Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nefes kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2003
Tarih: 01-Subat-2025 Saat 12:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: nefes kokusu
Mesajı Yazan: marln
Konu: nefes kokusu
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2016 Saat 14:33
burnumdan verdigim nefes kokuyor.bi adayi saracak sekilde.hemde agzim kapali iken.doktorlar burnuma cok bakti ama bisey demedi ben bakinca et gibi bisey gordum .acaba et koku sebebi olabilirmi.koku gaz kokusuna benziyor bu sebeble bagirsaktanda kaynaklandigini dusunuyorum.aranizda ayni sikayeti olan varmi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fenerbahce20
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2016 Saat 00:07
diger konularda sizin probleminizle ilgili birçok hikaye var,diger konulari mutlaka okumanizi tavsiye ederim.Tek tek herseye baktirin.Geçmese bile pes etmeyin ve kötü seyler düsünmeyin.Bu süreçte geçici çözümler bulmaya devam edin ve gerçekten nacizane tavsiyem bu konuyu bi yakininizla veya ailenizle paylasin.Psikolojiyi derinden etkiledigini bildigim ve bu yöntemi insani gerçekten rahatlattigini düsünürekten tavsiye ediyorum bunu.
Ve bilin ki(kaynagi ne olursa olsun)asla yalniz degilsiniz.Allah yardimciniz olsun.

Mesajı Yazan: mehmet289
Mesaj Tarihi: 16-Subat-2016 Saat 08:45
Hocam ben de 12-13 senedir agiz kokusu çekenlerdenim bir sürü insan agiz kokusundan sikayetçi var agiz kokularinin bulunamamasindan veya tedavi edilememesinden dolayi hayattan umudunu kesmis durumda ve ben de öyleyim insanlar doktor doktor geziyorlar ve hiçbir sonuç ilerleme kaydedemiyorlar sizce bunun sebebi nedir ?

Mesaj Tarihi: 17-Subat-2016 Saat 09:25
bente tip 4 agiz kokusu var.yani konusmasamda bi odayi dolduracak sekilde nefes verirken koku oluyor.hasta olmadigimi sananlar banyo yapmadigimi sanir.

ben aynada kendimi incelerken burnumda et oldugunu farkettim acaba et koku sebebi oluyormu ? daha once kbb ye gittim ama bisey demedi.sinüs var dedi gonderdi. sinus var dedi ama hiç sinus belirtisi tasimiyorum.

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2016 Saat 17:46
tip4 oldugunuzdan eminmisiniz Marln?
Mesela sinuzit vardir sizde ama basiniz agrimayabilir!
Belirti yok derken,bunu mu kastettiniz Marln?Yani sinuzler doludur ama basiniz agrimayabilir!
Ayrica gastroya gittinizmi? Bence burundaki etin sis olmasi yeterli nefes alamamak ve bunun neticesinde ust solunum yollarinin yeterli oksijen alamamasi demek oldugundan,koku yapabilir,diye dusunuyorum.

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2016 Saat 18:31
Orjinalini yazan: marln

bente tip 4 agiz kokusu var.yani konusmasamda bi odayi dolduracak sekilde nefes verirken koku oluyor.hasta olmadigimi sananlar banyo yapmadigimi sanir.

ben aynada kendimi incelerken burnumda et oldugunu farkettim acaba et koku sebebi oluyormu ? daha once kbb ye gittim ama bisey demedi.sinüs var dedi gonderdi. sinus var dedi ama hiç sinus belirtisi tasimiyorum.

burun eti koku yapar sinüzitte yapar. nefes kokusu hele birde burundan geliyorsa %95 sinüzit ve burun ile alakalidir.

sinüs rinse kiti alin eczanede 20 tl ilaç degil tuzlu su yani videolari var nefes kokunuz gitsin tabi düzenli yapacaksiniz. 3 saatte 1 defa.

Mesaj Tarihi: 19-Subat-2016 Saat 08:24
evet onu kastetmistim basim agrimiyor ve burun akintim yok tip 4 oldugundan eminim

Mesaj Tarihi: 19-Subat-2016 Saat 19:44
Yani sinuzler dolu oldugu halde bas agrisi yasanmayabilir,
diye biliyorum.Yine de bu konuyu bir doktora sormak lazim.
Ahmet beyin dedigi sinus rince olayini bi kullanin sanirim koku azalirsa ozaman demekki ust solunum yollarindandir diye dusunulur.

Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 20-Subat-2016 Saat 01:18
Mahonni ben kullandim 2 3 kez bisi olduhu yok benim problem bademcik veya mide-bagirsak cunku antibiyotik veya karbonatli su ictigimde agizkokusu gidio bakteri kaunakli karbonatli su ictigimde dilde pas neredeysr sifir oluo pasi yapanda bagirsak veya mideden gelen bakterilerdir kokuyada bunlar sebev olur COK KOTU BI ILLET YAAA elimden geleni yapicam ve yencem seni insallh kotulukya resmen

Mesaj Tarihi: 22-Subat-2016 Saat 16:19
Ama bende antibiyotik kullandigimda koku sifirlaniyordu.
Fakat benimkinin kaynagi buyuk ihtimalle kbb kaynakli.
Benim koku nerdeyse artik % 100 bitti.
Sevgili arkadaslar egerki agiz kokunuz kbb kaynakliysa,
sizlere yardim etmek isterim.Çozum bazen tesaduflerde olabiliyor.Bende aklima gelenleri deneyerek çozumu buldum.
Tabiki bu fikirleri aklima getiren inaniyorumki Tanrimdir ve sukurler olsun Rabbime.

Mesajı Yazan: Türk34
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2016 Saat 19:30
Merhaba 17 yasindayim lise 3 ogrencisiyim bu hayatimizi olumsuz etkileyen nefes kokusu bendede var ve uzun zamandir..
6.siniftaydim cok kötü hasta olmustum birgün sonra aile saglik ekimine basvurmustuk ve "sinüzit" tanimini kullanmisti ve ilerlerse cok kötü sonuçlar olacaginida bilmiyordum 8.sinifin baslarinda farkettim nefesimdeki o pis kokuyu burnumdan ve konustukca nefesimden gelen iste o koku egitim hayatimi herseyimi etkiledi sosyal birisiydim simdi asosyalim derslerim cok kötü sinifta kaldim ve durumu kimseye aciklayamiyorum..
Ve bu sorunu hep sinüzit hastaligina bagladim bu senede midemde cok kötü agrilar felan hissetmeye basladim belkide önceden vardi ama bukadar degildi doktora basvurdum midemde reflu hastaligi tanimi koydu daha sonra farkettimki gün geçtikçe daha kötülesiyor nefesimdeki koku yarin okul var ve sadece en azindan 1 ayligina felan idare edecek bir çözüm yolu onerirmisiniz lütfen daha sonra endoskopi denilen bir saglik tedavisine girecegim o sirada doktora bahsetmeyi düsünüyorum yardimci olmazlar ise(çogu kisi yardimci olmadiklarini belirtiyor)universiteler veya özel hastanelere basvuracagim sadece 1 ayligina benim nefes kokumu engelleyecek doktor reçetesi olmadan alinan bir ilac veya organik karisim önerin neolur hayatimi cok kötü etkileyen bu seyi birgün yenecegim inaniyorum..

Not: Bu durumu okadar kafama taktimki saçlarimda saç kiran ortaya çikti..
Cok utaniyorum nereye kime basvurabilirim lutfen yardim edin degerli abilerim,ablalarim,dostlarim,kardeslerim ☺

Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2016 Saat 19:14
Ne diye biliriz ki kelin ilaci olsa basina sürerdi😀 ama nidazolu kullan istersen reçetesiz satiliyor bana fayda etmedi ama belki ise yarar murat hacaya danis ilaç kötü gelir bisey olur papaz olmayak

Mesajı Yazan: Hope
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2016 Saat 23:33
Hocam nefes kokusunda kan gazlarindan bahsediyosunuz yani bazi anormalliklerde koku sebebi olduguna dair ve ben eski tahlillerime bakarken kan gazlari tahlilleri yapilmis vücudumda po2 yani benim anladigim kadariyla yanlissam düzeltin lütfen kanda oksijen düsüklügü çikmis 75-100 arasi olmasi gerekirken 29 çikmis ve buna benzer düsük sonuçlar var bunu doktora göstermemis olma durumumda var ve yeniden tahlil istiycem kan gazlari tahlili, bu tahliller agiz kokusuyla ilgili bilgi verir mi hocam yani bu kan gazi düsüklügü sundan dolayi koku yapabilir gibi ?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2016 Saat 17:32
Düzeltmeye surdan baslayayim:
pO2 = Oksijen kismi basinci anlamina gelir. Nefes kokusu ile iliskili degildir.

Binlerce gaz içinden ismi bilinmeyen kan gazlarini kan tetkikleri ile tespit etmek mümkün degildir. Etseniz nefes kokusu yapiyor anlamina gelmez. Zaten böyle bir test yoktur. Zaten böyle bir teste ihtiyaç da yoktur. Zaten böyle bir test yapiliyor olsaydi nefeste kokulu gazlarin varligini göstermezdi.

Kan gazlarinin tamamini listelemek diye bir tetkik yoktur.

Kan gazi düsüklügü diye bir hastalik yoktur.

Daha önce yaptirdiginizi söylediginiz kan gazi tahlilleri, aslinda sizin oldugunu düsündügünüz sey degildir.

-M

Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2016 Saat 13:02
Agiz kapaliyken koku var bende agzim acikken,konustugum zaman daha da artiyor bu durumda olan varmi acaba

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2016 Saat 20:50
ben düzenli olmasa dislerimi firçalayan ve yilda bir kez mutlaka dis kontrolüne giden biri olarak sunu rahatlikla söyleyebilirim ki agzim kokmuyor. konustugumda gelen kokuda nefes kokusu çünkü agiz kokusunu almak için çok yakin durmak gerekir. ayrica konusmasanda kokuyor ve bir süre sonra bulundugun mekana yayiliyor ama nedense hiç bi sekilde kokuyu ben alamiyorum. ve hala bir çözüm bulabilmis degilim. pahali parfümler alip kokuyu kapatmaya çalisiyorum ve sakizda bitkilerde ameliyatlarda bi ise yaramiyor

Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2016 Saat 06:43
Orjinalini yazan: selda zeynep

ben düzenli olmasa dislerimi firçalayan ve yilda bir kez mutlaka dis kontrolüne ....

Düzensiz temizlik yapinca agiz kokundan yakinmak için hakli sebeplerimiz olmayabilir.
-M

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2016 Saat 07:16
agzim kokmuyor hocam bundan eminim sadece konusurkende nefes verdigim için agzimdanda koku çikiyor. bu agiz kokusu degil nefes kokusu diye düsünüyorum.

Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2016 Saat 10:54
Bu fobik motiftir.
Tip5 psikojenik agiz kokusunun birinci basamagidir.

Temel düsünce bu fikir etrafinda olusur=

"Benim agzim kokmuyor ama ya kokuyorsa ?"

Suraya bir göz atin:
http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html - http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html

Ingilizce ile araniz iyi ise, veya arasi iyi olanlar sunu okuyabilir:
http://murataydin.org/halitofobi.pdf - http://murataydin.org/halitofobi.pdf

Ayrica agziniz kokmadigi için mi agziniza eksik temizlik yapiyorsunuz, agiz kokusu olunca mi tam olarak temizlik yapacaksiniz ? :-)
Hemen bu gün agziniza dogru ve eksiksiz temizlik yapmaya baslayiniz. Siz kazanirsiniz.
-M

-M

Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2016 Saat 11:07
Ruh hastaligina gittim gençenler tranko buskas ilacini yazdi daha once kullanan varmi bu ilaci

Mesajı Yazan: bas belasi
Mesaj Tarihi: 01-Aralik-2017 Saat 12:00
merhaba arkadaslar.

ortaokuldan beri bu sikintiyi çekiyorum. özellikle son birkaç yildir katlanilmaz oldu. bazi zamanlar agzimda "galiba asidik" yakici bir nefes oluyor. onun disinda koku hep var. disimi firçaladigimda belli bir müddet yogunlugun azaldigini hissediyorum, tamamiyle gitmiyor.

havalarin sogumaya basladigi su günlerde bir sey dikkatimi çekti. soguk havalarda insanlarin nefes buhari gözle görülür. geçen sabah dikkatimi çekti; hava o kadar soguk degilken benim nefes buharim gözle görülüyordu, diger insanlarin görünmüyordu. yani benim nefesim diger inlarinkine oranla daha sicak geliyor. sizce bu kokunun kaynagi hakkinda fikir verebilir mi?

bir diger gözlemim de bu dertten muzdarip olan çogu kisiden; "dislerimde hiçbir sorun yok, sapasaglamlar," gibi cümleler duyuyorum. acaba mideden veya baska yerden kaynaklanan bu sorunun bir sekilde dislere olumlu etkisi var mi? varsa hangi kimyasal etki ediyor ve bu kimyasali olusturan kaynak nedir?

murat hocam, siz de fikir yürütürseniz memnun olurum.

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 01-Aralik-2017 Saat 23:05
Orjinalini yazan: bas belasi

merhaba arkadaslar.

ortaokuldan beri bu sikintiyi çekiyorum. özellikle son birkaç yildir katlanilmaz oldu. bazi zamanlar agzimda "galiba asidik" yakici bir nefes oluyor. onun disinda koku hep var. disimi firçaladigimda belli bir müddet yogunlugun azaldigini hissediyorum, tamamiyle gitmiyor.

havalarin sogumaya basladigi su günlerde bir sey dikkatimi çekti. soguk havalarda insanlarin nefes buhari gözle görülür. geçen sabah dikkatimi çekti; hava o kadar soguk degilken benim nefes buharim gözle görülüyordu, diger insanlarin görünmüyordu. yani benim nefesim diger inlarinkine oranla daha sicak geliyor. sizce bu kokunun kaynagi hakkinda fikir verebilir mi?

bir diger gözlemim de bu dertten muzdarip olan çogu kisiden; "dislerimde hiçbir sorun yok, sapasaglamlar," gibi cümleler duyuyorum. acaba mideden veya baska yerden kaynaklanan bu sorunun bir sekilde dislere olumlu etkisi var mi? varsa hangi kimyasal etki ediyor ve bu kimyasali olusturan kaynak nedir?

murat hocam, siz de fikir yürütürseniz memnun olurum.

bende fark ettim. geçen soguk havada duman çikiyordu agzimda. millette o kadar çikmiyor.

Mesaj Tarihi: 02-Aralik-2017 Saat 07:01
Nefesinizden buhar görüntüsü elde etmek için nefes ile atmosfer havasi arasinda ölçülen sicaklik ve nem farkinin artmasi lazimdir.
Nefeste %6.5 su vardir. Havada ise daha fazla olur (%10-60). Insan nefesi 35 , atmosfer sicakligi daha farklidir (+-50).

Her an, her keste, her dakika ve her kosulda degisen sicaklik ve neme bagli bir fizik olayini agiz kokusu veya nefes kokusuna baglamayalim isterseniz, bu bir fizik olayidir diyelim.
-M

Mesajı Yazan: bas belasi
Mesaj Tarihi: 02-Aralik-2017 Saat 12:46
bariz normal olmayan bir durum. bizler uzun müddet bu mevzuyla ugrastigimiz için ister istemez kendi derdimizden sinyaller ariyoruz. zaten bir yerden sonra hepimiz tip 5'iz. agiz veya nefes kokusuyla alakali olmayabilir elbette. ancak burada bir anormallik var. muhtemelen hiç alakasi olmayan baska bir nedeni vardir. @ahmetmehmet1'in disinda da bu olay basina gelen varsa yazsin, o zaman biraz daha üzerine gidtmek için elimizde yeterince donemiz olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat