ÇÖZÜM DEĞİL AMA SEBEBİNİ BULDUM
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1986
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 18:41 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: ÇÖZÜM DEĞİL AMA SEBEBİNİ BULDUM
Mesajı Yazan: Mnsm
Konu: ÇÖZÜM DEĞİL AMA SEBEBİNİ BULDUM
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2016 Saat 22:21
Herkeze merhaba öncelikle emeği geçen tüm dostlara teşekkürler tabi murat hocamıza
Ben foruma yeni katıldım fakat bu kokoyu lise yıllarından beri çekiyorum ve artık kalıcı çözümler arıyorum
Geçen haftalarda dişçiye gittim ve bana koku plak ve dil pası sorunlarının tükürük salgısı yüzünden onun yeterince çözücü ve etkili olamayacağından bahsetti bende ne yapmam gerektiğini sordum genetik falan değip geçiştirdi
Endoskopi diş muayeneleri kbb doktarları gitmediğim yer kalmadı çoğumuz gibi ama artık bu işin üzerine daha fazla gidip hayatımızı cehennme çeviren bu illetten kurtulmamız lazım
Hayatın tüm zorlukları yetmezmiş gibi utanç verici ve nerden geldiği belli olmayan bu kokudan kurtulmamız gerekiyor insanlarla yüz yüze konuşanilmek arabada yolculuk yapabilmek bile bizim için artık çokk zorlaştı .
GELİN ŞUNDAN KURTULALIM VE PEŞİNİ BIRAKMAYALIM
TÜKÜRÜK MESELESİ BENCE ÇOK ÖNEMLİ
MURAT HOCAMIN VE ARKADAŞLARIN DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM
Bence bu tükürük ağzımızı tam olarak temizlemiyor salgı anlamında sıkıntılar ve aksaklıklar var susadığımızda temekten h emen sonra koku anında başlıyor ağzın kendi deterjanı görevini yapamıyor
Fırça , gargara , diş ipi fayda etmiyor
Bilimsel bir açıklaması olmalı ne olur yardımcı olun. İyi akşamlar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Kevseru
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2016 Saat 10:15
Katılıyorum çok küçük yaştan beri ağız kuruluğu sıkıntım var sjogren testi yaptrdm çıkmadı tükürük bezlerinin daha çok çalışması için ne yapılır bilemiyorum sık su içmekten başka, yalnız şöyle de bi kısır döngü var dil pası daha çok kuruluk hissine sebep oluyor
------------- Bunaldım
|
Mesajı Yazan: umutsuz
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2016 Saat 11:08
Tükürük konusu benim de aklımı meşgul ediyor uzunca bir süredir.Ama ne yapılabilceğine dair bir fikrim yok.Hangi testleri,nerde yaptırmalıyız bilmiyorum.Hangi bölüm ilgileniyor ki bununla?
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2016 Saat 17:18
Hocam anca bu kadar olur.noktası noktasına aynı kanaatteyim.bendeki sorunda kesinlikle aynı sebepten kaynaklanıyor ama çözümü nedir hiçbir fikrim yok.çaresizce bekliyorum..😪😪😪
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2016 Saat 22:47
fazla antibiyotik kullanımdan dolayı bağırsak florası bozuldu ve bunun için ağız kokusu yapıyor tükürükten vs.
Ben kulak iltihabi olduğum zaman baya kullandım sonra olanlar oldu 2-3 sene önce
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2016 Saat 23:44
Kardeslerim oyle bisi ki bu illet bazen tek basima dusunuom dusuom nerdeyse aglicam o derce sikintiliyim universiteyi birakmak kafamdan gecio ama hedeflerim var gelecek hedefleri istemeyerek gelecegimden vazgeccem nerdeyse .... paradan degerli bisi haline geldi ..offfffffffffd saclarimin sikintidan dolayi son 1 ayda yavas yavas dokuldugunu farkediyorum ...allah kahretsin be ne gunah isledim de hangi yetimin hakkini yedim de bu geldi basima
|
Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2016 Saat 19:41
Murat hocam acaba bize ne tavsiyede bulunur acaba
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2016 Saat 07:21
Orjinalini yazan: Mnsm
Murat hocam acaba bize ne tavsiyede bulunur acaba |
Estagfulrah.
Ne konuda ne tavsiye ediyorum?
Yukarıda bir çok konu var hangisi hakkında sordunuz. Özgün olarak sorabilirseniz dilim döndüğünce yazmaya çalışırım
-M
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2016 Saat 14:43
Hocam benim yoğunlaştığım konu dil pası, diş plağı ve kokuyu çözen, yok eden madde tükürük ama yetersiz kalıyor.
acaba tükürüğümüz mü çözücü değil, yoksa muhteviyatında bir eksiklik mi var bunu merek ediyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2016 Saat 08:13
Tükrük, diş plağı ve dil pasını çözüp uzaklaştırmıyor. Tükrüğün içerisindeki maddeler dil pasını uzaklaştırma özelliğine sahip değil. Yani böyle bir görevi yok. Böyle bir beklentiniz olmasın. Tükrük yapısı itibarıyle, dil pası, diş plağı ve kokuyu çözen, yok eden madde içermiyor
-M
|
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2016 Saat 08:38
Banada gittiğim diş doktoru sebebin tükürük florasının zayıflığı demişti ve genetik olabileceğini söyledi.
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2016 Saat 13:39
Hocam öyleyse kokuyu engelleyecek başka bir salgı üretiliyor mu?kokuya sebebiyet verecek bütün ana maddeleri-sindirim sistemi rahatsızlıkları,ağız ve KBB -eledikten sonra bu kanıya vardık.ama şundan eminim ki koku boğazımın arkasında yuva yapmış orda birikiyor ve yaptığım herşey kısa bir ferahlık verdikten sonra ipleri oranın eline veriyor.biz de tıkandık kaldık HOCAM ...
|
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2016 Saat 16:03
Orjinalini yazan: Mnsm
Banada gittiğim diş doktoru sebebin tükürük florasının zayıflığı demişti ve genetik olabileceğini söyledi. |
Flora zayıflığı diye bir kavram tanımlı değildir. Mesela ışık, ses, ağırlık, zayıf olarak sıfatlandırılabilir. Fakat "su zayıftır" diyemezsiniz. Neye göre zayıf? Bilmem anlatabildim mi? Veya bir tükü için ayıftır diyemezsiniz? Neye göre ne anlamda zayıf?
Br floraya zayıftır diyemezsiniz. Böyle bir tanım yok. Muhtemelen sözler kulaktan kulağa dolaşırken deforme olmuştuır. Hekiminz başka bir şey söylemiştir, sözler kulaktan kulağa geçerken flora zayıftır şekline dönüşmüştür.
Ayrıca ağız kokusu genetik olmaz
-M
|
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2016 Saat 18:21
Hocam diş doktoru tam olarak;
(Benim diş plağı, dil pası ve ağız kokusu neden olur dediğimde söylediği)
Tükürüğün çözücü değil.Bazı insanların tükürüğü dişini arasındaki kalıntıları, dil pasını ve diş plağını (hepside ciddi ağız kokusu sebebi) tükürüğün temizler dedi. Bende ona binaen uzman olarak size ve değerli arkadaşların görüş ve tavsiyelerini almak için sormuştum.
|
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2016 Saat 07:40
Yıkamak.
Bu cümledeki doğru fiil "yıkamak" fiilidir. Salyanın yıkama etkisi vardır. Akıcı, sulu, salyaların yıkayıcı etkisi fazladır. Yapışkan salyanın yıkayıcı etkisi azdır. Hekiminizin söylediği bu olsa gerek.
-----------
Zaten hep böyle oluyor. Sözler kulaktan kulağa giderken sahibinin ağzından çıkan şeklini daima kaybediyor.
Bir gün bir bayana diş etinde bulunan siyah bölgelerin aslında derinin rengini veren bir doğal boya (pigment) olduğunu anlattım. Nasıl ki insan güneşe çıktığında derisinin rengi esmerleşir, değişir, boyanır, aynen buna bener şekilde bazı pigmentler diş etinin belirli bölgelerini boyayabilir, diş etinin biraz rengini değiştirebilir. Bu bir hastalık değildir dedim.
Bu cümle 2 kişiden geçti. 3üncü kişiden duyduğuma göre ben şahısa demişim ki:
"Diş etinizi güneşlendirdiğiniz için dişetinize boya bulaşmış" demişim :-))
Belki her şey anlatmamak lazım.
-M
|
Mesajı Yazan: Kevseru
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2016 Saat 19:31
Ben de şunu gözlemledim yemek yedikten sonra inanılmaz bi kuruluk yaşıyorum acaba tokluk şekerim filan mı çıkıyor daha önce baktırmıştım sorun yoktu ama fikri olan var mı
------------- Bunaldım
|
|