor ve su ile çalkalayinca orada kokuyu hissediyorum nasil bir yol cizmeliyim

-------------
Belki birgün

Mesaj Tarihi: 09-Mart-2019 Saat 06:20
Orjinalini yazan: donniebrasco

Hocam tebrik ediyorum cok güzel konuya deginmissiniz.Dis doktorina ne kadar anlatsam dislerimde problem yok diyor sag arka disimi emdiüimde acayip koku geliyor ve su ile çalkalayinca orada kokuyu hissediyorum nasil bir yol cizmeliyim

"Bu disimi emdigimde koku geliyor" cümlesini dis hekimine tekrarlayiniz. Röntgende veya disi saran çevre dokuda buna sebep olan problem görünebilir.
-M

Mesaj Tarihi: 12-Mart-2019 Saat 08:04
Murat hocam tekrar merhaba
Ben dislerimde emdigim zaman olan kokuyu Sadece sabahlari almaya basladim söyle bi soru sormak istiyorum saçma olacak belki ama ben bademciklerimi 1 ay önce aldirdim çünkü berbat haldelerdi sürekli iltihap ve tas geliyordu acaba koku geçti de ben hala psikolojik olarak mi bu durumdayim bununla ilgili bi yorum yapmaniz mümkün mü

Mesaj Tarihi: 12-Mart-2019 Saat 20:28
Orjinalini yazan: Biktimartikkkk

Ben dislerimde emdigim zaman olan kokuyu Sadece sabahlari almaya basladim söyle bi soru sormak istiyorum saçma olacak belki ama ben bademciklerimi 1 ay önce aldirdim çünkü berbat haldelerdi sürekli iltihap ve tas geliyordu acaba koku geçti de ben hala psikolojik olarak mi bu durumdayim bununla ilgili bi yorum yapmaniz mümkün mü

Agiz kokunuzun devam edip etmedigini bilmiyorum.
Sabahlari duydugunuz koku hastalik degildir. Normaldir
-M

Mesajı Yazan: donniebrasco
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2019 Saat 00:31
Arkadaslar dislerinizin arasinda et kalmis gibi emdignizde koku aliyormusunuz ??

-------------
Belki birgün

Mesaj Tarihi: 14-Mart-2019 Saat 10:06
Murat hocama 1 soru

3-4 gün süreyle diskiliyan bir insanda kolonda bekleyen diski sebebiyle kan gazlarinin akcigerden nefes olarak çikimi olayiyla nefes kokusu gözlemlenmesi normalmidir?

ben dislerimi düzenli firçalarim ve bademcigimi aldirdim fakat buna ragmen halitosis yasiyorum problemi agizda degil nefes tip 4 kaynakli oldugunu düsünüyorum suradan yola çiktim : örnegin dün aksam saatlerinde yedigim soganin kokusu halen nefesimden hafifte olsa çikiyor ve aradan saatler geçmesine ragmen geçmemis durumda buda kan gazlariyla alakali bir durum degilmi peki sogan veya baska bir besin tükettigimizde bu kan gazlarindan gelen nefes kokusu herkeste oluyor dogrumu hocam? peki kabizlik yasadigimizda nefes kokusu yasamamiz kesin bir durummudur yani her kabiz insan mutlaka kolondaki diski kokusu kan gazlari araciligiyla akcigerden nefes yoluyla atilirmi bu kesinmidir bunu merak ettim tesekkürler , nefesten gelen akcigerden atilan kötü kokularin kaynagini nasil bulabiliriz ve nasil tedavi edebiliriz bunun hakkinda biraz açiklarmisiniz hastalar bu konuda ne yapmali veya hangi besinler genel olarak hep koku yapmakta ve bu besinler nelerdir uzak durmaliyiz saygilar.

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 14-Mart-2019 Saat 21:40
Sordugunuz için tesekkür ederim
Evet kolonda bekleyen besinler bakteriler tarafindan kokusturulur bu gazlar kana ve akcigerden nefese iletilebilir.

Açiga çikan gazlar esas olarak hidrojen ve metandir. Hidrojen kokusuz bir gazdir. Açlikta 10 ppmden azdir. Fakat 20 ppm'e kadar tolere edilir. Ayrica baska LEL grubu gazlarin da kolondan nefese geçtigi bilinir. Ben bu grup gazlardan sadece hidrojeni tespit etmeye çalisiyorum fakat yüzlerce baska veya benzer gazlar da nefese geliyor olabilir.

Buradan her kabizlik Tip 4 (nefes) agiz kokusu yapar sonucu çikmasin. 6 günde 1 defa diskilayanlarda nefeste hidrojen seviyesi düsük çikabiliyor. Bilmedigimiz ve henüz kesfedilmemis bazi baska mekanizmalarin bulundugu çok belli. Bu konuda herseyi bilmiyoruz.

Laktoz intoleransi ve çölyak hastaligi olan bireylerde, spatik kolon, iritabil kolon, megakolon, malabsorpsiyon ve diger sindirim sistemi hastaliklarinda, kadinlarin adet gününde, nefese normalden farkli gazlar gelir.

Birey kendisinde böyle bir durum bulundugunu anlama sansi olmayabilir.

En siddetli hidrojen gazi laktuloz isimli seker ile üretilir. Agizdan bagirsaga kadar olan sindirim süresini (oro-çekal süre)tespit etmek için bu sekeri test materyali olarak kullaniyorum. Pirinç unu da test materyali olarak kullanilabilir. Bunlardan mahrum kalmayiniz, bunlari kendinize yasaklamayiniz.
-M

Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 09:44
Ben dün duydugum bi seyi sizinle paylasmak istiyorum. Arkadasimin teyzesi agiz kokusu sikayetiyle kbb gitmis burun ameliyati olmus burnundan küçük bi cisim çikmis agiz kokusu sebebi buymus ve su an koku sifir.
Murat hocam size sormak istiyorum biz kbb doktoruna bu durumu anlatip tomografi çektirsek burunda bi cisim var mi belli olur mu hem bosuna burun ameliyati olmamis oluruz

Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 16:16
Tabi evet.
Tomografide yabanci cisim görülebilir.

Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 17:54
yasinda erkek hasta Eylül 2002 tarihinde, yaklasik 5.5 aydir süren kötü agiz kokusu yakinmasiyla hastanemize basvurdu. Öyküden, kendi yasitlarinin dahi agiz kokusu nedeniyle çocukla oynamayi reddettigi ögrenildi. Ankara disinda yasayan aile, bu yakinmayla çocugu daha önce iki kez dis, üç kez de çocuk doktoruna götürmüstü. Dis muayenelerinde, dislerde bu agiz kokusunu açiklayacak bir sorun olmadigi söylenirken, pediatrik degerlendirmelerde, iki kez sinüzit, bir kez de tonsillit tanisiyla ve agiz kokusu da her seferinde bu nedenlere baglanarak tibbi tedavi verildigi, ancak çocugun kötü agiz kokusunun hiç düzelmedigi anlasilmaktaydi. Aileye pis kokulu burun akintisi olup olmadigi soruldu ancak bu süre içerisinde olmadigi ögrenildi. Hastanin muayenesinde de, çocuga yaklasmaya baslayinca hemen hissedilen rahatsiz edici agiz kokusu saptandi. Kulak-Burun-Bogaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sinirlarda, orofarenkste yogun, pürülan postnazal akinti, anterior rinoskopide sag nazal kavite dogaldi, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabanci cisim süphesi uyandiran bir görünüm izlendi. Ancak çocugun muayeneye koopere olmamasi nedeniyle müdahale edilemedi ve genel anestezi altinda muayeneye karar verildi. Preoperatif hazirlik ve açlik süresini takiben, genel anestezi altinda yapilan muayenede sol nazal kavitede; etrafi kurutla kapli, siyah renkli naylon torba parçasi izlendi ve alligatör forseps yardimiyla çikarildi (Resim). Postoperatif dönemde, izotonik okyanus suyu spreyi önerildi. Iki hafta sonra yapilan kontrol muayenesinde, agiz kokusu ve postnazal pürülan akinti tamamen kaybolmustu ve nazal mukoza dogal olarak izlendi

Mesajı Yazan: nyks
Mesaj Tarihi: 15-Mart-2019 Saat 18:13
Merhaba herkese
Önümüzdeki hafta istanbulda bi bulusma yapmak istiyoruz. Gelmek isteyen olur mu? Bulusma yeri ya Kadiköy ya Besiktas olacak. Ona daha karar vermedik.

Mesaj Tarihi: 16-Mart-2019 Saat 19:38
Murat hocam
Özellikle yumurta peynir yedigimde kökünün artma sebebi ne olabilir sizce ?
Öyle berbat kokuyo ki özellikle de peynir ve yumurta yiyince. ☹

Mesaj Tarihi: 16-Mart-2019 Saat 20:23
Ben bulusmaya gelirimde, kaç kisi olacagiz simdiden belli mi?
Bilgilerimizi paylasalim
Bir yerden fedakarlik yapip bence de bulusup ögrendiklerimizi
Birbirimize aktaralim.

Mesaj Tarihi: 17-Mart-2019 Saat 16:16

Murat hocam
Özellikle yumurta peynir yedigimde kökünün artma sebebi ne olabilir sizce ?
Öyle berbat kokuyo ki özellikle de peynir ve yumurta yiyince. ☹

Bize faydali olan gidalar bakterilerin de en sevdigi ve onlari en fazla besleyen seylerdir.

Fakat onlari bu gidalardan mahrum biramak için kendimizi de sgt yumurta gibi degerli besinlerden mahrum birakmamak gerekir.
-M

Mesaj Tarihi: 18-Mart-2019 Saat 16:18
Kaç kisi olacagimiz belli degil ne yazik ki. Yer için Kadiköy olacak gibi duruyor.

