Mantikli gibi
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1940
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 19:07 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Mantikli gibi
Mesajı Yazan: Dertbuyuk
Konu: Mantikli gibi
Mesaj Tarihi: 01-Aralık-2015 Saat 00:59
Oncelikle merhaba dostlarim.. Okudugum seyleri birlestirdim ve kendi yorumlarimi da ekledim. Ne kadari dogru hicbir fikrim yok fakat mantiksiz durmuyo.
Cok fazla kisi agiz kokusunu dis fircalamaya, curuge, dis tasina bagliyo. Iyi de agzinda bir ton curuk olan ve yilda bir dislerini fircalayan insanlarda niye yok bu dert?
Bu forumda kisilerin soylediklerini topladigimda ortalama soyle bir tablo cikiyo
-yutkunurken kotu tat
-dilde pas
-kepek
-kabizlik
-geniz akintisi
-bademcik tasi
Bunlarin cogu ortak noktalarimiz. Ve biz genelde sebep olarak bunlari goruyoruz fakat bunlar bir sonuc da olabilir. Yani atiyorum bademcik tasinin olusmasinin bir sebebi vardir. Herkeste olusmadigina gore bu bir sebep degil sonuc. Demeye calistigim kesfedemedigimiz bir sebep var ve bunlarin cogu bunun sonucu bence.
Geniz akintisiyla birlikte kaynaklanan kokuyu ben soyle yorumluyorum: mesela ben sogan yemesem bile 5 dakika koklamak durumunda kalsam yaklasik bir gun agzim sogan kokuyor. Demekki sogan koku molekullleri geniz akintima yapisiyor.
Yardimci oldum mu bilmiyorum ama sizde fikirlerinizi soylerseniz bir yol harikasi bellirleyebiliriz belki. Hepimiz bu dertten tez zamanda kurtuluruz insallah :)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 02-Aralık-2015 Saat 09:20
Vücut bir bütündür. Düzeni bozulduğunda bir yerden patlak verir. Kiminde kanser, kiminde ağız kokusu vs... bozulduğu yere göre diğer bağlantılı yerleri bozar. Bence ağız kokusunu artık tiplere göre değil bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Tabi bu sözlerim sonradan ağız kokusu oluşmuş kişilerden ziyade ergenliğinden beri bu kokuyla yaşayan kişileredir.
Kötü ağız kokusu ile diş çürüğü kokusu birbirinden ayrıdır. 20 lik gömük dişim yan çıkıyor ve ara sıra o bölgeden iltihap kokusu geliyor. O koku ile halitosis'i ayırt edebiliyorum. Halitosis'i bilmiyenler diş kaynaklı kokuları ayırt edemeyebilirler.
Hasta kişi başlıca;
1)Diş hekimine gidecek
2)KBB hekimi
3)Dahiliye hekimi
İş buralardaysa zaten hekimler çözüyor doğru tedavi ile (en azından çoğu zaman)
Benim gibi hiçbirinden fayda görmemişler ise, vücut bütün olarak düşünülür ve anaerob bakterilere yönlenilir ki ben vücutta oksijen arttığı zaman, bazik solüsyonlar ile, geçtiğini bizzat deneyimledim. Ama kalıcı olarak nasıl sağlarım bu durumun devamlılığını tam bir fikrim olmasa da bazı hipotezlerim var en kısa zaman da kan testi sonuçlarına göre değerlendireceğim.
|
Mesajı Yazan: xauke7
Mesaj Tarihi: 03-Aralık-2015 Saat 00:53
başkası için konuşmak istemiyorum ama ben mide haplarını kullandığımda sorun komple kalkıyorsa midede bir mikrop hastalık artık her neyse buna sebep olduğunu düşünüyorum şahsen tabi mide kaynaklı olmayanları bilemiyorum
|
|