Zeolit ve agiz kokusu macerasi
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bunlari biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu baslatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1879
Tarih: 05-Nisan-2025 Saat 11:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Zeolit ve agiz kokusu macerasi
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Zeolit ve agiz kokusu macerasi
Mesaj Tarihi: 27-Agustos-2015 Saat 07:19
Dis macununda parlatici olarak zeolit ilave ediliyor. Asindiricidir, uzun süre ovalanarak kullanilirsa soguk hassasiyeti yapabilir. Yutulmasi için kapsülleri vardir. Antioksidan oldugu söyleniyor Ülser kanser ve bilimum hastaliklarda kullanildigi yaziyor. Ismi Megamin kapsül. Ben bunu süpheli karsiliyorum.
Koku giderici özelligi oldugu dogrudur. Kümeslerde ve ahirlarda zemine zeolit konulur. Kokuyu alir. Ben bu malzemeyi agiz kokusu tedavisinde denedim.
Ülkemizde üretilen nadir minerallerdendir. Bor gibi. Bütün dünyaya ülkemizdeki 3 zeolit kaynagindan dagitiliyor. Bir kaç tane kaynak da yurt disinda vardir. meksika veya orta Amerika ülkelerinden birisinde daha zeolit var. Yanilmiyorsam jeopardit ismi ile biliniyor orada. Jeopard isimli bir arkeolog kazi yaparken buldugu için bu isim verilmis.
Ülkemizdeki 3 kaynaktan 1 tanesi batida, 2 tanesi dogu vilayetlerimizdedir. Dogudaki kaynaklarimizdan bir tanesinden elde edilen zeolit toksik madde içeriyor. Bu sebeple Avrupa bizden zeolit almak istemiyor.
Istanbul'da bilmemne mühendislikte 1 kilo kaliteli zeolit 2 liradir. Agizda bekletilirse zararsizdir. her hangi bir toksik etkisi yoktur. Tip 1 agiz kokusunu yok ettigi dogrudur.
Bir zamanlar, Zeolit protez yapmaya çalismistim. Basardim da. Agiz kokusu olan bireye bu protez disaridan görülmeyecek sekilde takildiginda kokuyu aliyordu. Fakat gördüm ki zeolit kullanildikça etkisini kaybediyor, protezi söküp yeniden zeolit tozu koymak gerekiyor. Bu sebeple kullanisli olmadi.
Eskiyen ve artik koku engelleme etkisi kaybolan zeolit Sodyum hidroksit (NaoH) içinde kaynatilirsa yeniden eski taze sekline geri dönüyor. Koku engellemeye devam ediyor. Gençlesiyor. Fakat protez içine zeolit koyduktan sonra insanlara bu protezi her ay NaOH içinde kaynatacaksin diyemeyiz. Bu sebeple zeolit protez çalismami sonlandirdim.
Zeolit garara yapmak istedim.
Bu mineral sadece humik asit içinde çözündügünü okudum. Ziraatcilarin gübre olarak kullandiklari humik asidi buldum ve zeoliti karistirdim. Fakat çözünmedi. Yani gargara sekline getirilemiyor (simdilik). Kimyacilarimiza sordum. Zeoliti nasil çözerim dedim. Zeolit nedir dediler. Sormaya vaz geçtim. Bir kimyaci ne oldugunu biliyordu. Fakat sana zeolit satayim mi deyince ondan da vaz geçtim Bu minerali çözebilen varsa iyi bir agiz kokusu gargarasi olur. Duyururum.
-M
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27-Agustos-2015 Saat 15:37
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 27-Agustos-2015 Saat 20:05
Pariste sordum eczaneye komond etmem lazim hazirda elimde yok dedi toz gibi ugutulmusu
|
Mesaj Tarihi: 27-Agustos-2015 Saat 20:07
Nasil cozulur diye sormadim :/
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Agustos-2015 Saat 09:10
Amerika ve cin e-ticaret sitelerinde liquid zeolite diye 30 gr yaklasik 70 tl civarlarinda satiliyor fakat yurt icinde yok bulamadim tabiyki bunlar saf zeolitmi insan kullanimina uygun mu tam anlayamadim cunku yazanlar ingilizce birde bu artik uretilmeyen nano tech sprey icerisinde de var bu madde sitelerinden okudugum kadari ile laboratuarda sentetik zeolit olarak uretiyorlarmis
|
Mesaj Tarihi: 28-Agustos-2015 Saat 09:25
Tabii bide soyle bi durum var bunlar detox icin vitamin mineral katkisi adi altinda satiliyor bu urunu siparis edilse bile gumruk te kalma ihtimali var cunku yurtdisidan vitamin ancak doktor recetesi ile alinabiliyo tabi bu bi ihtimal sadece
|
Mesaj Tarihi: 28-Agustos-2015 Saat 16:31
Murat bey fransada eczanede zincum metallicum buldum dil alti yapmak icin ne dersiniz bu urunu taniyormusunuz bide herbesan zinc pastille hakkindanbir gorusunuz olabilirmi
|
Mesaj Tarihi: 28-Agustos-2015 Saat 20:00
Kimyasal bilesimini yazar misiniz?
Bu bir metal parçasi ise fotograf da göreyim
-M
|
Mesaj Tarihi: 28-Agustos-2015 Saat 21:42
Yok metal parcasi degil! Kucuk boncuk gibi tanecikler emilmek icin. Icinde cinko laktoz ve sakkaroz var
|
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2015 Saat 07:05
Seker ilavesi agiz kokusu engellemesi bakimindan iyi degil.
-M
|
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2015 Saat 09:01
Orjinalini yazan: aydinmur
Kimyasal bilesimini yazar misiniz?
Bu bir metal parçasi ise fotograf da göreyim
-M |
kimyasal bilesimi budur
2Zn + O2 = 2Zno
oksijenle reaksiyona giriyor
|
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2015 Saat 13:03
Zinc en pastille ( cinko tablet) var bulunca onu yazarim zeolit en poudre la beraber insaAllah murat bey
|
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2015 Saat 15:45
Orjinalini yazan: Gurkan33
kimyasal bilesimi budur
2Zn + O2 = 2Zno
oksijenle reaksiyona giriyor |
Bu bir bilesim degildir. Kimyasal reaksiyonun formülüdür. Ürünün kimyasal bilesimi nedir? ve hangi üründen bahsediyorsunuz? Adi nedir? Içerigini tam yaziniz.
(Ayrica formüldeki ZnO çinkonun en etkisiz ve en faydasiz bilesigidir, nasil geldi oraya bilmiyoruz.)
-M
|
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2015 Saat 18:32
Hocam, nanotech'i üreten firma zeolit kullanmisti onlar çözememisler mi?
|
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2015 Saat 18:42
Orada çözünme diye bir olgu olmuyor yanilmiyorsam.
Tabi dogru bilgi için firmaya sormak lazim
-M
|
Mesaj Tarihi: 25-Kasim-2016 Saat 13:01
hocam kral suyu nedir saf islenmemis zeoliti bunun ile çözebilirmiyiz sizce bir kimya forumunda biri bana bu sekilde belki çözülebilecegini yazdi tabi oda tam emin degil diger sorularimada cevap yazmadi
|
Mesaj Tarihi: 26-Kasim-2016 Saat 07:31
Orjinalini yazan: nahide
hocam kral suyu nedir saf islenmemis zeoliti bunun ile çözebilirmiyiz sizce bir kimya forumunda biri bana bu sekilde belki çözülebilecegini yazdi tabi oda tam emin degil diger sorularimada cevap yazmadi |
Sordugunuz sorunun cevabini Bilmiyorum.
Bir zaman zeolitin pesinden çok kostum. Bir tedavi seçenegi üretmek istedim. yukarida fotografi olan Zeolit sadece hmik asitte çözünür dediler. Zirai ilaç saticilarinda humik asit buldum ama çözünmedi.
-M
|
Mesajı Yazan: Hülya aydin.
Mesaj Tarihi: 02-Aralik-2016 Saat 16:33
MERHABA ARKADASLAR ASAGIDA KI ÜRÜNÜ KULLANAN VARMI? IÇINDE ÇINKO VARMIS.. MURAT BEY,ÜRÜN HAKKINDA KI DÜSÜNCELERINIZI MERAK EDIYORUM..KULLANMALIMIYIZ? FAYDASI OLUR MU?
Tung Dil Macunu 85g
Klinik arastirmalar kötü nefesin 1 numarali nedeninin dil üzerinde bulunup, kötü koku yayan bakteriler oldugunu göstermektedir. Tung Dil Macunu ve Tung Dil Firçasi kullanarak bu bakterilerden kurtulabilirsiniz.
Tung Dil Macunu dildeki çikartilmasi zor plaklari söker.
Içerigindeki çinko dildeki bakterilerin neden oldugu kötü nefesi etkisiz hale getirir.
Dilinizi dis macunlarindan daha iyi temizler.
Essiz, harika tadi dilinizi heyecanlandirir ve ferahlatir.
ARASTIRMA: Nova Southeastern Üniversitesi, Dis Hekimligi bölümü tarafindan gerçeklestirilen arastirma sonucunda katilimcilarin %91'i Tung Dil Firçasi'ni tercih etmektedir.
AMAÇ: Katilimcilara hangisini tercih ettiklerini belirlemek üzere farkli dil temizleme ürünleri sunulmustur.
METOD: 2 hafta boyunca, farkli katilimcilar seçilip 3 degisik dil temizleme ürünü kullanilmistir.
YÖNTEM: Arastirma sonucunda katilimcilarin %91'inin Tung Dil Firçasini tercih ettikleri görülmektedir. Tung Dil Firçasi dilin en arka kismina dahi rahatlikla ulasabilecek sekilde tasarlanmistir. Ayrica katilimcilar Tung Dil Firçasinin dil temizlemek için daha etkili bir ürün oldugunu belirtmektedir.
|
Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2016 Saat 03:55
O koku yapan bakterilerin dile tekrar gelmesi 10 dk .Evet 10 dakika.Neyle fircalarsan fircala istersen altin kaplama firca kullan.Ister elmas tozundan yapilmis macun kullan.Fark etmez.
|
Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2016 Saat 23:46
Ben kullaniyorum, Watsons larda satiliyor, kesin çözüm degil belki ama verdigi temizlik hissi güzel ama dil firçasinin bakterileri yaymaktan baska ise yaramadigini yazan olmustu.
Bu ürünü kesfettim ben iyi oldum gidiyorum yazan da
------------- Biktim
|
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2016 Saat 23:46
bende kullandim fakat fazla etkisini görmedim tabiyki kisiye bagli istersen bir dene
|
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2017 Saat 00:17
bu arada kafamda hep su var keske meslegimi kimya seçseydim en azindan su zeolit ile neler yapilabilir deneyimleme firsatim olurdu eskiden böyle bir ürün vardi (nanotech z) ben denemedim hiç ama artik üretilmiyor neden acaba ben kullanmak çok isterdim bayanlara özel bir forumda tavsiye edildigini gördüm oda benzer bir sorun yasiyormus ve ürünün kullanicisiymis gerçekten etki süresi uzunmus hatta simdi marka ismi vermeyeyim bir türk dis macunu firmasina ara ara durumu özet geçip zeolitten bahsedip onlardan bir ürün olusturmalari için istekte bulunan mailler yaziyorum umut iste yani bu madde bana 4-5 saat verse yeter çinkonun bende etkisi kisa dedim ya umut iste ben artik tedaviden vazgeçtim sonuç yok en azindan etkili bir gargara olsa keske benimde yeni yildan dilegim yine bu iste
|
|