Mesaj Tarihi: 19-Mart-2019 Saat 20:11
Ok hayirlisi olsun

Mesajı Yazan: bedbahtadam2
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2019 Saat 02:09
Merhabalar, alnin son yaninda özellikle aksamlari agri varsa, gicik kuru öksürük varsa, çok yapiskan bir salgi geliyorsa neyden süphelenebilirim hocam ve arkadaslar? Agiz kokum var sogan Vs yesem agzi tadimdan 2 gün geçmiyor afedersiniz

-------------
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check

Mesaj Tarihi: 20-Mart-2019 Saat 14:35
Kadiköyde, rihtimdaki starbucksta bulusuyoruz. Saat 16:00 da. Pazar günü. Gelmek isteyenleri bekleriz :)

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2019 Saat 15:38
Murat hocam merhaba tekrar
Keske yakin olsaniz da size muayene olsam aslinda adanaliyim ama pek yolumuz düsmüyor o taraflara
Hocam ben kokuyu dislerimi emdigim zaman alabiliyorum daha önce yazmistim size tip1 oldugunu gösterir demistiniz. Bu durumda dis doktoruna mi gitmem gerekir? Kbb de mi aramaliyim sorunu? Bir de hocam ben 25 yasindayim kendimi bildim bileli bu koku var bademciklerimi aldirmak çözüm olmadi ne yazik ki? Dislerimi emdigimde koku almam sorunun nerden geldigine ipucu olabilir mi hocam yardimci olur musunuz ☹

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2019 Saat 21:17
Kötü veya eksik veya yanlis firçaliyor olabilir misiniz? Mesela firçalarken kanama oluyorsa tip 1 agiz kokusu için açik bir belirtidir

Buradakileri yapiniz
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html - http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2019 Saat 21:36
Hocam her sorumuza cevap vermeye çalistiginiz için çok çok tesekkür ederim oyle çaresiz hissediyorum ki sizin yazdiginiz her kelime bir umut oluyor.
Hocam ben sizi uzun zamandir takip ediyorum firçalama seklimi sizin yazdiginiz sekilde yapiyorum cok uzun zamandir ama çözüm olmadi. Hocam dislerimi emdigimde aldigim koku tip 1 ise ben iyi bir dis doktoruna detayli muayene olsam olur mu?
Yani benim sikintim çok büyük ihtimalle agiz içi kaynakli midir?

Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2019 Saat 07:48

Yani benim sikintim çok büyük ihtimalle agiz içi kaynakli midir?

Anlattiklariniza bakarak evet agizinizdan kaynakli oldugunu düsünüyorum.
Yumusak firça kullanan bir agiz kokusu hastasinin agziyla konustunuz. Çok büyük bir ihtimal ile kötü firçaliyorsunuz. Ya süreniz 3 dakikadan kisa, ya da firçaniz yumusak. Veya çekinik firçaliyorsunuz. Neden verdigim sitede yazildigi gibi yapmayi denemiyorsunuz.

Bir çok insan dis firçalamasini bildigini zanneder. Verdigim sitenin baska sitelerde yazilanlara benzedigini zanneder. Dikkatli okuyun. Verdigim sayfayi Eksiksiz uygulayin. Yumusak firçayi terk edin. Elektrikli dis firçasi (varsa) terk edin.
-M

Mesajı Yazan: onur04
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2019 Saat 21:46
Merhaba murat hocam size cok kisa bir soru sormak istiyorum sigara kullaniyorum ve hiç agiz kokusu sikayeti almadigim halde birden bire sigara icerken duman cikmamaya basladi ve ardindan siddetli agiz kokusu artik her sigara ictigimde duman cikmiyor ve kendimi cok kötu hissediyorum korkudan sigarayi birakmak zorunda kaldim ama agiz kokusu hic gitmedi birden bire ne olmus olabilir okulum notlarim berbat durumda ne olur yardim edin

Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2019 Saat 09:28
Sigara içmeyin.
Sigara içerseniz ölürsünüz.

Simdi sorunuza gelelim.
Sigara içerken emilen dumanin vücudun içinde bekletirseniz, disari üflemeyi ertelerseniz, geciktirirseniz dumanin yapisinda bulunan katran ve nitriller, arsenik ve diger kanser yapan, öldüren gazlar daha çok kaniniza karisir.
Bu dumanin akcigerinize hiç girmemis olmasi lazimdir. Sigarayi terk ediniz. Hemen !

-M

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2019 Saat 16:32
Yazdiklarinizi ve söylediklerinizi harfiyen uyguluyorum maalesef agiz kokusu devam kimse bana yaklasmiyor hocam önce sormak istiyorum zirkonyum var ön disimde 4 adet zirkonyum koku yapar mi?
Bir de hocam disçiye her gittiginde gargara yazip gönderiyor dinlemiyor ilgilenmiyor bile agiz kokusunu hastalik olarak görmüyor. Keske size muayene olabilsem ama su an izin durumumda yok bütün isinimi bademcik ameliyatinda kullandim.
Izmirde tavsiye edeceginiz dis doktoru var mi hocam nolur bu konuda yardim edin

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2019 Saat 21:14
Izmir'de Konuyla yeteri kadar yakin ilgilenen bir klinik bilmiyorum
Her kaplama potansiyel agiz kokusu sebebi olabiliyor. Buna implant da dahildir.
-M

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2019 Saat 22:35
Tamam hocam çok sagolun tesekkür ederim

Mesajı Yazan: onur04
Mesaj Tarihi: 08-Nisan-2019 Saat 23:11
Merhaba hocam son aularda yeni birseyler farkettim ben hizli yoeulan uykuya egimli bir insanim spor yaptigimda basketbol oynadimda agiz kokumun siddeti %90artiyor nasil desem yoruldugumda sinifi bile kapliyor egildip büküldugumde bu koku banada geliyor hep dik durmaya calisiyorum beni rahatlatiyor.acaba sorun tip 3 müdür oysa sorun ne olabilir

(Çok yememe ragmen kilo alamiyorum her zaman aç hissediyorum)

Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2019 Saat 10:21
Orjinalini yazan: onur04

Merhaba hocam son aularda ...makas...

Onur bey, Bu kadar az veri ile bir seyler söylemek zor olabilir. Isabetsiz bir seyler yazip kafanizi karistirmamak için hiç yazmayayim dedim.

-M

Mesaj Tarihi: 10-Nisan-2019 Saat 13:16
Hocam merhabalar
Benim yine bir sorum var bendeki agiz kokusu burnumdan nefes verdigimde de geliyormus bu kbb kaynakli midir yoksa tüm agiz kokulari burunda da kötü koku yapar mi

Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2019 Saat 15:50

herhangi agiz kokusu burundan verilen havadan algilanabilir

Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2019 Saat 18:41
Arkadaslar kurtulan yok mu hiç aramizda? Ya da kurtulanlar artik girmiyor mu foruma? Ya nasil çaresi yok aklim almiyor. Resmen ömrümüz bosa gidiyor. Hayat kalitemi düsürdü resmen. Herkes dip dibe gülüp eglenip sohbet ederken ben insanlarin içine karisamiyorum. Hihi evet hayir demekle geçistiriyorum. Her an agzim kokuyor düsüncesiyle yasiyorum. Ve bu bir zulüm resmen zulüm :(

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2019 Saat 13:44
Ben de onu merak ediyorum. Nasil kurtulduklarini söylemeseler de olur. Kurtulduk desinler, bir umut görelim biz buluruz kendi basimiza :(

Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2019 Saat 16:32
Orjinalini yazan: Dünya

Arkadaslar kurtulan yok mu hiç aramizda? Ya da kurtulanlar artik girmiyor mu foruma? Ya nasil çaresi yok aklim almiyor. Resmen ömrümüz bosa gidiyor. Hayat kalitemi düsürdü resmen. Herkes dip dibe gülüp eglenip sohbet ederken ben insanlarin içine karisamiyorum. Hihi evet hayir demekle geçistiriyorum. Her an agzim kokuyor düsüncesiyle yasiyorum. Ve bu bir zulüm resmen zulüm :(

kendinize var olan veya süphe ettiginiz tüm rahatsizliklarinizi bir yazarmisiniz ve var olan agiz sagligi durumunuzuda tartisalim fikir alis verisi yapalim

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2019 Saat 21:12

bademcikler büyük bir etken çogu insanda sizin bademcik durumunuz nedir?

mide problemleri bagirsaklarla orantilidir kabizlik sikintiniz varsa bu ayni zamanda mideninde isini bozar biribiriyle iliskisi olan organlardir , kabizlik gibi probleminiz varsa mutlaka bunu asin kroniklesmissede tuvalet egitimi verin kendinize bilimsel olarak yapilmasi gereken sey budur nitekim varsa mide ile ilgili sikintinizda dolayli olarak muhtemel düzelicektir , gidalarinizi ögünler arasinda sik yemek yemeyin mide hazmetsin ve kolay sindirim olsun

sahsi fikrimdir eger ekmek hamur isi tarzi glutenli gidalar yediginizde karninizda siskinlik ve bir hazmedememe yine mide bagirsak problemleri yasiyorsaniz alerjiniz olabilir yasamiyorsaniz bile günümüzde birçok doktorun tavsiye etmedigi ekmeklerin bilimsel olarak bilmiyorum ama zararli olduklarin dair birçok söylenti var bu yüzden bence bunu tüketiyorsaniz birakin sadece yemek yiyin kasikla ekmegi ilave etmeyin

dislerinizi elips biçimide firçalayin görüceksinizki dis aranizda yemek artigi kalmiyacak elips biçiminde genisine dairesel firçalamak yillardir hatali firçaladigim için dis aralarimi iyi temizliyedigimi bu firçalama yöntemiyle kesfettim Dr Murat Hocamizin önerdigi stilde bu tarzdi sanirim o zaten isin uzmani olarak en düzgününü sitede yazdi tüm herkes için ben elips dairesel biçimi çok etkili bir yöntem olarak kesfettim kendimde

stres yapmayin endise yapmayin önyarginizi kirin bunuda söyle yapin agziniz kötü koksa ne olur kokmasa ne olur bunun çok önemli birsey olmadigini hatta buna alisin bunu sundan dolayi diyorum psikolojinizi düzeltmeniz için bunu yapmazsaniz sürekli negatif düsünce stresi ve endiseyi tetikliyecek hangi sartlarda olursa olsun stres ve negatiflikten uzaklasin bu sizin iyilesmenizde emin olun önemli rol oynuyacak

ve bunlarin disinda hastalanmayin kendinize iyi bakin mutlu yasamlar dilerim diyeceklerim bukadar :=)

-------------

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 06:17
Çok dogru bilgiler içeren bir yazi👍 yillar önce bademcik tasi sebebiyle bademciklerimi aldirdim. Sinüslerime baktirdim temiz sadece alerjik rinit sorunum var. Dis kontrolümü yaptirdim. Kabizlik sorunum yok. Günlük düzenli olarak tuvaletime çikarim. Endoskopi yapildi.helikobakter ve gastrit çikti. Helikobakter için tedavi gördüm. Huzursuz bagirsak sendromu var. Hamurisi sekerli seyler yedigimde ve süt içtigimde inanilmaz siskinlik agiz kokusu oluyor. Son 1 aydir diyetteyim kesinlikle 1 dilim ekmek tüketmedim ögünlerim düzenli az hep faydali seyler fakat koku gitmedi hala benimle. Koku azaliyor ama gitmiyor.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 08:32
Gariptir ki agzimin koktugunu düsündükçe sanki o kokuyu daha da yogun hissediyorum. Ve insanlarin benimle konusurken sergiledikleri davranislardan agzimin koktugunu anliyorum. Konusurken çok çok tedirgin oldugum bazi insanlar var agzimin koktugunu hissediyor su an da ne yapsam diye düsünmekten konustugum konuya yogunlasamiyorum. Ve biliyorum ki sadece beni çok seven insanlarin bu kokuya karsi tepkileri daha normal oluyor o sira kendimi daha iyi hissediyor ve biraz olsun daha iyi konusabiliyorum.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 21:08

Çok dogru bilgiler içeren bir yazi👍 yillar önce bademcik tasi sebebiyle bademciklerimi aldirdim. Sinüslerime baktirdim temiz sadece alerjik rinit sorunum var. Dis kontrolümü yaptirdim. Kabizlik sorunum yok. Günlük düzenli olarak tuvaletime çikarim. Endoskopi yapildi.helikobakter ve gastrit çikti. Helikobakter için tedavi gördüm. Huzursuz bagirsak sendromu var. Hamurisi sekerli seyler yedigimde ve süt içtigimde inanilmaz siskinlik agiz kokusu oluyor. Son 1 aydir diyetteyim kesinlikle 1 dilim ekmek tüketmedim ögünlerim düzenli az hep faydali seyler fakat koku gitmedi hala benimle. Koku azaliyor ama gitmiyor.

helikobaktere tekrar yakalanmamak adina vücut genel hijyeninize ve disarida sadece güvenilir beslenme alanlarini tercih etmenizde fayda olcagini düsünüyorum

ibs yani huzursuz barsak sendromunda aslinda kabizlikta yer alir ama sizde görülmüyor ve diger etkenler görülüyorsa buda bi sikintidir bu konu üzerine düsün yani diger var olan etkenler belki koku sebebidir , ozaman diyetinize sporunuza ve dahada önemlisi stres ve kaygiyi yenmeye baslayin bunu yaptiginizda inaniyorumki ibs sorununuz tarihe gömülücektir çünkü sonuç varsa sebepte vardir sonuçu yok etmek için sebebi bulmak gerekir sonuçta agiz kokusu varsa sebep vardir sebepte gizlidir kesfetmek gerekir

sekerli süt ürünleri ve ekmek tarzi besinlerde siskinlik agri kabizlik ayni sekilde bu belirtilerin midede siskinlik gaz ve hazmedememe tarzi sorunlariniz varsa yaptiginiz gibi bu gidalardan uzak durmak veya minimum sabah kahvaltilarinda tüketme taraftariyim belkide glutene karsi alerjinizde olabilir test yaptirmaniz sart degil gidip paranoyak olmayin glutenli besinler çok faydali seyler degil zaten bunlarin bulunmadigi gidalari yogun tüketin genelde glutenin en çok oldugu gida ekmektir ekmegi biraktiginizda büyük ölçüde ondan kurtulmus olcaginizi tahmin ediyorum

son olarak tip bes denen psikolojik faktör belkide siz hep sizde var diye endise ettiginiz anlar aslinda koku olmuyor fakat bu endise ve stres arttikça nedenini tam olarak kesfedemediginiz fakat agiz kokusuna sebep olan durum belkide ibs stres sayesinde nüks ediyor ve küçük bir miktar agiz kokusu ortaya çikiyor yani bunuda stres sebebiyle siz nüksettirmis oluyorsunuz ve bu ortaya çiktiktan sonra zaten stresinizde eskiye göre daha daha yükseliyor kisir döngüye girmenize neden oluyor.

tavsiyelerim ibs üzerine rahatlatici önlemler çözümler alin psikolojinizi rahatlatin genel vücut hijyeninize hergün oldugu gibi önem verin zihninizi rahatlatin büyük oranda çogu seyi elediginize göre avcunuzda kalan birkaç seçenek var onlarin üzerinde yogunlasip iyi tedbir alin ve sonra insallh iyi sonuçlarinizi bizlerle paylasin , iyi günler dilerim.

-------------

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2019 Saat 21:14

Gariptir ki agzimin koktugunu düsündükçe sanki o kokuyu daha da yogun hissediyorum. Ve insanlarin benimle konusurken sergiledikleri davranislardan agzimin koktugunu anliyorum. Konusurken çok çok tedirgin oldugum bazi insanlar var agzimin koktugunu hissediyor su an da ne yapsam diye düsünmekten konustugum konuya yogunlasamiyorum. Ve biliyorum ki sadece beni çok seven insanlarin bu kokuya karsi tepkileri daha normal oluyor o sira kendimi daha iyi hissediyor ve biraz olsun daha iyi konusabiliyorum.

yasadiginiz süreçleri burda herkes ama herkes yasadi burda olmuyan çogu insanda yasamistir insanin dogasi geregi psikolojik bir tepki olusturur her hastalik insanin zihninde bence felsefi olarak her halükarda çekinmemek utanmamak ve hatta korkularin üstüne gitmek gerekir kaçarak özgür olunmaz

-------------

Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2019 Saat 19:57
Tavsiyeleriniz için tesekkür ederim. Burada sohbet edip dertlesmek benim için çok kiymetli.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2019 Saat 12:20
Orjinalini yazan: nyks

Ben de onu merak ediyorum. Nasil kurtulduklarini söylemeseler de olur. Kurtulduk desinler, bir umut görelim biz buluruz kendi basimiza :(

Arkadasim ne güzel söylemissin, umut oldugunu bilmek de çok rahatlaticu.

Su bi gerçek ki bizim sorunumuz mide ve bagirsaktaki mikroplar ve antibiyotige direnç gösterecek kadar da güçlüler malesef. Ben nedeni bilip sonuca ulasamayanlardanim.

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 09:54
Murat hocam halitosil gargara aldim kullaniyorum ama bu sabah dislerimi emdigimde yine o kokuyu aldim bu durumda tip 1 agiz kokusunu eliyoruz sanirim
Hocam dislerimi emdigimde aldigim koku kbb kaynakli midir bu durumda çünkü gargaranin hiç etkisi olmadi ama arkadasima verdim sarimsak yedigi halde kokuyu önlemis gargara. Hocam tip 1 degil ise agiz kokum kbb ye mi gitmeliyim

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 13:54

bu sabah dislerimi emdigimde yine o kokuyu aldim

Bu ifadeyi kötü/eksik dis firçalayanlar söyler.
Hatta ayrica dis etim kaniyor diye yakinirlar. Muhtemelen siz de eksik veya kötü firçaliyor olabilir misiniz

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 13:55
Murat hocam, burda bir kisi küflü sirke içince bu sorunun ortadan kalktigini yazmisti. Sizce mümkün müdür?

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 16:39
Orjinalini yazan: Unuttum

Murat hocam, burda bir kisi küflü sirke içince bu sorunun ortadan kalktigini yazmisti. Sizce mümkün müdür?

Bilmiyorum

Ancak eger agiz kokusunu ortadan kaldiriyor olsa bile agiz kokusunda küflü sirke kullanilabilir diyemeyiz.

mesela 95 oktan benzini agzimiza alip agiz kokusunun kayboldugunu görsek agiz kokusu olanlar benzin gargarasi yapsin diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Akil süzgecinden geçmiyor.

Birisi sulandirilmis tuztuhu ile agiz kokusunun iyilestigini söylese agiz kokusu olanlar tuztuhu kullanabilir sonucu çikarabilir miyiz? :ikaramayiz. Çünkü akil süzgecinden geçmiyor.

Birisi küflü sirke agiz kokusunu iyilestirdi dese ne düsünecegimizi anladiniz.

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2019 Saat 23:23
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Unuttum

Bilmiyorum

Ancak eger agiz kokusunu ortadan kaldiriyor olsa bile agiz kokusunda küflü sirke kullanilabilir diyemeyiz.

mesela 95 oktan benzini agzimiza alip agiz kokusunun kayboldugunu görsek agiz kokusu olanlar benzin gargarasi yapsin diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Akil süzgecinden geçmiyor.

Birisi sulandirilmis tuztuhu ile agiz kokusunun iyilestigini söylese agiz kokusu olanlar tuztuhu kullanabilir sonucu çikarabilir miyiz? :ikaramayiz. Çünkü akil süzgecinden geçmiyor.

Birisi küflü sirke agiz kokusunu iyilestirdi dese ne düsünecegimizi anladiniz.

Yani mide vw bagirsak kaynakli bir sorun ise ordaki bakterileri yok etmis ilabilmw ihtimaliydi ilk aklima gelen

Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2019 Saat 19:54
Evet anliyorum
Ne yaparsak yapalim , hangi ilaci yutarsak yutalim, hangi kimyasali kullanirsak kullanalim mikroplarin tamamini öldürseniz 1 tane bile birakmasaniz dahi 4-5 saat sonra hepsi yeniden eski haline geri gelir.

Küflü sirke, benzin, gazoz, hipo, asit, probiyotik, antibiyotik veya herhangi bir sey ile öldüreceginiz bütün mikroplar saatler (en geç günler) içinde geri gelir.

Ekoloji (biyolojik kosullar) hangi mikroplarin hangi sayida bulunmasini gerektiriyorsa o mikroplar o sayida olarak yeniden gelir ve yerlesir.

-M

Mesaj Tarihi: 06-Mayis-2019 Saat 10:41
Herkese merhabalar hayirli ramazanlar. Oruç tutmak isteyip agiz kokusu sebebiyle cesaret edemeyenler var mi arkadaslar. Oruç tutmak istiyorum fakat aç kaldikça koku daha da artacak biliyorum. Gerçi aç kalmasam da koku var ama su içememek sakiz çigneyememek korkutuyor beni. Is yerinde arkadaslarim oruç tutuyorlar ya maasallah ne güzel 0 koku. Özeniyorum.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2019 Saat 12:59
Murat hocam bugüne kadar agiz kaynakli ve psikolojik sebebler disinda agiz kokusu olan birinin çözüme kavustuguna sahit oldunuz mu?

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2019 Saat 16:39

Murat hocam bugüne kadar agiz kaynakli ve psikolojik sebebler disinda agiz kokusu olan birinin çözüme kavustuguna sahit oldunuz mu?

Evet. Tabi. Elbette.

Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2019 Saat 18:20
Peki sorun neydi hocam? Bir soru daha sormak istiyorum. Hocam konusurken agizdan çikan kokuyla avuç içimize hohladigimizdaki koku ayni midir?

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2019 Saat 20:13

Peki sorun neydi hocam? Bir soru daha sormak istiyorum. Hocam konusurken agizdan çikan kokuyla avuç içimize hohladigimizdaki koku ayni midir?

konusurken agizdan çikan kokuyla avuç içimize hohladigimizdaki kokunun farkli olma ihtimali var mi?
yok

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2019 Saat 05:07
Konusurken koktugunu hissediyorum hohladigimda çogu zaman koku yok ama.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2019 Saat 07:45
Konusurken duyulan koku ile hohladiginizda duyulan kokunun farkli olmasini sordunuz.
Bu ikisinin farkli olma ihtimali var mi?

Mesela konusurken bir çesit, hohladiginizda baska çesit koku duyuluyor olmasi ihtimali mevcut mudur?
Zannedersem bu mümkün degildir.
-M

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2019 Saat 07:47

Konusurken koktugunu hissediyorum hohladigimda çogu zaman koku yok ama.

Yukarda hohladiginizdaki kokudan bahsettiniz?
Ama bu cümlenizde koku yok dediniz?
Anlayamiyorum. Yanitlayamayacagim sizi

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2019 Saat 10:25
Dikkat ederseniz hohladigimda çogu zaman koku yok dedim hocam hiç koku yok demedim. Neyse tesekkür ederim. Anlayamamaniz çok normal çünkü sizin agziniz kokmuyor.

-------------
Dünya dönüyor.

Mesajı Yazan: mrve
Mesaj Tarihi: 23-Mayis-2019 Saat 14:52
merhaba herkese
liseden beri bu sikintiyi çekiyorum. 23 yasindayim ve hukuk okuyorum. okul bitmeye yaklastikça korkularim artiyor. geniz akintisi, agizda degisik bir his var. mide kapakçigim yarim santim açikmis. sizce bu yapiyor olabilir mi?

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 23-Mayis-2019 Saat 23:47
Orjinalini yazan: mrve

merhaba herkese
liseden beri bu sikintiyi çekiyorum. 23 yasindayim ve hukuk okuyorum. okul bitmeye yaklastikça korkularim artiyor. geniz akintisi, agizda degisik bir his var. mide kapakçigim yarim santim açikmis. sizce bu yapiyor olabilir mi?

mide kapakcigina bagli reflü var mi ? proton pompasi kullaniyor musun ? reflü sinüzit yapiyor buda dogal olarak geniz akintisi, geniz akintisi ise agiz kokusu kurulugu yapiyor.

Mesajı Yazan: Green
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2019 Saat 21:04

merhaba herkese

Dahiliyeye doktoru geniz akintisi yapar demisti o akinti için burnunu sürekli temizlemelisin rinse kit miydi neydi onunla yapabilirsin burnunda tikaniklik yok gibi gelsede sana yap faydasini görüceksin bence agizdaki degisik tat akintidan kaynakli olabilir veya agiz kurulugundan olabilir (metalik tat vs varsa) mide kapakçigini bilmiyorum ama mantiken yapar bence

Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2019 Saat 15:17
hayir. söyledigin seyleri de kullanmiyorum. kullanmam gerekli mi acaba?

green söylediklerini dikkate alacagim. en bastan baslamam gerek sanirim.

Mesajı Yazan: Green
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2019 Saat 20:27

hayir. söyledigin seyleri de kullanmiyorum. kullanmam gerekli mi acaba?

green söylediklerini dikkate alacagim. en bastan baslamam gerek sanirim.

Neler kullanman gerekli bilemem
Ilgili bransin doktoruna gidip danisabilirsin örnek geniz akintisi KBB

Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2019 Saat 12:00
Anladim. Sonuçlari yazarm buraya. Tesekkür ederim

Mesajı Yazan: Siyahbeyaz3
Mesaj Tarihi: 06-Agustos-2019 Saat 12:23
Arkadasim dis hekimine git ama oral diagnoz uzmani olsun kbb bolumune git dilini fircala oksijenli su gargarasi yap birde geniz akintin varmi ?

Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2019 Saat 10:52
Arkadaslar 1 aydir hamurisi pirinç bulgur abur cubur seker kahve çay vs. Zararli hiçbirsey tüketmiyorum. Hatta 8 kilo verdim. Ama amacim kilo vermek degildi. Beslenme tarzinin agiz kokusu üzerindeki etkisini ölçmek istedim. Evet koku azaldi rahatladim ama tamamen geçti diyemem. Günde 3 kere dislerimi ve dilimi firçaliyorum. Halitosil zn ile gargara yapiyorum. Gece yatmadan dis ipi ile dis aralarimi temizleyip öyle dis firçaliyorum. Her gün nazal temizlik yapiyorum. Sabah kalktigimda direk dislerimi firçalayip öyle su içiyorum ki agzimda ki bakteriler mideme inmesin. Yani beslenme tarzimi degistirip bagirsaklarimi rahatlattigim gibi agiz bakimimida özen gösteriyorum ama bu koku neden bitmiyor geçmiyor. Bu nasil bir illet. Evin içinde rahatim sanki koku yok gibi ama disari çikayim biriyle yüz yüze konusmak zorunda kalayim sanki içimden bir koku dumani çikiyor agzim yapis yapis oluyor ben anlamadim bu isi nedir benim derdim. Murat hocam siz ne diyorsunuz bu duruma?

-------------
Dünya dönüyor.

Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2019 Saat 15:00
Agiz kokusu daima vardir. Yalnizken sikayetiniz olmadigini söylediginize göre, belkide agiz kokusu degil, agiz kokusunun sizi rahatsiz etme esik degeri degisiyor olabilir. Incelemeden bir sey söylemek zor olabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2019 Saat 17:39
Dünya kardes mrb
Sizin probleminizin nerden kaynaklandigini düsünüyorsunuz?
Mesela dilden mi, mideden mi, burundan mi, bademcikten mi?
Nerden? Dilden oldugunu düsünüyorsaniz yardim etmeye çalisirim
kendimce. Bir kisi kurtarsam, Rabbe sükürler olsun.

Mesajı Yazan: Winners20
Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2019 Saat 02:22
Arkadaslar bende öyle bir sorun varki anlatamam.Sorun su bende ki agiz kokusu diski kokusu gibi ama her zaman degil sadece anlamadigim bi zamanda ve yemekten yarim saat 1 saat sonra falan.Arkadasimla mesela yakinlasayim osurdun mu diye soruluyor toplu ortam olsun kim osurdu diye soruyolar ama bu kokuyu ben alamiyorum ama benden çiktigini biliyorum ama ne zaman çikacaginida çözemedim hala lütfen yardim edin

-------------
Qwerty

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2019 Saat 15:42
Valla sen kokuya en yakin insan olarak bulamadiysan
biz burdan zor buluruz!
Bence gözlemle bi güzel. Genellikle yemekten sonra mi olusuyor ve ne kadar sürüyor?
O gün ne yediysen hepsini not al. Bir yerde bazen ortaya çikan bir kaçak var ama ne?
Sanirim gastro ilgileniyor bu konuyla

Mesajı Yazan: Winners20
Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2019 Saat 09:58
Valla bilmiyorum kafayi yicem ne yesem oluyor heralde akciger yada karacigerimden mi kaynaklaniyor bilemiyorum ya

-------------
Qwerty

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 15-Agustos-2019 Saat 21:34
Orjinalini yazan: Winners20

Valla bilmiyorum kafayi yicem ne yesem oluyor heralde akciger yada karacigerimden mi kaynaklaniyor bilemiyorum ya

http://diski.kokusu.org/

Mesajı Yazan: schzfrn
Mesaj Tarihi: 18-Agustos-2019 Saat 21:27
Arkadaslar eger flagy ve nidazol kullandiginizda agiz kokunuz geçiyor biraktiktan sonra yeniden basliyorsa et yemeyi birakiyorsunuz. 7 senelik koku problemim 2 ay önce bu sekilde geçti. Bugün bununla ilgili konu açtim detayli anlattim. Lütfen okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat