Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sinüs rinse ile geniz akintisi tedavisi

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: Bize agiz sagliginiz hakkinda yasadiklarinizi anlatin
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1888
Tarih: 05-Nisan-2025 Saat 19:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sinüs rinse ile geniz akintisi tedavisi
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Konu: Sinüs rinse ile geniz akintisi tedavisi
Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2015 Saat 21:25
Evet özellikle sinüs rinse sonrasi kokuda azalma oluyor daha 3.günümdeyim. 2-3 sene öncede kulalnmistim simdide basladim.Geniz akintisi olanlar yada balgami bol olanlarda iyi ise yarayacaktir.Devlet hastaneleri ilaç yazarlar özel hastaneler ise böyle güzel teknikleri bize ögretiyorlar.

Buda video kullanimi hakkinda

https://www.youtube.com/watch?v=e22Ta7iRgks

Dr.Öz anlatmis.

Eczanelerde 20 tl civari.Dogal yikama ürünü zarari yoktur pek kulak iltihabi olanlar kullanmasin.Zaten çogu kisi biliyordur yinede sinüziti geniz akintisi olanlar günde 2 saat ara ile yapsinlar bunu.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: karo01
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2015 Saat 14:18
kardes sende ki agiz kokusu nasil di biraz anlatirmisin bide yüzde kaç azalmistir eskiye göre biraz bilgi verirmisin

Mesajı Yazan: Ethic
Mesaj Tarihi: 31-Mayis-2017 Saat 17:38
Merhabalar, ben eski kullaniciyim fakat sifremi unuttugum için yeniden kayit yaptim. Daha önce keçiboynuzu, gümüs suyu, dis temizligi hepsimi denedim. Sonuç ayni, özellikle su ramazanda mahvoluyor uz. Endoskopi oldum midede sorun yok, Murat hocam bagirsak mantari ile ilgili kanit olmadigini belirttigi için eledim. Su an elimde geniz akintim, koyu yapiskan, kaldi. Yuykundukça igrenç bir tat hissediyorum ve biraz üsütünce daha da artiyor, ne yapabilirim hiç fikrim yok kendimi aspirasyon bile ettim ama çözüm degil benimle ayni sikintilari paylasan varsa konusabiliriz.. Zira agizdan baslayip KBB, gastro, enfeksiyon hepsini dolandim tekrar KBB ye döndüm.

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2017 Saat 16:04
Orjinalini yazan: Ethic

Merhabalar, ben eski kullaniciyim fakat sifremi unuttugum için yeniden kayit yaptim. Daha önce keçiboynuzu, gümüs suyu, dis temizligi hepsimi denedim. Sonuç ayni, özellikle su ramazanda mahvoluyor uz. Endoskopi oldum midede sorun yok, Murat hocam bagirsak mantari ile ilgili kanit olmadigini belirttigi için eledim. Su an elimde geniz akintim, koyu yapiskan, kaldi. Yuykundukça igrenç bir tat hissediyorum ve biraz üsütünce daha da artiyor, ne yapabilirim hiç fikrim yok kendimi aspirasyon bile ettim ama çözüm degil benimle ayni sikintilari paylasan varsa konusabiliriz.. Zira agizdan baslayip KBB, gastro, enfeksiyon hepsini dolandim tekrar KBB ye döndüm.

kbb ne dedi balgaminiz akintiniz için?

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2017 Saat 00:17
Orjinalini yazan: Ethic

sinüs rinse kullandin mi ? her gün kullan o balgam gidiyor. o balgam zaten geniz akintisi yüzünden birikiyor .

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2017 Saat 18:50
Tekrar merhaba, sinüs rinse kit kullandim, bende kronik sinüzit var.. Hiç biri fayda etmedi. Sinüzit aslinda agiz korkularinin en yogun nedenleri arasinda. Çünkü o bogazimda yapiskan seyin koktuguna eminim. Sinüsler yeterince havalanmiyor ve yapisal anomaliler mevcut dolayisiyla bakteriler için mükemmel bir besiyer alani. Sinüzit te tedavi yaklasimi öncelik ortalama iki hafta kadar süren antibiyotik ve dekonjestan sprey(akintiya azaltmak için) tedavi sonrasi devam ederse ki ben avelox kullaniyorum zerre fayda etmedi cerrahi olabilir tabi bir dizi tanisal islemlerden sonra. Süreci bildirecegim sizlere...

Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 11-Haziran-2017 Saat 11:32
Bu ramazan ayinda kurtatici gibi yetisti bana. Kaynar suyu, bir miktar tuz( 1 dolu cay kasigi) bir miktar karbonat (çeyrek çay kasigi) koydugumuz sinus rinse sisesine ceyreginden bile azini dolduracak miktarda dokuyoruz. Daha sobra 30 sn bekleyip uzerine su ekliyoruz. Su ilik olacak. Bunu her sabah yapiyorum oncelikle sinuslerime dogru daha sonra kafami geriye yatirarak genzimden assagi gelecek sekilde suyu agzimdan cikartiyorum. O koyu kivamli olan seffaf birikintiler akiyor. 30 dk boyunca bazen burundan bazen genizden o seffaf koyu sey cikiyor sonra 1 gun boyunca rahatim. Her gun tekrar tabi :(

Neyse sonuçta agiz kokusu nedenini buldum. Simdi sira sebebinde. Neden o seffaf neredeyse kati kivamli diyebilecegimiz balgamimsi madde olusuyor? Murat hocam yardimci olabilir misiniz?   

Mesajı Yazan: Neslhn
Mesaj Tarihi: 12-Haziran-2017 Saat 14:14
Ya arkadasalar bu genis akintisi tam olarak nasil benim kesin emin degilim ben de Ha bire yutkunma geregi duyuyorum zaten sabahlari agzimda balgam bi oluyo o tükürük degil ve o kadar kötü kokuyor ki

Mesaj Tarihi: 12-Haziran-2017 Saat 22:53
Arkadaslar bir sey denedim ben geçenlerde biri yazmis hurafe dendi ama oturdugum yerde yaptim. Ben dogru düzgün nefes alamiyorum bir burnum muhakkak tikali oluyor.. Oturdugum yerde derin derin nefes aldim ve genzimi havalandirmaya çalistim.. Bogazim havalandokça agzimdaki o agir koku azaldi.. Dedigim gibi yapisal anomali var burunda arka taraf havalanmadigi için anaerob lar koku yapiyor ve inanir misiniz agzima gümüs suyu siktigimda dilimde olusan siyahlik nefes alip verince de oldu.. Yani gerçekten ölüyorlar tamamen geçmiyor ama azaliyor. KBB ile ilgili sorunu olanlar deneyebilir bence tabi sinüs rinse kit kullanmaya devam..

Mesaj Tarihi: 12-Haziran-2017 Saat 23:12
Orjinalini yazan: Mehmet

Bu ramazan ayinda kurtatici gibi yetisti bana. Kaynar suyu, bir miktar tuz( 1 dolu cay kasigi) bir miktar karbonat (çeyrek çay kasigi) koydugumuz sinus rinse sisesine ceyreginden bile azini dolduracak miktarda dokuyoruz. Daha sobra 30 sn bekleyip uzerine su ekliyoruz. Su ilik olacak. Bunu her sabah yapiyorum oncelikle sinuslerime dogru daha sonra kafami geriye yatirarak genzimden assagi gelecek sekilde suyu agzimdan cikartiyorum. O koyu kivamli olan seffaf birikintiler akiyor. 30 dk boyunca bazen burundan bazen genizden o seffaf koyu sey cikiyor sonra 1 gun boyunca rahatim. Her gun tekrar tabi :(

Neyse sonuçta agiz kokusu nedenini buldum. Simdi sira sebebinde. Neden o seffaf neredeyse kati kivamli diyebilecegimiz balgamimsi madde olusuyor? Murat hocam yardimci olabilir misiniz?   

burun kaynaklidir. burunda et yada egrilik olabilir. yada gece yatiyorken oda nemsiz kaliyor olabilir.

benim sorun burunda et + egrilik var böylece sinüzit oluyor. sonra genize dogru iniyor. sonra genizde dil arkasinda yapis yapis oluyor. bir sey yedikten sonra karpuz mesela arkada kaliyor suyu sonra koku dil arkasindan gelenler için bundan kaynaklaniyor.

tabi 1 ay içinde ameliyat olacam. isim vardi simdi bosum doktor bakiyorum.

Mesaj Tarihi: 13-Haziran-2017 Saat 10:44
Ben septoplasti ameliyati oldum. Degisen bir sey olmadi maalesef. ama sinüs rinse sonrasi, burnum açiliyor bazen ve derin derin nefes çekiyorum. O zaman o koyu seffaf akintiyi atabiliyorum.

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 13-Haziran-2017 Saat 23:49
Ben burun ameliyati oldum ama hiçbir degisim olmadi burnum daha çok tikali gibi ama anlamadim
Doktor burunda sorun yok dil kökü ve ses tellerine bile bakti gayet temiz sikinti yok diyor ama koku bian olsun gitmiyo dis firçalarken bile bende anlamadim artik baska bisey var sanki doku bozuklugu gibi

Mesaj Tarihi: 14-Haziran-2017 Saat 17:17
Mnsm hiç geçmiyorsa altinda baska bir sey vardir bence, Mehmet ben septoplasti gibi cerrahi girisimlerin tek basina ise yaradigini düsünmüyorum kronik sinüzit serde, sinüs lerin de cerrahi yöntemle açilmasi lazim diye düsünüyorum.

Mesaj Tarihi: 14-Haziran-2017 Saat 23:28
Orjinalini yazan: Mnsm

Ben burun ameliyati oldum ama hiçbir degisim olmadi burnum daha çok tikali gibi ama anlamadim
Doktor burunda sorun yok dil kökü ve ses tellerine bile bakti gayet temiz sikinti yok diyor ama koku bian olsun gitmiyo dis firçalarken bile bende anlamadim artik baska bisey var sanki doku bozuklugu gibi

kaç ay önce oldun. çok ilginç. normalde kemik yana yatmis onu kirip normal haline gelmesi lazim burnun çogu tikali filan diyor. devlette mi oldun ?

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 15-Haziran-2017 Saat 00:08
Tamam açildi ama problem orasi degilmis doktorlarda önemsemiyo rahat rahat ameliyat oldun geçer kafasindalar biride demiyo ki gel senin sorununu halledelim takipçisi olalim yok böyle giderse daha çok paranoyak oluyoruz
Koku ölçüm cihazina basvuracagim sanurim nerden geldiigini bilip ona göre tedavi programi olusturmaliyiz

Mesaj Tarihi: 15-Haziran-2017 Saat 19:40
Orjinalini yazan: Mnsm

Tamam açildi ama problem orasi degilmis doktorlarda önemsemiyo rahat rahat ameliyat oldun geçer kafasindalar biride demiyo ki gel senin sorununu halledelim takipçisi olalim yok böyle giderse daha çok paranoyak oluyoruz
Koku ölçüm cihazina basvuracagim sanurim nerden geldiigini bilip ona göre tedavi programi olusturmaliyiz

vallah benimde nefes %100 olsun yeter. %90 da yeter.

hep yaziyorum yinede yazim.

önce dis çürügü çok koku yapiyor iyi bir doktora gidin. zaten flas ile bakin dislere belli oluyor çürük.

yine bademcik tasi varsa oda yapiyor. sinüzit geniz akintisi farenjit yapiyor.

bagirsak florasi bozulmus ise oda yapiyor. su testi var tükürüyorsun sabah vakti dibe çöküyorsa bagirsak florasi bozuk .

yine mide reflüsü yapiyor. reflü filan varsa hykopter bakterisi mi ne o etkili.

agiz yarisi aft varsa oda yapiyor.

yine var 1 kaç tane ben bunlari biliyorum.

Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2017 Saat 00:44
Benimde Mnsm gibi.1 dk bile geçtigini hatirlamiyorum.Sanki agiz içinde bir sey var ve devamli agiz ve burun yoluyla koku yayiyor. Herhangi bir sey etki etmiyor. Antibiyotik bile hafifletse dahi tam manasiyla geçirmiyor.

Ne olabilir bu? Bakteri desen karbonat vs etki etmiyor, iltihap desen antibiyotik etki etmiyor.Bademciklerim zaten alinmis durumda.

Soran olursa kaynagini ararken delirdi dersiniz.

Mesaj Tarihi: 17-Haziran-2017 Saat 12:59
Arkadaslar benim de son iki aydir sürekli var, dilimin arkasi yaniyor orada aktif olduklarina bakterilerin eminim artik hep oradalar seker atiyorum 3 dksonra koku ve o agir tat yine geliyor, ne yapacagim bilemedim.. Bir de benim burnumdan gelmiyor sadece agiz, o nasil oluyor anlamiyorum..

Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2017 Saat 13:57
Sinüsrinse uyguladiktan 5 saniye sonra kafami öne egip burnumdan akmasini sagliyorum ve sümkürüyorum. Öyle bir koku olamaz bildiginiz asiri yogun sülfür kokusu agiz ve burundan geliyor, hatta disari dogru üflüyorum yoksa bogulacak gibi oluyorum. Demek ki kanallar tikali nefes gitmesi gereken yere gitmiyor. Keske doktor olsaydim...

Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2017 Saat 17:56
Mehmet senin bu karbonat su karisimin ise yaradi mi onu ne yaptin??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat